ailelerinin yaninda , tavirlari degisen esler .. ve sinir harbi ....

ailesinin yanında yüzüne vurun,
"aa aşkım noldu kediydin kaplan oldun birden" diyiverin bakalım, ne oluyor.
bazı erkekler böyle malesef. ailelerine özelliklere de erkek arkadaşlarının yanında eşlerine kaba davranmayı erkeklik sanıyorlar. çift kişilik resmen.

merhaba hanimlar ... sizlere bir sey danismak istiyorum , benim esim sagolsun , ailesinden herhangi birisinin yanida iken bana olan davranislari ve konusma tarzi inanilmaz degisiyor , sebebi ne olabilir ki ?? benden 6 yas kuçuk olan kiz kardesinin yaninda bile , bir kendini goterme çabasi içindeymis gibi en ufak bir sozde sesini yukseltebiliyor , beni inanilmaz sasirtabiliyor ... normalde ok sakin bir insandir , ama ailesinden birileri varsa evimizde, veya onlarin yanindaysak çok farkli konusuyor ve davraniyor :59: bana hep ben senden iyi bilirim , sen nerden bilirsin tarzinda davraniyor ailesinin yaninda :(( halbusemki ben kendi ailemin yaninda iken onu bir basimin ustunde tasimadigim kaliyor ... neden boyle, o bana boyle davranirken , ben ailesinin gozunde nasil degerli olabilirim ki ?? suna bak kendi kocasi bile deger vermiyor ki diyorlarmidir acaba ?? çok kafam karisik , siz olsaniz boyle bir durumda nasil davranirdiniz ?? fikirlerinizi bekliyorum simdiden hepinize tesekkur ediyorum :))

canım benim o erkeğin kendini ailesine gösterme çabasıdır. bakın işte evde benim sözüm geçiyor . diye belirtmek istiyordur bazı erkeklerde vardır bu. benm canım babamda da biraz o vardır. kimse geldiği zaman kendini göstermeye çalışır bu evin erkeği benim diye ama kimse olmadığı zaman süt kesilir. düşünün ki maaşını alır hemen annemin eline verir. :16::16::16: kimse de ters bir şey düşünmez senin kocan öyle diye. hiç sıkıntı yapma :16:

gerçi benim babam asla kaba kuvvet kullanmaz sadece annem onun sözünü hep dinlermiş gibi göstertir. onu yapın bunu yapın der durur :9::9:

Öyle şey mi olur canım..Neysen o'sundur annenin yanında aslan kesilmeye ne gerek varmış..
Sert bir tavır koymalısınız bence..Aile bile belki arkadan"aferin bak nasıl gözünü korkutmuş oğlum"diyebilir..

Benim eşim ailesinin yanında sadece ismimle hitap eder herhangi bir değişiklik görmedim ve kesinlikle bağırmaz daha doğrusu bağıramaz çok şükür saygılıdır..
Bağırmak değil de gıcık olduğum bi şaka,espri falan yapsa anasının yanında "elbet eve gidicez"derim..:1:O yeter ona...

:46::46::46::46::46::46: :46::46: aynenn sonra 2 kat daha ilgili olur :):):) eve gidince olacakları biliyo yaa

Son düzenleme:
ailesinin yanında yüzüne vurun,
"aa aşkım noldu kediydin kaplan oldun birden" diyiverin bakalım, ne oluyor.
bazı erkekler böyle malesef. ailelerine özelliklere de erkek arkadaşlarının yanında eşlerine kaba davranmayı erkeklik sanıyorlar. çift kişilik resmen.
[/QUOT
ailesinin yaninda ona asla askim diye hitap edemem :44: hayatim derim oda agzimdan kaçar çogunlukla dil aliskanligi oldugu için ... ismiyle hitap ederken de , sesimdeki siniri algilayabiliyor , dolayisiyla o daha da fazlalastriyor bu hareketini ..... garip garip isler , ne gerek var aslinda hiç anlamiyorum ..:47:

Öyle şey mi olur canım..Neysen o'sundur annenin yanında aslan kesilmeye ne gerek varmış..
Sert bir tavır koymalısınız bence..Aile bile belki arkadan"aferin bak nasıl gözünü korkutmuş oğlum"diyebilir..

