• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerin kültür zıtlığı ve galiba top buradan dönmeyecek gibi

Bukeycicekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
182
85
98
Merhaba, çok uzatmayacağım aslında bu bir danışma değil iç dökme gibi olacak çünkü başlıkta da yazdığım gibi bu durumun değişeceğini sanmam ama tabii tavsiyesi olan varsa verebilir..

Bir ilişkim var mutluyuz fakat kültür, gelenek görenek farkının bu kadar tezat olduğu bir hikaye muhtemelen dinlememişsinizdir. Not: yaşlar 26-27

sevgilimin annesi 3 evlilik yapmış boşanmış ama sevgilim üvey babasını çok sever. Annesi 76 doğumlu genç (annemle yaşıt). Ben ortalama bir türk ailesinde büyümüş bir kızım. Erkek arkadaşımın bayramda dede arama gibi bir huyu bile yoktur, çocukken annesi falan aratmazmış onlar için baya bomboş bir gün gibi. Erkek arkadaşıma kızamıyorum çünkü doğduğu be büyüdüğü ev bu, normali bu.

Dün konuşurken konu evlilikten falandan açıldı bizim orada damatları da çok severler çok düşkünlerdir falan dedim o da ya biz de hiç bilmeyiz gelenek görenek dedi (buraya kadar hiç şaşırmadım zaten bildiğim bir durumdu) annesi şöyle bir şey diyormuş “ya evlenirsek düğün falan uğraşma ailesinden de olabildiğince uzak dur, beni de götürme hatta, bir gün evlenirsen sessiz sakin evlen git karınla gez” demiş. Karınla git gez demesi okay ama bizdr aileleri tanışır, dünürlük yapmak zorunda değilsin ama isteme olur aileler bi tanışır vs. Kadın resmen beni bulaştırma tarzı konuşuyormuş yani ben mi yanlış anladım?

Daha önce bizimkilere nazaran daha relax bir aileye sahip bir erkek arkadaşım vardı bu gayet okaydi ama bu durum bana biraz fazla geldi haksız mıyım ya. Acaba evlilikleri kötü sonuçlandı diye falan mı böyle bir düşünceye sahip bilemiyorum.
Ben ne yapayım ya??

Merhaba, çok uzatmayacağım aslında bu bir danışma değil iç dökme gibi olacak çünkü başlıkta da yazdığım gibi bu durumun değişeceğini sanmam ama tabii tavsiyesi olan varsa verebilir..

Bir ilişkim var mutluyuz fakat kültür, gelenek görenek farkının bu kadar tezat olduğu bir hikaye muhtemelen dinlememişsinizdir. Not: yaşlar 26-27

sevgilimin annesi 3 evlilik yapmış boşanmış ama sevgilim üvey babasını çok sever. Annesi 76 doğumlu genç (annemle yaşıt). Ben ortalama bir türk ailesinde büyümüş bir kızım. Erkek arkadaşımın bayramda dede arama gibi bir huyu bile yoktur, çocukken annesi falan aratmazmış onlar için baya bomboş bir gün gibi. Erkek arkadaşıma kızamıyorum çünkü doğduğu be büyüdüğü ev bu, normali bu.

Dün konuşurken konu evlilikten falandan açıldı bizim orada damatları da çok severler çok düşkünlerdir falan dedim o da ya biz de hiç bilmeyiz gelenek görenek dedi (buraya kadar hiç şaşırmadım zaten bildiğim bir durumdu) annesi şöyle bir şey diyormuş “ya evlenirsek düğün falan uğraşma ailesinden de olabildiğince uzak dur, beni de götürme hatta, bir gün evlenirsen sessiz sakin evlen git karınla gez” demiş. Karınla git gez demesi okay ama bizdr aileleri tanışır, dünürlük yapmak zorunda değilsin ama isteme olur aileler bi tanışır vs. Kadın resmen beni bulaştırma tarzı konuşuyormuş yani ben mi yanlış anladım?

Daha önce bizimkilere nazaran daha relax bir aileye sahip bir erkek arkadaşım vardı bu gayet okaydi ama bu durum bana biraz fazla geldi haksız mıyım ya. Acaba evlilikleri kötü sonuçlandı diye falan mı böyle bir düşünceye sahip bilemiyorum.
Ben ne yapayım ya??
Bu arada ek bir not ilişkimiz daha yeni 3. ayı ama seviyorum çok iyi anlaşıyoruz gülüyoruz eğleniyoruz. İlişkilerde bu zamana kadar hep mantıkla hareket ettim ama bu sefer kalbim bir tık ağır basıyor. En azından akışa bırakayım he rşey olacsğına varır diyorum bir yandan ya çok bağlanırsam her şey daha mı kötü olur diyorum ama şu an ayrılacak cesaret bende yok açıkcası. Sizden bir abla veya bir akran olarak tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum..

