Aileler arasındaki dengesizlik ve eşim...

yorum yapan bazı arkadaşlar, yol göstermek değil, eleştirmek değil sanki sadece konu sahiplerini dilleriyle dövmek için yazıyorlar. konu sahibine kendini kötü hissettirince ellerine ne geçiyor anlamıyorum.

arkadaşım ben evli değilim önce onu belirteyim. nişanlımla ben sosyal statü ve gelir düzeyi açısından dengiz. aileler arasında bariz fark var. annem babam akademik kariyer yapmışlar, ablalarım da öyle. nişanlımın ailesi de kendi yağlarında kavrulan, bileklerinin gücü, alınlarının teriyle geçimlerini sağlayan kişiler, ailede bir tek benim nişanlım okumuş ve ailenin göz bebeği, gurur kaynağı. elbette farlı sosyal statüde olunca ben ailemden gördüklerimi kesinlikle onlardan beklemiyorum. gördüklerimle de mutlu olmaya çalışıyorum. hani şeker belli, un belli ortaya çıkacak helvanın tadı da belli. nişanlım da ağaç kovuğundan çıkmadı, belki aynı sosyal statüde bile olsak elbet 18 yaşına kadar ailesiyle yaşamış, illa aileden bir şeyler almıştır. bunlar bence dert etmeye değmez. eşin bana göre iyi bir insan. sadece inceliği yok. sen de fazla hassassın. ama küsme yani, kız ama kırılma da canım. yavaş yavaş senin istediğin kıvama gelir. ama karakteristik özelliğiyse değiştirmeye de çalıışma. şahsen biri beni değiştirmeye çalışıyor olsa acaip kızarım ve tavır alırım. ama görgüsü değişebilir. başına kakarak, küserek değil de sevimli sevimli konuşarak. k.valideyi de ciddiye alma bence. kadının yapısında mızmızlık var demek ki. bazı insanlar şikayeti sever. geçim sıkıntısı olmayan var mı ki allah herkese kolaylık versin deyip geçebilirsin. bahçesindeki sebzelerden de yollamasın, yapmasın. bence senin derdin sevgi, ilgi, şefkat görmek. anneni, diğerlerini bir kenarıya bırak eşine yoğunlaş. anladığım kadarıyla o sevecen biri. sadece bunu hediyeyle falan da göstermek gerektiğini bilmiyor, ya da hediyesine yaptığın tavrı parasıyla alakalı sanıyor. ince ince anlatmayı dene. bak böyle konuştuğunda burdaki bir çok kişi de olayı maddiyata bağladı. burdakiler o kadar öenmli değil de, eşin onu küçümsediğini zannederse çok kırılır. cümlelerini, kelimelerini daha özenli seçerek eminim ki kendini çok daha doğru eşine anlatırsın ;)

Öncelikle başkaları için olmasa da kendisi için önemli bir sorununu çözmeye çalışan birine;gerçekten anlayarak,sağduyulu yaklaşarak yardımcı yaptığın için teşekkür ederim.Söylediklerinde gerçekten doğruluk payı var.Benim alışamadığım bir aile yapısı var ve üzerine yaşanan bu doğum günü olayı da tuz biber oldu.Burada yazılanlara göre demek ki bu konuda çok hassas davranmışım.Önerilerine uymaya çalışacağım.Teşekkür ederim.

Buraya yazan herkesin fikrine katılsam da katılmasam da saygı duyuyorum.Yalnız tanımadığınız kişilerin ;kişilikleri hakkında yorum yapmak ne kadar doğru acaba bunu pek bilemedim.Herkesin aile yapısı,yetiştiği kültür ve önemsediği değerler farklıdır.
Herkesin hayatında ki problemler de farklıdır.Yanlış yaptığımı düşünebilir ve söyleyebilirsiniz.Ama kimse şımarık,zaten tek çocuk deme hakkına ve cüretine sahip değil.Tabii ki böyle insanları önemsemeyip cevap vermek istemedim.
Ben 2,5 yıl elektriksiz,susuz ve telefonsuz bir dağ köyünde,doğuda tek başıma çalıştım.Bana şımarık diyen insanlardan kaç tanesi bunu yapabilir acaba?

Son düzenleme:
eşinin senin doğumgününü bile hatırlaması bir devlet...

