Aileler arasındaki dengesizlik ve eşim...

biliyorum bazı kişiler için söylediniz ama katılmıyorum

sevgliyken çalışmaya başladım hala çalışıyorum ama hiçbir maddi beklentim olmadı

insanın yapısıyla yetiştirme şekliyle ilgili

bi önce ki mesajımda da yazdım özel günlerimiz hep parasız günlerimize denk geldi

ama mutluyduk hiçbir zaman hesaplar içine girmedim

bence arkadaşın sorunu karşı aileden yardım görememek hediye sadece patlama noktası olmuş

yoksa insan bi çikolata alıp gelse bile mutlu olur

Sanki ben sürekli maddi bir beklenti içerisindeyim.Ben evlenirken bir çöp dahi istemedim ben de ailemde.Böyle acımasız yorum yapanlardan kaçı gerçekten böyle davrandı acaba merak ediyorum.Söylediğinizde şöyle bir doğruluk payı var.Eşimin annesinin sürekli durumumuz yok diye ağlaması ve o kadar kötü değil durumları beni sinir etti doğru.Bu hediye olayı da patlama noktası oldu o da doğru.

Bence düşüncelerinizi kendinize bile itiraf etmiyorsunuz.

Önce ''babamın evi benim evim bir kağıt neyi değiştirir ki'' diyorsunuz şimdide, ''10 yıl sonra ne olur bilemem ki '' diyorsunuz.

Asıl amaç belli.

Başlığınızdan bile aradaki maddi farklardan dolayı artık yorulduğunuz anlaşıyor.

Önceden gözüm kördü görmedim gibi birşey yazmışsınız, bu haksızlık mı evet büyük haksızlık.

Herneyse madem gördünüz aradaki farkı eşinizi ezmeden belkide son verebilirsiniz birlikteliğinize.

Baba parasıyla dövmek oluyor sizin ki.

Siz artık evlisiniz..İkinizde çalışıyorsunuz.

Kendi hayatınız var.

Onun ailesinin durumu, sizin ailenin ki v.s v.s neden bu kadar yuvanızın içinde ?

Gerçek niyetiniz belli, ''hala aileme karşı mahçup oldum '' diyebiliyorsunuz ya inanın çok şaşırdım.

Niyetiniz herneyse eğer 5 TL.LİK parfüm sizi üzdüyse, eşinize maddi anlamdan değilde daha özenli hediye alınabilir miydi acaba şeklinde soru sorun.

Alacağınız cevap önemlidir.

Asıl amaç nedir ben de merak ettim?Ben babamın tek çocuğuyum zaten.Ne gerek var ki tapu almaya.Benim eşimin hiç bir emeği yokken o evin üzerinde ben neden böyle bir şeye müsaade edeyim sizi anlayamıyorum.

Evlilikler iyiden iyiye pamuk ipligine baglanmis yahu.
Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim.
Deger vermek hediyenin fiyati ile belli oluyorsa, her gece ( cok afedersiniz kaba olacagim) esine boynuz takan adamlarin elinde pirlanta ile gelemsi, eslerine verdikleri sonsuz deger ve gösterdikleri büyük sayginin eseri olsa gerek.
Son zamanlarda, örümcek aglari bile kurulan yuvalardan daha saglam gibi geliyor:)

ee aynı şey eşinin ailesi içinde geçerli senin baban didinip çalışarak yaptı onları

kayınvalidenler oturdukları yerden mi yaptılar malları

" 3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim " demişsin hani kendi kendinize yetiyordunuz 10 yıl sonra ne olur bilemem diyorsunuz

o zaman niye ailesinden beklenti içine giriyorsunuz

Benim onun ailesinden gelecek hiç bir şeye ihtiyacım yok.Ben biraz özenden ,biraz düşünceden bahsediyorum.Yani evinde yaptığı bir şeyden koyabilir ya da bunu oğlum için düşündüm de yaptım diyebilir.Bunun neyi maddi beklenti bana söyler misiniz?
Sürekli maddi durumumuz kötü diyerek ağlayan bir anne maddi beklentiye girmiş olmuyor da ben mi oluyorum acaba?

Asıl amaç nedir ben de merak ettim?Ben babamın tek çocuğuyum zaten.Ne gerek var ki tapu almaya.Benim eşimin hiç bir emeği yokken o evin üzerinde ben neden böyle bir şeye müsaade edeyim sizi anlayamıyorum.

