Ailelerimiz zit

Diamondheart

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
273
190
103
sevgilimle 1 yıllık bir ilişkim var.her geçen gün daha ciddi düşünmeye başlıyoruz.birbirimizi seviyoruz ve çok mutluyuz.biraz farklı karakterleriz.o daha kapalı görüşlü biriydi diyebilirim.mesela etek falan istemediğini söylemişti önceki ilişkilerinde.ama ben ilk tanıştığım andan beri giyiyorum ve bana beni sevdiğini bunun benim de hakkım olduğunu söylerek bu tarz şeyleri hiç sorun etmeyeceğini söyledi.ki gerçekten de böyle oldu.1 senelik ilişkimiz ve öncesindeki flört döneminde hicbir şekilde karışmadı bana bu tarz konularda.şimdi bunu anlatma nedenim şu sevgilimle farklıyız ama anlayış gösteriyor sonuna kadar.iş ciddiye binmeye başlayınca aile konuları daha fazla açılmaya onun ailesi daha muhafazakar bir aile.hatta baya muhafazakar.benim ailem tam tersi aşırı serbest.haftada bir içilir mesela bu onun ailesine ters gelir.şimdi onun ailesinin muhafazakar düşüncede olması benim için hiç sorun değil.bana karışmadıkları sürece insanların her türlü yaşam tarzına saygım var.ailesinin bana sorun çıkaracağını düşünmüyorum.ama korktuğum şey benim ailemin tepkisi.daha görmeden her türlü önyargılı davrancaklar.bu durum beni çok korkutuyor.eğerki iki ailenin arasında bi sorun oluşursa ne yaparım bilmiyorum.kendi ailemi nasıl yumuşatabilirim bu konuda onu da.bu arada daha aileler tanışmadı hatta daha sevgilimi bile tanıştırmadım.ama kendi ailemi bildiğim için korkutuyor bu beni.tam bi sorum yok aslında sadece içimi dökmek istedim.sizin fikriniz ne bu konuda?

Siz kendi ailenizden supheleniyorsunuz ama belki de onun ailesi sizinkileri istemeyecek. Bilemedim zor biraz. Coook anlayisli olmalari lazim her iki tarafin da...denemeden yasamadan bilemezsiniz.

benim eşiminde carsaflı falan zaten istemeye gelindiğinde ufaktan hemen annesi annemlere etek giymem hkkındaki fikrini utanmadan söylemiş ortalıgı karıstırmak için tabi sonrası facia amaa ne eşi ne ben nede anam babam hiiiiiiiiiiiiç umrumuzda olmadı zaten görüşmüyoruuzda şortumuda etegimide giyiyorum sesleride cıkmıyo sefam olsun . tanımadan beni etegimin boyuna takılan zihniyetleree HAKTIR.

Altan alacaksiniz duydugunu fuymazdan gordugunu gormezden geleceksen. Esinle mutlu olurum dersen yapacak birsey yok ama o sevgiline guvenemedim bi ben simdi kopruyu gecene kadar diye hareket etmiyirdur insallah

Ailenizin baska hayat tarzlarina saygisi yoksa eger,bunu bu saatten sonra siz onlara ögretemezsiniz. O "muhafazakar" ailenin kimseye kendini begendirme veya kabullendirme zoru yok. Aynisi sizin aileniz icin de gecerli. Ama ben sahsen benim aileme ön yargili yaklasan birilerini istemezdim. Insallah korktugunuz kadar kötü olmaz

Altan alacaksiniz duydugunu fuymazdan gordugunu gormezden geleceksen. Esinle mutlu olurum dersen yapacak birsey yok ama o sevgiline guvenemedim bi ben simdi kopruyu gecene kadar diye hareket etmiyirdur insallah
Acikcasi oyle oldugunu gercekten dusunmuyorum.Yani simdilik boyle davrandigini.Guvenim tam.Hatta ailesinin de karismayacagini dusunuyorum.Ben kendi ailemin tepkisinden supheleniyorum malesef :(

