- 24 Aralık 2014
- 5.388
- 7.251
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Tesekkur ederim yani en azindan bizlere hibe ettiklerinin yarisini mutlaka ödememiz gerekir birinde kardesimin digerinde görümcemin de payi olacak kabul edersek onlarin hakkini da gozetmek gerekir ki adaletsizlik olmasinBorç diye alın sizde verebildiğiniz kadarını verirsiniz .Ayrıca şahane aileleriniz var kıymet bilin
Almazdım. Anne - babalar gittikçe gençleşmiyor. Paraları varken biraz da yesinler, gezsinler; hayatlarını yaşasınlar isterdim.Bizim ev durumuyla ilgili konu acmistim daha önce ufak prefabrik ev kondurup borclarimiz bitince gücümüz yettiginde normal ev temeli atip ev yapma planimiz var ben diyeyim 3 sene siz diyin 4 seneyi bulur yap et sonucta sıkıstıran olmayacak idare ederiz dedik o arada 1+1 bile yeter yeter ki kirada olmayalim dedik.Ama kayinpederim ve babam aralarinda bulusup konusup anlasmislar babamin bir davasi vardi tazminat kazandigi onu yeni temin etmis kayinpederimin de isle ilgili bi durumi vardı toplu para gelecek olan o gelmis biz onlarla cocuklara yardim edelim celik ev yaptirmak icin firmalarla görüselim sürpriz yapalim demisler binanin kabasini tamamlayacak miktar cikiyormus birlestirince ve bir firmayla anlasmak üzerelermis geriye planina karar verme izin asamasi kaliyormus eger kabul edersek geri kalan ince isini de bir sekilde hallederiz demisler.Bunu daha yeni söylediler acikcasi esim de ben de bu kadar fazlaca bir yardimi kabul etmek istemiyoruz ama gönül koydular.
Kayinpederim öncesinde ben de yardim ederim demisti ama ev parasinin cogunu verecegini düsünmemistim hele babam yeni dügün yapti kardesime asiri mahcup hissediyorum.
Bir de birileri bir yardim ettiginde ileride yüzüme vurulur korkusu yüzünden hic kimseden en ufak yardim bile isteyen biri degilim yapi geregi kabul et ne var onlar senin ailen diyor bir tarafim diger tarafim da onca yükün altına girilmez ömür boyu minnet edeceksin diyor hangisi dogru.Yardimlarini kabul edip sonra onlara borc ödesek biz borcla mi yaptik derler siz olsaniz ne yapardiniz ? Ben yine biraz daha ılımlıyım ama esim hic istemiyor geri ödemezsek asla olmaz diyor ne yapmak lazim
Helal olsun iki dünür de çocuklarını ne güzel düşünüyor.bence yaptıkları mantıklı parça parça yapmanız yerine tek seferde güzel bi eviniz olur zırt pırt uğraşmazsınız hem de süreç kısalır.İki tarafı da siz tanıyorsunuz siizn yüzünüze vuracak insanlar mı? Misal bizde de herkes çocuğuna ev alırken yardım eder kimse de borç olarak verdim demez asla da istemez amaç çocuklarının bi evi olsun.Kimse abes karşılamaz.Çocuğuna yapıyor elaleme değil.Ben olsam kabul ederdim .Şöyle bi şey de yapardım.Bi yandan birikim yapardım yarın bi gün iki tarafın ihtiyacı olur .birbirimize destek oluruz.(sizin kardeşiniz veya eşinizin kardeşleri var mı ? Onların hakkı verildi mi ? Bu konu önemli . Son dk aklıma geldi )Bizim ev durumuyla ilgili konu acmistim daha önce ufak prefabrik ev kondurup borclarimiz bitince gücümüz yettiginde normal ev temeli atip ev yapma planimiz var ben diyeyim 3 sene siz diyin 4 seneyi bulur yap et sonucta sıkıstıran olmayacak idare ederiz dedik o arada 1+1 bile yeter yeter ki kirada olmayalim dedik.Ama kayinpederim ve babam aralarinda bulusup konusup anlasmislar babamin bir davasi vardi tazminat kazandigi onu yeni temin etmis kayinpederimin de isle ilgili bi durumi vardı toplu para gelecek olan o gelmis biz onlarla cocuklara yardim edelim celik ev yaptirmak icin firmalarla görüselim sürpriz yapalim demisler binanin kabasini tamamlayacak miktar cikiyormus birlestirince ve bir firmayla anlasmak üzerelermis geriye planina karar verme izin asamasi kaliyormus eger kabul edersek geri kalan ince isini de bir sekilde hallederiz demisler.Bunu daha yeni söylediler acikcasi esim de ben de bu kadar fazlaca bir yardimi kabul etmek istemiyoruz ama gönül koydular.
Kayinpederim öncesinde ben de yardim ederim demisti ama ev parasinin cogunu verecegini düsünmemistim hele babam yeni dügün yapti kardesime asiri mahcup hissediyorum.
Bir de birileri bir yardim ettiginde ileride yüzüme vurulur korkusu yüzünden hic kimseden en ufak yardim bile isteyen biri degilim yapi geregi kabul et ne var onlar senin ailen diyor bir tarafim diger tarafim da onca yükün altına girilmez ömür boyu minnet edeceksin diyor hangisi dogru.Yardimlarini kabul edip sonra onlara borc ödesek biz borcla mi yaptik derler siz olsaniz ne yapardiniz ? Ben yine biraz daha ılımlıyım ama esim hic istemiyor geri ödemezsek asla olmaz diyor ne yapmak lazim
Kardeşlerin o paralardaki hakkı ne olacak?