Evlisiniz, bu ince planlar niye ?

Eşiniz bir ev aldığında ya da bir arsa herneyse işte yarın boşanacağım düşüncesiyle davransa ne hissederdiniz ?

Tek çocuk olmak, üstelik maddi anlamda iyi bir aileye sahip olmak neyin avantajı ?

Seçtiğiniz hayat buysa yolunuza neden bakmıyorsunuz, madem bakmıyorsunuz neden ayrılmıyorsunuz ?

Siz ve eşinizin durumu önemli..Mutlu musunuz beraber bunlar önemli..

İki ailenin maddi durumu sizi neden ilgilendiriyor ?

Meslekleriniz dahi hemen hemen aynı maaş aldırıyor ikinize.

Babası zengin olsaydı değişen ne olacaktı ?

Madem derdiniz EŞİNİZİN DÜŞÜNCESİZLİĞİ O ZAMAN NEDEN BU KADAR AYRINTILI OLARAK AİLELERİN ARASINDA Kİ FARKTAN söz ettiniz ?

Evlisiniz, bu ince planlar niye ?

Eşiniz bir ev aldığında ya da bir arsa herneyse işte yarın boşanacağım düşüncesiyle davransa ne hissederdiniz ?

Tek çocuk olmak, üstelik maddi anlamda iyi bir aileye sahip olmak neyin avantajı ?

Seçtiğiniz hayat buysa yolunuza neden bakmıyorsunuz, madem bakmıyorsunuz neden ayrılmıyorsunuz ?

Siz ve eşinizin durumu önemli..Mutlu musunuz beraber bunlar önemli..

İki ailenin maddi durumu sizi neden ilgilendiriyor ?

Meslekleriniz dahi hemen hemen aynı maaş aldırıyor ikinize.

Babası zengin olsaydı değişen ne olacaktı ?

Madem derdiniz EŞİNİZİN DÜŞÜNCESİZLİĞİ O ZAMAN NEDEN BU KADAR AYRINTILI OLARAK AİLELERİN ARASINDA Kİ FARKTAN söz ettiniz ?
Çünkü aileler arasındaki bu farklıkların,görgü farklılıkların sonucunun olduğunu düşünüyorum.Yani ben asla böyle bir şey yapmam çünkü bunu kendime de eşime de yakıştıramam daha özenli davranmaya çalışırım.Ben de biraz olsun özeni hakettiğimi düşünüyorum.Ayrıca ben yarın boşanacağım şeklinde davranmıyorum.Hayatı hep mücadeleyle,en ağır şartlarda ezilerek çalışan bir adamın emeğine saygı duyuyorum.
Emeğinin karşılığını ben ve eşimin değil kendisinin almasını istiyorum.

Son düzenleme:
Benim onun ailesinden gelecek hiç bir şeye ihtiyacım yok.Ben biraz özenden ,biraz düşünceden bahsediyorum.Yani evinde yaptığı bir şeyden koyabilir ya da bunu oğlum için düşündüm de yaptım diyebilir.Bunun neyi maddi beklenti bana söyler misiniz?
Sürekli maddi durumumuz kötü diyerek ağlayan bir anne maddi beklentiye girmiş olmuyor da ben mi oluyorum acaba?

arkadaşım sen bi ordan bi burdan bi hediyeden bahsetmişsin

tam olarak sorun ne diyoruz hediye diyorsun

bizde diyoruz ki hediyeyse sorun ne diye ailelerin birikiminden parasından bahsediyorsun

demek ki sorun hediye değil diyoruz

iki sorunu te konuda anlatınca karışıklık oluyor

1. insan kocasından gelen her hediyeyle mutlu olur parasına cinsine büyüklüğüne bakmaz

ha memnun değilsen aldığı şeylerden parasıda varsa gidersin istediğin şeyleri aldırtırsın mutlu olursun

2.babanın sana verdiği evi almamışsın tamam haklı olabilirsin nasılsa tek evlatsın Allah korusun ölünce yine sana kalacak

