Ailem bana destek çikmiyor

olivia189

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
1
Mezuna kalacağım büyük ihtimalle ve maalesef ailem asla arkamda durmuyor. Annem sürekli Evdeki sorumluluklarını yerine getir, sonra çalış.
Herşeye geç kaldın diyor önce çalışacaktın sınava diyor . Ablamdan ise durmadan aşağılayıcı sözler ve hakaretler duyuyorum
Ablam mezuna kaldığında asla ev işi yapmazdı. Üç kez mezuna kaldı. Sebebi ise sürekli Hedefim tıp, tıp istiyorum. demesiydi. Annem de onu hep desteklerdi. İkinci mezun senesinde babam ona dershane tuttu. Buna rağmen çoğu zaman çalışmaz, hatta dershaneye bile gitmezdi. Annem ise bunları babama söylemez, neredeyse bütün sorunlarını ondan saklardı.
Yks girdi tıp gelmeyeceğini anlayınca başka boş bir bölüm seçti
Hatta üniversitede kaldı
Annem babanıza söylemeyin.diye hepimizi uyarıyor

Bana gelince ise en ufak bir şeyi bile hemen babama yetiştiriyorlar. Ablamın yanında yıllarca dışlandım. Annem beni sevsin diye elimden gelen her şeyi yaptım ama bir türlü yaranamadım.
Ablam bana göre daha çok sevilir ne yalan söyleyeyim
Çok güzel bir kız...

Yaklaşık 5 yıldır evdeki sorumlulukların çoğu benim üzerimde . Ben ev işi yapmasam kimse yapmıyor. 20 Haziran'dan beri her gün 9-10 saat ders çalışıyorum. Çalışmaya başlamadan önce odamı topluyorum
İşin kötü tarafı ise ev işleri yapılmıyor beni bekliyorlar. Durumu anlatıyorum ama anlamıyorlar. Benden küçük kardeşim okumak istemediğini söylüyor ve sürekli yatıyor. Ablamın ise elinden telefon düşmüyor. Sonuç olarak bütün yük benim üzerimde kalıyor. Ben odamı temizliyorum çalıştıgım yeri
Bulaşık bana aşırı agır geliyor çünkü çok fazla kişiyiz ve inanın sabah tek 40dk sürüyor temizlemek
Zaten sabah 5 kalkıyorum çalışmalara başlıyorum

Bazı şeyler çok zoruma gidiyor ama idare ediyorum o kadar bıktım ki anlatmam bu durumu size....

Böyle durumları kimseye anlatamıyorum içimde kalmasın istedim ...

Siz de tıp istediğinizi söyleyip ev işlerini savsaklayın

Keşke çalışmaya daha erken başlayıp mezuna kalmasaydınız. Ev işlerini yapmayın. Zorla yaptıracak değiller ya. Yapmayın öylece dursun tüm işler. Kendi işinize odaklanın boşverin diğerlerini

Ablanız iş yapsa o yaptığı işi söylene söylene yapacak annenize surat asacak. Siz hazır yapıyorsunuz o yüzden anneniz ona yük vermiyor. Mesela anneniz bir iş verdi ablanızın yanına götürün bak ben ders çalışıyorum o şu an ne yapıyor boşta, o yapsın deyin. Evet bunu yapmak zor olacak ama onların iyi niyeti kalmamış ablanız size kötü sözler söylüyor. Anneniz desek iş yükünü size bindiriyor. Ya ablamla iş bölümü yaparız ya da ben de bundan sonra işleri yapmam deyin. Kolunuzdan tutup zorla yaptıracak halleri yok. Ablanız bir söylenir iki söylenir üçüncüde mecburen yapmaya başlar.

Yemek yedikten sonra ablanıza bulaşıkları beraber dizelim demekle başlayın, ben yapamam işim var derse ben de yapamam ders çalışacağım deyin ve odanıza gidin bir şok olsunlar. Ya da herkes evdeyken ben bütün iş yükünü üzerime almaktan çok yoruldum eğer ablam iş yapmayacaksa ben de yapmayacağım ya iş bölümü yaparsınız ya da ben de odamdan çıkmam. Ablam telefonuyla oynuyor bense ders çalışıyorum madem bu evde tek kişi iş yapacak kim boşsa bundan sonra işler ona verilsin deyin.

Ablanızın yaptığı her şey örtbas edilirken sizin yaptıklarınız babanıza yetiştiriliyor artı ablanız aşağılıyor. Böyle bir ablaya saygı duymaz bundan sonra bana karşı kırıcı olacağın herhangi bir lafında yaptıklarını babama söylerim derdim.

Anneniz hic is yapmiyor mu? Ev bu kadar kalabalikken herkes bi isin ucundan tutsa 1 saate ev pırıl pırıl olur yahu. Biri bulasik toplar biri toz alir digeri süpürür oteki siler.

