Aileler arası maddi fark?

Bunları düşünmek için çok erken bence zamana bırakmalısın .
Eğer o bir Sabancı sende onların çalışanının kızı değilsen sorun çıkmaz .

Ucurum fark yokmus. Hersey para degilki.. bana gore orf adet adab yasayis kultur olarak ne kadar yakinsiniz o daha onemli..

Benim erkek kardeşimin eşinin durumlarida bize göre baya baya iyi ama biz sorun etmedik hiç onlarda kardeşim ve eşi kendi düğünlerini de eşyalarında birlikte yaptılar bizimde ezilicek bı konumuz olmadı dolayısıyla destek olduk olabildigimizce

Bunları düşünmem için erken ama yinede şunu soylıyım ki bu dusuceden kurtul. Para mal mülk nasip işidir. Ailen diğer aileye nazaran parası azken seni okutup etmişler, keza onun ailesi de öyle. Demekki şuan esitsiniz. Görgü anlamında eşit olduktan sonra, ahlakı değerlere sahip olduktan sonra , mal eşitliği diye birşeyin bence önemi yoktur. Para bugün var yarın yok ama görgü hep seninle

Benim erkek kardeşimin eşinin durumlarida bize göre baya baya iyi ama biz sorun etmedik hiç onlarda kardeşim ve eşi kendi düğünlerini de eşyalarında birlikte yaptılar bizimde ezilicek bı konumuz olmadı dolayısıyla destek olduk olabildigimizce
Yorumunuz içimi rahatlattı çok teşekkür ederim :)

Bunları düşünmem için erken ama yinede şunu soylıyım ki bu dusuceden kurtul. Para mal mülk nasip işidir. Ailen diğer aileye nazaran parası azken seni okutup etmişler, keza onun ailesi de öyle. Demekki şuan esitsiniz. Görgü anlamında eşit olduktan sonra, ahlakı değerlere sahip olduktan sonra , mal eşitliği diye birşeyin bence önemi yoktur. Para bugün var yarın yok ama görgü hep seninle
Cok haklisiniz, en buyuk yatirim cocuklarini okutmaktir bence de. Çok teşekkür ederim :)

Bence tam tersi olsa daha sorunlu olabilir durum .

Benim öyleydi ve şimdi evliyiz önemli olan erkeğin tutumu ve sizin gerçekten isteyip istemediğiniz ..

Öncelikle merhaba kızlar
Aslında şuan net bi dert mi bilmiyorum ama bir konuda icim içimi kemiriyor size bir danışmak istedim.
21 yasindayim universite ogrencisiyim 3 yıldır devam fazla guzel, saglikli ve artik tamamen oturdugunu dusundugum bi iliskim var. Erkek arkadasim 24 yasinda o da bu sene mezun oldu. Çok anlayışlı, insanlara asla yukardan bakmayan, çok fedakar bi çocuktur kendisi. Evlenme olaylarina daha en az 2-3 sene olmasina karsin beni dusunduren bir durum var. Benim ailem kendi yağında kavrulan ancak 1 arabalari dışında hiç bir şeyi olmayan bir aileyken, erkek arkadaşımın ailesi hem eğitim seviyesi hem de maddi durum olarak bizden kat kat yukardalar. Zengin sayilmasalar da hali vakti yerinde denicek insanlar. Biliyorum belki şuan için bunu düşünmem çok anlamlı değil cunku bunu dusundurucek bir sey olmadi ama ilerde herhangi bi sorun çıkar da bu yüzden ayrılırız diye çok korkuyorum. Düşüncelerinizi paylasirsaniz çok sevinirim :)
Bizim bi tanıdık var kızı izmirin en zenginlerinden biriyle evli aile yurtdışında bile nam salmış kız tarafı da kendi yağında bile kavrulamıyolar çok geçim sıkıntısı çekiyorlar.buna rağmen güzel bi evlilikleri var

Bizim bi tanıdık var kızı izmirin en zenginlerinden biriyle evli aile yurtdışında bile nam salmış kız tarafı da kendi yağında bile kavrulamıyolar çok geçim sıkıntısı çekiyorlar.buna rağmen güzel bi evlilikleri var
Haklısınız önemli olan ailenin de biraz görgülü olması sanirim. Bununda olduğunu düşünüyorum :) Çok teşekkürler yorumunuz icin

Siz de meslek sahibi olacaksiniz ve ailelerin paralari kendi birikimleridir.

Sevgilinizin ve sizin de aklınız başınizda olduğu sürece bu maddiyiyat hicbi şeye engel değil.
Mutlulugunuz mühim olan. Karamsar olmayın ve aileniz , O aileden asla geride ya da eksik değil.

Namusuyla ve alın teri ile kazanmışlar ömürlerini ve siz gibi bi evlat yetistirmisler.

Sevgi gerçek servetdir :)

Siz de meslek sahibi olacaksiniz ve ailelerin paralari kendi birikimleridir.

Sevgilinizin ve sizin de aklınız başınizda olduğu sürece bu maddiyiyat hicbi şeye engel değil.
Mutlulugunuz mühim olan. Karamsar olmayın ve aileniz , O aileden asla geride ya da eksik değil.

Namusuyla ve alın teri ile kazanmışlar ömürlerini ve siz gibi bi evlat yetistirmisler.

Sevgi gerçek servetdir :)
Ne güzel bir düşünce tarzıdır bu:) Öyle haklisiniz ki... Zaten ailemden hiç bi zaman utaniyo ya da cekiniyo olmadım ki olamam da zaten. Onlar benim şu hale gelmemdeki en büyük sebepler. Tek başına paranın şu hayatta mutluluk getirmediğini öğrettiler en başta bana. Ama iste şartlar eşit olmayınca karşı taraf kötü düşünür mü diye düşündüm sadece. Keşke içimi bilseler kimsenin 5 kuruşunda,rahat hayatında değilim. Benim için en rahat hayat evimde huzur olan hayattir. Gerisi olur gider :)

Ne güzel bir düşünce tarzıdır bu:) Öyle haklisiniz ki... Zaten ailemden hiç bi zaman utaniyo ya da cekiniyo olmadım ki olamam da zaten. Onlar benim şu hale gelmemdeki en büyük sebepler. Tek başına paranın şu hayatta mutluluk getirmediğini öğrettiler en başta bana. Ama iste şartlar eşit olmayınca karşı taraf kötü düşünür mü diye düşündüm sadece. Keşke içimi bilseler kimsenin 5 kuruşunda,rahat hayatında değilim. Benim için en rahat hayat evimde huzur olan hayattir. Gerisi olur gider :)

Bu düşünceniz bir kerelik doğal ve lütfen bu konu ile bu düşüncenizden kurtulun :)

Para = kağıt parçası, altın da taş .

Insan yapımı para, güç ve tagut olmuştur hatta putlaştırıldı anlıyorum sizi.

En baştan ailesi maddiyata önem verse dengini bul diye orgutlerdi sevgilinizi ( sizin aileniz de size ne güzel öğretmiş : )
Servet dagilmasin diye ya da erk bolunmesin diye akraba evlilikleri yapan, lüks mekanlara hapsolmuş Para manyakları var :)

Siz hiç üzülmeyin insanı değerler mühim olan ve parayı kağıda dönüştürmek için bayrak sizde gençler olarak :KK66:

Back
X