3.eşinin ailesi durumum yok diyormuş olabilir maddi olarak gelir giderlerini bilemezsiniz nasıl bu kadar emin olabiliyosunuz paraları var diye

belki sizin bilmediğiniz başka şeyler vardır

siz baştan hep maddi kavramlardan bahsetmişsiniz şimdi diyorsunuz ki yaptı şeylerden de koyabilir eşim için yaptı diyebilir diye ekliyorsunuz

herkes ilk yazınıza göre yorum yaptı

Son düzenleme:
arkadaşım sen bi ordan bi burdan bi hediyeden bahsetmişsin

tam olarak sorun ne diyoruz hediye diyorsun

bizde diyoruz ki hediyeyse sorun ne diye ailelerin birikiminden parasından bahsediyorsun

demek ki sorun hediye değil diyoruz

iki sorunu te konuda anlatınca karışıklık oluyor

1. insan kocasından gelen her hediyeyle mutlu olur parasına cinsine büyüklüğüne bakmaz

ha memnun değilsen aldığı şeylerden parasıda varsa gidersin istediğin şeyleri aldırtırsın mutlu olursun

2.babanın sana verdiği evi almamışsın tamam haklı olabilirsin nasılsa tek evlatsın Allah korusun ölünce yine sana kalacak

3.eşinin ailesi durumum yok diyormuş olabilir maddi olarak gelir giderlerini bilemezsiniz nasıl bu kadar emin olabiliyosunuz paraları var diye

belki sizin bilmediğiniz başka şeyler vardır

siz baştan hep maddi kavramlardan bahsetmişsiniz şimdi diyorsunuz ki yaptı şeylerden de koyabilir eşim için yaptı diyebilir diye ekliyorsunuz

herkes ilk yazınıza göre yorum yaptı

O zaman kendimi çok doğru ifade edememişim.Hepsi aynı anda yaşanan şeyler olduğu için bir arada anlatma gereği duydum.
Eşimin bu kadar özensiz davranmasına bozulduğum ve çok üzüldüğüm doğru.
Ama şu söylediğimi çok içten söylüyorum.Biz çok soğuk kışlık bir yerde yaşıyoruz.Onun ailesi ise Akdeniz'de yani herşeyin bol olduğu bir yer.Biz doğru dürüst sebze bile bulamıyoruz.Benim annem düşünüp her şeyi yaparken,onun evinin önünde bahçe olup hiç bir şey yapmaması.Aynı zamanda eltimle altlı üstlü oturup sürekli onların yemeğini bile yapması sizce tuhaf değil mi?

ben seni anladım şekerim ve haklısında eşinin ailesi senin aileni sana bile sezdirmeden vicdan yaparak kullanmaya çalışıyor sende hadi maddiyat yoktu ki çokta yok değil maddi bişey görmedim manevide mi yoktu karrrrdeşşşiiim demişsin tabi sinir edici ama boşanılacak kadar da değil yanee eşini hiç öyle alıştırmazsan zamanla kendi düzenini otutturursun diye düşünüyorum tabi ggerçek ihtiyaçlar için her zaman HAYAT MÜŞTEREK:7::7::7::10::10:

Bir iş için izin alıp benim ailemle eşimin memleketine gittik.Benim babamın durumu gayet iyi yazlık amaçlı bir ev aldı tapusunu da benim üzerime yapmak istedi ben istemedim.Eşimin ailesi de memur emeklisi evleri de var.Yani o kadar da kötü değil durumları.Bu ev sürecinde kayınvalidem hep bizim elimizde avcumuzda yok,durumumuz pek iyi değil gibi şeyler söyleyip durdu.Zaten hep böyledir.3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim.Bir şey koyacaksa da kırk kez sorar,koyayım mı diye.Koyma dedirtene kadar.Neyse evi aldık dönüşte benim memleketime uğrayıp 1 gece kaldık ,ertesi gün benim doğum günümdü.Babam pasta almış eşim de çiçek almış yanına da 5 tl 'ye bir parfüm doldurtmuş gelmiş.Ben tabii görünce çok bozuldum.Çoğunuz belki hediyenin maddiyatı önemli değil falan diyecek ama bu kadar da basit olmamalı.5 gündür eşimle konuşmuyoruz kendimi çok kötü hissediyorum.Ailelerimizin bu kadar farklı olması,eşimin bu basit yaklaşımı benim evliliğime olan inancımı zayıflatmaya başladı.
Sizce ben abartıyor muyum?Bu evliliğin gidişatı boşanma diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

