- Konu Sahibi simsiyah83
yorum yapan bazı arkadaşlar, yol göstermek değil, eleştirmek değil sanki sadece konu sahiplerini dilleriyle dövmek için yazıyorlar. konu sahibine kendini kötü hissettirince ellerine ne geçiyor anlamıyorum.
arkadaşım ben evli değilim önce onu belirteyim. nişanlımla ben sosyal statü ve gelir düzeyi açısından dengiz. aileler arasında bariz fark var. annem babam akademik kariyer yapmışlar, ablalarım da öyle. nişanlımın ailesi de kendi yağlarında kavrulan, bileklerinin gücü, alınlarının teriyle geçimlerini sağlayan kişiler, ailede bir tek benim nişanlım okumuş ve ailenin göz bebeği, gurur kaynağı. elbette farlı sosyal statüde olunca ben ailemden gördüklerimi kesinlikle onlardan beklemiyorum. gördüklerimle de mutlu olmaya çalışıyorum. hani şeker belli, un belli ortaya çıkacak helvanın tadı da belli. nişanlım da ağaç kovuğundan çıkmadı, belki aynı sosyal statüde bile olsak elbet 18 yaşına kadar ailesiyle yaşamış, illa aileden bir şeyler almıştır. bunlar bence dert etmeye değmez. eşin bana göre iyi bir insan. sadece inceliği yok. sen de fazla hassassın. ama küsme yani, kız ama kırılma da canım. yavaş yavaş senin istediğin kıvama gelir. ama karakteristik özelliğiyse değiştirmeye de çalıışma. şahsen biri beni değiştirmeye çalışıyor olsa acaip kızarım ve tavır alırım. ama görgüsü değişebilir. başına kakarak, küserek değil de sevimli sevimli konuşarak. k.valideyi de ciddiye alma bence. kadının yapısında mızmızlık var demek ki. bazı insanlar şikayeti sever. geçim sıkıntısı olmayan var mı ki allah herkese kolaylık versin deyip geçebilirsin. bahçesindeki sebzelerden de yollamasın, yapmasın. bence senin derdin sevgi, ilgi, şefkat görmek. anneni, diğerlerini bir kenarıya bırak eşine yoğunlaş. anladığım kadarıyla o sevecen biri. sadece bunu hediyeyle falan da göstermek gerektiğini bilmiyor, ya da hediyesine yaptığın tavrı parasıyla alakalı sanıyor. ince ince anlatmayı dene. bak böyle konuştuğunda burdaki bir çok kişi de olayı maddiyata bağladı. burdakiler o kadar öenmli değil de, eşin onu küçümsediğini zannederse çok kırılır. cümlelerini, kelimelerini daha özenli seçerek eminim ki kendini çok daha doğru eşine anlatırsın![]()
Öncelikle başkaları için olmasa da kendisi için önemli bir sorununu çözmeye çalışan birine;gerçekten anlayarak,sağduyulu yaklaşarak yardımcı yaptığın için teşekkür ederim.Söylediklerinde gerçekten doğruluk payı var.Benim alışamadığım bir aile yapısı var ve üzerine yaşanan bu doğum günü olayı da tuz biber oldu.Burada yazılanlara göre demek ki bu konuda çok hassas davranmışım.Önerilerine uymaya çalışacağım.Teşekkür ederim.