ailelerinin yaninda , tavirlari degisen esler .. ve sinir harbi ....

zeynebimsilam

HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
546
50
298
Diğer
merhaba hanimlar ... sizlere bir sey danismak istiyorum , benim esim sagolsun , ailesinden herhangi birisinin yanida iken bana olan davranislari ve konusma tarzi inanilmaz degisiyor , sebebi ne olabilir ki ?? benden 6 yas kuçuk olan kiz kardesinin yaninda bile , bir kendini goterme çabasi içindeymis gibi en ufak bir sozde sesini yukseltebiliyor , beni inanilmaz sasirtabiliyor ... normalde ok sakin bir insandir , ama ailesinden birileri varsa evimizde, veya onlarin yanindaysak çok farkli konusuyor ve davraniyor :59: bana hep ben senden iyi bilirim , sen nerden bilirsin tarzinda davraniyor ailesinin yaninda :(( halbusemki ben kendi ailemin yaninda iken onu bir basimin ustunde tasimadigim kaliyor ... neden boyle, o bana boyle davranirken , ben ailesinin gozunde nasil degerli olabilirim ki ?? suna bak kendi kocasi bile deger vermiyor ki diyorlarmidir acaba ?? çok kafam karisik , siz olsaniz boyle bir durumda nasil davranirdiniz ?? fikirlerinizi bekliyorum simdiden hepinize tesekkur ediyorum :))

ben olsam önce konuşurdum..
yaptığının çok çoçukca olduğunu söylemekle beraber beni kırdığını sinirlendirdiğini söylerdim
ve bidah a yapmamaı konusunda uyarırdım..bu uyarımıda ailesiyle görüşceğim zaman üstüne basa basa tekrarlardım...baktım aynısı yapıyo hala
o bana ters bişey söyleyince bnde ona daha ters bişey söylerdim...ailesinin yanında asıl bozulan kendisi olurdu...
yaptığı şey ailesine erkeklik taslamak başka birşey değil....
böyle devam ederse ailesinede fırsat vermiş olur..
sonrada ardı arkası kesilmeyen problemler başlar...
asıl eşler ailelerin yanında sımsıkı sarılmalı birbirine fırsat vermemeli...
eğer akıllanmazsa sizde ona kendi ailenizin yanında gereğinden fazla değer vemeyin

erkek egosu işte. konuşmayı dene bi bakalım olmadı onun gibi davran nasıl hissettiriyormuş görsün.

öncelikle o tavırlara girdiği anda
''aa aşkım bişeyemi sinirlendin biranda sert konuşmaya başladın'' gibilerinden diyip etrafa karşı prestijini düzelt.
hatta anlasın onlarda yalnızken böle olmadığını.
sonra eşinle bir güzel konuş..buraya yazdıklarının aynısını ama gayet sakin tartışma yapma sakın dırdır olarak algılar..
baktın hala aynı sende kendi ailenin önünde aynı tavrı yap ona tadına baksın bakalım............

ayni benim kocam... basbasayken kedi gibi uysal olan insan, ailesinin yaninda ona zit bisey soyledigimde hemen sen de biseyden anlamiyosun zaten derdi. sonra yalniz kaldigimizda vay sen benim ailemin yaninda nasil boyle soylersin bana. niye bana zit gidiyorsun. kimbilir ne dusunecekler diye bana kizardi. bi kilibik olma korkusu vardi anlamadim gitti. en sonunda bi gun dayanamadim. beni baskalarinin yaninda tersleme hos bisey degil, baskalari bize gulsun mu istiyorsun dedim. sonra duzeltti kendini. bi daha terslemedi kimsenin yaninda. :82:

aynısını benim eşim yapmıştı ilk zamanlar öyle sinirlendim öyle sinirlendim ki ''höösssst uleyn sen kim oluyorsun ailenin yanında bana erkeklik mi taslıyosun bana babam bağırmazken sen kimsin bağırıyorsun hadi ordan haddini bil !'' diye bir bağırdım ki ailesinin yanında neye uğradığını şaşırdı. bir daha da böyle birşey yaşamadım. o utanmıyorsa ben hiç utanmam altta hiç kalamam hele ki haksız yere asla! ben onun uşağı değilim herkes haddini bilecek ister ailesi olsun ister kim olursa olsun vız gelir tırıs gider...

