Ailelerin uyuşmaması artık bir karar vermem gerekiyor...

CapprisLi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
46
2
28
Merhaba ;

Hemen konuya girmek istiyorum.

Hayatımda biri var 2 yıldır ilk başlarda her ne kadar ciddi düşünmesekte son aylarımızda ciddi adımlar atmaya başladık.
Bir ay önce istemeye geldiler.
Nereli olduğu ile bilgi vermek istemiyorum fakat ailemin onaylamadığını söylemem sanırım yeterli.
Ona güvenim tam bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.
Fakat ailem bizden onay bekleme ne evet diyeceğiz ne hayır diyor kendi kararını kendin ver ama ileride karşına bunlar bunlar çıkabilir.
Bunları kabul edebilecekmisin diyor.

Dediğim gibi ona güveniyorum ailemde çocuğu onaylıyor onunla ilgili her hangi bir problem yok sorun ailesi diyor.
Ama biz olurda evlenirsek zaten ailesinden ayrı yaşayacağız.

Kafam öyle karışık ki doğruyu yanlışı ayırt edemez hale geldim.
Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Kendinizi benim yerime koyarak yorum yaparsanız çok sevinirim.

Senin ailen oğlanı tamam diyor peki ailesinde ne gibi sıkıntılar var.Senin ailen çocugun ailesinde ne gibi gözlemler yürütmüş bunları söylersen daha çok yorum alırsın diye düşünüyorum.Biraz açıklarsan bizde kendimizi senin yerine koyup yorumlarız :) hayırlısı neyse o olsun

eğer o ailesine düşkün değilse sorun yoktur. çünkü sen onunla evleniceksin aileysiyle değil. ailen de onun iyi birini olduğunu onaylamış. ömrün boyunca onun ailesiyle yaşıcak değilsin ki zaten sen de demişsin onlardan ayrı yaşayacağız diye. onunla da bu durumu konuş. eğer o da aileme çok düşkün değilim derse sorun yok gibi gözüküyor..

şehirlere göremi inanlar yargılanıyor yoksa inançlara göremi sorunun ne oldugunu anlayamadım?

Bakış açıları farklı tutucu bir aile ama çocuk ailesine düşkün değil
Gözlemlediğim kadarı ile kopuklar birbirlerinden zaten

Ailen son kararı sana bırakmış.
Bence acele etme.Artık ailesiyle tanıştığına göre,aile çevreleri ve ortamları hakkında fikir sahibi olabilirsin.
Erkek arkadaşının hayata bakışı ve arkadaş çevresi de sana yaşam tarzı hakkında fikir verecektir.

Ailesi bizden uzak olacak diye düşünmek pek gerçekçi değil.
Hem zaten burada önemli olan,ailesinin müdahalesinin yanısıra,erkek arkadaşının aynı anlayışta olma ihtimali...
Kişiler,yetiştikleri aileye ve ortama göre şekilleniyorlar.

açıklamamışsın yeterince fakat, bence çocuk doğulu, ve ailen sorun yaşayacağını düşünüyor...çevremde o kadar çok var ki böyle..bazıları haklı...kısmen...tabi kişiden kişiye değişir bu...hepimizin örf adet farklı olabiliyor, ve ilerde sorun yaratabilir..ölç tart iyi düşün..ailen istemiyorsa vardır bir bildiği...

Bakış açıları farklı tutucu bir aile ama çocuk ailesine düşkün değil
Gözlemlediğim kadarı ile kopuklar birbirlerinden zaten

ama sonradan ısler degısıyor bılıyormusun, yanı sonradan hele hele karıları dogum yapınca erkekler anneleırnın ne sıkıntı cektıkleırnı gorunce anneler kıymetlı oluyor
bu hep boyledır

bence iyi düşün ailesini iyi tanı her ne kadar uzakta yaşayacağız desende sonuçta onun ailesi.iki yıl ne çok uzun bir zaman ne de kısa bir zaman biraz daha vakit geçir ciddi adımlar atmadan önce ailelerin uyuşması gerçekten çok önemli bu yüzden kuzenim boşanmak zorunda kaldı bir senesini doldurmadan aceleye gerek yok.

aile önemlidir.kim değil derse yalan söyler.anne nekadar kötüde olsa erkek annesini hiç bi zamn bi kenara bırakmaz

