Ailelerin uyuşmaması artık bir karar vermem gerekiyor...

Sana cok cok katiliorum ben nisankandiktan sonra snladim simdi ne deseler o yasaadigi icin inanmayacak.. ben oyle olmustum annen baban goruyor inanmiyirsun.. hayir gercek ask beni herseyden cok seviyor annesi cok iyi hep bunlarla kandrmisim kendimi.. yine de en azindan nisan sonrasi anladim kendini gosterdi ailemin duasydi herhalde.. bi iac ay saberdeyim sonra evlenince gosteririm de diyebilirdi..

Bu işler zor işler. Seviyor ve dürüstlüğüne güveniyorsan ailesine bakma derim.. Tabi sevdiğin kişinin ailesine kayıtsız şartsız bağlı olmaması gerekiyor. Yani ailesinin hatalarını görebilecek biri mi. Bu soruyu tüm samimiyetine cevapla. Eğer bu adam seni sahiplenmişse ailesine ezdirmez.. Benim de ailem telefon dışında eşimin ailesi ile görüşmez çünkü yapıları çok zıt.. Ama biz eşimle iki tarafa da gider geliriz. İleride çocuğumuz olunca umarım bi Problem çıkmaz.. Allah bizim gibilere yardım etsin arkadaşım.

Ailesi tutucu demissin. Tahminimce benim gibi durumun. Benim erkek arkadasimin ailesi de oyle. Daha dogrusu tutucu demek ne kadar dogru bilmiyorum ama islami hayatlarinin her yerinde tam olarak uygulamaya calisan insanlar. Benim ailem de cok sukur namazli abdestli insanlar ama yine de cok fark var arada. Sosyal hayat olsun, dugunler olsun... Cok fark var.

Fakat ben onun ailesine daha yakin hissediyorum kendimi. Onlar gibi bir hayat yasamak istiyorum, daha uygun buluyorum diger dunyam adina.

Az evvel bu konu konusuldu mustakbel gorumcemle. Siz bize, biz de size saygi gostermek zorundayiz. Bir orta yol bulacagiz dugun icin sen takma kafana falan dedi ama hic kolay degil iste takmamak. Ben anliyorum seni cok geriliyor insan dusundukce.

Ben ayrilmak istemiyorum. Hem cok seviyorum hem de dedigim gibi ben onlara yakin hissediyorum zaten kendimi. Istedigim hayat onlarinki gibi.
Sadece bu tanisma kaynasma, dugun sureci cok sancili gececek ama onun icin de dua etmekten baska bir sey gelmiyor elimden.

Sen de etraflica dusun bakalim. Erkek arkadasim ailesi gibi degil diyorsun. Senin icin de sadece bu tanisma kaynasma fasli zorlayacaksa bunun icin kestirip atma derim ben. Dur bence askinin arkasinda. Aileler birbirine uyum saglamiyor diye insan sevdigiyle evlenme kararindan vazgecmemeli.

Kültür farkı?
Hangi aile birbirinin aynıdır ki? Biz bile kendi ailemizle sorunlar yaşamıyor muyuz? Aynı kültürden gelen ama anlaşamayan kişi ve aileler gördüğüm gibi, farklı kültürlerden olup gül gibi geçinenler de gördüm. Önemli olan iyi niyet ve hoşgörüdür. Bunlar varsa her sorun çözülür, yoksa ne aşk kalır, ne uyum. Sen karşındaki adama bak, ama öyle aşkla hoş görüyle değil, dışarıdan izle, tarafsız. Ne kadar dürüst, merhametli, ahlaklı, nasıl koca olur, nasıl baba olur? Belki ailesiyle de anlaşacaksın ne malum.

Dereye girmeden ne kadar derin anlaşılmıyor maalesef. Sözdü, nişandı, hep dışarıdan izle onu, onları. Ne kadar yanındalar, ne kadar iyi niyetliler? Kendini de tart, yapabilir miyim diye.Sadece gördüğün ve hissetiklerini umursamazsan, değişir dersen hata yaparsın.

Rabbim hayırlı olanı aklına, kalbine versin.

Son düzenleme:

Erkek arkadaşınla sosyal açıdan farklı bir hayatınız var anladığım kadarıyla bu çevre olur kültür farkı olur vs vs... Cogaltabiliriz... Canım en başta evli bir kişi olarak şunu söylemek istiyorum bence aileni asla karşına alma bazen bizim göremediklerimizi görüyorlar açıkçası ben anneme aşırı düşkün bir insan değildim ama evlendikten sonra ben bile anneme düştüm neler yaşadığını anladım hiç kimse ailesini atmaz atmasın da bunu erkek arkadaşından beklemek bencillik olur çünkü aynı şeyi o senden beklese sen vazgeçer misin ailenden.kimse bana aileyle evlenmiyorsun demesin artık sen annenin babanın evinden çıkıyorsun bambaşka bir ailenin içine giriyorsun onların örf ve adetlerini benimsemek zorunda oluyorsun hiç bişey senin bekarlığındaki gibi olmuyor bunu bilmelisin dediğim gibi ne sen aileni atarsın ne de o atar bence gözün kapalı atma kendini iyice aileyi araştırın yoksa son pişmanlık asla fayda vermez iyi düşün...

