aileler tanısırsa hemen istemeye gelinir mi ?

arwen85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
500
19
98
39
Ankara
türk adetleri nasıldır bu konuda..kız tarafınında erkek tarafınında akrabaları tanısırsa hemen sz kesilirmi..bu süreç nasıl oluyo?? ilk aileler tanısır sonra birkaç defa gidip gelinir ondan sonra mı isteme faslı olur..?bugun erkek arkadasım geldi annemle tanısmaya ve dediki sizde uygun görürseniz en kısa zamanda ailem tanısmak istiyo sizinle dedi...ve annemin cevabı daha sok tu:1shok::1shok::1shok:daha erken dedi yaayaza dogru tanısırız dedi..ve erkek arkadasım bunu 3 defa tekrarladı..cok üzüldüm annemin bunu yaptıgına..ben o kadar ciddi mi degilmi diye burda kafayı yerken cocuk niyetni belli etti bu seferde annemden onay cıkmadı gibi...kafayı yiyicem bri bitiyo biri başlıyooo eger tanısalım tabıkı buyurun gelin deseydim hemen gelirler sonra da isteme faslı olur dedi bana acaba öylemi...sizinki nasıl olmustuuu....gercekten yardıma ihtiyacım varr

bazen ilk tanışmada da isteme olabiliyor canım...
sizinkiler öncetanışırlar,sonra tekrar geldiklerinde isteme olur ,
sonra da söz takılır...bence annenizle konuşun,yaz geldi zaten,
birşeyleri ertelemeyin, gerçekten istiyorsanız...
hayırlısı olsun...
sevgiler...

demekki annen budurumların nasıl oldugunu biliyor canım sonuçta eski toprak.. ama anne bi sor anne nezaman olmasını istersin de açık açık konuş? sana ne zaman uygun olur de bana bi zaman söyle ona göre bende sevilimin kalbını kırmıyım herşey yolunda gitsin de.. ben istiyorum de bunu deki annende senın istedigin ve ciddi oldugunu bilsin.. bizim sevgilimle askerden önce anneleri gelmişti tanışmaya sonra 15 geçti ben üniversiteye yerleştim felan bakalım zamanı gelince olur diyoruz bizde acelemiz yok ama siz önunuz de bi engel yoksa benım okulum vs sevgilim askerden yenı geldi iş felan oyusden sizin önunuzde engel yoksa annene uygun zamanı sor canım?

ben anneme dedim zaten tanısmaya gelmek hemen istemeye gelmek degildir dedim..oda sen karısma dedi bana yaa cocuk istemeye gelicez demediki daha evlenme teklfi bile etmedi...sadece tanısmak istiyo dedi..o kadar üzüldüm ki..önümüzde hiç engel yok bizim..herşey iyi maddi durum iş flan hepsi..bende o yüzden soruyorum biraz..

canım ozaman annene deki anne çay içmeye gelsinler benı görmeyede degil sadece bi çay içmeye dışardangelen misafir gibi de ben öyle demiştim anne benı görmeye degils adeec çay içemeye geliyorlar demiştim oda izin vermıştı sagolsu:)..

bisde ilk bayanlar gelmişti tanışmak için sonra istemeye geldiler beni annenle açıkça konuş tatlım düşüncelerini öğren neden olumsuz yaklaştığını sor bakalım ne dicek :teselli:

ben de hep bu konuyu merak ededım ıyı oldu acmıssın,
ben daha kımseyı cagarmadım cunku sankı ıstemye gelıncekmıs gıbı gelıyor bana
hayır denemezmıs gıbı

Annenizle konuşun o zaman enine boyuna.
Ama erkek arkadaşınız tanıştı diye arkadan hemen aileler tanışmak zorunda değil ki.
Belki de bir müddet erkek arkadaşınızı gözlemlemek istiyor anneniz.

benim bildiğim zaten sevgilin tanışmaya geliyorsa bi hafta içinde ailesini de getirir..gelirler tanışılır konuşulur..sonra bi daha gelir ve isterler sonra söz olur ve sonra da nişan..
annene sor neden erteledi?ömenli bi cevabı yoksa kararlı durun karşısında..

konustum bugun annemle..evlilige hazır degilsin sen kucuksun dedi..yasım 24 sz nişan fln 25 olucam bence tam yasındayım hem genç evlenenlerde var..birde diyo ki kız evi naz evi bırak dyo bu olmazsa başkası olur diyooo...anlamıyo beniii

ay canım yaaa :)anne işte her yaşta onun gözunde küçüksün.. ama biraz daha diretsen olucak gibi bence.. acaba annenin içi sinmedimi ki başkası olur dedi?

yok aslında cok sevdi erkek arkadasımı kızlık anılarını bile anlattı:) ayrıntılara kadar anlattılar hatta ben pek konusamadım onların muhabbetlerinden :) söyleyince ne bu evlilik merakı diyo bana ben ne istersen yapıcam diyo..istersen özel üni ye yazdırıyım bir 4 yıllık daha oku diyoo :) onu da anlıyorum annemide ama ne biliyim yaaa..ben cok üzüldüm hemde cokk fazlaa..bende fazla acamıyorum utanıyorum cunku..

canım üniversitemi oku diyo=) yuh diyorum resmen bu senden ayrılmak istemıyo canımya kıyamıyo resmen sana=)ama senın biraz dizginleri eline alman lazım anne ben kararlıyorum evlenmek istiyorum deemelisin utanmanın bi anlamı yok bence annende evlenmiş sonuçta=) utanılıcak çekiniliek bişey yok..

blmiyorum ki ablamda amerikada yasıyo benım..oda diyoki neden geldi..ben gelmeden gelmesin demedim mi falan diyo..annem birazda ondan cekiniyo galiba..ben gelince gelsin ailesi dyo..ama ablama soruyorum bu yaz gelicekmisin gelemem diyoo..o zaman benı neden engelliyorsun diyorum sen karısma diyoo..gelde cık işin içinden yaaa

senin diğer topiclerinide okudum ben.erk ark ın gelmiş demek annenle tanışmaya ne güzel.ama annene bende kızdım açıkcası.sevdiğini bilmiyomu.ya da sen annenle önceden konuşsaydın.peki erk ark ın ne dedi annen öle deyince

evet en sonunda geldi..hemde ben gel diye ısrar etmeden..cocuk ne yapsın 3 kere tekrarladı ailemle sizinle tanısmak istiyo diye..ama annem netti her sorusunda..kapıdan cıkarken bile erkek arkadasım tekrarladı en kısa zamanda ailem tanısmak istyo diyee..oda yine aynı cevabı verdi.dedgim gibi dedi daha erken yaz olsun kızım gelsin ondan sonra dedii

bende resmiyete dökülmesi taraftarıyım tanıştırılınca ailemde öyle düşünüyor tabii

walla biz once dısarda oturduk yemek yedik sonra bize oturmaya gelıcekler bizde gideriz sonrada isterler ne oyle hemen isteme annen haklı da
pat diyede yüzüne soylenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…