Son düzenleme:

Canim cok zor bi karar benim de ailem istemedi biz cok mutaasiptik onlar cok farkli.. ben aski tercih ettim ama hep problem oldu hersey annemin gozune batti soylendi.. dsha sonra bazi seylerde annem hakliymis gordum sonunda kavgalar basladi bu arada nisan olali iki ay olmadi.. onun annesi de doldurmaya badladi ben herseye ksnmadigim icin simdi ayrliyoruz.. hemde onun annesini bayramdan sonra aramadim diye.. kadinla tartismistik agizina geleni saydi sonra konustuk ama ben unutmadim eskisi kadar samimi olamadim tek sucum bu.. ama hic saygisizlik etmedim sesimi yukseltmedim.. ve beyefendi ayrilmaya karar verdi. Babama konusacagiz demis ama buraya geleli bi haft oldu aramadi.. simdi oyle pismanim ki-. Keske ailemi dinleseymisim hic biz demistik demediler yuzume hep yanimda oldular beni mutlu etmek icin babsm bile saklabanlik yapti ama kendi aralarinda konusurlarken duydum bizi dinlemed cok dedik diyorlardi. Ben daha cok uzulmeyim diye bana belli etmiyorlar.. sana tavsiem cok iyi tani emin ol.. tam anlamiyla emin olnadan sadece duygusal karar verme.. hic bisey ailenin yerini tutamaz onlari sakin bi adm icin karsina alma keske gecen seneye geri donsemm :'( hayatta baslamazdim onunla..

Çocuk ailesine düşkünse sıkıntı. Genelde anlaşmazlıklar memletler arası kültür farkından oluyor. Aileniniz sizi bir konuda uyarıyorsa nitekim haklıdır. Kız kardeşim ailemin onaylamadığı istemediği bir memleketten biriyle evlendi. Başta iyi hoş görünüyordu sonra ailemin söylediği nedenler bir bir önüne geldi ve mutsuz. Herşey aşk değildir. Önünüze çıkabilecek sorunları düşünün tartın kabul edebiliyorsanız evlenin tabii ki...

merhaba
ailelerin birbirine uymadığı ve onaylamadığı ilişkiler genelde hep hüsranla sona eriyor malesef.. biz onlardan uzağız bize karışamazlar erkek arkadaşım görüşmüyor vb durumlar evlenince yada daha iş resmiyete dökülünce rafa kalkıyor birden bire anneleri yada hiç sevmedikleri aileleri göz bebekleri oluyor. sende onlara saygı duyup katlanmak zorunda olan zavallı gelin oluyorsun.. Ayrıca ben uzağız lafına artık inanamıyorum çünkü telefon evden çıkıp cebe girdiğinden beri özel hayat kalmadı.
buradaki konuları biraz daha okursan en basit şeyler bile genç çiftin malesef düşmanı oluyor. yemek,giyim, alışveriş hatta gelen misafirler bile..
Uzak olmak ya da aileden ayrı yaşamak demek sonuçta onları soyutlamak demek değil. En basitinden senin en mutlu yada en üzüntülü günlerinde ailesi de yanınız da olacak yada sen onların yanında olacaksın. Yeri gelecek günlerce aynı çatı altında olacaksınız.
Bazen aileler bizden daha iyi görüyor geleceği senin ailesine uyum sağlayamayacağını düşünüyorlarsa vardır bir bildikleri sonuçta seni yıllardır tanıyan kendi ailen

Eşim çok iyi biridir, çok anlayışlıdır ailesiyle ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Bayramdan bayrama görüşüyoruz desem yeridir.
Tüm bunlara ragmen ailesi yüzünden defalarca boşanmayı düşündüm eşimden. 6 yıllık evliyim bu 6 yıl beni benden götürdüler.
Sadece eşinle değil tüm ailesi ile evleniyorsun biryerde. Bayramda gitmesen olmaz. Onda yapmasan olmaz onda etmesen olmaz.
Olmaz, olmaz, olmaz hep görüşmek zorundasın. Evlenince o ailesine düşkün olmayan sevgilin biranda nasıl anneci olur inanamazsın.
Valla karar senin ama aile önemli. Allah yardımcın olsun canım.

Amin canım inşallah öyle zorki içim yanıyor desem yeridir.

