Aileler Arasındaki Denklik Bu Kadar Önemli Mi?

Teşekkür ediyorum arkadaşım...
Sende mi bu konudan müzdaripsin yoksa? :(

benimki seninkinden daha farklı ve karışık.ama seni anlayabiliyorum kültür farkı olan birini seviyorum ben de..ama bizim başka sorunlarımız da var.hepimizin hakkında hayırlsı olsun.benim fikrimce sevdiğin kişiyle anlaşabiliyorsan ve aileyle çok yakın bir yerde oturmazsan mutlu olacağına inanıyorum.kestirip atma..

eğer erkek evlat annesinin sözünden hiç çıkmıyorsa, annesi kötülük yapsa bile ondan yana oluyorsa, sorgusuz süalsiz annesine inanıyorsa, annesine olduğundan daha fazla değer verıyorsa; aile önemli...

ama; adalet duygusu sağlamsa, annesine saygı duyuyor ve gerektiği zaman, 'haksızsın'' diyorsa, annesinden izin almıyor ve artık yetişkin bir birey olduğunun farkında ise; aile önemli değil.

sana düşen iyi bir gözlem, evlendiğine pişman olmamak için annesi ve sevgılın arasındakı bağı anlamak.
her şey dozunda iyi, fazlası zarar.

Bence çok önemli.
Önceden önemsiz derdim ama son birkaç gündür önemli diyorum.
Benim karşımdaki insana güven problemim var, evlilik teklifi zaten askıya alınmış durumda şu anda ama onun dışında ailesinin dindar ve kapalı (yani saçı, başı olarak değil geleneksel demek istedim) olduğunu biliyorum ve bu beni fazlasıyla huzursuz ediyor. Benim ailem aksine rahattır, din, toplum baskısı hiç olmadı üstümde. Şimdi düşünüyorum senin gibi, eğer ki olsa sorunlarımızı aşsak ve evlensek ben ne yaparım, nasıl anlaşırım bu insanlarla?
Bana daralırım gibi geliyor. Bilemiyorum. Bu topici ben de merakla takip edeceğim, evli bayanlar cevaplasalar çok iyi olur.

şunuda söylemek istiyorum; konuda 2 soru sorulmuş aslında
''annesinin oğluna düşkünlüğü'' ''aile arasındakı denklık''
ben ilkine yorum yaptım.

benimki seninkinden daha farklı ve karışık.ama seni anlayabiliyorum kültür farkı olan birini seviyorum ben de..ama bizim başka sorunlarımız da var.hepimizin hakkında hayırlsı olsun.benim fikrimce sevdiğin kişiyle anlaşabiliyorsan ve aileyle çok yakın bir yerde oturmazsan mutlu olacağına inanıyorum.kestirip atma..

Sanıyorum ki ciddi bir şeyler olursa onun yaşadığı yerde yaşayacağız; çünkü iş imkanı bakımından orası çok daha gelişmiş...
Benim de korktuğum durum bu aslında..
Geçmiş zamanlarda bana bu soruyu sorsalar; ''evleneceğin kişi önemli'' derdim ama şimdi diyemiyorum maalesef ...
Hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elimden..

Son düzenleyen: Moderatör:
eğer erkek evlat annesinin sözünden hiç çıkmıyorsa, annesi kötülük yapsa bile ondan yana oluyorsa, sorgusuz süalsiz annesine inanıyorsa, annesine olduğundan daha fazla değer verıyorsa; aile önemli...

ama; adalet duygusu sağlamsa, annesine saygı duyuyor ve gerektiği zaman, 'haksızsın'' diyorsa, annesinden izin almıyor ve artık yetişkin bir birey olduğunun farkında ise; aile önemli değil.

sana düşen iyi bir gözlem, evlendiğine pişman olmamak için annesi ve sevgılın arasındakı bağı anlamak.
her şey dozunda iyi, fazlası zarar.

Teşekkür ederim yorum için ..
Sevgilime bu konuyu açtığımda, annesinin davranışlarının bozuk olduğunu, onunda farkında olduğu şeyler olduğunu söyledi.
''Ben seni daima koruyacağım, bana güven'' diyor... Şu an inanmaktan başka bir çarem yok; çünkü seviyorum, aşığım ...
Bir de burda görüyoruz aileler yüzünden kaç kadın üzülüyor, kaç çift mağdur oluyor..
Ben onlardan olmak istemiyorum işte..
Bu yüzden mantıklı olmaya çalışıyorum ama aşkım ağır basıyor her defasında ..

Bence çok önemli.
Önceden önemsiz derdim ama son birkaç gündür önemli diyorum.
Benim karşımdaki insana güven problemim var, evlilik teklifi zaten askıya alınmış durumda şu anda ama onun dışında ailesinin dindar ve kapalı (yani saçı, başı olarak değil geleneksel demek istedim) olduğunu biliyorum ve bu beni fazlasıyla huzursuz ediyor. Benim ailem aksine rahattır, din, toplum baskısı hiç olmadı üstümde. Şimdi düşünüyorum senin gibi, eğer ki olsa sorunlarımızı aşsak ve evlensek ben ne yaparım, nasıl anlaşırım bu insanlarla?
Bana daralırım gibi geliyor. Bilemiyorum. Bu topici ben de merakla takip edeceğim, evli bayanlar cevaplasalar çok iyi olur.

