Aileler arasındaki dengesizlik ve eşim...

bence hediye alması değil hatırlaması bile yeterli ,
ben eşimle yaklaşık 5 yıldır birlikteyim (tanışmamızdan itibaren)
sadece ilk doğum günümde hediye aldı bana ve süpriz doğum günü yapmıştı.
diğerlerinde ise bi çiçek aldı yada sadece kutladı ama hiç sorun etmedım
yanımda olması benım en büyük hediyem.yani demem o ki 5 tl veya 5000 tl
ne farkederki,ilişkinize maddi değerler sokmayın beklentiniz ne kadar küçük olursa
sevinçleriniz o kadar büyük oluyor.
evlilik kolay kurulmuyor sudan sebepler yüzünden yıkmayın derim

Boşanmanız hayrınıza.
Zira bugün 5 tl yüzünden 5 gündür konuşmadıysanız, yarın daha ciddi konularda depresyona girersiniz.
Boşanırsınız, birgün evliliği gerçekten kavradığınızda tekrar evlenirsiniz.

miras veya bağış yoluyla kazanılmış mallar kişisel mal sayılır ve paylaşılmaz
ama mesela bağış yapılırsa çokta sağlam bir işlem sayılmaz, yarın öbürgün kardeşleriniz itiraz edebilir

Tapuyu neden istemediğimi sormuş birkaç arkadaş.Bunu doğru bulmadım babam çok fakirlikten gelme biri ve çok zor şartlarda kazandı parasını bende buna hazırdan konmayı kendime yakıştıramadım.Babamın evi benim evim bir kağıt neyi belgeler ki.

Eşin ne alsa mutlu olurdun mesela ?

Takı tarzı birşey mi ?

Baban çıtayı fazla yükseltmiş bana kalırsa...

Ailelerin durumu belli,eşinin geliri belli.
Baban ev aldı diye hepsi gözüne batmaya başlamış.
Eşini gereksiz yere üzmüşsün.

Ben hiç bir zaman eşimden maddi değeri büyük olan bir şey istemedim.Düğünümüz hem benim memleketimde hem de onun memleketinde yapıldı.Eşimin memleketinde yapılan düğün tam anlamıyla rezaletti çok üzüldüm.Çünkü evin tek çocuğuyum ve ailemi mahcup ettiğimi düşündüm.
Ama şunu söyleyim eşimin maaşı belli,bende çalışıyorum.Yani eşimin gücü bu kadar basit bir şeye yetiyor falan değil.
Ama beni bu kadar basit bir şeye layık görmesi beni çok üzdü.

bence hediye alması değil hatırlaması bile yeterli ,
ben eşimle yaklaşık 5 yıldır birlikteyim (tanışmamızdan itibaren)
sadece ilk doğum günümde hediye aldı bana ve süpriz doğum günü yapmıştı.
diğerlerinde ise bi çiçek aldı yada sadece kutladı ama hiç sorun etmedım
yanımda olması benım en büyük hediyem.yani demem o ki 5 tl veya 5000 tl
ne farkederki,ilişkinize maddi değerler sokmayın beklentiniz ne kadar küçük olursa
sevinçleriniz o kadar büyük oluyor.
evlilik kolay kurulmuyor sudan sebepler yüzünden yıkmayın derim

Söylediğiniz şu anlamda çok doğru.Beklentiniz ne kadar büyük olursa o kadar çok hayal kırıklığı yaşıyorsunuz.

Tapuyu neden istemediğimi sormuş birkaç arkadaş.Bunu doğru bulmadım babam çok fakirlikten gelme biri ve çok zor şartlarda kazandı parasını bende buna hazırdan konmayı kendime yakıştıramadım.Babamın evi benim evim bir kağıt neyi belgeler ki.

bu konuda sana hak veriyorum, ha babanın evi ha senin evin.
ama aynı anlayışı karşı tarafada göstersen?

senin derdin hediyenin parası değil bu kadar basite alınması ise haklısın ama boşanacak kadar önemli bir kou değil yuva kurmak zor yıkmak kolay eşin seni aldatmamış, dövmemiş, senin rızkını başkalarına yedirmemiş sonuçta aşılmayacak bir konu değil ii düşün bence:19:

Aynen öyle benim derdim bu kadar basite almış olması.Hiç bir şey almasa inanın bu kadar üzülmezdim.Bana böyle geçiştirmeye çalışır gibi davranması çok basit geldi.

Tapu konusunda haklısınız. Ben olsam ben de kabul etmezdim.
Hediye konusunda da acaba eşiniz hediye alıp verme konusunu mu gereksiz görüyor.
Mesela benim eşim için öyledir. Anneler gününde eve gelirken bahçedeki gülü koparıp vermişti bana. Önemsemez çünkü hediye olayını. Onun için hatırlamak yeterlidir.
Acaba eşinizde mi böyle düşünüyor. Bunu da en iyi siz bilirsiniz aslında.