Ailenizin baska hayat tarzlarina saygisi yoksa eger,bunu bu saatten sonra siz onlara ögretemezsiniz. O "muhafazakar" ailenin kimseye kendini begendirme veya kabullendirme zoru yok. Aynisi sizin aileniz icin de gecerli. Ama ben sahsen benim aileme ön yargili yaklasan birilerini istemezdim. Insallah korktugunuz kadar kötü olmaz
Ben onlarin yasamina sonuna kadar saygiliyim zaten.Hicbir sikintim yok.Ailemde gidip yuzlerine bi sey demez ama bu durum hoslarina gitmezse yuzlerine olmasa da gelir arkadan bana konusurlar.Ki o da rahatsiz edici :(

Benim eşimin ailesi muhafazakar. Giyim kuşam, ibadet vs konularını kastediyorum. Ama bana karışmazlar. Siyasi görüş olarak da farklı iki ailemiz var. Senede 2-3 kere bir araya gelirler. Onda da herkes saygılıdır konuşmasına dikkat eder. Çok şey yazmak isterdim ama konuyu dine, siyasete çekip kapttırmak istemiyorum. Sözün özü: İçlerine gitmeden anlayamazsın.

ABD'li çok katı kurallı bir aile ve ABD'li daha özgürlükçü iki aileden söz ediyor olsaydık evlenin derdim. Çünkü orada aileler birbiriyle özel günlerde en fazla görüşürler, çocuklarının düzenine karıştıkları pek görülmemiştir. Ama Türkiye'de sen o çocuğun ailesiyle de evleniyorsun bunu unutma. Sevgilini ailesinden bağımsız düşünemezsin, yok yani. İstisnalar var ama onlar da genelde aileleriyle görüşmeyen, çok bağlı olmayan insanlar. Türkiye'de aileler genelde işin içine girer. Aileler işin içine girince herkes haliyle kendi ailesini savunmak zorunda hissedecek, ezdirmek istemeyecek. Laf söylenmese bile kınayan, ayıplayan bakışlar olacak, belki birbirlerinin evine gitmek istemeyecekler. Mesela dindar aile içki içilen eve girmek istemeyebilir. O yüzden ben hiçbir insanoğlu için ailemi küçük düşürüp ezdirmeyi hoş göremeyeceğimden bu kişiye yol verirdim. Bazı şeyler aşktan önce gelir benim için.

Benim eşimin ailesi muhafazakar. Giyim kuşam, ibadet vs konularını kastediyorum. Ama bana karışmazlar. Siyasi görüş olarak da farklı iki ailemiz var. Senede 2-3 kere bir araya gelirler. Onda da herkes saygılıdır konuşmasına dikkat eder. Çok şey yazmak isterdim ama konuyu dine, siyasete çekip kapttırmak istemiyorum. Sözün özü: İçlerine gitmeden anlayamazsın.
Umarim bizde de oyle olur.En mantiklisi sizinki cunku :)

Ben onlarin yasamina sonuna kadar saygiliyim zaten.Hicbir sikintim yok.Ailemde gidip yuzlerine bi sey demez ama bu durum hoslarina gitmezse yuzlerine olmasa da gelir arkadan bana konusurlar.Ki o da rahatsiz edici :KK43:

Öyle olsa bile sizin durusunuz önemlidir o zaman. Iki aile karsilikli saygili bir yol bulabilirse sizin aileniz size "söyle böyleler" diye birsey deseler bile duymamazliktan gelmeniz lazim. Belkide zannettiginiz kadar da kötü olmaz aileler bir tanissa

Biz de eşimin ailesiyle aynı sizin gibiyiz beni istemeye geldiğinde amcası anneme babama sürekli biz muhafazakar bi aileyiz deyip durdu biz de bi kıllandık ne demek istiyo bu diye ama hiç üstünde durmadık.. sonra biz evlendik ben bu sözde muhafazakar ailenin içine dahil oldum.. evet namaz kılıp oruç tutuyolar islami şartlara uygun giyiniyolar amaa işte o ama bizim ilişkilerimizi kopardı..! Kadının üstüne kuma getirmek bunlarda, öz evladı sırf ilk eşten diye evlatlıktan reddedip mirastan pay vermemek bunlarda, para hırsı bunlarda, birbirinin arkadından konuşup yüzüne gülmek bunlarda ve daha niceleri... o yüzden içlerine girmeden ne kadar muhafazakarlar(!) bilemezsiniz.. aileler görüşmez olur biter ya da en kötü siz dr görüşmezsiniz..

Back
X