Yazdıklarınıza goz attımda yorum getırmeden gecemıcem aılelerın uyusmaması cok etkılıcektır o benım aılem dıyor sen bnm aılem kendımden bır kac ornek verıyım benım erkk arkadasımn aılesı çarsaflı ve dınıne baglı ınsanlardı bız ıse normal acık ınsanlarız erkk ark ılk tanıstıgımızda gayet acık gıyınen br ınsandım gun gectı kapan dedı bana bende kabul ettım sonucta esım olucaktı ılerde sonra dedıkı dugunumuz de hoca olur ılahı olur sok ustune sok oluyordum hep istedikleri gb olmamı ıstıyorlardı ben ona sunu bunu yap hıc demedım benım aılemde sole bole dıye belkıde bole bı sekılde evlnseydım sulalede tarıhe gcerdım bır ılk olurdu iyiki olmamıs bn herseyı kabul etmeme ragmn olmadı hee bırde benım duugumde abısnın oğlu sunnet kıyafetıyle gezıcekmıs bole bı sacmalık duydunuzmu hıc ya da gordunuz mu?ayrılık sebebımızde bu yuzden cktı artk dayanamadım hıc bıse ıstedıgım gb degıldı kendıımı mutsuz onalrı mutlu etmek ııcn ugrastıgımı fatrkettım. Sımdı allah yolunu acıketsn dıyorm

Gençler şunu unutmayınki 1 kişi ile evlenmiyorsunuz,karşınızdaki kişinin ailesi ilede bir evlilik yapıyorsunuz..
Baştan herşey iyi gider diye düşünmeyin, o aile içine girdiğiniz an herşey değişebiliyor.

Canım öncelikle herşeyin hayırlısı olsun diye sozume başlamak isterim nasipte kısmetde var ise herşey olacağına varır...

Bu anlattıkların bana hıç yabancı gelmedi birebir örneği kendi hayatımdan vereceğim sana yorumunu bakış acını değiştirebilir belki...

4yıl önce bu zamanlar senin düşündüğün gibi ,hergün acabalarım oluyordu ailem eşimi sevmiş fakat aileden ötürü hiçbir zaman anlaşamıycağımızı binlerce kez dile getirmişlerdi... Ne dedilerse olumlu bir cevabım oldu çünkü eşimden o kadar emindim ki ailesine uymayacagına,benı bazı şeyler için zorlamayacagına cunku konuşmaları bu yondeydı...
Düşüncem sonuçta elhamdülilllah müslümanız kotulugum ıcın ugrasmıyolar dıye düşündüm hep benı oldugum gıbı kabul ettıler dedım.Ama malesef oyle değilmiş işler köprüyü geçene kadar ayıya dayı olayı oldu benım hesap...

Pişman değilim evlendiğime asla pişman olmadım halada ilk günki gibi aşığım eşime aynı heyecanlar devam ediyo,fakat aılesiyle nişanlandıgımız gunden berı sorun yaşıyoruz.izmirde tanıştık evlendik istanbula yerleştik ailesinden 500km uzakta yaşıyoruz ama ailenin 1 telefonu ortalıgı karıstırmaya yetiyo malesef 2 gorumce 1 kaynana omrumu yediler omur törpüsü oldular...
Eşimde sağolsun ailesine düşkün olmayan adam gitti,yerine ailesine karşı beni savunmayan ailesi yüzünden günlerce benle konuşmayıp surat sallayan biri geldi yerine... anlatmakla olmaz hele ki oğlum dünyaya geldi işler temelli arap saçı oldu...
K.validenin bir sözü olay olmaya başladı herşeye laf sokmaya argo konuşmaya başladı eşim duymasına ragmen yaa anne bu kız sana ne yaptı neden bole tavırlısın demedı demedıgı gıbı bıde benı ezdırdı...inan ailesine karşı en ufak bı saygısızlık yapmışlıgım yok küfür eder cevap dahı vermem (eşimin ailesinde kadınlar çarşaflı ,erkekler cübbeli ben ise onlara cok zıt gelen bir durumdayım çok acık sayılmam ama sonucta dar giyinirim kısa kol vs onlara ters durup durup bi laf sokarlar)

