• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem aşırı baskıcı?

ninis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
130
0
8
22
Selamlar herkese onceliklee kisaca derdimi paylasmak istiyorum , ailem asırı baskıcı onlar baskı yaptıkca ben daha da bozuldum normalde 5. Sınıfa giderken namazimi bile geçirmezdim (o zamanlar kucuk oldugum icin baskı da yapmazlardı) buyudukce hep bi din baskısı olusturdular ustumde ve suan musluman deılım :) neyse konumuzq donecek olursqk ben herseye baslqdım sigara mı dersin alkolmu dersin ne ararsan var , sigarayı babamda biliyor ama alkolu babam bilse öldürür safece annem biliyor , neyse konumuza geleck olursqm sevgilim var ve ailemle tanistirmak istiyorum babamla olmasa bile en azindwnvannemle tanissin istiyorum fakat annem hic istekli deil gelmid ne isim olur benim elin ogluyla tanismam ben kimseyle falan diyor , (bende tanistirmaya cok merakli deilim aikemle aslinda cunku ailemn dinfar oldugunu bilmesini istemiyorum o ailesiyle karsılıklı icen biri yani bu yuzfen benden sogurmus gibime geliuor) ama en azinfwn annem guvensin istiyorum o cocugun yanina giderken karismasin istiyorum napicam nasil ikna ederim , arkadaslarimin ailesi cok mukemmel cidden kizin sevgilisiyle tatile bile ciktilar , benimkiler birak tatili tanismaya bile boyle yaklasiyolar , 18 yasındayım yksye hazirlaniyorum psikolojim cok kotu etkileniyor

Önce dersiniize çalışın , erkek arkadaş her zaman bulunur. Alkolü bu süreçte bırakın , yaşınız daha küçük bu zamanlariniz geri gelmeyecek. Kazanın güzel bir bölüm , alın ekonomik özgürlüğünüzü elinize.

Ayrıca 18 yaşında ki kızımın sevgilisiyle tatile cikmasinj bende istemezdim. Tam akılda kavak yelleri zamanları. İstenmeyen bir durum yaşayabilirsiniz.

Selamlar herkese onceliklee kisaca derdimi paylasmak istiyorum , ailem asırı baskıcı onlar baskı yaptıkca ben daha da bozuldum normalde 5. Sınıfa giderken namazimi bile geçirmezdim (o zamanlar kucuk oldugum icin baskı da yapmazlardı) buyudukce hep bi din baskısı olusturdular ustumde ve suan musluman deılım :) neyse konumuzq donecek olursqk ben herseye baslqdım sigara mı dersin alkolmu dersin ne ararsan var , sigarayı babamda biliyor ama alkolu babam bilse öldürür safece annem biliyor , neyse konumuza geleck olursqm sevgilim var ve ailemle tanistirmak istiyorum babamla olmasa bile en azindwnvannemle tanissin istiyorum fakat annem hic istekli deil gelmid ne isim olur benim elin ogluyla tanismam ben kimseyle falan diyor , (bende tanistirmaya cok merakli deilim aikemle aslinda cunku ailemn dinfar oldugunu bilmesini istemiyorum o ailesiyle karsılıklı icen biri yani bu yuzfen benden sogurmus gibime geliuor) ama en azinfwn annem guvensin istiyorum o cocugun yanina giderken karismasin istiyorum napicam nasil ikna ederim , arkadaslarimin ailesi cok mukemmel cidden kizin sevgilisiyle tatile bile ciktilar , benimkiler birak tatili tanismaya bile boyle yaklasiyolar , 18 yasındayım yksye hazirlaniyorum psikolojim cok kotu etkileniyor
nolacak ailenle tanisinca? ustelik ailen bu kadar karsiyken. kendini onlara ispatlamanin bir geregi var mi? unutma bizim kulturde bir kadin kazandigi para kadar degerlidir. onceligini dersine ve egitimine ver.

Sevgilerle tatile cikmak aileleri mukemmel
Yapmaz..
Çok gençsin ; ozeniyorsun ve doğru dusunemiyorsun.
Mukemmel yapmaz fakat en azindan ozgurce yasiyorlar , o kadar baski yaptilarki kav kez intihari denedim kac kez hastanelik oldum bi bilseniz , önceden daha kötülerdi zorla kapanmami isterlerdi de iste intihar tehdidiyle biraz azalttirdim baskilarini

18 yasındayım yksye hazirlaniyorum psikolojim cok kotu etkileniyor
Sigarayı alkolü sevgilini bırak, tam gaz yks çalis, sonra aileni bırak, ne istersen onu yap...
Sigara, alkol, sevgili için hiç uygun zaman değil. Hayatta ekonomik özgürlükten daha önemli bir şey yok. Otur, üniversiteye girmek için çalış. Ailenle de uygun bir geçinme yolu bul. Üniversiteye girince kendi hayat yolunu çizersin. Bu sıralarda yapacağın bir hata ömrünün geri kalanını berbat edebilir.