Teşekkür ediyorum öncelikle.
Ben de şu zamana kadar ailenin önemsiz olduğunu, önemli olan evleneceğin kişinin karakteri olduğunu savunurdum...
Ta ki bu gerçekleri görene dek..
Siz de benim yaşadıklarımın az çok aynısını yaşamışsınız, beni anlarsınız ...
Gözüm korkuyor açıkçası, belki de daha büyütmek için çok erken benim için ama zaman geçtikçe daha çok ayrılamayacağım gibi geliyor...
Allah hayırlısını nasip etsin hepimiz için, diyecek başka kelime yok...

Teşekkür ederim yorum için ..
Sevgilime bu konuyu açtığımda, annesinin davranışlarının bozuk olduğunu, onunda farkında olduğu şeyler olduğunu söyledi.
''Ben seni daima koruyacağım, bana güven'' diyor... Şu an inanmaktan başka bir çarem yok; çünkü seviyorum, aşığım ...
Bir de burda görüyoruz aileler yüzünden kaç kadın üzülüyor, kaç çift mağdur oluyor..
Ben onlardan olmak istemiyorum işte..
Bu yüzden mantıklı olmaya çalışıyorum ama aşkım ağır basıyor her defasında ..

sanırım hemen evlenmeyeceksiniz?
evet dediğin gibi, 'burada çok kadın üzüldü'' bu konuda
o yüzden sağlam adımlar atmak gerek, keşke her verılen söz yerıne getırılse. ayrıca ne kadar seversen sev, hasta bir annesi varsa üzülen sen olursun ve bir müddet sonra aşkından eser kalmaz.

ailesiye sık görüşmeye çalış bence, gerçekten aklındakı bazı sorulardan kurtulursun.

''sevıyorum, aşığım, umduğum gibi ailesi çıkmazsa savaşırım'' diye asla düşünme
aşk nankördür, bir müddet sonra ailesine tahammulun azalırsa sevgınden bile soğutur, terk eder kalbini:34:

burada bir çok kadın deli gibi aşık olarak evlendi, ne sözler verildi onlara
aile sorunlu, evlat ailesine kör bakıyorsa, bir şeylerin bitmesi kaçınılmaz.

sanırım hemen evlenmeyeceksiniz?
evet dediğin gibi, 'burada çok kadın üzüldü'' bu konuda
o yüzden sağlam adımlar atmak gerek, keşke her verılen söz yerıne getırılse. ayrıca ne kadar seversen sev, hasta bir annesi varsa üzülen sen olursun ve bir müddet sonra aşkından eser kalmaz.

ailesiye sık görüşmeye çalış bence, gerçekten aklındakı bazı sorulardan kurtulursun.

''sevıyorum, aşığım, umduğum gibi ailesi çıkmazsa savaşırım'' diye asla düşünme
aşk nankördür, bir müddet sonra ailesine tahammulun azalırsa sevgınden bile soğutur, terk eder kalbini:34:

burada bir çok kadın deli gibi aşık olarak evlendi, ne sözler verildi onlara
aile sorunlu, evlat ailesine kör bakıyorsa, bir şeylerin bitmesi kaçınılmaz.

Kesinlikle çok güzel ifade etmişsin...
Ben görüşmek istemiyorum aslında ailesiyle...
Çünkü tekrar aynı şekilde bir davranış ile karşılaşmak istemiyorum ..
Ağlayarak döndüm eve; bilmiyorum çok ama çok kararsızım..
Hatta gittiğim gün sevgilimin elini bile tutmak istemedim o derece sinir oldum ve üzüldüm..
Söylediklerin o kadar doğru tespitler ki ...

Bu arada okul bitince evlenmeyi düşünüyoruz ama tabii henüz erken iş, güç, askerlik derken zaman geçecek illa ki..
İşte o zaman üzülmektense, şimdi üzüleyim ama yerinde bir karar vereyim diyorum..

Kesinlikle çok güzel ifade etmişsin...
Ben görüşmek istemiyorum aslında ailesiyle...
Çünkü tekrar aynı şekilde bir davranış ile karşılaşmak istemiyorum ..
Ağlayarak döndüm eve; bilmiyorum çok ama çok kararsızım..
Hatta gittiğim gün sevgilimin elini bile tutmak istemedim o derece sinir oldum ve üzüldüm..
Söylediklerin o kadar doğru tespitler ki ...

Bu arada okul bitince evlenmeyi düşünüyoruz ama tabii henüz erken iş, güç, askerlik derken zaman geçecek illa ki..
İşte o zaman üzülmektense, şimdi üzüleyim ama yerinde bir karar vereyim diyorum..

bence görüş ve tekrar aynı şeyler yaşanacaksa yaşa
en azından kafandakı sorulardan az olsa kurtulursun...o kararsızlık varya, mahfediyor insanı.
evlilik için asla acele etme.
aynen o zaman üzülmenin faydası olmaz, iyi düşünmek gerek
en hayırlısı olur inşallah.

