Aileler arasındaki dengesizlik ve eşim...

Aslında buraya yazmasaydım sizlerin fikirlerini almasaydım herhalde bu küskünlük uzun zaman giderdi.Çoğu arkadaşımın önerisine uyup eşimle konuştum.Sordum neden böyle davrandığını.Ben kafamdaki şeyi yapamadım fırsatım olmadı.Yanımda hep baban vardı ve tapu işiyle uğraştık dedi(tabii bence bu bir bahane).O gece benim memleketime dönmüştük.Oda çok bilmiyor memleketimi.Oraya da baban götürdü zaten dedi ama haklısın dedi.Ama maddi boyutunu önemseyeceğini düşünemedim dedi.Bun
Kayınvalidem konusunu da anlattım.Tabii annesi hakkında konuşunca rengi attı ve senede kaç kere gidiyoruz da idare et biraz dedi.
Yani en azından küslük bitti ama hala kırgınım

aranı düzelttiğine sewvindim,,,vaktim olmadığından 8 sayafayı okuyamuyorum :) ama mümkün olduğunca eşinle küs kalmamaya çalış arkadaşım...bu kırgınlığınıda başka şeylere sakla insan hayatlarında o kadar zorluklar varki(karı-koca olarak) inan senin bu maddiyat sorunun yanında kaymaklı ekmek kalır...keşke benimde tek sorunum eşimin bana aldığı hediyenin maddi değeri düşük olması olsaydı :)

O zaman kendimi çok doğru ifade edememişim.Hepsi aynı anda yaşanan şeyler olduğu için bir arada anlatma gereği duydum.
Eşimin bu kadar özensiz davranmasına bozulduğum ve çok üzüldüğüm doğru.
Ama şu söylediğimi çok içten söylüyorum.Biz çok soğuk kışlık bir yerde yaşıyoruz.Onun ailesi ise Akdeniz'de yani herşeyin bol olduğu bir yer.Biz doğru dürüst sebze bile bulamıyoruz.Benim annem düşünüp her şeyi yaparken,onun evinin önünde bahçe olup hiç bir şey yapmaması.Aynı zamanda eltimle altlı üstlü oturup sürekli onların yemeğini bile yapması sizce tuhaf değil mi?

Ben de senin durumundayım . Eşimin ailesi hem eğitim olarak hem de maddi anlamda benim ailemden çok çok faklı.

Fakat bu güne kadar ne onlar ne eşim bunu kullanmaya çalışmadı. Aksine dediğin gibi eşim de Akdenizli, biz doguda görev yaparken kayınvalidem her ay koli gönderirdi.
Şimdi aynı şehirdeyiz, kızıma bakıyorlar, her hafta pazar alışverişi yapar kayınpederim ne bileyim evde bir şey eksik olsun kendisi gider alır falan.

İnsanın gönlü zengin olmalı.

Ama tüm bunlar eşinizden boşanmak için bir gerekçe olarak kabul edilemez.
Evnizde mutlu musunuz? Huzur var mı? Saygı ve sevgi var mı? Gerisi boş gerçekten...

Bana göre çok abartıyorsun ya. Ama bunu bile düşünebildiysen zaten bu evlilik yürümez ki.

Ne kadar gelişigüzel yorumlar yapıyorsunuz.Burda hiç kimse eşine kırılmıyor mu,incinmiyor hayal kırıklığına uğramıyor mu?Ben eşime kırıldım bana göre yaptığı çok düşüncesizlik bu fikrim değişmedi sadece buradaki arkadaşlar abarttığımı görmemi sağladı.Hemen bu evlilik yürümez.Sanki siz hiç eşinize kırılmadınız mı ya da bunu okuyanlar?Hiç ayrılmayı düşünmediniz mi bir an bile olsa?

Ben de senin durumundayım . Eşimin ailesi hem eğitim olarak hem de maddi anlamda benim ailemden çok çok faklı.

Fakat bu güne kadar ne onlar ne eşim bunu kullanmaya çalışmadı. Aksine dediğin gibi eşim de Akdenizli, biz doguda görev yaparken kayınvalidem her ay koli gönderirdi.
Şimdi aynı şehirdeyiz, kızıma bakıyorlar, her hafta pazar alışverişi yapar kayınpederim ne bileyim evde bir şey eksik olsun kendisi gider alır falan.

İnsanın gönlü zengin olmalı.

Ama tüm bunlar eşinizden boşanmak için bir gerekçe olarak kabul edilemez.
Evnizde mutlu musunuz? Huzur var mı? Saygı ve sevgi var mı? Gerisi boş gerçekten...