Keşke çalışmaya daha erken başlayıp mezuna kalmasaydınız. Ev işlerini yapmayın. Zorla yaptıracak değiller ya. Yapmayın öylece dursun tüm işler. Kendi işinize odaklanın boşverin diğerlerini
Sorumluluk çok fazla 15 yaşımdan belli ablam okıyacak diye beni geri plana atılar ve böyle alıştılar canım
annem çocukları bana bırakır köye gider 1 ay fazla gelmez çocukların yemeği , okulu ev temizliği hepsi bana ait 4 tane küçük çoçuk var
Bu sene çok fazla köye gittileri ben kızıyorum ama anlamıyorlar.
Ablam da bu evde kimse okumayacak tek ben okuyacağım diyor
O kadar egolu ve nartisit ki anlatamam
Dün kimse bulaşık yıkamadı uyudum 22.50 gibi beni kaldırdıklar
Kızdım daha hakaret yiyen ben öldüm

Sabah 5 kalkmam gerekiyordu
Saat 8 beni uyandım onlar yüzden

Anneniz hic is yapmiyor mu? Ev bu kadar kalabalikken herkes bi isin ucundan tutsa 1 saate ev pırıl pırıl olur yahu. Biri bulasik toplar biri toz alir digeri süpürür oteki siler.
Aile çok kalabalık annem çamaşır serer arada kalkar evi temizler....

Sağlam durup sizden istediklerini yapmayacaksınız. Biraz sesiniz çıksın. İstedikleri kadar hakaret etsinler, siz dersinize odaklanın. Hadi anneniz size böyle davranıyor, babanız daha disiplinli biri gibi, babanızla konuşsanız çözüm olmaz mı?

Benim takıldığım yer nasıl dayandığınız? Ayrıca bu isteklere cevap vermek zorunda değilsiniz ve hiç mi dolup taşmazsınız? Bu aile meselelerinde en çok gördüğüm sırf sevilmek için her şeyi göze almak.

Ablanız 3 kez mezuna kalmış mesela, bunu dile getirebilirsiniz. Hem de ben olsam sert bir şekilde dile getirirdim yok öyle yağma.

Bu yıl girdiğin, 2026 yks puanın/sıralaman iyi-ortalama bir bölüme yetmez diye mi mezuna kalmak istiyorsun? Yoksa senin istediğin bölüm-üniversite olmaz diye mi?

İyi-ortalama bir yer tutuyorsa üniversite tercihi yapıp kayıt yaptırsan ailen sana destek olur mu maddi açıdan. Kyk yurdu çıkarsa, kyk kredisi/bursu ile en azından yurtta kalırken biraz rahat edersin, üniversitenin sınıflarında/kütüphanesinde yks 2027 için ders çalışırsın. Belki burs alabilirsin ya da part time gündüzleri çalışırsın. Bir üniversiteye kayıtlıyken, tekrar sınava girdiğinde çok az bir puanın düşer, ama huzurun akıl sağlığın o çok az puandan daha önemli.

Ek olarak, annenler köye gittiklerinde evde bu kadar çocuk var, etraftaki komşular rahatsız olmuyor mu? Sen 18-19 yaşındaydan kardeşlerin senden küçük, bir evde bu kadar küçük çocuk başında annesiz, napıyorlar ne ediyorlar niye anneleri yok demiyorlar mı?

Aile çok kalabalık annem çamaşır serer arada kalkar evi temizler....

Kalabalik aile daha iyi aslinda ev isleri konusunda. Herkes bi anda mutfaga girer biri sogan dograr, biri baska bisey yapar. Bi kurabiye yapsan 3 kisi ayni anda 10dkdq yuvarlarsin. Tek kisi bir tepsi kurabiye yapsan 40 dk falan sürüyor. Ailede iş bölümü yapilmasi lazim bence. Bu ailenizin hatasi herkese gorevlerini verseler sorun yasamazsiniz

Aile içinde psikolojik şiddete uğtamak istemiyorsan sen onlara uygulayacaksın. Tüm gün açıklarını arayacaksın, her haraketlerinde kusur bulacaksın bir şey öğrenirsen babana abartarak yetişdireceksin. Evleri baban gelince onun yanında toplayacaksın. İşi onlar söylemeden onları rahatsız edecek sekilde dır dır ede ede söylene söylene yapacaksın. İş yaparken asla susmayacaksın. Ailede kim daha çok psikolojik şiddet uyguluyorda o kazanıyor

Böyle beklemedim ortalamım altında yaptım ilk girişimdi zaten sınava ilk kez mezuna kalacagım
Ailem destek olur ama babam sağlam bölümler istiyor boş bölümlere göndermesi için nedenlerim olması lazım...

Babam dershaneye göndereceğim dedi daha yeni annemde olmaması için karşı geldi
Sanırım babam dershaneye gönderecek
Annemde yanıma gelmiş kütüphane git diyor şimdi dershaneye duydu ya
Bana olanak sağlıyor göndermemesi için dershaneye

Komşuların rahatsız olması için sorunlar olması gerekir ben hepsine bakabiliyorum bakımları ,okul-ders ev işleri yemek 15 yaşımdan bellidir yapıyorum
Kardeşimin hocası anneme söyledi varlıgınız hiç eksilmedi maşşallah kızınız bu kadadarına nasıl yetişti diye soruyor komşular da bir şey demez...

O zaman evde kendini babana karşı hedefleri yüksek büyük olarak göster. Dershane ve kütüphane ile gününü geçir evde durma.

`