Öyle şey mi olur canım..Neysen o'sundur annenin yanında aslan kesilmeye ne gerek varmış..
Sert bir tavır koymalısınız bence..Aile bile belki arkadan"aferin bak nasıl gözünü korkutmuş oğlum"diyebilir..

Benim eşim ailesinin yanında sadece ismimle hitap eder herhangi bir değişiklik görmedim ve kesinlikle bağırmaz daha doğrusu bağıramaz çok şükür saygılıdır..
Bağırmak değil de gıcık olduğum bi şaka,espri falan yapsa anasının yanında "elbet eve gidicez"derim..:1:O yeter ona...

aynısını benim eşim yapmıştı ilk zamanlar öyle sinirlendim öyle sinirlendim ki ''höösssst uleyn sen kim oluyorsun ailenin yanında bana erkeklik mi taslıyosun bana babam bağırmazken sen kimsin bağırıyorsun hadi ordan haddini bil !'' diye bir bağırdım ki ailesinin yanında neye uğradığını şaşırdı. bir daha da böyle birşey yaşamadım. o utanmıyorsa ben hiç utanmam altta hiç kalamam hele ki haksız yere asla! ben onun uşağı değilim herkes haddini bilecek ister ailesi olsun ister kim olursa olsun vız gelir tırıs gider...

:1::1: bombasınnn :1:

canım bence önce eşinle sakin olarak konuşmayı dene,yaptığı şeyin sana kendini değersiz hissettirdiğini söyle,böyle hissetmem hoşuna gider mi de? ben ailemin yanında sana bunu yapsam bana nasıl tepki vereceğini düşün ve bana ona göre bu şekilde davran de,empati yapsın kısaca.
ailesinin yanında bunu yaptıkça da bir arkadaşın dediği gibi bir şeye mi sinirlendin neden böyle diyorsun falan de,ama artık göreceklerini görmüşler zaten bence sen bundan sonrayı kurtarmaya çalış ve eşinle sakin bir şekilde konuş.benim sana tavsiyem ailesinin yanında tepki vermek yerine önce evinde çözmeye çalış bu olayı,ailesinin yanında parlaman daha kötü sonuçlar da doğurabilir ve yoktan yere ailesinin gözünde farklı bir konuma gelirsin haklı olduğun halde.

aılesıne karsı erkeklık egosunu tatmın edıyor bellı kı .ben erkegım esıme benım sozum gecer havalarına gırmıs sızın es.

hahahha yuru bee kım tutat senı .:1:
harıkasın valla bayıldım tepkınıze.