Bence de gönlü zengin olmalı ama o da yok işte.Yoksa ortada ciddi bir fakirlik durumu falan yok.Evleri var,kayınpederim de memur emeklisi.En küçük çocuk da eşim.Diğer kardeşleri de kendi yağlarında kavruluyor zaten.

konu sahibi devamlı babam öyle babam şöyle deyip durmuş vallahi kocanızda çok zengin değilmiş anlattığınız gibi aranızda ise hiçbir fark yok kazandığınız para bakımından sırf babanınız parası var diye eşinizi hör görmekte yakışmamış.İnsan sevgili ikendemi anlayamıyor karşısındakinin mali durumunu? Hem ne malum kocanız şimdi fakir ileride zengin olucaktır kim bilebilirki adamın parası yok diye siz resmen hayatta küsmüşsünüz.

Bu mesajı da pek anlayamadım.Kocam zengin demedim ki ben zaten o nereden çıktı.Ayrıca ben babamın kişisel özelliklerini övüp durduğum falan da yok.Nasıl okuyup ne anlıyorsanız artık.Ayrıca üzülmüş,kırılmış olabilirim ama neden hayata küseyim ki?Hiç bir şey benim yaşamımdan kıymetli değildir sanırım.

kırılabilirsin canım bu gayet normal ama küsmen hata keşke ne istediğini eşine sen söylerseydin.ben hediyemi kendim aldırıyorum hiç de gocunmuyorum yoksa benim oduna kalsa hiç almaz bile seninki yine iyiymiş canım düşünmüş en azından:40:böyle konuları büyütmemekde fayda var :31:

keşke eşim de bana çiçekle parfüm alsa da ben de darılsam dedim okurken:) benim eşim hediye işlerinden hiç anlamaz da ondan garipsedim..bana ilk sevgililer günümüzde atkı bere almıştı ve ben başörtülü bir insanım düşün artık:)aldığı da öyle çirkin bişey ki açık olsam da takmazdım yani ama ben düşünmüş almış diye beyenmiş gibi yapmıştım..bu tür şeylerden tartışmaya değmez hele o kadar küs kalmaya hiç değmez

Bu tek çocuklar neden böyle şımarık oluyorlar...Bir ilgi bir pohpohlanma bekleme halleri tavırları da bir başka oluyor .

Eşin çiçek almış ne güzel işte hatırlamış.Bence senin 5 tl.lik parfüme takmanın arka planında aileleri kıyaslaman yatıyor.Yani sen eğer eşinin ailesiyle kendi aileni kafanda ayrı katagorilere sokmuşsan haliyle eşinin 5 tl.lik parfüm alması seni çılgına çevirip ''annesi babası ne ki eşim de farklı olsun''mantığını devreye sokmuş.Oysaki elindeki mutluluğun farkında değilsin,eşinin aldığı çiçek bile seni mutlu etmeye yetmemiş.

arkadaşım bana derdin hediye gibi gelemdi açıkcası sanki bu senin dolmalarının sonucu bunu yazmışsın :( bende hemen hemen seninle aynı durumdayım durmadan sızlanan bir kayınvalide ve üstelik sen dua et ben evime ne alsam karışan bir kadın önceki konumu okuyabilirsin bende evin tek kızıyım ve böyle şeyler hayatta görmemiştim yediği içtiği şeyleri bile sorun eden insanlar görgü sıfır :(( eşim bana ne almış ne almamış pek takılmam o almıyorsa ailem alıyor ailemi geçtim gidiyorum kendim maaş günümde alıyorum ama canımı sıkan şeyler sanırım seninde öyle aile yapısına alışamdığım bir eş ailesi ki herşeyi abartıyor özelliklede maddiyat konusunu :(( her ağızları açıldığında bizde yok biz yapamayız :( ama sana tek bir konuda kızdım eşine küsme o ki afedersin ama akşam olduğunda koynuna girip uyuduğun insan küsmek yerine keşke kocacım ya keşke bana sorsaydın parfüm alırken ben bunu kullanmıyorum şunu alsaydın dedikten sonra alışveriş merkezinin yolunu tutmak olsaydı benim en iyi dostum eşimdir yeri geldiği zaman veeeee eşime beğenmediğim hediyesini söylerim kusura bakmasın zevklerimiz uymuyor :)) bence eşinle paylaş bu durumu ayrıca babanın evini almak zorunda değilsin bu konuda haklısın eşinde sende çalışıyorsunuz şükürki alırsınız yaşınıda genç ayrıca ben kayınvalidemle görüşmeyerek sorunu çözdüm yoksa bu insanlar adamı çıldırtır :(((

