Ailelerimizin bulunduğu şehirde yaşamak

01haticem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
14
1
86
Gaziantep
selam arkadaşlar.ben size bi şey danışmak istiyorum...biz kendi memleketimize iki buçuk saatlik mesafede başka bir şehirde oturuyoruz...eşim memur tayinimiz normal yollardan çıkmıyor ancak beni sigortalı gösterirsek çıkar ama böyle oluncada maaşımızda düşüş olacak...eşim gitmek istemiyor ikimizin aileside orda yaşıyor.....11 yıldır burdayız ve ben burda çokta rahat olmama rağmen artık ailemden uzak yaşamak istemiyorum...ama oraya yerleşincede aileler problem olurmu benim ailem senin ailen durumuna düşermiyz....bilmiyorum arkadaşlar ne olur bana bi akıl verin.....

bence gıtmeyın hem ne guzel cok da uzak degılsıonız bızım aramızda 9 saat var...bızler gıbı olanlar napsın..ailelere yakın olmak ii degıl fazla tecrubeli olanlar daha ii bilir..ben yenı evlıyım ama yıne de dıyorum bazen ii ki uzagız:78:

selam arkadaşlar.ben size bi şey danışmak istiyorum...biz kendi memleketimize iki buçuk saatlik mesafede başka bir şehirde oturuyoruz...eşim memur tayinimiz normal yollardan çıkmıyor ancak beni sigortalı gösterirsek çıkar ama böyle oluncada maaşımızda düşüş olacak...eşim gitmek istemiyor ikimizin aileside orda yaşıyor.....11 yıldır burdayız ve ben burda çokta rahat olmama rağmen artık ailemden uzak yaşamak istemiyorum...ama oraya yerleşincede aileler problem olurmu benim ailem senin ailen durumuna düşermiyz....bilmiyorum arkadaşlar ne olur bana bi akıl verin.....

2 tarafada uzak olun emin olun böylesi daha iyi

01Haticem kardeşim, dertsiz başınıza dert arıyorsunuz, hiç ağzınızın tadını evinizin düzenini bozmayın. Moda tabirle " aman diyim..! " :)

vallahi bu konu benlik olmuş..bizde ailelere baya uzağız..o kadar can atıyorum ki birinden birine yakın olalım diye..eşimin ailesi istanbul da eşimde ille istanbul diyen biri..gidersek onun kayınvalide tarafına gitmiş olacağız...ama ben istiyorum ya..ailelere yakın olmak iyi olur gibi geliyor bana..
ama pişman olunur mu bilmiyorum..uzak olmak sorunlardan da uzak olmak orası bir gerçek..ama yakının akraban olmayınca da insan sanki öksüz gibi bazen böyle hissediyorum ben..

Her insan kendinde olmayani ister..Kimisi ailesinden daha uzaga,kimizi ailesine yakina..Ben de yurt disindayim en uzak olanlardan biri..Cok isterdim anneme yakin olayim ama iyi ki de degilim..Boyle iyi sadece esim ve ben karar alip onu uyguluyoruz..Cocuklarimizi kendi istedigimiz gibi buyutuyoruz..karisan gorusen yok.Yakin olmanin faydasi elbette vardir..ama uzak olmaninda bir hikmeti vardir diyorum ben.

Bence illa istiyorsaniz gidin 1 hafta kaynananizda kalin, eger 1 hafta sonra hala "yakin" olmak istiyorsaniz tasinin :)

Davulun sesi uzaktan hos gelir... :)

haklısınız galiba arkadaşlar..gerçekten iyice düşünüp verilmesi gereken bi karar....durduk yere belamımı arıyorum ne..bilmiyorum yaa insan özleyince herşeyin üstesinden gelecekmiş gibi oluyor ama işin aslı öyle değil galiba....hani bi söz var ya ne çok sevinçliyken nede çok üzgünken önemli kararlar alma diye....bende çok özleyince yanlış bi kararmı alıyorum acaba.......