Benim eşim ailesinin yanında sadece ismimle hitap eder herhangi bir değişiklik görmedim ve kesinlikle bağırmaz daha doğrusu bağıramaz çok şükür saygılıdır..
Bağırmak değil de gıcık olduğum bi şaka,espri falan yapsa anasının yanında "elbet eve gidicez"derim..:1:O yeter ona...

hehe guzelmis :37::60: ben esime elbet eve gidecez desem ne derki acaba ?? :60: heralde der ki eee ne olacakmis eve gidince ? soyle bakalim benimi dovecen ??:37: ailesinin yakinda kaplan kesilmesinden nefret ediyorum be :47:

gerçi benim babam asla kaba kuvvet kullanmaz sadece annem onun sözünü hep dinlermiş gibi göstertir. onu yapın bunu yapın der durur :9::9:

sagolsun benim esimde de yoktur oyle sovmek kaba kuvvet kullanmak falan . dedigim gibi normalde gayeett sakin bir insandir , ama bizim evimizde , onu ailesinden bir birey oldugunda , yada onun ailesinin evinde oldugumuzda hareketleride davranislarida , konusmalarida inanilmaz degisiyor ...:45::36:

aynen kocam...ailesinden biri varsa bi neşe bi yağ yakma bi pohpohlama çabası ,ve özellikle benimle ilgilenmeme bariz bişey yapmadı Allah için ama ben onunda içinde karısının ağzına bakıyor karı lafı dinliyor derler korkusu olduğunu biliyorum ve ses çıkarmıyorum. çünkü diğer abileri ve aile içi iletişimlerinden anladığım o ki karını ne kadar ezersen ve dediğini yaptırırsan o kadar erkeksin...ne tuhaf ben ise bu dediklerinin zorbalık ve acizlik olduğunu düşünüyorum.. erkeklik bu değil ki karım dediğin insan senin namusunsa ona verdiğin değer kadar şerefli ve namuslusundur.... beni ezdirmez kocam gerçi ama arada kaldığı durumlarda hep bana patlar..

sagolsun benim esimde de yoktur oyle sovmek kaba kuvvet kullanmak falan . dedigim gibi normalde gayeett sakin bir insandir , ama bizim evimizde , onu ailesinden bir birey oldugunda , yada onun ailesinin evinde oldugumuzda hareketleride davranislarida , konusmalarida inanilmaz degisiyor ...:45::36:

ona şükret canım o zaman. o da onun huyu napalım de geç. huylu huyundan vazgeçmez. olsaydı benim annem 30 yıldır şu huyunu değiş dediği halde değişirdi :9::9::9:

erkeklerin kendilerini tatmin etmeye çalışmaları kendilerini yüceltmeye çalışmaları ,bunun neticesinde abuk subuk ses yükseltmeler yersiz yerlerde terslemeler garip hareketler nasıl mahluklar anlayamadım ailenin yanında ne oluyoda horozlanıyolar anlamıyorum yani,benim eşimde bunu sık sık yapıyodu ilk zamanlar insan çok buzuluyo utanıyo benim hemen ağlayasım geliyodu bir çok kez uyardım davranışlar azaldı bu tarz durumlarda bende cevap vermeye çalışıyodum artık tiye almaya çalışıyorum duymamazlığa çalışıp gülüyorum gerçekten çok küçültücü ve komik buluyorum bu tarz kendini kanıtlamaya çalışma hareketlerini beni ezerek kendini iyi hissedicek tavırları farkında değiller oysaki kendileri küçülüyorlar

eşin ailesinin yanında aklınca erkeklik taslıyor onlara kılıbık olmadığını gösteriyor:23:çok saçma bir düşünce tarzı ama böyle erkekler az değil canım:97:.sen sakinliğini koruyarak tartışmaya girmeden hoşuna gitmeyen davranışlarını sözlerini ona söyle kırıldığını üzüldüğünü anlat her defasında bunu bıkmadan tekrarla.belki hemen düzelmez ama zamanla yaptığının saçmalık olduğunu anlar azda olsa değişim gösterir bence:31:

Pek çok koca bunu yapıyor sanırım..
Ve evet.. onun bu tavırları yüzünden, ailesinin de size olan saygısını bitiriyor...
Bunun iki nedeni olabilir bence... Ya ailesinin yetiştirdiği süre içerisinde çok pohpohlandığı ve kendisine her konuda çok güvenildiği bir dönem geçirdi, ya da babanın baskın olduğu bir aileden geliyor, gördüğünü uyguluyor..
Bunu aşabileceğinizi düşünmüyorum, zira ben aşamadım.. Bu ciddi psikolojik bir durum ve ancak kişinin kendisi bunu başarabilir, isterse..
Size olan sevgisi ve güveniyle hiç ilgisi yok.. Ve hatta aksine sizi çok yeterli görüyor.. Sorunda bu..
Başarısız bir tahmin olabilir ancak yine de yapmak istiyorum.. Yüksek ihtimal eğitim seviyeleriniz birbirine ya yakın, ya sizin bölümünüz, eğitiminiz ondan üstün?
Bu cevap nedenlerini biraz daha ortaya çıkarabilir..
Selamlar,