Sen düğün istiyorsan nişanlını ikna ede yaptırırsın, isteme de bir şekilde olur kadın gelmezse gelmez Allah aşkına gelenek diye tutturan kadın olsa daha mı iyiydi mis gibi kaynana bulmuşsunuz bence 😀
Sorun hiç o değil ki beni götürme beni bulaştırma vs demesi beni bi tık üzdü sadece yoksa etliye sütlüye karışmayan kaynana zehir olsa yersin 😂

benim evlilik surecim de bahsettiğin sekilde oldu.
es tarafının ailesi hem uzakta hem arada dil farki var. haliyle benim ailemin onun ailesiyle tek muhabbeti kiz isterken online "allahin emri' cumlesini ezberlemesi oldu:)
benim ailem de damada dünüre düşkün insanlar, dünürü aileden kabul eder arasira bulusurlar, ablamdan biliyorum. Ama bu sefer boyle oldu yani.
hic de sorun cikmadi.
sevdigim adamdan ailesi ailemle dünürcülük oynamayacak diye ayrılmazdim.
tanışmaya falan sevgilin gelir, aileye girer cikar onu tanirlar. anlatirsin "babasi oz degil, boyle seylere de cok hevesli degil. israrla cagirip mahcup etmeyin bosverin. zaten evlenince de cok gorusmeyecegiz" diyin ailenize. o zaman "ay yetim gibi cocuk" derler merhamet gösterirler:)
anasi da bir istemeye gelir bir nişana bir nikaha.
olur biter. aradaki etkinliklere gelmez.
ama sevgilin 3 koca bosamis annesinin evlilkle ilgili tavsiyelerini dinleyip de yok ben de gelmem etmem samimi olmam diyorsa o zaman verirsin puanini def edersin hayatindan

es tarafının ailesi hem uzakta hem arada dil farki var. haliyle benim ailemin onun ailesiyle tek muhabbeti kiz isterken online "allahin emri' cumlesini ezberlemesi oldu:)
benim ailem de damada dünüre düşkün insanlar, dünürü aileden kabul eder arasira bulusurlar, ablamdan biliyorum. Ama bu sefer boyle oldu yani.
hic de sorun cikmadi.
tanışmaya falan sevgilin gelir, aileye girer cikar onu tanirlar. anlatirsin "babasi oz degil, boyle seylere de cok hevesli degil. israrla cagirip mahcup etmeyin bosverin. zaten evlenince de cok gorusmeyecegiz" diyin ailenize. o zaman "ay yetim gibi cocuk" derler merhamet gösterirler:)
ama sevgilin 3 koca bosamis annesinin evlilkle ilgili tavsiyelerini dinleyip de yok ben de gelmem etmem samimi olmam diyorsa o zaman verirsin puanini def edersin hayatindan
Haklısın biraz içim rahatladı. Yani açık açık onunla bunları konuşmam şu an çok erken zaten ama dediğin gibi annesinin lafına göre hareket ederse ben de soğurum. Kendi fikri yok annesinin zikrine göre hareket ediyor diye. Neyse içim rahatladı 😂

Haklısın biraz içim rahatladı. Yani açık açık onunla bunları konuşmam şu an çok erken zaten ama dediğin gibi annesinin lafına göre hareket ederse ben de soğurum. Kendi fikri yok annesinin zikrine göre hareket ediyor diye. Neyse içim rahatladı 😂
hic erken degil
ne zaman konuşacaksın ailelere haber verince mi?
bence konusma zamani simdidir. yarin o yola girince hersey daha zor olur.
konus ama hesap sorar gibi degil. benim nisanlim icin de aile tanismasiymis, istemeymis, nisanmis asla bildigi seyler degil. onun kültüründe aksam sevgilinle (hatta takıldığın kizla) onun aile konutuna gider direkt kizin odasina girer takilirsin, sabah da mutfakta kizin babasiyla merhabalasirsin:)
ama sonucta "benim kültürüm bu" diyip kenara cekilemez kimse, o yola girdiysen yapman gerekenleri yapacaksin. bu hem erkek hem kadin icin gecerli. bu yüzden "iy ne sacma" falan demek yerine zevk almaya calisti. Beni birakirken, aile evimden kendi evine esya goturecekse falan devamli kapidan ugradi eve girdi bir cay icti. yeri geldi evdeki birseyleri tamir etti, yeri geldi annem hasta diye ona taze sikilmis meyve suları getirdi:) bir sekilde gide gele aileden oldu. Hatta memlekete gitti kac saat direksiyon sallayip düğün alanini temizledik beraber, aksamina sahneden inmedi milleti taklit edip oynamaya calisti halaylari ankara havalarini, kendine kina bile yaktirdi:)))
bir sekilde yapilmasi gerekeni yapti yani.
cok onyargili olma, hesap sorar gibi de konuşma. sadece genis vaktinizin oldugu ve stressiz oldugunuz bir dönem sohbet konusu olarak ac fikrini ogren.
ona göre yol alirsin
benim de uzatmali ayril baris bir iliskim vardi o da baska kulturden. ne desem "ne sacma" derdi. benim de sacma buldugum bazi seyleri (mesela insanin evlenmediyse ve baska sehirde calismiyorsa kadin erkek 30unda ailesiyle yaşamasının normal olmasini) onun agzindan duydukca gicik olurdum "ne sacma boyle sacma sey duymadim" falan derdi. onla hic evlilik yoluna girmeyi dusunmemistim bile mesela:) çünkü böylesi, uyumsuzu, "benim bildigim en dogru" kafasindaki insanlarla evlilik cekilmez.
sen de bir ölç tart ama tarafsiz bakmaya calis. bazen sevgiyle polyanna olabilir insanlar:) konuştuktan sonra daha iyi degerlendirmek icin yine buraya konu acabiliesin

