Ay bence de güzel bi cinnet korkutur gözleri okurken dayanamadım.Ne demiş eskiler. Bir cinnet her şeyi çözer.
Keşke çalışmaya daha erken başlayıp mezuna kalmasaydınız. Ev işlerini yapmayın. Zorla yaptıracak değiller ya. Yapmayın öylece dursun tüm işler. Kendi işinize odaklanın boşverin diğerleriniMezuna kalacağım büyük ihtimalle ve maalesef ailem asla arkamda durmuyor. Annem sürekli Evdeki sorumluluklarını yerine getir, sonra çalış.
Herşeye geç kaldın diyor önce çalışacaktın sınava diyor . Ablamdan ise durmadan aşağılayıcı sözler ve hakaretler duyuyorum
Ablam mezuna kaldığında asla ev işi yapmazdı. Üç kez mezuna kaldı. Sebebi ise sürekli Hedefim tıp, tıp istiyorum. demesiydi. Annem de onu hep desteklerdi. İkinci mezun senesinde babam ona dershane tuttu. Buna rağmen çoğu zaman çalışmaz, hatta dershaneye bile gitmezdi. Annem ise bunları babama söylemez, neredeyse bütün sorunlarını ondan saklardı.
Yks girdi tıp gelmeyeceğini anlayınca başka boş bir bölüm seçti
Hatta üniversitede kaldı
Annem babanıza söylemeyin.diye hepimizi uyarıyor
Bana gelince ise en ufak bir şeyi bile hemen babama yetiştiriyorlar. Ablamın yanında yıllarca dışlandım. Annem beni sevsin diye elimden gelen her şeyi yaptım ama bir türlü yaranamadım.
Ablam bana göre daha çok sevilir ne yalan söyleyeyim
Çok güzel bir kız...
Yaklaşık 5 yıldır evdeki sorumlulukların çoğu benim üzerimde . Ben ev işi yapmasam kimse yapmıyor. 20 Haziran'dan beri her gün 9-10 saat ders çalışıyorum. Çalışmaya başlamadan önce odamı topluyorum
İşin kötü tarafı ise ev işleri yapılmıyor beni bekliyorlar. Durumu anlatıyorum ama anlamıyorlar. Benden küçük kardeşim okumak istemediğini söylüyor ve sürekli yatıyor. Ablamın ise elinden telefon düşmüyor. Sonuç olarak bütün yük benim üzerimde kalıyor. Ben odamı temizliyorum çalıştıgım yeri
Bulaşık bana aşırı agır geliyor çünkü çok fazla kişiyiz ve inanın sabah tek 40dk sürüyor temizlemek
Zaten sabah 5 kalkıyorum çalışmalara başlıyorum
Bazı şeyler çok zoruma gidiyor ama idare ediyorum o kadar bıktım ki anlatmam bu durumu size....
Sorumluluk çok fazla 15 yaşımdan belli ablam okıyacak diye beni geri plana atılar ve böyle alıştılar canımKeşke çalışmaya daha erken başlayıp mezuna kalmasaydınız. Ev işlerini yapmayın. Zorla yaptıracak değiller ya. Yapmayın öylece dursun tüm işler. Kendi işinize odaklanın boşverin diğerlerini
Aile çok kalabalık annem çamaşır serer arada kalkar evi temizler....Anneniz hic is yapmiyor mu? Ev bu kadar kalabalikken herkes bi isin ucundan tutsa 1 saate ev pırıl pırıl olur yahu. Biri bulasik toplar biri toz alir digeri süpürür oteki siler.
Toplam kaç kardessiniz? Yaşlar kacAile çok kalabalık annem çamaşır serer arada kalkar evi temizler....
Mezuna kalacağım büyük ihtimalle ve maalesef ailem asla arkamda durmuyor. Annem sürekli Evdeki sorumluluklarını yerine getir, sonra çalış.
Herşeye geç kaldın diyor önce çalışacaktın sınava diyor . Ablamdan ise durmadan aşağılayıcı sözler ve hakaretler duyuyorum
Ablam mezuna kaldığında asla ev işi yapmazdı. Üç kez mezuna kaldı. Sebebi ise sürekli Hedefim tıp, tıp istiyorum. demesiydi. Annem de onu hep desteklerdi. İkinci mezun senesinde babam ona dershane tuttu. Buna rağmen çoğu zaman çalışmaz, hatta dershaneye bile gitmezdi. Annem ise bunları babama söylemez, neredeyse bütün sorunlarını ondan saklardı.