Aile çok çok ama çok önemli. Bunu evlenince insan çok daha iyi anlıyor. Sevgilin ne kadar mükemmel olursa olsun bu ömür boyu bi sorun olarak karşında duracaktır. Bunu göze alıyorsan, gülü seven dikenine katlanır diyorsan evlen. Ama yok çekemem diyorsan aklından bile geçirme. Çünkü sorun olacağından yüzde yüz emin olabilirsin. Diğer arkadaşlar da söylemişler, o annesine düşkün olmayan sevgilin var ya, nasıl anneci olacak evlenince görürsün. Çevremde gördüğüm evliliklerin yüzde doksandokuzu böyle oldu. Benimki de dahil. Bu yüzden çok iyi ölç biç tart ve öyle ver kararını. Bol şans diliyorum, şimdiden hayırlısı olsun.

Arkadasim oncelikle Allah yardimcin olsun 2 senelik evliyim ve evliligim cok problemli oldu iki tarafta birbirini istemediler.. Fakat ayni senin gibi esimden memnundu ailem biz esimle kararliydik olumsuz hicbirseyden ne benim ailem nede onlarin haberi olmadi hicbir zaman yani sikintiyi hep esimle beraber cektik ama hep birlikte hareket ettik.. Ben esime cok guvendim o yuzden yola ciktim ve elhamdulillah cok mutluyum suan 6 aylik hamileyim ailelerimizde anlasiyorlar artik en azindan saygida kusur etmiyorlar.. Benim sana tavsiyem gercekten iyi bir koca iyibir baba oldugunu anladigin ve sevdiginle izdivacini yapmandir.. Fakat ne yapip edip aileninde gonlunu alman daha iyi olur.. Umarim hayirlisi olur..

ailesinden uzakta yaşayacağız demişsin ya öyle birşey yok bitanem.o adam ile evlenip aynı çatı altına girince o ailede ne görüyorsan eşinde aynı alışkanlıkları göreceksin .üniversite mezunu bile olsa karakteri o evde o anne baba ile yoğrulmuş.o ailede eleştirdigin ne varsa eşinde göreceksin kesinlikle kimse aksini iddia edemez.aileni iyi dinle onlar seni iyi tanıyorlar.ailesinin kültürü eğitimi maddi koşulları sizinkine benzemiyor ise illaki sorunlu bir evlilik olur.kimse için aileni karşına alma.o ailenin genlerine ve kültürüne sahip bir çocuk dünyaya getirmek istiyormusun iyi düşün....ben bu koşullarda mutlu olanı görmedim.inşallah hakkında hayırlısı olur.öpüyorum.

ailesinden uzakta yaşayacağız demişsin ya öyle birşey yok bitanem.o adam ile evlenip aynı çatı altına girince o ailede ne görüyorsan eşinde aynı alışkanlıkları göreceksin .üniversite mezunu bile olsa karakteri o evde o anne baba ile yoğrulmuş.o ailede eleştirdigin ne varsa eşinde göreceksin kesinlikle kimse aksini iddia edemez.aileni iyi dinle onlar seni iyi tanıyorlar.ailesinin kültürü eğitimi maddi koşulları sizinkine benzemiyor ise illaki sorunlu bir evlilik olur.kimse için aileni karşına alma.o ailenin genlerine ve kültürüne sahip bir çocuk dünyaya getirmek istiyormusun iyi düşün....ben bu koşullarda mutlu olanı görmedim.inşallah hakkında hayırlısı olur.öpüyorum.

farklı aileler farkli kültürler ama hep ayni hikayeask sanilan duygular.....
bu durumda yapilan evliliklerden mutluluk huzur tasani daha görmedim
benimki de dahil
ayni olayi yasadim eski esim hic te ailesi gibi degil hem ailesiyle evlenmiyor um ki diyordum ama öyle değilmiş o isler şekerim
evlendigin anda o hic te ailesi gibi olmayan insan aninda hik diyip ailesini burnundan düşüyor
ve onlarla hic arasi yokken bir anda onlarsiz olamıyor herneyse ....
ben dayanamadım inan dayanilir gibi değil o cehennemden nasil kactim anlatamam
simdiye kadar iyi olani gormedim ama belki seninki bütün istatistikleri tersine çeviren bir istisna olur
ama nacizane fikrim bu is yürümez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…