Kesinlikle katılıyorum. Ben aman bir şey alınmasın, aman insanlar yorulmasın, aman bir şey istemeyelim derken bir baktık ki oldu bittiye getirilmiş her şey. Üstelik şu anda her iki tarafın büyükleri de birbiri ile görüşmüyor, bu da cabası.
Gençler birbirini görmüş beğenmiş gerisi hallolur diye düşünüyoruz ama öyle olmuyor. Uzun uzun açıklayacağım. İnsan yapı gereği kendi özgürlük alanını genişletmeyi sever, istisnası da yok bunun maalesef. İyilik olsun diye bir şeyleri kolaylaştırınca aslında pasif kalıyorsunuz ve karşı taraf kendi alanını belirliyor, hele bir de damat adayı aileci ve pısırıksa olan kadına oluyor,
Nişan süreci ailelerin de içinde olduğu evlilik öncesi alışma süreci değil mi zaten, aileler dışarıda kalmayı tercih eder diyorsanız, siz zaten birbirinizi tanıyorsunuz, masrafa da gerek yok, kıy nikahı evlen, ben acele etmeden her şeyi dozunda, zamanında ve karşılıklı sorumluluk alarak yapmaktan yanayım, sonra burada eşim kaynanam diye konu açıyorlar, biz de evlenmeden önce fark etmedin mi niye evlendin diye soruyoruz, demek ki yangından mal kaçırır gibi evlendiği için etmemiş.
Despot bir kv. nin elinde büyümüş, annesi ve yengelerinin çilesini sindire sindire görmüş biri olarak naçizane tavsiyemdir, yazın bir kenara hiç şaşmaz.(Burada bölüm bölüm konu açıp babaannemi paylaşasım var, kadının kız torunları evlenmeden evliliği çözdü, şükür hiç birimizin büyük sorunları yok, en büyük sorunumuz koltuk takımını değiştirsem mi, gençlere de tavsiye olur ama enerjim yok)
1. Erkek emek verdiği kadına, ailesi emek verdiği geline daha çok sahip çıkıyor,
2. Nişan düğün sürecinde taraflardan biri ailesini ne kadar geride tutrasa sonraki süreçte de geride kalıyorlar ve bu genelde kadının ailesi oluyor, çünkü erkekler burun sokturmama konusunda pek başarılı değiller.
Daha çok şey yazarım, ama konu sahibine tavsiyem, ağırdan alsın, her adımı yaşasın, nişanlının ailesini gözlemlesin çünkü bu süreçte ne yaşayacaksa sadece fragman, en önemlisi de bir aileniz olduğunu ve yuvanıza karşı sergileyecekleri olumsuz bir tutumda onlarla karşı karşıya kalacaklarını da bilsinler.
Bir de organizasyon yapayım, şunu alayım bunu edeyim diyorsunuz yapmayın, herkes üstüne düşeni yapsın, sonraki süreçte üstünüze yapışır.
Not. Evlendikten sonra ise iki taraf da ne kadar uzak o kadar iyi.