Yks girdi tıp gelmeyeceğini anlayınca başka boş bir bölüm seçti
Hatta üniversitede kaldı
Annem babanıza söylemeyin.diye hepimizi uyarıyor
Bana gelince ise en ufak bir şeyi bile hemen babama yetiştiriyorlar. Ablamın yanında yıllarca dışlandım. Annem beni sevsin diye elimden gelen her şeyi yaptım ama bir türlü yaranamadım.
Ablam bana göre daha çok sevilir ne yalan söyleyeyim
Çok güzel bir kız...
Yaklaşık 5 yıldır evdeki sorumlulukların çoğu benim üzerimde . Ben ev işi yapmasam kimse yapmıyor. 20 Haziran'dan beri her gün 9-10 saat ders çalışıyorum. Çalışmaya başlamadan önce odamı topluyorum
İşin kötü tarafı ise ev işleri yapılmıyor beni bekliyorlar. Durumu anlatıyorum ama anlamıyorlar. Benden küçük kardeşim okumak istemediğini söylüyor ve sürekli yatıyor. Ablamın ise elinden telefon düşmüyor. Sonuç olarak bütün yük benim üzerimde kalıyor. Ben odamı temizliyorum çalıştıgım yeri
Bulaşık bana aşırı agır geliyor çünkü çok fazla kişiyiz ve inanın sabah tek 40dk sürüyor temizlemek
Zaten sabah 5 kalkıyorum çalışmalara başlıyorum
Bazı şeyler çok zoruma gidiyor ama idare ediyorum o kadar bıktım ki anlatmam bu durumu size....
Aile çok kalabalık annem çamaşır serer arada kalkar evi temizler....
Böyle beklemedim ortalamım altında yaptım ilk girişimdi zaten sınava ilk kez mezuna kalacagımBu yıl girdiğin, 2026 yks puanın/sıralaman iyi-ortalama bir bölüme yetmez diye mi mezuna kalmak istiyorsun? Yoksa senin istediğin bölüm-üniversite olmaz diye mi?
İyi-ortalama bir yer tutuyorsa üniversite tercihi yapıp kayıt yaptırsan ailen sana destek olur mu maddi açıdan. Kyk yurdu çıkarsa, kyk kredisi/bursu ile en azından yurtta kalırken biraz rahat edersin, üniversitenin sınıflarında/kütüphanesinde yks 2027 için ders çalışırsın. Belki burs alabilirsin ya da part time gündüzleri çalışırsın. Bir üniversiteye kayıtlıyken, tekrar sınava girdiğinde çok az bir puanın düşer, ama huzurun akıl sağlığın o çok az puandan daha önemli.
Ek olarak, annenler köye gittiklerinde evde bu kadar çocuk var, etraftaki komşular rahatsız olmuyor mu? Sen 18-19 yaşındaydan kardeşlerin senden küçük, bir evde bu kadar küçük çocuk başında annesiz, napıyorlar ne ediyorlar niye anneleri yok demiyorlar mı?
Böyle beklemedim ortalamım altında yaptım ilk girişimdi zaten sınava ilk kez mezuna kalacagım
Ailem destek olur ama babam sağlam bölümler istiyor boş bölümlere göndermesi için nedenlerim olması lazım...
Babam dershaneye göndereceğim dedi daha yeni annemde olmaması için karşı geldi
Sanırım babam dershaneye gönderecek
Annemde yanıma gelmiş kütüphane git diyor şimdi dershaneye duydu ya
Bana olanak sağlıyor göndermemesi için dershaneye
Komşuların rahatsız olması için sorunlar olması gerekir ben hepsine bakabiliyorum bakımları ,okul-ders ev işleri yemek 15 yaşımdan bellidir yapıyorum
Kardeşimin hocası anneme söyledi varlıgınız hiç eksilmedi maşşallah kızınız bu kadadarına nasıl yetişti diye soruyor komşular da bir şey demez...