Bak arkadaşım,benim ailem bana 16 saat mesafede uzakta. Kayınvalidem ise iki sokak ötemde. İnsanın kendi ailesine yakın olması belki güzel olurdu ama,emin ol senin yerinde olmak için can atıyorum şu anda. Allahtan kayınvalidem hiçbir işime karışmaz,karıştırmam. Sonuçta hepimiz aklı başında bireyleriz. Şimdi bulunduğum semtten uzak olmasını istiyorum evim. Kısaca kır dizini otur oturduğun yere. Ne güzel huzurun var daha ne istiyorsun?:51:

hanımlar gerçekten uzaklık iyi mi diyorssunuz?
ben istanbul a geçebilmek için can atıyorum..kayınvalidemlerin yakınına yani..dediğiniz gibi karışılma görüşülme durumu olacak..ama burda da kimsesiz gibiyiz bu da kötü:(

evlisin hemde uzun süredir ama hala ailemi özledim diyebiliyorsun hayret gerçekten ya dumur oluyorum böyle düşünen bayanlara

Kimsesiz durumlar morel bozukluğundan iyi artık aile yanlarını nasıl hayal ediyorsan şu anki durumundan eser kalmayacak ayrıcada herşeyede sahib olmak istiyorsun orada olunca yitirdiklerine üzülme o vakit

Sakın sakın gitme, şuanda halinizden memnunsanız ekonomik bir probleminiz yoksa asla taşınmayın. Evlilikte hem eşinin ailesinden hem kendi ailenden uzak olmak en iyisidir. Az görüşelim öz görüşelim diye bir laf var, sık görüşürsen tadı kaçar her ikisiyle de. Mutlaka senin ailen benim ailem olayı çıkıcak, başınıza boşuna iş çıkarmayın. Hem mesafeniz de çok değilmiş, istediğiniz zaman gidebilirsiniz haftasonu bile iki günlüğune gider dönersiniz boşuna huzurunu kaçırma.

hanımlar gerçekten uzaklık iyi mi diyorssunuz?
ben istanbul a geçebilmek için can atıyorum..kayınvalidemlerin yakınına yani..dediğiniz gibi karışılma görüşülme durumu olacak..ama burda da kimsesiz gibiyiz bu da kötü:(
İstanbul büyük bir şehir çok problem olmayabilir. Aynı şehirde yaşarken bazı problemler olabiliryor mesala eşin ailesine yakın olduğu için sürekli onlara yardım etmesi, sürekli gidip gelme isteği, yaptığına ettiğine alacağına karışma vb. Biz de eşimle onun ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz ama emin ol ben de kendimi kimsesiz gibi hissediyorum. Bana bir faydaları yok, sürekli birşey isterler, herşeye karışırlar. Yani benim için inanın hiç bir artısı yok. Her aile aynı değildir tabi ama ben kendimde onu görüyorum. Biz de ev almayı düşünüyoruz, bir akrabaları onların karşısında bir daire varmış onu alın diyor ben istemiyorum semtini beğenmiyorum ve de ben çalıştığım için bana ters bir yerde. Yok iyidir birbirinize destek olursunuz, ilerde çocuk olur onlara bırakırsın falan dedi. Artık en sonunda biz onlar taşınmadan önce de aynı mahalledeydik ama yakın olmanın bana bir avantajı yok biliyorum dedim.

Yani diyosun ki dertsiz başıma dert almak istiyorum öylemi :1:

senin bu yaptığın ağrımayan dişe kerpeten vurmak.
Yahu otur işte ne güzel eşinde memnun, seni zorlayan bir şey yok. Hem 11 yıl olmuş evleneli şimdimi tak etti canına allasen. Sen hiç burada dert yakınanları okumuyor musun? Otur oturduğun yerde adamı hasta etme yahu.:15:

Back
X