Mukemmel yapmaz fakat en azindan ozgurce yasiyorlar , o kadar baski yaptilarki kav kez intihari denedim kac kez hastanelik oldum bi bilseniz , önceden daha kötülerdi zorla kapanmami isterlerdi de iste intihar tehdidiyle biraz azalttirdim baskilarini
ailen baskici ama ulke geneline gore bence yine iyi. 18 yasinda kizinin sevgilisiyle tatile cikmasina cogu aile izin vermez zaten. artik 18 yasindasiniz, ailenize zit gitmek yerine iliski kurmaya calisin ve hayatiniza odaklanin.

Büyümeniz gereken konular var. Çok değil 10 yaş farkla söylüyorum. 10 sene sonra pişman olmayın.
bende tanistirmaya cok merakli deilim aikemle aslinda cunku ailemn dinfar oldugunu bilmesini istemiyorum o ailesiyle karsılıklı icen biri yani bu yuzfen benden sogurmus gibime geliuor)
Bu cümle sevgililiği bile yanlış yaşadığınızı gösteriyor. Okuyun kendinizi kurtarın başka hiç bi detaya takılmayın aileniz okumanızı desteklemiyorsa ona çözüm arayın.

Büyümeniz gereken konular var. Çok değil 10 yaş farkla söylüyorum. 10 sene sonra pişman olmayın.

Bu cümle sevgililiği bile yanlış yaşadığınızı gösteriyor. Okuyun kendinizi kurtarın başka hiç bi detaya takılmayın aileniz okumanızı desteklemiyorsa ona çözüm arayın.
Tesekkurler ama pat diye ayrilamam , cidden seviyorum ve o fa bemi sevyior, hatta belki boyle benim taktigim seyleri takacak biri bile deil belkide , ama ben kafamfa buyutuyorum iste , eger ayrilirsam sinava hic calisamam moral bozuklugundan , keske en basta girmeseydim bu islere

Tesekkurler ama pat diye ayrilamam , cidden seviyorum ve o fa bemi sevyior, hatta belki boyle benim taktigim seyleri takacak biri bile deil belkide , ama ben kafamfa buyutuyorum iste , eger ayrilirsam sinava hic calisamam moral bozuklugundan , keske en basta girmeseydim bu islere
Siz önceliğiniz olarak sınavı tutun ve çalışın siz bu yolda giderken size destek oluyorsa hayatınızda olmasında bir sorun yok ama zora sokuyorsa bu insan sizin iyiliğinizi istemiyor demektir ve bu ayrılık sebebidir ozaman gerekeni yapın ve bi erkek için geleceğinizi yakmayın hiç çalışamam diyerek. Umarım burada yazılanlar sizi hırslandırır.

İntiharı bir daha deneme lütfen. Ailenle iyi geçinmek için bir yol bul. Önünde çok güzel bir şans var, üniversiteye girebilirsin. 20 yaşından sonra ailen de sana saygı duyacaktır ve üstüne gelmeyecektir.

Ailem baskıcı filan değil. Erkek arkadaşlarımla gece yarılarına kdr eğlenceye de giderdim, karşılıklı alkol de içerdik. Ama lise zamanı değil.

Herşeyin bir zamanı var. Daha üniversiteyi kazanamamış birinin böyle işler peşinde koşmasını hiç doğru bulmuyorum. Yani annen erkek arkadaşınla tanışsa ne olacak! Kafa yapınızı hiç anlamadım.

İlk önce şunu söylemek istiyorum Bizim ülkemizde inanç konusunun bireysel olduğu ve çocukları mecbur bırakmamak gerektiği bilinmiyor .hele de o çocuk 18 yaşına geçmişse tamamen neye inanacağına ve inancını nasıl yaşayacağına kendisi karar vermeli .
Ama tabi havaya söylüyorum bunları . Toplumun hali ortada . Neyse .
Sizin durumunuza gelince
Aileniz çok da haksız sayılmaz. Sigara kötü bişey . En güzeli hiç sigara kullanmamak .
Alkol dengeli blr şekilde alınmalı . Yaşınız çok genç o dengeyi sağlayamayabilirsiniz.
Sevgili konusu da aileleri korkutuyor. Dışarısı Güvenli değil .
Derslerinize Çalışın ailenizi üzmeyin bugün başınıza bişey gelse onlar sevip sarıp sarmalayacak sizi . Dışarda ki adam değil aileniz yanınızda olacak .

Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alınca kendi istediğiniz gibi bir hayat kurarsınız . Özgürlüğünüzü yaşarsınız . O gün geldiğinde kendi özgürlüğünüzden vazgeçmeden ailenizi de kaybetmeden blr denge kurarsınız umarım.

Back
X