Tapu konusunda haklısınız. Ben olsam ben de kabul etmezdim.
Hediye konusunda da acaba eşiniz hediye alıp verme konusunu mu gereksiz görüyor.
Mesela benim eşim için öyledir. Anneler gününde eve gelirken bahçedeki gülü koparıp vermişti bana. Önemsemez çünkü hediye olayını. Onun için hatırlamak yeterlidir.
Acaba eşinizde mi böyle düşünüyor. Bunu da en iyi siz bilirsiniz aslında.

İnsanlar çok tuhaf yorumlar yapıyor.Benim babam yıllarca çalışmış emek vermiş.Ben eşimle şimdi iyiyim ama 10 yıl sonra ne olur ne bileyim neden böyle bir şey yapayım ki.Ayrıca ben çalışan biriyim kendim de istesem kredi çekip alabilirim.
Aslında eşim böyle çok romantik,jestler yapan biri değildir zaten.Ama ben şöyle düşünürüm.Sen önemsemeyebilirsin ama değer verdiğin insan önemsiyorsa sen de onu mutlu edecek şekilde davranmayı da bilmelisin.Bilmiyorum ben mi çok ince düşünüyorum.

İnsanlar çok tuhaf yorumlar yapıyor.Benim babam yıllarca çalışmış emek vermiş.Ben eşimle şimdi iyiyim ama 10 yıl sonra ne olur ne bileyim neden böyle bir şey yapayım ki.Ayrıca ben çalışan biriyim kendim de istesem kredi çekip alabilirim.
Aslında eşim böyle çok romantik,jestler yapan biri değildir zaten.Ama ben şöyle düşünürüm.Sen önemsemeyebilirsin ama değer verdiğin insan önemsiyorsa sen de onu mutlu edecek şekilde davranmayı da bilmelisin.Bilmiyorum ben mi çok ince düşünüyorum.

Bence düşüncelerinizi kendinize bile itiraf etmiyorsunuz.

Önce ''babamın evi benim evim bir kağıt neyi değiştirir ki'' diyorsunuz şimdide, ''10 yıl sonra ne olur bilemem ki '' diyorsunuz.

Asıl amaç belli.

Başlığınızdan bile aradaki maddi farklardan dolayı artık yorulduğunuz anlaşıyor.

Önceden gözüm kördü görmedim gibi birşey yazmışsınız, bu haksızlık mı evet büyük haksızlık.

Herneyse madem gördünüz aradaki farkı eşinizi ezmeden belkide son verebilirsiniz birlikteliğinize.

Baba parasıyla dövmek oluyor sizin ki.

Siz artık evlisiniz..İkinizde çalışıyorsunuz.

Kendi hayatınız var.

Onun ailesinin durumu, sizin ailenin ki v.s v.s neden bu kadar yuvanızın içinde ?

Gerçek niyetiniz belli, ''hala aileme karşı mahçup oldum '' diyebiliyorsunuz ya inanın çok şaşırdım.

Niyetiniz herneyse eğer 5 TL.LİK parfüm sizi üzdüyse, eşinize maddi anlamdan değilde daha özenli hediye alınabilir miydi acaba şeklinde soru sorun.

Alacağınız cevap önemlidir.

Eşinizin 5 tllik parfüm almasını ailenizin yanında mahcup olunacak bir durum olarak görüyorsunuz.Neden?Çünkü babanız tapuyu üzerinize yapmayı teklif etti.
Nasıl bir bakış açısı bu.
Eğer siz eşinizi hakikaten sevyorsanız hatırlamış, düşünmüş deyip teşekkür etmeliydinizz.

Maddiyat maneviyatı geçmiş sanırım...

ee aynı şey eşinin ailesi içinde geçerli senin baban didinip çalışarak yaptı onları

kayınvalidenler oturdukları yerden mi yaptılar malları

" 3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim " demişsin hani kendi kendinize yetiyordunuz 10 yıl sonra ne olur bilemem diyorsunuz

o zaman niye ailesinden beklenti içine giriyorsunuz

Biriniz öğretmen biriniz polis daha iyi bir uyum olamazdı bence.
Maddi olarak denksiniz ailelerinizin durumunu kıyaslamak ise bence çocukluk olur.
Kimse ailesini seçemiyor ki?
Kaldı ki insan evlenince el gibi gelen hediyenin parasına mı bakıyor madem hediyeyi beğenmedin.
Ne cimrisin kocacım de git ne istiyorsan al parasını da ödet !
El'den bir yabancıdan bahsediyorsunuz sanki, 5 liralık hediyeyi getiren komşu oğlu gibi çiçek almış işte ne güzel,ne almalıydı?
5 lira değil 50 lira olunca evliliğiniz kurtuluyor muydu?
Zengin koca hayalini hiç anlamıyorum hemde okumuş yazmış ekmeğini alnının teriyle kazanan kadınlardan duyunca hiç anlamıyorum.