Son düzenleme:
bence görüş ve tekrar aynı şeyler yaşanacaksa yaşa
en azından kafandakı sorulardan az olsa kurtulursun...o kararsızlık varya, mahfediyor insanı.
evlilik için asla acele etme.
aynen o zaman üzülmenin faydası olmaz, iyi düşünmek gerek
en hayırlısı olur inşallah.

Amin, inşallah..
Yorumların ve yardımların için teşekkür ederim, dertleşmek iyi geldi :)

Merhaba cok eski bir konu biliyorum ama aynısı ı yaşıyorum sevgilimde bana destek olacagını söylüyor siz aştınız mı bu durumu evlilikte sorun Oldu mu

Eşinin farklı oldugunu ve senı sevdıgı için seni korur diyorsun ama yanılıyorsun.biryere kadar oluyor ..yaş aldıkça duygular değişiyor ..
Ki sen şimdiden annesi hakkında olumsuz yorum yapmışşın bile -1 skor hanesıne yazıldı..
Annesını haksız görse bile her olayda senın konusmaların artık rahatsız edici olacak .
Çünkü çözümsüz bir konu...
Annesi tedavi mi olacak hayır..sen dedikçe oğlu annesınden mı uzaklaşacak..hayır..
Ve artık uğraşmak istemeyecek.annesini ezecek hali yok halihazırda sen varsin..seni ezecek.
Önce cicim canım annemi alttan al..yok öyle dememiştir ..ne bu kadar laflara takılıyorsun..
İş daha da ciddileşince ailene saracak..kıyas yapacak ..
Çünkü çaresiz hissedecek ..kapasiteleri o kadar ..lafları unutuyorlar.hayatlarına devam ediyorlar ..
Biz hiçbirsey unutmuyoruz.devamlı dön başa..
Siz şimdiden filmin ilk dakikalarını kaydetmiş siniz.
Gercekten yapabıleceğinize ınanıyorsanız devam edin ona güvenerek asla..

Merhaba cok eski bir konu biliyorum ama aynısı ı yaşıyorum sevgilimde bana destek olacagını söylüyor siz aştınız mı bu durumu evlilikte sorun Oldu mu
Ben de merak ettim, konu sahibi hamile görünüyor, acaba o kisiylei evlendi?
Sizin durumunuza özel cevap vermek gerekirse denklik çok önemli. Kafa yapısı size denk değilse kaçarak uzaklaşın. Özünde iyidir, merhametlidir, demeyin. Her durumda adil ve merhametli mi diye bakın. Bir kez bile saçma bir davranışı, sözü olmuşsa gercek yüzü odur

Acıkcası gerçekten ailesine Cok saygılı merhametli birisi😀
Ben de merak ettim, konu sahibi hamile görünüyor, acaba o kisiylei evlendi?
Sizin durumunuza özel cevap vermek gerekirse denklik çok önemli. Kafa yapısı size denk değilse kaçarak uzaklaşın. Özünde iyidir, merhametlidir, demeyin. Her durumda adil ve merhametli mi diye bakın. Bir kez bile saçma bir davranışı, sözü olmuşsa gercek yüzü odur
Ya sıkıntı su biraz biz görmüs gecirmis bir aileyiz.Yazın kışın tatil yeme icmemiz vardır gezmeyi severiz ama onlar daha doğuda sıkışmış hem yapı olarak hemde fikir olarak.Cogu sey onlara göre ayıp.Sevgilim değişime acık birisi 1.5 yılda baya degistirdim onu ve kendide mutlu ama diyorum acaba ilerde sorun olur mu?Mesela amcası bir kac kuzeni Karılarını aldatan sürekli cinsellik konusan insanlar.Kendi ailesi öyle degil ama yine de öyle büyümüs.Sevgilim şu an öyle biri değil ama onlara dönüşür diye korkuyorum.Siz ne düşünüyorsunuz

Aileler arası uyum olunca iş çok güzelleşiyor bence.
Eğer uyum yoksa, bu durumun nasıl
yönetebileceği tamamen eşinize bağlı... Onun bu ortamı yönetebilme yeteneğini gözlemlemelisiniz.
Ben olsam gerçekten, doğrudan sorardım. Eve misafir gelmiş, annenin müzik dinleyerek ağlaması hakkında ne düşünüyorsun, sence normal mi, gerçekten merakımdan soruyorum, aklımdan geçen bir şeyi seninle paylaşmamak gizlemek istemediğim için doğrudan soruyorum, derdim. Cevabından, tepkisinden anlaşılır bence zaten bu duruma yaklaşımı.

Kiminle evlendiniz bilmem ama bu sorudan sonraki sorularinizin cogu es ailesiyle ilgili olduguna gore kendiniz anlamissinizdir bence onemli olup olmadigini.

Back
X