Sağolsun benim eşim de hem anne babası ve kardeşlerinini yanında bana olabildiğince resmi davranır, samimi durmaz yanımda, önceleri tersleme huyu da vardı. Sürekli bana karşı her seferinden bir şey bulur onların yanında terslerdi, azarlamaya kalkardı. "Bak yapma Ersin bizi ciddiye almayacaklar ilerde birşey olduğunda adam yerine konulmayacağız sayende, yapma etme" diye defalarca dil dökmeme rağmen vazgeçmedi o huyundan. Sonra bir gün Kaynana-kayınpeder (yaptıklarından güç alarak sanırım) hem onu hem beni bir olay yüzünden 5 yaşında çocuğu azarlar gibi azarladılar topluluk içinde. Ben o gün artık dayanamadım ellerimi uzattım kayınpedere; "Babacım cetvel de getireyim istersen sıra dayağından da geçir tam olsun özlemişim ilkokul günlerimi." dedim kaynana-kayınpeder kalakaldılar, afalladılar. Onları afallamalarıyla başbaşa bırakıp mutfağa geçtim yemek falan hazırlıklarıma devam ettim 1 saate yakın salondan çıt çıkmadı tabiki :))) Onlar gittikten sonra da eşime "Al işte sayende ne sana ne bana saygıları kalmış, sağolasın." dedim. Bir daha o şekilde davranmadı. Yani tersleme falan gibi. Ama ne yaptıysam, ne konuştuysam konuşayım başkalarının yanında resmi davranmasından vazgeçiremedim. Rahatsız oluyormuş ondan öyle rahat davranamıyormuş muş. Ama benim ailemin yanında adama bir haller oluyor, sarılmalar dibimden ayrılmamalar, yanıma oturduğunda elini belime atmalar ya da elimi tutmalar. "Onların yanında kendimi rahat hissediyorum" diyor. "Ben de bundan rahatsız oluyorum yapma" dedim artık benim ailemin yanında ben de ona resmi davranıyorum. Ama kimse yokken adam kuzu gibi evde. Sarılır, öper, uzanır tv izleriz beraber akşamları sarılarak. Çok rahatsız edici bir durum ama alıştım artık o kadar sorun etmiyorum eskiden sürekli dert ederdim kavga ederdik. Evin içinde ve arkadaşlarımızın yanında samimi davranması ile yetiniyorum. Allahtan azarlama tersleme huyundan vazgeçti. Ha ne oldu yıkılan imaj yerine geldi mi gelmedi. Onu düzeltmek zor artık. Bir kere saygı gidince geri getirilmesi zor. Ama kaynana kayınpeder sert kayaya çarptıklarını gördüler artık ilişemiyorlar bana. :61:

bence sakince konus bak askım sen beni tersledigin zaman hem cok üzülüyorm hem gururum kırılıyo mahcup oluyorum benm üzülmemi ister misin askım de ben sana aynısı yapsam ne düsünürsün de unutmayın tatlı dil yılanı bile deliginden cıkarır.

baktın konusuyosun ama faydası yok sende senin ailenden biri varken onu aynı duruma düşür belki o zaman yaptıgının ne kadar yalnıs oldugunu anlayıp yapmaz bi daha canımi.

benim eşimde de var ama çevremde gördüğüm çoğu erkekte var bu.... eşim evde gayet normaldir kendi işiyle ilgili şeylerde bile benden fikir alır.benden çok aşkım hayatım sözcüklerini kullanılır gel gelelim ailesinin yanında adama bir haller olur benimde en nefret ettiğim davranış şekli...höd höd bir adama dönüşüyor sanki ailesine birşeyler kanıtlamaya çalışıyor gibi bin defa söyledim ama o inanmıyor ailesinin yanında bu hale geldiğine... bende bu durumlarda diyorumki evde sana sorarım kedi gibi peşimde dolandığında görüşürüz :))

bizimkide aynı benim ailemin yanında çok rahat babamın yanında sarılmaya kalkar bende yapma dediğimde karımsın kim karışır der bazen inadına yaptığını düşünüyorum...

evet canım malesef erkekle genelde ego tatmini için yapıyolar erkeklik göstergesi bi nevi...benim eşimde yapardı o anda çok kızardım ama sesimi çıkartmazdım herkesin içinde bozmayım diye..ama tek kaldığımız zaman bir güsel fırçalardım ne hakla yapıyosun başkalarının yanında bana erkeklik taslayamazsın diye ...çok şükür yola geldi..
insanın en çok kızdığı şey başkalarının yanında azarlanmak ..buna müsade etme güzellikle konuş ..

hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum orumlariniz ve fikirlerin iz için :38: esimle defalarca konutum , yasanilan olayin arkasindan ... bazen kizarak bazen de sakince ama olmadi olmuyor .... ya yaptigi davranisin farkinda degil , beni ne duruma dusurdugunun farkinda degil , yada boyle davranmak hosuna gidiyor bilemiyorum artik ... daha geçen gun yasadigimiz bir olayi anlatmak istiyorum ; ben arab surmeyi ogreniyordum birabla sayesinde yani saat ucretini odeyerek ... baya bi surduk ogrendim ve o ablayla surmeyi biraktim , bitirdik yani derslerimizi ... bu sirada kayinvalidem benimle devam edersin diyordu , ama ben onunla surmek istemiyordum ... fakat kabi kirilmasin uzulmesin diye de yuzune karsi bu dusuncemi soylemek istemedim , soyleyemedim bir turl .. geçen gun esimin yaninda kayinvalidem fikrini tekrarladi , bende surmek istemedigim için gonulsuz durdum ve hi bisey demedim ya evet ya yok gibisinden ... lafa esim girdi ve sesini baya bi yukselterek cvap versene niye cevap vermiyorsun dedi :53: bende dedim ki ne oluyor ?? neden boyle bagiriyorsun , kavga falan mi çikarmaya ugrasiyorsun hayirdir ... o devam etti , sana iyi niyetle bisey soruluyor, cevap bile vermiyorsun , ne yapmaya çalisiyorsun anlamiyorum falan filen , inanilmaz sinirlendim.. :50: Allah'tan kayinvalidem soze girmedi bisey demedi yoksa dahada havaanirdi beyimiz :50: iste boyle seyler , evde o kunuyla baska hiiiçççç bisey ne dedi , nede sordu ... tavri derdi beni annesinin yaninda rezil etmekti bana gore ....:47:

aslinda siz en guzelini yapmissiniz :51: ama ben boyle bir tepkiyi daha once hiç vermedim , o tepkime karsilik ne gibi bir cevap verir hiç bilemiyorum :41: :35:

bence sakince konus bak askım sen beni tersledigin zaman hem cok üzülüyorm hem gururum kırılıyo mahcup oluyorum benm üzülmemi ister misin askım de ben sana aynısı yapsam ne düsünürsün de unutmayın tatlı dil yılanı bile deliginden cıkarır.

baktın konusuyosun ama faydası yok sende senin ailenden biri varken onu aynı duruma düşür belki o zaman yaptıgının ne kadar yalnıs oldugunu anlayıp yapmaz bi daha canımi.

konustum defalarca, hem kizarak , hemde sakince ama hala ayni davranislari yapmaya devam ediyor ... kustum olmadi kizdim olmadi konustum anlamadi,bilmiyorum daha ne yapabilirim ki??

evliliğimizin ilk haftası kayınvalideme yemeğe gittik.eşime"tuzluğu uzatırmısın aşkım" dedim,sessizce ve kızgın bir şekilde aşkım demek yok dedi..peki"kenancım tuzluğu uzatırmısın" dedim..cım da yok dedi..sinirle "peki kenan ver tuzluğu"dedim...ama sinirden çıldırdım...o gün and içtim,bir daha isim kullanmak yok diye...zorla da olsa,o kızıp köpürsede hep aşkım dedim onların yanında...ilk başalrda bana uzaylı gibi bakıyorlardı..benden önce eltim vardı.."kızım sen delimisin niye onları üstüne çekiyorsun "demişti...şimdi kaynanam bile kayınpadere aşkım diyo,60 yaşından sonra.:60:..deli deliyi görünce sopasını saklarmış misali

canım ya benm eşimde böleydi çok üzülürdüm ama gerçekten bi arkadaşın dediği gibi kocan sana değer verirse değer görürsünn çocuk yerine konuoduk resmen:( ağlaya zırlaya adam oldu şimdi çok nadir yapıoo o kadar artistlikte yapsın diorum gülüorum:) sende gerekirse çok sert olmasada boz eşini ailesi içindede olsa, ben başlarda bi kaç kere yaptım çünkü sessiz olmadığımı bilsinler die ve maalesef en önemlisi eşine zar zor anlatmaya çalışacaksın anahtar eşinnn:(

Back
X