Pek açıklamadan yazmışsınız burda bilmemiz gereken
Eşinizin cebinde parası mı yokta parfüm aldı ?
Hiç mi anlamaz hediyeden ?
Önceden ne alırdı sonradan mı böyle oldu ?
O hediyeyi verirken ki yüz ifadesini bile aklınızdan geçirmeniz lazım bence kim istemez ki adam gibi bir şey alayım diye.
Babamla annem 20 senedir evliler babam anneme kredi kartını veriyor ne istersen git al kendine diyor. Ama annem hiçte üzülüp boşanayım bu adam beni düşünmüyor demiyor. Erkekler belli etmez erkekler boştur odundur kütüktür. :ssz: Detaylı düşünün lütfen yuva bozmak kadar kötü bir şey bilmem ben.

arkadaşım bana derdin hediye gibi gelemdi açıkcası sanki bu senin dolmalarının sonucu bunu yazmışsın :( bende hemen hemen seninle aynı durumdayım durmadan sızlanan bir kayınvalide ve üstelik sen dua et ben evime ne alsam karışan bir kadın önceki konumu okuyabilirsin bende evin tek kızıyım ve böyle şeyler hayatta görmemiştim yediği içtiği şeyleri bile sorun eden insanlar görgü sıfır :(( eşim bana ne almış ne almamış pek takılmam o almıyorsa ailem alıyor ailemi geçtim gidiyorum kendim maaş günümde alıyorum ama canımı sıkan şeyler sanırım seninde öyle aile yapısına alışamdığım bir eş ailesi ki herşeyi abartıyor özelliklede maddiyat konusunu :(( her ağızları açıldığında bizde yok biz yapamayız :( ama sana tek bir konuda kızdım eşine küsme o ki afedersin ama akşam olduğunda koynuna girip uyuduğun insan küsmek yerine keşke kocacım ya keşke bana sorsaydın parfüm alırken ben bunu kullanmıyorum şunu alsaydın dedikten sonra alışveriş merkezinin yolunu tutmak olsaydı benim en iyi dostum eşimdir yeri geldiği zaman veeeee eşime beğenmediğim hediyesini söylerim kusura bakmasın zevklerimiz uymuyor :)) bence eşinle paylaş bu durumu ayrıca babanın evini almak zorunda değilsin bu konuda haklısın eşinde sende çalışıyorsunuz şükürki alırsınız yaşınıda genç ayrıca ben kayınvalidemle görüşmeyerek sorunu çözdüm yoksa bu insanlar adamı çıldırtır :(((

Aslında dediğin o kadar doğru ki.Alışamadığım bir aile yapısı üzerine de bu doğum günü olayı tuz biber.Senin dediğin gibi hep bir ağlama olayı,hep bir yakınma.Biz zaten senede kaç gün gidiyoruz.Küçücük bir ilçede çalışıyoruz.Bir kafa dinleyelim bırak da.Ama bana karışma fırsatları yok açıkçası karışamazlar da.
Dürüstce şunu söylebilirim ki buraya yazana kadar küsmekte kendimi o kadar haklı görüyordum ki.Ama bu kadar insan yanlış yaptığımı söyleyince farklı davranmam gerektiğini anladım.

Aslında dediğin o kadar doğru ki.Alışamadığım bir aile yapısı üzerine de bu doğum günü olayı tuz biber.Senin dediğin gibi hep bir ağlama olayı,hep bir yakınma.Biz zaten senede kaç gün gidiyoruz.Küçücük bir ilçede çalışıyoruz.Bir kafa dinleyelim bırak da.Ama bana karışma fırsatları yok açıkçası karışamazlar da.
Dürüstce şunu söylebilirim ki buraya yazana kadar küsmekte kendimi o kadar haklı görüyordum ki.Ama bu kadar insan yanlış yaptığımı söyleyince farklı davranmam gerektiğini anladım.

yorum yapan bazı arkadaşlar, yol göstermek değil, eleştirmek değil sanki sadece konu sahiplerini dilleriyle dövmek için yazıyorlar. konu sahibine kendini kötü hissettirince ellerine ne geçiyor anlamıyorum.