Son düzenleme:
Pek çok koca bunu yapıyor sanırım..
Ve evet.. onun bu tavırları yüzünden, ailesinin de size olan saygısını bitiriyor...
Bunun iki nedeni olabilir bence... Ya ailesinin yetiştirdiği süre içerisinde çok pohpohlandığı ve kendisine her konuda çok güvenildiği bir dönem geçirdi, ya da babanın baskın olduğu bir aileden geliyor, gördüğünü uyguluyor..
Bunu aşabileceğinizi düşünmüyorum, zira ben aşamadım.. Bu ciddi psikolojik bir durum ve ancak kişinin kendisi bunu başarabilir, isterse..
Size olan sevgisi ve güveniyle hiç ilgisi yok.. Ve hatta aksine sizi çok yeterli görüyor.. Sorunda bu..
Başarısız bir tahmin olabilir ancak yine de yapmak istiyorum.. Yüksek ihtimal eğitim seviyeleriniz birbirine ya yakın, ya sizin bölümünüz, eğitiminiz ondan üstün?
Bu cevap nedenlerini biraz daha ortaya çıkarabilir..
Selamlar,

cevabiniz için tesekkur ederim :71: sanirim aynen dediginiz gibi oldu , yani yetistirilme suresince ailesi tarafindan çok pohpohlandi ve her konuda guvenildi esime .... çogu konuasmasinda farkettim bunu zaten , kendisine inanilmaz guveniyor ... ayrica beni kesinlikle yetersiz goruyor bundan eminim adim gibi ... zira en ufak tartismada ya kisiligime laf vurur , yada anneligime :50::43: egitim seviyelerimize gelince ben lise mezunuyum , esim ise yuksek okul mezunu ....

en mantıklısı ailesinin yanında onu öyle bi bozucaksınki nereden geldiğini şaşıracak ben bikere babasının ynaında balıkesir altınolukta i şelaleye gittik bende çanta vardı çantadada cep telefonları ailesinn yanında bana kızdı düşersin suya düşer diye bende suya düştümmü :9:64::64::64::64: bana bağırdı bende aldım çantayı suyun içine attım başlarım sanada çantanada dedim ailesi hemen yanıma geldi dizlerime baktılar dizlerim taşa gelmişti ohhhhhhh sefam olsun pişman oldu dediğine diyeceğine :66:

merhaba hanimlar ... sizlere bir sey danismak istiyorum , benim esim sagolsun , ailesinden herhangi birisinin yanida iken bana olan davranislari ve konusma tarzi inanilmaz degisiyor , sebebi ne olabilir ki ?? benden 6 yas kuçuk olan kiz kardesinin yaninda bile , bir kendini goterme çabasi içindeymis gibi en ufak bir sozde sesini yukseltebiliyor , beni inanilmaz sasirtabiliyor ... normalde ok sakin bir insandir , ama ailesinden birileri varsa evimizde, veya onlarin yanindaysak çok farkli konusuyor ve davraniyor :59: bana hep ben senden iyi bilirim , sen nerden bilirsin tarzinda davraniyor ailesinin yaninda :(( halbusemki ben kendi ailemin yaninda iken onu bir basimin ustunde tasimadigim kaliyor ... neden boyle, o bana boyle davranirken , ben ailesinin gozunde nasil degerli olabilirim ki ?? suna bak kendi kocasi bile deger vermiyor ki diyorlarmidir acaba ?? çok kafam karisik , siz olsaniz boyle bir durumda nasil davranirdiniz ?? fikirlerinizi bekliyorum simdiden hepinize tesekkur ediyorum :))

ailesinin yanında seni ezmeye kalkıyorsa;

demekki onlara birşeyleri ispatlamak istiyor ki buda aslında;

geçmişte onun yaşadığı ezikliğin bir işareti olsa gerek...

belki bir davranış bozukluğu olabilir...

ama yaptığı çok yanlış;

benim eşimde yapar bunu,insan içinde bayılır kendini kanıtlamaya;

çocukken babasından şiddet görmüş;

sanırım onun verdiği ezikliği bastırmaya çalışıyor;

bazen onun adına üzülüyorum...:59:

ailesinin yanında seni ezmeye kalkıyorsa;

demekki onlara birşeyleri ispatlamak istiyor ki buda aslında;

geçmişte onun yaşadığı ezikliğin bir işareti olsa gerek...