Öncelikle merhabalar. Hediye konusunda hassas bir insan olarak sizi çok iyi anlıyorum.Evli olmamama rağmen özel günlerde düşünülmek ve de güzel bir hediye ile hatırlanmak benim için çok önemlidir. Sevgilim bunu çok iyi bilmesine rağmen maddi olarak kötü durumunu belirterek çoğu özel günümüzde bana hediye almadı.Onu anlıyorum öğrenciyiz ikimiz de ve de parasının ucu ucuna ayı çıkarmasına yettğini de biliyorum ama bu özel gün ve de belli tarihi.Önceden bunun ayarlamasını yapabilir eğer isterse.Hep bunu düşünerek kızmışımıdır içten içe ve bazen söylemişimdir de ona.Daha sevgiliyken bu kadar hassas olduğum konu eğer evliyken de başıma gelseydi sizin hissettiklerinizi hissederdim diye düşünüyorum ama yine de bu evliliği bitirecek bir konu değil kesinlikle.Eşinizden beklediğinizi göremediğiniz için hayal kırıklığına uğramışsınız ama siz 3 yıldır eşinizle hayatınızı paylaştınız her anlamda.En özel,en unutulmaz anları, mutlulukları, acıları birlikte yaşadınız.Hayatta hiçbir şey dört dörtlük değil ki herkesin eksiklikleri var.Sorun sadece sizin için önemli olan bir konuda eşinizin özenli davranmamasıysa bunu konuşarak çözebilirsiniz bence.Yazık etmeyin evliliğinize.

O zaman kendimi çok doğru ifade edememişim.Hepsi aynı anda yaşanan şeyler olduğu için bir arada anlatma gereği duydum.
Ama şu söylediğimi çok içten söylüyorum.Biz çok soğuk kışlık bir yerde yaşıyoruz.Onun ailesi ise Akdeniz'de yani herşeyin bol olduğu bir yer.Biz doğru dürüst sebze bile bulamıyoruz.Benim annem düşünüp her şeyi yaparken,onun evinin önünde bahçe olup hiç bir şey yapmaması.Aynı zamanda eltimle altlı üstlü oturup sürekli onların yemeğini bile yapması sizce tuhaf değil mi?

Eşinin kabahati ne bunda,ne yapsın eşin annesini arayıp ne biçim annesin bize sebze göndermiyorsun mu desin?
Anlamadım ki eşinizin ailesinden hoşlanmıyorsunuz eşinizi boşamak istiyorsunuz adamın kabahati ne?
Annesinin sebze göndermemesi mi?
Herkes düşünceli olacak diye bir kaide yok..
Ben de tek çocuğum siz yazdıklarınızı yazana kadar aklıma bile gelmedi eşimin benim maddi olanaklarımdan faydalanacağı,beni de aydınlatmış oldunuz,cidden teşekkür ederim.
Bu kadar detay bu kadar ince hesaplar siz severek mi evlendiniz bu adamla ?

konu sahibinin kafasında sürekli ayrılık var.bu nedenle eşinin de ailesininde her yaptığı yada yapmadığı gözüne batıyor.galiba konu sahibi annesi hayır dediği için, annesine tepki vermek amacıyla evlenmiş ve senesi gelmeden de boşanmayı düşünmeye başlamış:50:

ben seni anladım şekerim ve haklısında eşinin ailesi senin aileni sana bile sezdirmeden vicdan yaparak kullanmaya çalışıyor sende hadi maddiyat yoktu ki çokta yok değil maddi bişey görmedim manevide mi yoktu karrrrdeşşşiiim demişsin tabi sinir edici ama boşanılacak kadar da değil yanee eşini hiç öyle alıştırmazsan zamanla kendi düzenini otutturursun diye düşünüyorum tabi ggerçek ihtiyaçlar için her zaman HAYAT MÜŞTEREK:7::7::7::10::10:

Beni o kadar iyi anlamışsın ki çok teşekkür ederim.Aynen durumum bu.Evlenirken de annemi arayıp biz yardım edemeyeceğiz demişti.Hadi tamam maddi yok da manevi de mi yok?

Baba figürün çok baskın diyecektim.Anneni kaybettin sanıp,üzülürsün diye yazmadım.

Şimdi eski konularını daha dikkatli inceledim.
Annen hayattaymış ve maalesef onunla sorunlu bir ilişkin varmış.
Eşinle evlenmeni annen istememiş,herhalde Egem'in dediği gibi tepkiden veya inattan evlendin.