Eğer o parayı vermeye gönüllülerse prefabrik çelik ev yaptırmak yerine apartmanda daire alım bence. Yanlış hatırlamıyorsam arsa kayınpederinizin üzerineydiBizim ev durumuyla ilgili konu acmistim daha önce ufak prefabrik ev kondurup borclarimiz bitince gücümüz yettiginde normal ev temeli atip ev yapma planimiz var ben diyeyim 3 sene siz diyin 4 seneyi bulur yap et sonucta sıkıstıran olmayacak idare ederiz dedik o arada 1+1 bile yeter yeter ki kirada olmayalim dedik.Ama kayinpederim ve babam aralarinda bulusup konusup anlasmislar babamin bir davasi vardi tazminat kazandigi onu yeni temin etmis kayinpederimin de isle ilgili bi durumi vardı toplu para gelecek olan o gelmis biz onlarla cocuklara yardim edelim celik ev yaptirmak icin firmalarla görüselim sürpriz yapalim demisler binanin kabasini tamamlayacak miktar cikiyormus birlestirince ve bir firmayla anlasmak üzerelermis geriye planina karar verme izin asamasi kaliyormus eger kabul edersek geri kalan ince isini de bir sekilde hallederiz demisler.Bunu daha yeni söylediler acikcasi esim de ben de bu kadar fazlaca bir yardimi kabul etmek istemiyoruz ama gönül koydular.
Siz istememissiniz babalariniz size hediye vermek istemisler. Ne kdr sanslisiniz sizi bircsuz harcsiz bekletmeden ev sahibi yapmak icin cabalayan iki baba var. Bu kdr dusunceli babalar sizin yuzunuze de hic birseyi vurmazlar oyle bir tarzları belli ki yok. Iciniz rahat etsinBizim ev durumuyla ilgili konu acmistim daha önce ufak prefabrik ev kondurup borclarimiz bitince gücümüz yettiginde normal ev temeli atip ev yapma planimiz var ben diyeyim 3 sene siz diyin 4 seneyi bulur yap et sonucta sıkıstıran olmayacak idare ederiz dedik o arada 1+1 bile yeter yeter ki kirada olmayalim dedik.Ama kayinpederim ve babam aralarinda bulusup konusup anlasmislar babamin bir davasi vardi tazminat kazandigi onu yeni temin etmis kayinpederimin de isle ilgili bi durumi vardı toplu para gelecek olan o gelmis biz onlarla cocuklara yardim edelim celik ev yaptirmak icin firmalarla görüselim sürpriz yapalim demisler binanin kabasini tamamlayacak miktar cikiyormus birlestirince ve bir firmayla anlasmak üzerelermis geriye planina karar verme izin asamasi kaliyormus eger kabul edersek geri kalan ince isini de bir sekilde hallederiz demisler.Bunu daha yeni söylediler acikcasi esim de ben de bu kadar fazlaca bir yardimi kabul etmek istemiyoruz ama gönül koydular.
Kabul edersek öyle olacak zaten esimle ikimiz de calisip her ikisinin payini ödeyecegizİleride yüzünüze vuracak olan arsayı verdik diye de vurur , neticede arsa da kayınpederin.
Tek şartla kabul ederiz kardeşlerin hakkını biz direkt onlara ödeyeceğiz deyin kabul ederler niye etmesinler ki anlamadım.
Her iki aile de umreye hacca vs gitmek istiyorlar aslında istememe sebeplerimden biri de bu alirsak engel olacagiz diyeAlmazdım. Anne - babalar gittikçe gençleşmiyor. Paraları varken biraz da yesinler, gezsinler; hayatlarını yaşasınlar isterdim.
Borcu geri ödememizi kabul etmeseler dahi kardeslerin payi her sekilde ödenecek adalrtsizlik olmayacak hak yenerek elde edilen malın hayrini göremeyiz hak yemeden olacak tabii kiKardeşlerin o paralardaki hakkı ne olacak?
Cok kafa karsitirici bi durum ama ne kendi kardesimi ne de esimin kardesini magdur etmeyiz hepsini kabul ettik diyelim onlarin hakki gözetilir her sekildeKardeşlerin hakkı var, ben olsam kesinlikle kabul etmezdim. Ancak bu işlere kalkışmadan paylarını öder tek sahip olursunuz sonra ev düşünürsünüz. Ben bu durumda eşit para verilmiyorsa kabul etmem örneğin size 500 diğer kardeşlerede 500 yada o değerde bi bütçe ayrılması gerekir
Evet esimin de benim de kardeslerimiz var birer tane onlarin hakkini yemek sözkonusu dahi olamaz onlarım hakki paranin tamamini kabul etmis olsak bile geri ödenir bu sekilde düsüncesizce tavri ben de esim de sergilemeyizHelal olsun iki dünür de çocuklarını ne güzel düşünüyor.bence yaptıkları mantıklı parça parça yapmanız yerine tek seferde güzel bi eviniz olur zırt pırt uğraşmazsınız hem de süreç kısalır.İki tarafı da siz tanıyorsunuz siizn yüzünüze vuracak insanlar mı? Misal bizde de herkes çocuğuna ev alırken yardım eder kimse de borç olarak verdim demez asla da istemez amaç çocuklarının bi evi olsun.Kimse abes karşılamaz.Çocuğuna yapıyor elaleme değil.Ben olsam kabul ederdim .Şöyle bi şey de yapardım.Bi yandan birikim yapardım yarın bi gün iki tarafın ihtiyacı olur .birbirimize destek oluruz.(sizin kardeşiniz veya eşinizin kardeşleri var mı ? Onların hakkı verildi mi ? Bu konu önemli . Son dk aklıma geldi )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?