Allahın emriyle gelip isterken durumumun hıcbır onemı yoktu bız karısmayız oglumuz bilir diyen ınsanlar sankı benim kocam gibi herşeyıme karıstıkları yetmezmıs gibi esimi nasıl fişekliyolarsa eşimde dile getirmeye başladı son zamanlarda bu durumu...(daha nişanlıyız gelinlik provasında straplez bi gelinlik istedim bastan bişi demediler gelinlik bitmiş artık üstüne bolero diktir diye tutturdu kaynanam ve en son onu diktirirp giyinmessen dugununuze gelmem dedi eşimede dönüp evlatlıktan reddederim seni dedi. daha yolun basındayken en gusel hayalımin içine turp sıktılar gelinliğimin tum modeli kapandı bir yerim eksilmedi belki ama neden boyle olsun en güsel günüm neden onların istediği gibi olsun hala içimde yara... eşimde diyemedi hayır anne biz bole ıstedik die )

Aileler temellı uyusmuyo zaten hicbir ortama beraber katılamıyorlar gıyım kusam oturup kalkma konusma birbirinden o kadar farklı ki onlar biizmle bir ortama girince onlar mahcup oluyo,biz onlarla girince mahcup oluyoruz...buda ailelerimizin hep agzında karı koca olarak bizi yıpratıyo...Özünde hiçbir sorunumuz yokken ailelerimiz yuzunden cok hırpalanıyoruz...bilmem anlatabildim mi canım?

Sabrın var ise önüne gelenle mücadale edip sukunet saglayabileceksen,onun bunun lafı senı uzup kahretmıycekse evlen...
ziraa öteki türlüsü insanı çökertmekten başka bi işe yaramıyo...sevgi bile bir noktada çözümsüz kalıyo güselim
Bakış açıları farklı tutucu bir aile ama çocuk ailesine düşkün değil
Gözlemlediğim kadarı ile kopuklar birbirlerinden zaten
oyle gözükürler ama evlenince bi bakmıssın ki can ciğer kuzu sarması anne evlat birbibirinden koparmı?
ama sonradan ısler degısıyor bılıyormusun, yanı sonradan hele hele karıları dogum yapınca erkekler anneleırnın ne sıkıntı cektıkleırnı gorunce anneler kıymetlı oluyor
bu hep boyledır
kesinlikle bu lafına katılıyorum cnm

buda kötü bir ornegi allah yardımcısı olsun
ayrılmayı hic düsünmedim eşimden yana bir huzursuzlugum yok cunku...
ama aılesının karsısında kendımı tutup sıkmaktan yalancı gulumsemelerden sırf esımın aılesıdır dıe yanlarında olmaktan 26 yasımda sacımda normal sac kalmadı beyazladı hayat kolay degıl malesef hele ki evlilik sorumluluk yurutmek her tarafı dengede tutmak kadar zor hicbişey yok güzelim

Canim senin esin iyi cikmis anladigim jadaryla ne olursa olsun erkekte bitiyor is.. o durdugu yeri bilseydi orta yolu bulmaya calissaydi boyle olmazdi.. annesinin agiziyla is yapmaya devam ediyor.. babama ne beni ne annemi aradai bir aydir demus.. annemi ne ya ben annenle mi nisanliyim niye zirt pirt arayayim.. sirf annesini arayip arami duzeltmedigim icin sucluymusum.. yani insan basta bunu goremiyor annem cok dedi babam cok dedi ben dinlemedim hep sustum aman ailem duymasin biter diye.. verdikleri vaatlaerden donup birde inkar attiler annesi cok kolay yalan soyleyen bir insan yine aileme bisey demedim.. bayramda aradim bes gun sonra annemi ara annemi ara diye tutturdu.. on gun hic konusmaik istanbula gelmis uine aramadi ben aradim sansini kaybettin bitti dedi.. esyalari bi ara gelip alirim dedi babamlara dedim sonunda o da aradi ona kirginiz hatasini anlamistr umarim demis.. konusun adam gibi dedi.. kac gundur aramadi artik verecegiz tum herseyini gelsin alsin o kadar seye tekrar benm aramami beklio.. annesi uuzunden ailelrr cok onemli.. istanbul da ki ile annesin yaninda ki arasinda daglar kadar fark var.. bir sene oldu tanisali buradayken o kadar yigit kendi kararlarini veren ailesini herseye katmayan biriydi ama nisan plunca degisiyor iste.. bekarke de karismamis ailesi uatedii gibi yasamis nisan olunca simdiden degisti..

eşim bana karşı iyi ama annesinin haksızlıgınada yorum yapmıyor neden boyle dıyorsun demıyor...
kadın bana oyle kufurler edıyokı bır erkek etmez bunlara cvp vermedıgım gıbı bıde esımın arzusu ustune ozur dılıyorum... ne için ağzımızın tadı bozulmasın anasıdır atsa atamaz satsa satamaz dıye... susuyorum rabbım versın ona cezasını allaha havale edıyorum...
aynı anlattırların gıbı 4 yıldır yasıyorum bunu sabır sabır rabbımın sınaması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…