arkadaşım ben evli değilim önce onu belirteyim. nişanlımla ben sosyal statü ve gelir düzeyi açısından dengiz. aileler arasında bariz fark var. annem babam akademik kariyer yapmışlar, ablalarım da öyle. nişanlımın ailesi de kendi yağlarında kavrulan, bileklerinin gücü, alınlarının teriyle geçimlerini sağlayan kişiler, ailede bir tek benim nişanlım okumuş ve ailenin göz bebeği, gurur kaynağı. elbette farlı sosyal statüde olunca ben ailemden gördüklerimi kesinlikle onlardan beklemiyorum. gördüklerimle de mutlu olmaya çalışıyorum. hani şeker belli, un belli ortaya çıkacak helvanın tadı da belli. nişanlım da ağaç kovuğundan çıkmadı, belki aynı sosyal statüde bile olsak elbet 18 yaşına kadar ailesiyle yaşamış, illa aileden bir şeyler almıştır. bunlar bence dert etmeye değmez. eşin bana göre iyi bir insan. sadece inceliği yok. sen de fazla hassassın. ama küsme yani, kız ama kırılma da canım. yavaş yavaş senin istediğin kıvama gelir. ama karakteristik özelliğiyse değiştirmeye de çalıışma. şahsen biri beni değiştirmeye çalışıyor olsa acaip kızarım ve tavır alırım. ama görgüsü değişebilir. başına kakarak, küserek değil de sevimli sevimli konuşarak. k.valideyi de ciddiye alma bence. kadının yapısında mızmızlık var demek ki. bazı insanlar şikayeti sever. geçim sıkıntısı olmayan var mı ki allah herkese kolaylık versin deyip geçebilirsin. bahçesindeki sebzelerden de yollamasın, yapmasın. bence senin derdin sevgi, ilgi, şefkat görmek. anneni, diğerlerini bir kenarıya bırak eşine yoğunlaş. anladığım kadarıyla o sevecen biri. sadece bunu hediyeyle falan da göstermek gerektiğini bilmiyor, ya da hediyesine yaptığın tavrı parasıyla alakalı sanıyor. ince ince anlatmayı dene. bak böyle konuştuğunda burdaki bir çok kişi de olayı maddiyata bağladı. burdakiler o kadar öenmli değil de, eşin onu küçümsediğini zannederse çok kırılır. cümlelerini, kelimelerini daha özenli seçerek eminim ki kendini çok daha doğru eşine anlatırsın ;)

bence basite alan eşiniz değil, sizsiniz. 5 liraya parfüm doldurttu diye boşanmayı düşünebilecek kadar evliliği basite alıyorsunuz. bir yuvayı yıkmak bu kadar kolay mı? bence sizin eşinize karşı ne sevginiz kalmış ne de saygınız. onun için boşanmaya bahane arıyorsunuz gibime geldi.

ayrıca 5 liraya nerde parfüm dolduruluyor merak ettim ben 25 liraya aldım geçen küçücük şişeyi.

abartıyorsun bence, ne kayınvalideler ne eşler var canım. bence çok ayrıntılara takılma. ve cidden maddi değeri önemsizdir hediyenin. senin için öenmliyse ve eşin de böle bir adamsa boşanırsınız zaten artı şimdiden bunu düşünüyorsan... kusura bakma çok garip geldi yazdıkların bana... ha bir de çocukk yapmayın bence....

bana eşim 5 tl ye parfüm getirecek de ben ona sevincem...rüyasında bile göremez.karı kocayız sonuçta.5 tl ne demek ya.insan karısını önemser. elinde yoksa bile bi şekilde var etmeli.nefret ediyorum cimri erkeklerden.tek hediye seçeneğim benim ya orjinal parfüm ya da altın takıdır.

mesajınıza çok güldüm orjinal parfüm yada altın takı evli değilim ama evliliğin böyle bişey olmadığını annemden babamdan biliyorum eşlerinize allah kolaylık bol kazanç versin :)

Bu tek çocuklar neden böyle şımarık oluyorlar...Bir ilgi bir pohpohlanma bekleme halleri tavırları da bir başka oluyor .

Ama ben de tek çocuğum :78:

Bu arada konu sahibine hayran kaldım,seçmece yaptı konu boyunca :)
Seçmece yorumlara seçmece cevaplar,hoşlanmadığı soruları cevaplandırmak istemediği cevapları insanlara yok gibi davrandı.
Cidden önemli bir meziyet.

Bence siz daha farklı şeyleri takmışsınız kafanıza. Eşiniz ne yapsa yaranamaz artık, bir kere düşmüş gözden. Adam çiçek almış işte. Beğenmiyorsanız istediğiniz şeyi söyleyin makul bir dille alsın.

Bence siz boşanın. Zaten bu düşüncelerle çok sürmez ayrılırsınız.

Ama ben de tek çocuğum :78:

Bu arada konu sahibine hayran kaldım,seçmece yaptı konu boyunca :)
Seçmece yorumlara seçmece cevaplar,hoşlanmadığı soruları cevaplandırmak istemediği cevapları insanlara yok gibi davrandı.
Cidden önemli bir meziyet.
Vardır canım istisnalar hepsi öyledir diye demiyorum ama etrafım da tek çocuk olarak kimi gördüysem öyle .Alışıyorlar ilgiye alakaya sürekli gittikleri yer de öyle bekliyorlar sanırım.

Back
X