çoğu erkek hatırlamıyor.

ama futbolla ilgili bir soru sor, her sezon kim şampiyon olmuş, kim gol atmış. bilirler o ayrı...

eşinle küsme ve ağzına boşanma kelimesini alma. uğursuzluk getirir.

eşine hediye zevkin konusunda bir ipucu ver. ama bütçesini de biliyorsun ona göre davran.

istediğin parfüm, 250 tl lik bir parfümse ve bütçesine ağır geliyorsa bunu söyleme.

herkes herşeyin iyisini bilir. ama herkes bütçesine göre hareket eder.

senin en mutlu gününü, yine sen mahvetme...

pastanı ye, çiçeklerini kokla, parfümünü sık ve seni seven insanlarla beraber olduğun için bol bol şükür et.

Bir iş için izin alıp benim ailemle eşimin memleketine gittik.Benim babamın durumu gayet iyi yazlık amaçlı bir ev aldı tapusunu da benim üzerime yapmak istedi ben istemedim.Eşimin ailesi de memur emeklisi evleri de var.Yani o kadar da kötü değil durumları.Bu ev sürecinde kayınvalidem hep bizim elimizde avcumuzda yok,durumumuz pek iyi değil gibi şeyler söyleyip durdu.Zaten hep böyledir.3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim.Bir şey koyacaksa da kırk kez sorar,koyayım mı diye.Koyma dedirtene kadar.Neyse evi aldık dönüşte benim memleketime uğrayıp 1 gece kaldık ,ertesi gün benim doğum günümdü.Babam pasta almış eşim de çiçek almış yanına da 5 tl 'ye bir parfüm doldurtmuş gelmiş.Ben tabii görünce çok bozuldum.Çoğunuz belki hediyenin maddiyatı önemli değil falan diyecek ama bu kadar da basit olmamalı.5 gündür eşimle konuşmuyoruz kendimi çok kötü hissediyorum.Ailelerimizin bu kadar farklı olması,eşimin bu basit yaklaşımı benim evliliğime olan inancımı zayıflatmaya başladı.
Sizce ben abartıyor muyum?Bu evliliğin gidişatı boşanma diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

baştan maddiyatlarını biliyordun değil mi? huzursuz olmak için bahane aramıssın resmen ...150 tl lik parfüm alır boşanmazsınız sen kendı kendıne deger biçiyorsun farkında değilsin...bence aklını basına toplaman gerek

Bir iş için izin alıp benim ailemle eşimin memleketine gittik.Benim babamın durumu gayet iyi yazlık amaçlı bir ev aldı tapusunu da benim üzerime yapmak istedi ben istemedim.Eşimin ailesi de memur emeklisi evleri de var.Yani o kadar da kötü değil durumları.Bu ev sürecinde kayınvalidem hep bizim elimizde avcumuzda yok,durumumuz pek iyi değil gibi şeyler söyleyip durdu.Zaten hep böyledir.3 yıl olacak evleneli hiç bir şeylerini görmedim.Bir şey koyacaksa da kırk kez sorar,koyayım mı diye.Koyma dedirtene kadar.Neyse evi aldık dönüşte benim memleketime uğrayıp 1 gece kaldık ,ertesi gün benim doğum günümdü.Babam pasta almış eşim de çiçek almış yanına da 5 tl 'ye bir parfüm doldurtmuş gelmiş.Ben tabii görünce çok bozuldum.Çoğunuz belki hediyenin maddiyatı önemli değil falan diyecek ama bu kadar da basit olmamalı.5 gündür eşimle konuşmuyoruz kendimi çok kötü hissediyorum.Ailelerimizin bu kadar farklı olması,eşimin bu basit yaklaşımı benim evliliğime olan inancımı zayıflatmaya başladı.
Sizce ben abartıyor muyum?Bu evliliğin gidişatı boşanma diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

sadece bu mesajınızı okudum ve cvp yazmak istedim..

5tl lik parfüme takılmışsınız..ciğerim dağlandı..

benimde ablamın düğününde biri takı diye bir yüzük takılmıştı...satsan satılmaz bişey okadar değerli değil..
yüzüğün etrafında hamur kırıntıları var...yani birisi gücü olmadığı için parmağından düğün yüzüğünü çıkarıp takı diye ablama takmış...

gerçi ablam biliyormuş yüzüğün sahibini..ablam ve biz okadar duygulandık ki...ablam dediki aldığım en değerli hediye buydu..ömrüm boyunca saklardım saklamasına ama okadar değerliki kabul edemem dedi ve Perihan teyzemizin parmağına taktı...

bence gönülden kopan "birşey" hediyelerin en anlamlısıdır...bu bir söz de olabilir bir 5tl lik parfümde.