2 yıl önce,yine boşanmayı düşünmüşsün.Bu kez tayin ve eşinin işi gereği geç gelmesi yüzünden...
Senin açından hiç sağlam bir evlilik değil.Her an her sebeple gözden çıkarmaya hazır görünüyorsun.

Hediye yüzünden 5 gün konuşmamak hakikaten tuhaf.Eşinin de hem gururu hem kalbi kırılmış olmalı.

Ben de denk olduğunuzu düşünüyorum.İkiniz de memursunuz.Eşinin ailesi memur emeklisiymiş.Senin baban esnafmış.

Öncelikle merhabalar. Hediye konusunda hassas bir insan olarak sizi çok iyi anlıyorum.Evli olmamama rağmen özel günlerde düşünülmek ve de güzel bir hediye ile hatırlanmak benim için çok önemlidir. Sevgilim bunu çok iyi bilmesine rağmen maddi olarak kötü durumunu belirterek çoğu özel günümüzde bana hediye almadı.Onu anlıyorum öğrenciyiz ikimiz de ve de parasının ucu ucuna ayı çıkarmasına yettğini de biliyorum ama bu özel gün ve de belli tarihi.Önceden bunun ayarlamasını yapabilir eğer isterse.Hep bunu düşünerek kızmışımıdır içten içe ve bazen söylemişimdir de ona.Daha sevgiliyken bu kadar hassas olduğum konu eğer evliyken de başıma gelseydi sizin hissettiklerinizi hissederdim diye düşünüyorum ama yine de bu evliliği bitirecek bir konu değil kesinlikle.Eşinizden beklediğinizi göremediğiniz için hayal kırıklığına uğramışsınız ama siz 3 yıldır eşinizle hayatınızı paylaştınız her anlamda.En özel,en unutulmaz anları, mutlulukları, acıları birlikte yaşadınız.Hayatta hiçbir şey dört dörtlük değil ki herkesin eksiklikleri var.Sorun sadece sizin için önemli olan bir konuda eşinizin özenli davranmamasıysa bunu konuşarak çözebilirsiniz bence.Yazık etmeyin evliliğinize.
Bende bu konuda hassas biriyim.Arkadaşlarımın doğum günlerini bile hiç atlamam.Hep onları mutlu etmeye çalışırım.Ben seni çok iyi anlıyorum sen de beni çok iyi anlamışsın.Teşekkür ederim.

Baba figürün çok baskın diyecektim.Anneni kaybettin sanıp,üzülürsün diye yazmadım.

Şimdi eski konularını daha dikkatli inceledim.
Annen hayattaymış ve maalesef onunla sorunlu bir ilişkin varmış.
Eşinle evlenmeni annen istememiş,herhalde Egem'in dediği gibi tepkiden veya inattan evlendin.

2 yıl önce,yine boşanmayı düşünmüşsün.Bu kez tayin ve eşinin işi gereği geç gelmesi yüzünden...
Senin açından hiç sağlam bir evlilik değil.Her an her sebeple gözden çıkarmaya hazır görünüyorsun.

Hediye yüzünden 5 gün konuşmamak hakikaten tuhaf.Eşinin de hem gururu hem kalbi kırılmış olmalı.

Ben de denk olduğunuzu düşünüyorum.İkiniz de memursunuz.Eşinin ailesi memur emeklisiymiş.Senin baban esnafmış.

Teşekkür ederim beni önemseyip irdeleme gereği duymuşsunuz.Yazdıklarını birkaç defa okudum aslında dürüst olmalıyım ki haklısın da.Annem hiç istemedi evlenmemizi.Hep siz denk değilsiniz dedi.Annemle de sorunlu bir ilişkim vardı şimdiye kadar.Sevgisizdi hep döverdi.Babam hep çok geç gelirdi.Çok yalnız bir çocuktum.Annem babamda çok mutsuzdu hep evde kavga,hakaret,bazen de dayak...
Üniversiteyi kazandım uzak bir yere gittim.Orda eşimi tanıdım.Eşim tam bizim ailenin tersi sakin,dingin,sevgi dolu.Çok sevdim onu.Ama bu kadar onunla evlenmekte inat etmemin sebebi kavga olmayacak,huzurlu bir evliliğim olacağına inanmamdı.Tabii eşimi tanıdım yıllarca hayat başka yerlere sürükledi zorda olsa evlendik.Ama eşimin ailesiyle hiç bir arada bulunmadım.Memleketlerimiz farklı nişanda 2 gün gördüm sadece.Zaten bende bir dağ köyünde çalışıyordum birarada olmadık hiç.
Şimdi görünce bunları bocalıyorum.Yoksa annem haklı mıydı demekten ve düşünmekten kendimi alamıyorum.