belki bir davranış bozukluğu olabilir...

ama yaptığı çok yanlış;

benim eşimde yapar bunu,insan içinde bayılır kendini kanıtlamaya;

çocukken babasından şiddet görmüş;

sanırım onun verdiği ezikliği bastırmaya çalışıyor;

bazen onun adına üzülüyorum...:59:

yani çocukluguyla ilgili çok bi bilgim yok , ama anlatilalardan iyi ve keyifli bir çocukluk donemi geçirmis olugu kanisina variyorum .. hele dayak konusuna ailesi çok karsi ki oyle olmali zaten .. hele bu yaz dedesinin yaninda bana neler yaptigini anlatsam heralde agziniz açik kalirdi ?... neden boyle davraniorsun ben çok uzuluyorum dedigimde ise (dedesinin yaninda yaptiklari için) saka yapiyorum diyor :37: boyle sakami olur allah askina ?? ne hallere dusuyorum ailesinin gozunde haberi bile yok ..:47:

yani çocukluguyla ilgili çok bi bilgim yok , ama anlatilalardan iyi ve keyifli bir çocukluk donemi geçirmis olugu kanisina variyorum .. hele dayak konusuna ailesi çok karsi ki oyle olmali zaten .. hele bu yaz dedesinin yaninda bana neler yaptigini anlatsam heralde agziniz açik kalirdi ?... neden boyle davraniorsun ben çok uzuluyorum dedigimde ise (dedesinin yaninda yaptiklari için) saka yapiyorum diyor :37: boyle sakami olur allah askina ?? ne hallere dusuyorum ailesinin gozunde haberi bile yok ..:47:

sonuçta canım kendini kanıtlamaya çalışıyor;

kendinden emin insanın yapacağı şeyler değil bu davranışlar;

özünde mutlaka bir neden var diye düşünüyorum;

bende eşimle defalarca konuştum yapma diye;

ama adam kendine engel olamıyor;

çok onur kırıcı bir durum.bende çok rahatsız oluyorum;

geçen eltimlerin anneleri yemeğe geldi kayınvalideme;

bende gazoz kapağını açarken biraz döktüm;

bir bağırdı bana akıllara zarar;

kayınvalidem oğlum yapma insanlara rezil olacaksınız dedi...

ben gene kıpkırmızı oldum..bende bağırsam al sana rezillik;

ama işte ben eşimin neden böyle davrandığının nedenini biliyorum;

hoş değiştirebiliyormuyum hayır;

genelde zaten böyle yemekli misafirliklere pek gelmezde...

ondan rahatım...:17:

sonuçta canım kendini kanıtlamaya çalışıyor;

kendinden emin insanın yapacağı şeyler değil bu davranışlar;

özünde mutlaka bir neden var diye düşünüyorum;

bende eşimle defalarca konuştum yapma diye;

ama adam kendine engel olamıyor;

çok onur kırıcı bir durum.bende çok rahatsız oluyorum;

geçen eltimlerin anneleri yemeğe geldi kayınvalideme;

bende gazoz kapağını açarken biraz döktüm;

bir bağırdı bana akıllara zarar;

kayınvalidem oğlum yapma insanlara rezil olacaksınız dedi...

ben gene kıpkırmızı oldum..bende bağırsam al sana rezillik;

ama işte ben eşimin neden böyle davrandığının nedenini biliyorum;

hoş değiştirebiliyormuyum hayır;

genelde zaten böyle yemekli misafirliklere pek gelmezde...

ondan rahatım...:17:

ne guzel soylediniz , degistirebiliyormuyum , hayir !!! peki bu sekilde kabul mu edelim , ne yapalim .. beyefendilerin ailelerinin yaninda hep farkli davranislarami maruz kalalim yani ?...

benım kocada ailesine çok düşkün hep gider onlara canım çok sıkkın ya off eşim aileme benle kavga ederken anneme küfretti ki annemle ilgili bi konuda yok alakasız ağı bi şekilde ağza alınmıcak bi kufur. normalde bana kufrederdi hep kufurbaz ama bu nasıl annesının yanına tek gidip gelmeye başladı bı uyuz olmaya başladı hep kavga hır gur artı ailemde ona ev verdi araba verdi onun yaptığına bak off bugun eve gelmesin dedim kardeşine gel eşyalarını al götür abinin dedim nolcak bılmıom ben 23 yaşındaYIM VE IKI BEBEĞİM VAR bırı kırk gunluk bırı bıbuçuk yaşındaaaa

Back
X