Eşime çok aşık olarak evlendim aslında.Ayrıca annem çok karşı çıkmıştı.O kadar çok sevdim ki aradaki farklılıkları hiç göremedim.

yorumları okumadım ama benim için yukarıdaki cümle yeter.Evlenirken farkları göremedim.Şimdi ne oldu aşk bitti ortaya farklılıklar çıktı.Bence boşanmak için bahane arıyorsan işte bahane sana 5 tl lik hediyeyi uygun bulmuş haydi mahkemeye ama geçinmeye gönlün var ise bazı erkekler çok ince düşünemez onlar için bi çiçek bile yeter ama kadınlar bıktırana kadar irdeler.Ben 4 yıllık evliyim eşim şimdiye kadar sadece 1 buket çiçek ve 10 -15 tl lik bişey aldı yani hepsi bu ama mutluyum.o benim en büyük hediyem .bence bu kadar sorun yapma eğer bişeye ihtiyacın olduğunu yada beğendiğin bir takıyı ona önceden çıtlatmış olsaydın sana onu alırdı belkide.

insan eşine kızınca hep eksilerini hatırlar..çoğu insan öyledir...bence eşinin çiçek ve parfüm alması güzel bişey..Ben olsam sevinirdim...zaten oldum olası bu özel günler'' ayy ne aldı kızz kocan sana sevgililer gününde...aaaa doğum günündü doğru ya ne aldı kocan sana..aaaaa ..ammaaaa ucuza kaçmışş'' Muhabbetlerine gıcık olmuşumdur...çoğu karı kocayı birbirine düşürende dış etkenlerden gelen yorumlardır...

bence sen eşini ve evliliğini daha benimseyememişsin. bütün problem buradan çıkıyor. işin kötü tarafı 3 yıllık evliymişsin şimdiye kadar bunları çoktan aşman gerekirdi. bu evliliğin bence bir geleceği yok gibi. ayrıca eşim benim aldığım hediyeyi küçümseyip benimle konuşmasaydı çok rencide olurdum.

insan ailesine eşini çok iyi göstermek ister hep..hani'' bakın sizin emanetinize ne kadar değer veriyo para pul umrunda değil tek derdi beni mutlu etmek içiniz rahat olsun'' demek istiyo..belkide sende böyle düşündün o yüzden içerledin..ama anne babalar inan ki kızlarının gözünden anlar ne olup bittiğini..ailene mahçup olma eğer gerçekten mutluysan ve eşini seviyosan ailenin yanında belli et bunu ..onlar için yeter...eşinin ailesene gelince belki onlarda sizi beğenmiyolardır..herkesin vardır bir kusuru..sadece dediğim gibi eşini seviyosan mutlu olmaya bak..ve hediye konusu açılınca nelerden hoşlandığını anlat..vallahi benim eşim hediye alınacak günlerde alır beni götürür ben kararsızım sen beğen alalım der:)))odunumsu görünsede ben eşimden memnunum ve çook seviyorum:16::16::16::16::16: gerisi teferruat:))

Eşim doğum günümde 5 tl'lik parfüm almış desen evet hak verebilirdim ama tutup babanızla, eşinizi kıyaslarsınız hatta 5 tl'lik parfümü anlatmak için kayınvalidenizin cimriliğine kadar konuyu uzatmanız okuyanlarda soru işareti oluşturuyor.
Eşinizin doğum gününü bile hatırlaması harika bir şey
Benim eşim evlilik yıl dönümümüzde maç izlemeye kalkıp İstanbul'a gitti
Sorun bile yapmam ne gerek var bu boş ticari günler için birbirinizi kırmaya

Son düzenleme:
evlilik bu neler yasıyoruz bence parfmmus cıcekmıs hıc takılmayın ne ınsanlar var etrafımızda tek sorun buysa bosanmak bıras tuhaf gelıyor

Valla canım beni önemseyip önemsemen cidden hiç önemli değil seni şöyle bir sarsıp kendine getirebildiysem ne mutlu bana.İnsan bazen ne istediğini kendisi bile bilmiyor.Sen yazarken aklın da başka şeyler vardı belki ama işin özüne indiğinde verdiğin msj çok farklıydı seni ne kırmak ne gücendirmek gibi bir niyetim var kırdıysam özür dilerim.