Son düzenleme:
Bence senin eşin iyi bir insan.
Diğer konunda bile,hayat şartlarından şikayet etmişsin ama eşinle ilgili bir şikayetin olmamış.

Ve anlaşılan,sabırlı,anlayışlı,uyumlu bir erkek.Bak mesela bu açıdan babandan üstün :)

Ailesinden hazetmiyorsun ama siz artık kendiniz bir aile kurdunuz.Eşinin tarafı ile yakın değilsiniz sanıyorum.Çok fazla dert edecek bir sorunun yok aslında.
Sen aslında kırgın bir çocuk saklıyorsun içinde.Fazla derine inmek istemiyorum ama elindekinin değerini bil bence.Eşinin pozitif yönlerine yoğunlaşıp mutlu olmaya çalış.

bende konu sahibine hak veriyorum.miras konusunda zaten tek çocukmuş ailesinin malı,mülkü onundur.onun hazmedemediği gerekli hassasiyet,değer ve önemin verilmemesi.yaşadıkları üst üste geldiği için parfüm de patlamış.karşıdaki insanlar da hal ve hareketleriyle onu bu düşüncelere sevk etmişler.

Bir iş için izin alıp benim ailemle eşimin memleketine gittik.Benim babamın durumu gayet iyi yazlık amaçlı bir ev aldı tapusunu da benim üzerime yapmak istedi ben istemedim.Eşimin ailesi de memur emeklisi evleri de var.Yani o kadar da kötü değil durumları.Bu ev sürecinde kayınvalidem hep bizim elimizde avcumuzda yok,durumumuz pek iyi değil gibi şeyler söyleyip durdu.Zaten hep böyledir.3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim.Bir şey koyacaksa da kırk kez sorar,koyayım mı diye.Koyma dedirtene kadar.Neyse evi aldık dönüşte benim memleketime uğrayıp 1 gece kaldık ,ertesi gün benim doğum günümdü.Babam pasta almış eşim de çiçek almış yanına da 5 tl 'ye bir parfüm doldurtmuş gelmiş.Ben tabii görünce çok bozuldum.Çoğunuz belki hediyenin maddiyatı önemli değil falan diyecek ama bu kadar da basit olmamalı.5 gündür eşimle konuşmuyoruz kendimi çok kötü hissediyorum.Ailelerimizin bu kadar farklı olması,eşimin bu basit yaklaşımı benim evliliğime olan inancımı zayıflatmaya başladı.
Sizce ben abartıyor muyum?Bu evliliğin gidişatı boşanma diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

bana eşim 5 tl ye parfüm getirecek de ben ona sevincem...rüyasında bile göremez.karı kocayız sonuçta.5 tl ne demek ya.insan karısını önemser. elinde yoksa bile bi şekilde var etmeli.nefret ediyorum cimri erkeklerden.tek hediye seçeneğim benim ya orjinal parfüm ya da altın takıdır.

Siz kayınvalidenizin beklentilerin kaçta kaçını karşılıyorsunuz ?

Maddi anlamda sıkıştıklarını söyledikleri için mi birden gözünüze battı ?

Bırakın beklentileri, eşinizle yuvanızda mutlu olmaya bakın.

Bakın samimiyetle söylüyorum, bu ince hesaplar birgün gelir size saplanır.

Hayat çok kısa, bu kısa döngü içerisinde onlarca defa çark tersine dönebilir.

Mutlu değil misiniz eşinizle o zaman iş değişir fakat bunlar sebep ise yazık edersiniz kendinize.

Katılıyorum maddi imkanlar sosyal alanı genişlettiğinden çocukların yetişme tarzlarıda farklı oluyor.

Bazen tam tersi karakteri sıfıra düşürüyor maddi imkanların çokluğu.

Kişinin kendini yetiştirmesi, karakter sahibi olması v.s v.s işte bilindik özellikler üzerinde durun.

Düşüncesiz davranmış olabilir eşiniz; bunu eşinizle çözün.

Eksilerini artılarını değerlendirin..

Tüm bu saydıklarınızın eşinizle ya da yuvanızın içiyle ilgisi yok.

Back
X