Aileler arasındaki fark?

Arada hem gerçek anlamda mesafe hem de mecaz anlamda mesafe varsa sorun olmuyor.İş çoğunlukla eşlerde bitiyor.Her iki tarafta ailesini ve kendilerini saygılı olmaya alıştırırsa hiç sorun çıkmıyor.
Biz eşimle ünv'den arkadaşız ,benim abimler plastik cerrah,dahiliye uzman,kızkardeşim öğretmen ve hakim.eşimin ailesi köyde,anne baba ilkokul mezunu,abla okumamış,benim anne babam öğretmen.eşimin ailesi daha muhafazakar ve dindar.benim ailem modern derler ya ondan işte.üstüne üstlük etnik köken farkı bile var.6 yıldır evliyiz hiç ama hiç sorun yaşamadık.Aileler birbirine uzak biz de ailelere uzağız.Gereken özeni ve saygıyı gösterirseniz sıkıntı çıkmıyor.
Maalesef aynı yerdeyiz çok yakınız hatta :( Peki yakın olsaydınız sorun olur muydu sizce sizin açınızdan? Yani mesela bazen bir taraf diğer tarafın ailesini garipsemiyor mu ?

Arada hem gerçek anlamda mesafe hem de mecaz anlamda mesafe varsa sorun olmuyor.İş çoğunlukla eşlerde bitiyor.Her iki tarafta ailesini ve kendilerini saygılı olmaya alıştırırsa hiç sorun çıkmıyor.
Biz eşimle ünv'den arkadaşız ,benim abimler plastik cerrah,dahiliye uzman,kızkardeşim öğretmen ve hakim.eşimin ailesi köyde,anne baba ilkokul mezunu,abla okumamış,benim anne babam öğretmen.eşimin ailesi daha muhafazakar ve dindar.benim ailem modern derler ya ondan işte.üstüne üstlük etnik köken farkı bile var.6 yıldır evliyiz hiç ama hiç sorun yaşamadık.Aileler birbirine uzak biz de ailelere uzağız.Gereken özeni ve saygıyı gösterirseniz sıkıntı çıkmıyor.

+1

Aynı anne babanın yetiştirdiği kardeşler bile aynı değilken, ailelerin aynı olmasını beklemek zaten saçma olur. Sorun bulmak istersen çok bulursun. Ama olay sana ya da ailene uymayan şeyleri ne kadar tölere edebildiğinle alakalı. Tabiki aynı şey karşı taraf için de geçerli. Önemli olan karşılıklı saygıyı kaybetmemek.

Ama şu da bir gerçek ki ne kadar uzak kafa o kadar rahat :KK48:

Eğer bir taraf diğer taraftan kültürel,i nançsal açıdan bayağı farklıysa mutlaka sorun olur

Şöyle bir durum var. Bazisi ailenin çok dışında olabiliyor. Mesela cok inancli bir ailede çocuk icki icebiliyor digeride olabiliyor. Aileler önemlide biraz kisilerin uyumu daha önemli. Iki kisi birbirine uyum saglayacak mi ya da yoksa her farklılığı göze mi batacak? Biraz ortak noktalar olmali

Benim durumum da aynı buna benzer aslında :) ya bilemiyorum aslında bir de aynı yerde yaşıyoruz yani uzak olsak tamam diyeceğim. Sanırım sırf bu nedenden ötürü vazgeçmem gerekecek :KK43:
Konunuzda çok fazla detay vermediğiniz için bilemeyeceğim ama, sırf bu nedenlerden vazgeçmek bana göre değil.
Zaten vazgeçmedim de...

Eğer yolun başındaysanız, bu bahsettiğiniz insanla aranızda uzun zamana dayalı sevgi dolu bir ilişki yoksa, baştan kestirip atılabilir.
Onun haricinde ailesi ve çevresi ile tanışmadan, davranış biçimlerini görmeden, aynı şekilde bu insanın hayat tarzı da sizi kısıtlar nitelikte değilse, vazgeçmeyin derim.

Maalesef aynı yerdeyiz çok yakınız hatta :KK43: Peki yakın olsaydınız sorun olur muydu sizce sizin açınızdan? Yani mesela bazen bir taraf diğer tarafın ailesini garipsemiyor mu ?
Varsayım üzerinden konuşmak zor ama ailemi bildiğim için söylüyorum benimkiler kasten birşey yapmazdı ,bunun dengesini eşler sağlamalı.biraz uzak olmak tabi ki işimizi kolaylaştırıyor:)
Sorun çıkarmak isteyen olduktan sonra benzer ailelere sahip eşler arasında da sorun olur.Örneğin eşimin kızkardeşi aynı köyden biri ile evli ,aile yapıları, eğitim düzeyleri muhafazakarlıkları da benziyor ama çok sorun yaşıyorlar.Dünürler konuşmuyor hatta birbiriyle.