bu konuyu ilk okudugumda aklıma ilk evlilik yıldonumum geldi,bn hamileydım ve kızım 7 aylık dünyaya geldi bn ilk evlilik yıldonumumde hastanedeydim eşimle, kızımın küvezden cıkması için due edıp süreklı aglıyordum doğumdan cıkmıstım bitik durumdaydım,ve ogün kızım öldü eşimle bırbırımıze saatlerce sarılıp agladık işte yıldonumumu hatırlam istemeyecegım kadar kötü bir hediye...demek istedgm saglık olduktan sonra huzur olduktan sonra sevgi aşk olduktan sonra hiç bi 1 liralık bsey de bnı mutl eder...bu anneler gününde ilk kutlayısımdı oğlusumla...ama eşim maas almadıgı için bana marketten çıkolata almış bnde ona darılabilirdim bu bnm ilk anneler günüm nasıl anne olmak için ugras verdıgımı ne acılar yasadıgımı en iyi o biliyo ama asla onun gönlünü kırmadım tskr ettım sarıldım ve inanırmısınız o çikolata hala buzdolabımda bnm için çok degerli brsey yemıyorum ble :) yanı demem o ki saglıklı olundugu sürece büyük acılar yasanmadıgı sürece bu ticri günler için yada dogum günü vs için o kadarküs kalınıp kırılmaya inanın degmıyo,daha bu hayatta 4 senelik evliyim ve keske tek sorunum eşimin hedıyesinin mıktarı olsa..ayrıca burda yazan bı arkadasıda taktır ettım ya altın takı ve orjınal parfüm dısında hedıye istememeside iyimiş ben boşuna karılık yapıyomusum gbi geldi :)))))

bu konuyu ilk okudugumda aklıma ilk evlilik yıldonumum geldi,bn hamileydım ve kızım 7 aylık dünyaya geldi bn ilk evlilik yıldonumumde hastanedeydim eşimle, kızımın küvezden cıkması için due edıp süreklı aglıyordum doğumdan cıkmıstım bitik durumdaydım,ve ogün kızım öldü eşimle bırbırımıze saatlerce sarılıp agladık işte yıldonumumu hatırlam istemeyecegım kadar kötü bir hediye...demek istedgm saglık olduktan sonra huzur olduktan sonra sevgi aşk olduktan sonra hiç bi 1 liralık bsey de bnı mutl eder...bu anneler gününde ilk kutlayısımdı oğlusumla...ama eşim maas almadıgı için bana marketten çıkolata almış bnde ona darılabilirdim bu bnm ilk anneler günüm nasıl anne olmak için ugras verdıgımı ne acılar yasadıgımı en iyi o biliyo ama asla onun gönlünü kırmadım tskr ettım sarıldım ve inanırmısınız o çikolata hala buzdolabımda bnm için çok degerli brsey yemıyorum ble :) yanı demem o ki saglıklı olundugu sürece büyük acılar yasanmadıgı sürece bu ticri günler için yada dogum günü vs için o kadarküs kalınıp kırılmaya inanın degmıyo,daha bu hayatta 4 senelik evliyim ve keske tek sorunum eşimin hedıyesinin mıktarı olsa..ayrıca burda yazan bı arkadasıda taktır ettım ya altın takı ve orjınal parfüm dısında hedıye istememeside iyimiş ben boşuna karılık yapıyomusum gbi geldi :)))))

çok üzüldüm yasadıklarına allah tekrarını nasip etmesn ama ....burda farklı bir durum var kızın ailesi zengin ve tek cocuk...eşinin ailesi orta halli memur insanlar yani aradada farklar var bekarlık hayatı baska evlendıkten sonrakı hayatı ve beklentılerı baska dolayısıyle ınsan alıskın oldugu hayattan kopunca bocalama yasıyor

çok üzüldüm yasadıklarına allah tekrarını nasip etmesn ama ....burda farklı bir durum var kızın ailesi zengin ve tek cocuk...eşinin ailesi orta halli memur insanlar yani aradada farklar var bekarlık hayatı baska evlendıkten sonrakı hayatı ve beklentılerı baska dolayısıyle ınsan alıskın oldugu hayattan kopunca bocalama yasıyor

ama şöyle brsey var bnm eşimde tek cocuk ama bn 3 kardesım ve bnm hayatım cok zor ve sıkıntılı gectı ama eşim el üstünde tutulmuş durumu cok iyi bir aıleye sahıp ti bu bızım aramızda sorun oldumu hayır...evlendıgımızdede maddı olarak cok cok iyiyidi durumu,bnm aılemın ıse kötüydü ama daha sonra bnm eşimin iş yerı battı yıne sorun olmadı bu bızım için şimdi bir fabrıkada calışıyo demek istedgm ise şu kimsenın ilerde ne olacagı belli olmaz sonuçta eşimle bnm aramda hiç bn sana bunu aldım sen bana şunu alamadın gbi sorun yaşamıyoruz ...Allahta yaşatmasın bn hediyeiçin küsemem yani yapımda yok parası oldugu zamanlarda bana çicek aldıgı olurdu bn tek taş orjin prfum falan gbi beklentı içine asla girmedım ama herkezin bklentisi farklıdır tabi bu konu sahibinin düşüncesi sonucta bn sadce kndı düşüncemı yazmak ıstedım buraya yazanlar gbi ... :==))

