Ailelerimizin bulunduğu şehirde yaşamak

selam arkadaşlar.ben size bi şey danışmak istiyorum...biz kendi memleketimize iki buçuk saatlik mesafede başka bir şehirde oturuyoruz...eşim memur tayinimiz normal yollardan çıkmıyor ancak beni sigortalı gösterirsek çıkar ama böyle oluncada maaşımızda düşüş olacak...eşim gitmek istemiyor ikimizin aileside orda yaşıyor.....11 yıldır burdayız ve ben burda çokta rahat olmama rağmen artık ailemden uzak yaşamak istemiyorum...ama oraya yerleşincede aileler problem olurmu benim ailem senin ailen durumuna düşermiyz....bilmiyorum arkadaşlar ne olur bana bi akıl verin.....

Tabiki insan kendi ailesinin yakininda olmak ister ama bu konuyla ilgili kisa bisey anlatmak istiyorum... 2004de benim kuzenim türkiyeden bi kizla evlendi ve almanyaya getirdi kizi. Kuzenimin cok calismasi haricinde hic bi sorun yoktu, maddi manevi cok güzel yasayip gidiyolardi.. Aileler türkiyede yasiyolar, senede iki defa felan en azindan kuzenim gidemese bile esini ailesinin yanina gönderiyodu.
Kuzenimin esi türkiyeye dönmeyi cok istiyodu cünkü kaldiklari yer bizede uzak ve orda akraba yakin yok diye, normal ailesini özlüyodu. Bu arada kuzenimin annesi kardesleri felan hep tr´de..
Derken iki tane cocuklari oldu ve hem kuzenimin esi hep de kuzenimin ailesi türkiyeye geri dönüs icin israr edip duruyorlardi. Ve sonuc olarak geri döndüler.
Su an kuzenimin esi, kaynanasiyla ve görümceleriyle görüsmüyo. Kuzenim esinin ailesinin ziyaretine binde bin gider. Kac defa bosanmanin esiginden döndüler. Ve simdi tekrar buraya gelme asamasindalar!
Belki buraya geri dönünce hersey yine düzelecek ama birbirlerinin kalbini kirdilar sonucta ve aileler arasina sogukluk girdi... Yazik oldu kisacasi....

selam arkadaşlar.ben size bi şey danışmak istiyorum...biz kendi memleketimize iki buçuk saatlik mesafede başka bir şehirde oturuyoruz...eşim memur tayinimiz normal yollardan çıkmıyor ancak beni sigortalı gösterirsek çıkar ama böyle oluncada maaşımızda düşüş olacak...eşim gitmek istemiyor ikimizin aileside orda yaşıyor.....11 yıldır burdayız ve ben burda çokta rahat olmama rağmen artık ailemden uzak yaşamak istemiyorum...ama oraya yerleşincede aileler problem olurmu benim ailem senin ailen durumuna düşermiyz....bilmiyorum arkadaşlar ne olur bana bi akıl verin.....

Gerçekte sigortalı mısınız peki?

millet uzak olmak için kaçmaya çalışır siz yakınına gitmek istiyorsunuz o da güzel:)
tabi her kaynana kötü deildir..
11 senedir tanımışsınızdır ne derece iyi olduklarını.. gidince rahatsız etmiyceginden eminsen git cnm.. valla bende annemlere 1 saatlik mesafede yakın şehirlerde oturyoruz.. ha bana dersen annenlerin yanına gitme fırsatın var gidermisin evt giderimm çünkü anem melek gibi zararı şurd adursun faydasından başka hiç bşyi olmas bana.. kayınvalidem 10 dklık mesafe keşke ayrı şehirde olsak diyorum..
ha eşimin arkadaşları var evli ve iki tarafta aynı yerdeler. tek sorunlarıı bebek oldu biri diyo annen baksın digeri diyo senin annen baksın.. birine 2 gun yemege gitseler digeri niye bize gelmiyorsunuz diyip küsüyolar falan..

Back
X