Varsayım üzerinden konuşmak zor ama ailemi bildiğim için söylüyorum benimkiler kasten birşey yapmazdı ,bunun dengesini eşler sağlamalı.biraz uzak olmak tabi ki işimizi kolaylaştırıyor:)
Sorun çıkarmak isteyen olduktan sonra benzer ailelere sahip eşler arasında da sorun olur.Örneğin eşimin kızkardeşi aynı köyden biri ile evli ,aile yapıları, eğitim düzeyleri muhafazakarlıkları da benziyor ama çok sorun yaşıyorlar.Dünürler konuşmuyor hatta birbiriyle.
Verdiğiniz örnek benim eşimin ailesinde de tam da anlattığınız şekilde var.
Kendi köylerinden dünürleriyle görüşmezken, benim ailemle güzel ve seviyeli bir ilişki içerisindeler.
Zaten çocuklarının mutlulukları söz konusu olduğunda bazı şeyleri tolere edemiyorsa kız yada erkek tarafı, istediği kadar denk olsun aile yapısı, o iş olmuyor.
İnsanların sosyo ekomonik-kültürel yapılarının benzemesiyle 'insan olması' arasında doğrudan bir ilişki söz konusu olmadığından, aileler arasında uçurum olsa dahi saygılı, terbiyeli ve sınırlarını bilen bireyler olduğu sürece sorun olacağına inanmıyorum.

Eğer uzaklarsa birbirine çok iletisime gecilmeyecekse çok büyük problem olmuyor bence asıl siz o kültüre uyum sağlayacak misiniz o daha onemli çünkü hep görüşecek görüşmek zorunda olacak olan sizsiniz

Aileyi cok onemsedigine gore henuz bireyselligin oturmamis. O yuzden sorun yaratir. Aileye bagimli kisiler evlenince aileleri evliligi etkiliyor. Arada kultur farki olunca da sorunlar kacinilmaz. Tavsiyem tam olarak bagimsiz bir kisilik gelistirmeden evlenme

Verdiğiniz örnek benim eşimin ailesinde de tam da anlattığınız şekilde var.
Kendi köylerinden dünürleriyle görüşmezken, benim ailemle güzel ve seviyeli bir ilişki içerisindeler.
Zaten çocuklarının mutlulukları söz konusu olduğunda bazı şeyleri tolere edemiyorsa kız yada erkek tarafı, istediği kadar denk olsun aile yapısı, o iş olmuyor.
İnsanların sosyo ekomonik-kültürel yapılarının benzemesiyle 'insan olması' arasında doğrudan bir ilişki söz konusu olmadığından, aileler arasında uçurum olsa dahi saygılı, terbiyeli ve sınırlarını bilen bireyler olduğu sürece sorun olacağına inanmıyorum.
Sizinle tamamen aynı fikirdeyim.Ailelerin asgari müşterekleri evlatlarının mutluluğu olduğu zaman işler çok daha kolay oluyor.
Dediğiniz gibi saygı,terbiye ve sınırlar korunabildiği ölçüde huzur oluyor yada olmuyor.Bu üç unsur hertürlü ilişkinin (iş,arkadaşlık, evlilik ... vs'nin ) en temel yapıtaşı oluyor aslında.

Önemli olan saygı, görgü ve hoşgörü.
Karşı taraflarda bunlar mevcutsa sorun olmaz.

Okumak ve okumamak değil, karakter önemli.

Ailelerle çok çok samimi olmaya çalışmadığınız sürece ve aileler çok sık görüşmediği sürece dengeyi kurabilirsiniz.

Aynı şehirde oturuyorsanız bir hafta bir aileyi diğer hafta bir aileyi bir sonra ki zaman iki aileyi ayni anda ağırlayın. Her zaman iki aile bir arada olmak zorunda değil.

Herkes sınırını zamanla belirler.

Aileler evlatları için her şeye göğüs germeli.
Bu bilinçte olan insanlar sıkıntı çıkarmaz.

Ancak o insan bencilse koşarak uzaklaş.