ailesinin rahat olması demek sizin rahat olmanız demek. gelenek görenek sizi yormayacak bi aile tipi. benim ailemde aşırı gelenek görenekçi eşimin ailesi rahat bir aile. böyle bir deneyimim var ordan yola çıkarak yazıyorum size.sadece kına gecesi yaptım o bile yetti. :))) nişan düğün gerginliği oluyor gelin ve damatta ister istermez. her ailede bi olay çıkaracak tipler var. onu minimize edersiniz ve bu tip törenelere para harcamak gerçekten boşa harcanan para. direkt nikahla evlendim. elalem göbek atacak diye harcayacağım parayı da gezip tozarak eşimle anı biriktirerek harcadım.

hic de sorun cikmadi.
Vayy evlendin mi :D:anneadayı:

Geleneklere önem veriyorsan ve sevgilinde dediğin gibi bir yetişme ortamı varsa evlilik olursa o da sende zorlanırsınız.Sen bayramda akrabalarla bayramlaşmak gezmek isteyeceksin,düğünlerde bulunmak isteyeceksin o bulunmak istemeyecek.Ya da bohça bekleyeceksin,çocuğun olacak babaanne sevgi sefkati ilgisi bekleyeceksin ama muhtemelen bulamayacaksın.Bu da seni bir süre sonra agresifleştirecek.Adam içinde bu gereksiz bunaltıcı kısıtlayıcı ritüeller mutsuzluk sebebi olur.

Bunda ne varki uymuyorsa bu sizin önemli ise ayrilin .Bende dunurlerimi sevmezsem kafam uymazsa hatta uyarsada mıç mıç olmak istemiyorum .Zaten gelinler kayınvalideyie bayilmaz kayinvalidelerde ona birde anneler süper über anlaşmak zorunda mı bilmem kaç yıl sonra çocuğum yüzünden hayatıma girmiş belki benim tercih yapsam istemeyecegim karakter gelenek ve görenekteki insanlar .Saygı olsun yeter bende istemem damadın annesini kafama uymuyorsa sürekli gelsin gideyim kendi cevrem arkadaşlarım bir hayatım var ondan ibaret değil yani aile kuran ben değilim ben kurdum ailemi

Ben ne yapayım ya??
Uzaktan bakınca davulun sesi hoş gelir ama bu düşünce yapısında bir kadın eğer ki sizin ya da ailenizin düğün ve düğün arefesinde organizasyon yapılması aile tarafından, evlenince oturulacak eve eşya yardımı, takı alınması gibi beklentileriniz varsa beklentilerinizi boşa çıkarır. Ayrıca yarın bir gün çocuk sahibi olursanız yabancının çocuğunu sever gibi el gibi gelir gider belki onu bile yapmaz. Merasim olmasa bile kız istemek adettendir sizin ailenize ve size saygıdır bir nevi ve orada eş adayının anne babası da usuleten de olsa bulunmalı bence kanlı bıçaklı değillerse. Bu tarz biri ile evlenen bir arkadaşım var şuan eşinden de kayınvalide kayınpederinden de nefret ediyor, yol yordam usul bilmiyorlar. Eşi de biraz sorunlu ailesi boşanmış ve kötü ayrılmışlar birbirleri ile aynı ortama girmeye tahammülleri yok, torunları oldu ne ararlar ne sorarlar varlar ama yoklar bu da zamanla içten içe arkadaşımın öfkelenmesine sebep oluyor. O nedenle iyi düşünün derim.

Back
X