Biriniz öğretmen biriniz polis daha iyi bir uyum olamazdı bence.
Maddi olarak denksiniz ailelerinizin durumunu kıyaslamak ise bence çocukluk olur.
Kimse ailesini seçemiyor ki?
Kaldı ki insan evlenince el gibi gelen hediyenin parasına mı bakıyor madem hediyeyi beğenmedin.
Ne cimrisin kocacım de git ne istiyorsan al parasını da ödet !
El'den bir yabancıdan bahsediyorsunuz sanki, 5 liralık hediyeyi getiren komşu oğlu gibi çiçek almış işte ne güzel,ne almalıydı?
5 lira değil 50 lira olunca evliliğiniz kurtuluyor muydu?
Zengin koca hayalini hiç anlamıyorum hemde okumuş yazmış ekmeğini alnının teriyle kazanan kadınlardan duyunca hiç anlamıyorum.

Bunu da malesf yapacaksa çalışan kadın yapıyor.

Ama çalışmayan ev de oturan kadın eşi onu düşünüp ne alsa mutlu oluyor.
Onun için değerli oluyor

Son düzenleme:
Bunu da malesf yapacaksa çalışan kadınlar yapıyor.

Ama çalışmayan ev de oturan kadın eşi onu düşünüp ne alsa mutlu oluyor.
Onın için değerli oluyor

biliyorum bazı kişiler için söylediniz ama katılmıyorum

sevgliyken çalışmaya başladım hala çalışıyorum ama hiçbir maddi beklentim olmadı

insanın yapısıyla yetiştirme şekliyle ilgili

bi önce ki mesajımda da yazdım özel günlerimiz hep parasız günlerimize denk geldi

ama mutluyduk hiçbir zaman hesaplar içine girmedim

bence arkadaşın sorunu karşı aileden yardım görememek hediye sadece patlama noktası olmuş

yoksa insan bi çikolata alıp gelse bile mutlu olur

Eşinizin 5 tllik parfüm almasını ailenizin yanında mahcup olunacak bir durum olarak görüyorsunuz.Neden?Çünkü babanız tapuyu üzerinize yapmayı teklif etti.
Nasıl bir bakış açısı bu.
Eğer siz eşinizi hakikaten sevyorsanız hatırlamış, düşünmüş deyip teşekkür etmeliydinizz.

Maddiyat maneviyatı geçmiş sanırım...

Bence yazdıklarımı okumadan gelişigüzel cevaplar yazıyorsunuz.Farklı cevaplara verilmiş fikirleri birleştirip tek cevap yapıyorsunuz.Biraz daha özenli olsanız cevaplarınızda.Ben düğünğmde yaşananlardan dolayı aileme mahcup olduğumu yazdım.Hediyeyle ne alakası var ki bunun.

biliyorum bazı kişiler için söylediniz ama katılmıyorum

sevgliyken çalışmaya başladım hala çalışıyorum ama hiçbir maddi beklentim olmadı

insanın yapısıyla yetiştirme şekliyle ilgili

bi önce ki mesajımda da yazdım özel günlerimiz hep parasız günlerimize denk geldi

ama mutluyduk hiçbir zaman hesaplar içine girmedim

bence arkadaşın sorunu karşı aileden yardım görememek hediye sadece patlama noktası olmuş

yoksa insan bi çikolata alıp gelse bile mutlu olur

Tatlım bunu şu bakımdan yazdım.

Düşün bir kadını.
Akşama kadar evde.Çocuk bakıyor.Yemek yapıyor. ütü yapıyor.

Akşam eşi doğum gününde bırak 5 tllik parfümü, bahçeden bir çiçek koparsa verse mutlu olur.
Öpre sarılır.

Ama maddi yönden iyi olan kadın (genelleme yapmıyorum, eğer varsa çalışan kadındır diyorum) hediye konusunda daha titiz olur.

Bunu genel olarak yazdım.Konu sahibiyle alakası yok.

Bence yazdıklarımı okumadan gelişigüzel cevaplar yazıyorsunuz.Farklı cevaplara verilmiş fikirleri birleştirip tek cevap yapıyorsunuz.Biraz daha özenli olsanız cevaplarınızda.Ben düğünğmde yaşananlardan dolayı aileme mahcup olduğumu yazdım.Hediyeyle ne alakası var ki bunun.

bizde işte aynı şeyi söylüyoruz

babanızın size ev hediye etmesinin , sizin kabul etmemeniz , ailesinin size yardım etmemesinin

kocanızın size 5 tl lik hediye almasıyla ne alakası var

szin derdiniz ailesinin yardım etmemesi mi

yoksa kocanızın ucuza hediye alması mı

Back
X