Kesinlikle sorun yaratır açık ve net söylüyorum. Denklik çok önemli evlilikte her bakımdan denk olmalı

Birincisi;bu ikinize kalmış bir durum bence! çünkü başta, bir yuvada o ailelerde yetİşen ki insan olarak birbirinizle uyum sağlayabilecekmisiniz?
İkincisi bence hangi aile hangi vasıflarda? bu da önemli,genelde kız aileleri daha idareci olabiliyor..

Her iki taraf birbirine saygılı olursa sorun olacağını düşünmüyorum ben. Hem kişilerin hem de ailelerin tamamiyle denk olması zaten çok çok düşük bir olasılık.

O sizin aileye bakış açınıza göre değişir

Her adımınıza aîleler müdahil ise zor olur tabii. Ayrıca da hep karşı tarafa yönelik bir davranış varsa sıkıntı

Benim ilkokul mezunu olmayan Kv dem her şeyi bîldiğini düşünür üniversite mezunu annem belki onun bildiği benim bilmediğim şeyler vardır der

Kişilerin tavrı önemli

Ama bir gün dahi eşimle ilişkinde annesi okumamış diye aklıma gelmedi annemlerin de gelmemiştir

Okumak vs önemli değil ki önemli olan ailelerin hayata müdahil olmasını engelleyebilmek

Bir de ailelerin dini nasıl bir şey dîn bireyseldir eşleri dahi ilgilendirmez ki

Yani ne bileyim Kv 5 vakit namaz kılıp oruç tutsa ya da 3 öğün içki içse bu benim hayatımı nasıl etkiler

O kılar namazı ben otururum ya da o içkisini içer ben su içerim yani ailelerin dini yaşayışları bizim hayatınıza nasıl etki eder ki

Maddi acidan fark yoksa sorun olmuyor canim...:KK14:
Cogu evlilikte denklik derken bu kast ediliyor inkar da edilse aslinda asil sorun bu oluyor...

ilişkileri belli bir seviyede tutarsanız, iki taraf ta okumuş olsun olmasın saygılı insanlarsa hiçbir sıkıntı olmaz. iyi niyet varsa karşılıklı ve iki taraf ta bunun farkında olabilecek olgunluktaysa hiiiç bişicik olmaz. ne olacakmış ki? herkesin dünürü elele tutuşup Cuma'ya mı gidiyor? anneler sürekli tesbih mi çekiyor beraberce. mesafeyi unutmayın. gerisi halolur.

Tabii mesafeyi sizin ayarlamanız önemli

Özellikle doğum vs sürecinde herkesin farklı fikir ve ritüelleri var

Hurmayı zemzeme batırıp yeni doğan çocuğa emdirmişler birileri anlattı

36 yaşımda ilk defa duydum Kv bunu yapsa ne yapardım diye düşündüm şimdi annem susardı o ortamda ama eşim yapma derdi o demezse de ben derdim

Annem de yatıştırmaya çalışırdı yani kişilik yapısı önemli inancını yaşamak vs önemli değil

Yukarıda yazmış birisi birlikte camiye gitme zorunluluğu mu var ya da gece kulübüne sadece çocuklar evlendi diye

Merhabalar,

Aileler arasındaki fark çok mu önemli sizce? Bir tarafın ailesi daha okumuş kültürlüyken diğer tarafın ailesinin öyle olmaması sorun yaratır mı? İnanç konusundaki bağlılık farklılığı da var tabi. Bir tarafın ailesi daha yemeyi,içmeyi, gezmeyi severken diğer taraf çok sakin bir hayat sürüyor diyeyim. Maddi açıdan da fazla fark yok.

Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir belki. Bunlar evlenince sorun yaratır mı ?
İki ayrı ülkenin insanları evleniyor sorun olmuyor.Aynı köyden aynı halkın içinden evleniyorlar anlaşamıyorlar.Bunun okuyup okumamakla alakası yok.Evlenen kişilerin kendi iradeleriyle alakalı.

Merhabalar,

Aileler arasındaki fark çok mu önemli sizce? Bir tarafın ailesi daha okumuş kültürlüyken diğer tarafın ailesinin öyle olmaması sorun yaratır mı? İnanç konusundaki bağlılık farklılığı da var tabi. Bir tarafın ailesi daha yemeyi,içmeyi, gezmeyi severken diğer taraf çok sakin bir hayat sürüyor diyeyim. Maddi açıdan da fazla fark yok.

Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir belki. Bunlar evlenince sorun yaratır mı ?
Aile demek eşin demek. Fark çoksa, senle eşin arasında da fark çok olacaktır. Mutlu evlilik için ailelerin eğitim/kültür/maddi düzeylerinin birbirine yakın olması gerektiğine inanıyorum ben.

Back
X