Yanlış anlamayın, amacım polemik yaratmak değil ama evlenirken bilmiyormuydu. Silah zoruyla mı evlendirildi?

ama şöyle brsey var bnm eşimde tek cocuk ama bn 3 kardesım ve bnm hayatım cok zor ve sıkıntılı gectı ama eşim el üstünde tutulmuş durumu cok iyi bir aıleye sahıp ti bu bızım aramızda sorun oldumu hayır...evlendıgımızdede maddı olarak cok cok iyiyidi durumu,bnm aılemın ıse kötüydü ama daha sonra bnm eşimin iş yerı battı yıne sorun olmadı bu bızım için şimdi bir fabrıkada calışıyo demek istedgm ise şu kimsenın ilerde ne olacagı belli olmaz sonuçta eşimle bnm aramda hiç bn sana bunu aldım sen bana şunu alamadın gbi sorun yaşamıyoruz ...Allahta yaşatmasın bn hediyeiçin küsemem yani yapımda yok parası oldugu zamanlarda bana çicek aldıgı olurdu bn tek taş orjin prfum falan gbi beklentı içine asla girmedım ama herkezin bklentisi farklıdır tabi bu konu sahibinin düşüncesi sonucta bn sadce kndı düşüncemı yazmak ıstedım buraya yazanlar gbi ... :==))

herkes aynı degıl malesef..allah mutlulunuzu daim etsin

Yanlış anlamayın, amacım polemik yaratmak değil ama evlenirken bilmiyormuydu. Silah zoruyla mı evlendirildi?

canım bende aynı seyi sormustum konu sahıbıne balancee adlı arkadas kendı hayatından benzer bir örnek verince bende acıklama yapma gereğı duydum yoksa konu sahıbının davranıslaını zaten tavsip etmiyorum yani :D

herkes aynı degıl malesef..allah mutlulunuzu daim etsin

canım bende aynı seyi sormustum konu sahıbıne balancee adlı arkadas kendı hayatından benzer bir örnek verince bende acıklama yapma gereğı duydum yoksa konu sahıbının davranıslaını zaten tavsip etmiyorum yani :D

herkezin beklentisi farklı olabiliyo yani bnmde demek istedgm buydu aslında kndı hayatımdan yazmamın sebebide buydu yani...nys umarım kırgınlık kalmamıştır

herkezin beklentisi farklı olabiliyo yani bnmde demek istedgm buydu aslında kndı hayatımdan yazmamın sebebide buydu yani...nys umarım kırgınlık kalmamıştır
Bu hediye işinin abarttığımı kabul ediyorum ve eşimle de aramızı düzelttik.Şuan için hiç bir problem yok hepinize öneri ve fikirleri için teşekkür ederim.Şu doğru altta başka şeyler var.Eşimi ailesini pek benimseyemedim.Kötü insanlar mı değil.Ama benim yetişme tarzımla farklı olduğu için benimsemekte zorluk çekiyorum.Zaten senede toplasan 10-15 görüyorum.
Şöyle bir tavrım olduğu kesin.''Çalışıyorum,ekonomik özgürlüğüm var arkamda ailemde var;çok problem çekemem,kendimi de ezdirmem gibi''.Çoğu insan eşine muhtaç olduğu için,eşinin her şeyine katlanıyor,ben de böyle bir kaçış yolu bulmuşum kendime.
Burada yazılanlardan çıkardığım biraz hafife alıyorum sanırım evliliği.Burada yazılanların kesinlikle bakış açımı genişletmem de çok yararı oldu.
Ben çok öz eleştiri yapabilen biriyim.Ve sizlerinde katkılarıyla hatalarımı anladım.
Gerçekten güzel fikirler sunan arkadaşlara teşekkür ederim.
Ben de şöyle bir eleştiri de bulunmak istiyorum.İnsanlara fikir verirken yapıcı olmak lazım.İnsanları basit cümlelerle etiketlemek çok ama çok yanlış.Tek çocukta olsan,on çocukta olsan her aile farklıdır.Bütün tek çocukların aynı olması mümkün değildir.İnsanları eleştirirken herkesin önce bir kendine bakıp öyle konuşması gerekir.

Back
X