ailesinden uzakta yaşayacağız demişsin ya öyle birşey yok bitanem.o adam ile evlenip aynı çatı altına girince o ailede ne görüyorsan eşinde aynı alışkanlıkları göreceksin .üniversite mezunu bile olsa karakteri o evde o anne baba ile yoğrulmuş.o ailede eleştirdigin ne varsa eşinde göreceksin kesinlikle kimse aksini iddia edemez.aileni iyi dinle onlar seni iyi tanıyorlar.ailesinin kültürü eğitimi maddi koşulları sizinkine benzemiyor ise illaki sorunlu bir evlilik olur.kimse için aileni karşına alma.o ailenin genlerine ve kültürüne sahip bir çocuk dünyaya getirmek istiyormusun iyi düşün....ben bu koşullarda mutlu olanı görmedim.inşallah hakkında hayırlısı olur.öpüyorum.
Merhaba ;
Hemen konuya girmek istiyorum.
Hayatımda biri var 2 yıldır ilk başlarda her ne kadar ciddi düşünmesekte son aylarımızda ciddi adımlar atmaya başladık.
Bir ay önce istemeye geldiler.
Nereli olduğu ile bilgi vermek istemiyorum fakat ailemin onaylamadığını söylemem sanırım yeterli.
Ona güvenim tam bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.
Fakat ailem bizden onay bekleme ne evet diyeceğiz ne hayır diyor kendi kararını kendin ver ama ileride karşına bunlar bunlar çıkabilir.
Bunları kabul edebilecekmisin diyor.
Dediğim gibi ona güveniyorum ailemde çocuğu onaylıyor onunla ilgili her hangi bir problem yok sorun ailesi diyor.
Ama biz olurda evlenirsek zaten ailesinden ayrı yaşayacağız.
Kafam öyle karışık ki doğruyu yanlışı ayırt edemez hale geldim.
Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Kendinizi benim yerime koyarak yorum yaparsanız çok sevinirim.
Canım öncelikle herşeyin hayırlısı olsun diye sozume başlamak isterim nasipte kısmetde var ise herşey olacağına varır...Merhaba ;
Hemen konuya girmek istiyorum.
Hayatımda biri var 2 yıldır ilk başlarda her ne kadar ciddi düşünmesekte son aylarımızda ciddi adımlar atmaya başladık.
Bir ay önce istemeye geldiler.
Nereli olduğu ile bilgi vermek istemiyorum fakat ailemin onaylamadığını söylemem sanırım yeterli.
Ona güvenim tam bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.
Fakat ailem bizden onay bekleme ne evet diyeceğiz ne hayır diyor kendi kararını kendin ver ama ileride karşına bunlar bunlar çıkabilir.
Bunları kabul edebilecekmisin diyor.
Dediğim gibi ona güveniyorum ailemde çocuğu onaylıyor onunla ilgili her hangi bir problem yok sorun ailesi diyor.
Ama biz olurda evlenirsek zaten ailesinden ayrı yaşayacağız.
Kafam öyle karışık ki doğruyu yanlışı ayırt edemez hale geldim.
Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Kendinizi benim yerime koyarak yorum yaparsanız çok sevinirim.
oyle gözükürler ama evlenince bi bakmıssın ki can ciğer kuzu sarması anne evlat birbibirinden koparmı?Bakış açıları farklı tutucu bir aile ama çocuk ailesine düşkün değil
Gözlemlediğim kadarı ile kopuklar birbirlerinden zaten
kesinlikle bu lafına katılıyorum cnmama sonradan ısler degısıyor bılıyormusun, yanı sonradan hele hele karıları dogum yapınca erkekler anneleırnın ne sıkıntı cektıkleırnı gorunce anneler kıymetlı oluyor
bu hep boyledır
Canim cok zor bi karar benim de ailem istemedi biz cok mutaasiptik onlar cok farkli.. ben aski tercih ettim ama hep problem oldu hersey annemin gozune batti soylendi.. dsha sonra bazi seylerde annem hakliymis gordum sonunda kavgalar basladi bu arada nisan olali iki ay olmadi.. onun annesi de doldurmaya badladi ben herseye ksnmadigim icin simdi ayrliyoruz.. hemde onun annesini bayramdan sonra aramadim diye.. kadinla tartismistik agizina geleni saydi sonra konustuk ama ben unutmadim eskisi kadar samimi olamadim tek sucum bu.. ama hic saygisizlik etmedim sesimi yukseltmedim.. ve beyefendi ayrilmaya karar verdi. Babama konusacagiz demis ama buraya geleli bi haft oldu aramadi.. simdi oyle pismanim ki-. Keske ailemi dinleseymisim hic biz demistik demediler yuzume hep yanimda oldular beni mutlu etmek icin babsm bile saklabanlik yapti ama kendi aralarinda konusurlarken duydum bizi dinlemed cok dedik diyorlardi. Ben daha cok uzulmeyim diye bana belli etmiyorlar.. sana tavsiem cok iyi tani emin ol.. tam anlamiyla emin olnadan sadece duygusal karar verme.. hic bisey ailenin yerini tutamaz onlari sakin bi adm icin karsina alma keske gecen seneye geri donsemm :'( hayatta baslamazdim onunla..
eşim bana karşı iyi ama annesinin haksızlıgınada yorum yapmıyor neden boyle dıyorsun demıyor...Canim senin esin iyi cikmis anladigim jadaryla ne olursa olsun erkekte bitiyor is.. o durdugu yeri bilseydi orta yolu bulmaya calissaydi boyle olmazdi.. annesinin agiziyla is yapmaya devam ediyor.. babama ne beni ne annemi aradai bir aydir demus.. annemi ne ya ben annenle mi nisanliyim niye zirt pirt arayayim.. sirf annesini arayip arami duzeltmedigim icin sucluymusum.. yani insan basta bunu goremiyor annem cok dedi babam cok dedi ben dinlemedim hep sustum aman ailem duymasin biter diye.. verdikleri vaatlaerden donup birde inkar attiler annesi cok kolay yalan soyleyen bir insan yine aileme bisey demedim.. bayramda aradim bes gun sonra annemi ara annemi ara diye tutturdu.. on gun hic konusmaik istanbula gelmis uine aramadi ben aradim sansini kaybettin bitti dedi.. esyalari bi ara gelip alirim dedi babamlara dedim sonunda o da aradi ona kirginiz hatasini anlamistr umarim demis.. konusun adam gibi dedi.. kac gundur aramadi artik verecegiz tum herseyini gelsin alsin o kadar seye tekrar benm aramami beklio.. annesi uuzunden ailelrr cok onemli.. istanbul da ki ile annesin yaninda ki arasinda daglar kadar fark var.. bir sene oldu tanisali buradayken o kadar yigit kendi kararlarini veren ailesini herseye katmayan biriydi ama nisan plunca degisiyor iste.. bekarke de karismamis ailesi uatedii gibi yasamis nisan olunca simdiden degisti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?