Ailem beni anlamıyor :(

psikolog35

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
7
0
16
İzmir
Mrb arkadaşlar. Fikirleriniz için şimdiden tşk ediyorum. Ben evlilik arefesinde olan biriyim. Öğretmenlik yapıyorum. Tayin işlerinin kolaylaştırmak için nikahımızı kıydık. Düğünümüzde inş temmuzda. Ailem ve eşim arasında kalıyorum sürekli. Ailemden de eşimden de uzaktayım şu an. Eşim mi diyim nişanlım mı bilmiyorum :) Özellikle annem düğün olmadan görüşmeyin. Eşinin ailesinin evine gitme, kalma gibi telkinlerde bulunuyor. Eşimde biz evliyiz sen artık bana bağlı olmalısın diyor.. Arada sıkıştım kaldım. Ne yapmalıyım kime nasıl davranmalıyım bilemiyorum. Çok bunalmış durumdayım :( Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

canım aynı durumu bende yaşamıştım... bizimde nikahımız düğünden epey bi önce kıyılmıştı.... bende bu ara safta kalmaları yaşamıştım... sabredeceksin başka çare yok maalesef:34: annenle güzellikle konuşsan anne bak artık nikahımız var ve o benim eşim de... eşinde haklı çünkü artık sen onun karısısın.... bu durumda annen biraz etraftan falan korkuyor herhalde...laf söz olur diye... valla karıık durum... ama annenle konuşmayı dene önce ... allah yardımcın olsun...

hayır arkasasım sen henuz nısanlının karısı degılsın.evet nıkah yapmıssınız ama malum sebepten.nıkahın anlamı evlenen ınsanların topluma evlenmıs olduklarının duyurulup mesrulastırılmasıdır.bızlerde nıkahı bu yuzden dugunle yapıyoruz.nısanlın neden senı zorluyor onu anlamıs degılım.kendı kız kardesı yokmu bır dusunsun.senın anne ve babanın hıc ısteklerı,beklentılerı toplumsal sınırları olmayacakmı nıkah yaptın dıye.senı gereklı merasımle evınden aldıgı zaman ancak senın uzerınde hak ıddıa edebılır.sen duvar kovugundan cıkmadın heralde.ya bu kadar itaatkar olmayın lutfen ,kendı dogrularınızı goz ardı etmeyın evlenıyorsunuz dıye.bastan boyle her seye evet denılıyor yarın dugunden sonra senın aılenın sana gelıp gıtmesı,dogumunda yanında bulunması yada senın onlara gıtmen konusunda da esın karar verıyor sen degıl.
annen haklı şöyleki bizim toplumumuzda nısanlı kızın gereklı bır durum olmadıkca nısanlısyla kalması hos karsılanmıyor.dogrudurda atesle barut mısalı cunku bırazcık.dedıgım gıbı toplumsal ögretıler,adet ve geleneklerımızde var durum.cok aksı bır durum yoksa nısanlının bu kadar sıkbogaz etmesıne ızın verme.ama tabı bunuda ona annemı sectım,onun dedıklerını yapoyorum dıye anlatma.yoksa annene tavır alır.kendı fıkrını uyguluyormus gıbı yap.kı dogrusuda bu bence.

bak arkadasım bende nıkahımı senın gıbı onceden yaptım.ve nısanlılık donemının heyecanını helede nıkah olduktan sonra,o evlı gıbı olma heyecanını cok ıyı anlıyorum bende yasadım.ama sımdı zaman gectıkce bazı seylerı daha ıyı gorup gecmısı daha ıyı sorgulayabılıyorum.sımdıkı aklım olsa anne ve babamı hıc ıncıtmezdım ha gercı ıncıtmedım de ama senın gıbı esımın yanına gelebılmek ıcın kucuk bahaneler uydurdum falan.sonucta temmuzdan sonra hep beraber olacaksınız.nısanlında kendını esın gıbı hısettmek ıcın heyecan duyuyordur,hatta bu onun hosuna gıdıyordur ama ıplerı bu kadar elıne verme.bak benım esım bazen bır yere gıtmek ıstesem hayır derse genellıkle dınlerım ama anneme gıtmek konusunda ona ızın hakkı vermem.onada yapmam.cunku gıdecegım yer annemın yanı.onlar bana zarar veremyeceklerıne gore,benı sakınması gereken bır yer degıl.uzaktasınız sanırım senı gormek ıstıyor ama bunun heyecanıda burda zaten.sabır da yanı.ona bunları hıssettır.burada anlayıssız bırı varsa onda aılen degıl nısanlın.cunku senın bır kız evladı olarak bazı sorumlulukarın oldugunu,aılenın de bunları hakettıgını unutmamalı.emınımkı onun anne babasıda kendı geleneklerıne uyulmasını ıstedıklerı seyuler vardır.o nasıl kı bunları dıkkate alıyorsa senın aılenın bunu hakettıgını once sen sonra o anlayacak.
bak guzel kardesım ıkı aıle yada esınle aılen arasında soguk savas olmasın tabıkıde ama lutfen esıne hayır dıyebılmeyı ogren ve kendı dogrularınla hareket ettıgını ona vurgula.ama dedıgım gıbı onun erkeklık damarına basarak,otorıtesını sallamaz bır sekılde degıl daha yumusak yap.bıde neyı sorun yapıyor mesela onları bıraz daha acarmısın.

Farklı bakış açıları gerçekten çok iyi oluyor. Örneğin ailem beni her akşam arar konuşuruz üniversiteden beri bu böyle. Bende şikayetçi değilim alışmışım hergün onlarla konuşmaya günü kritik etmeye. Nişanlım buna takılıyor biraz. Bende onlarla konuşunca kendimi iyi hissediyorum, onlar beni merak ediyolar, yalnız olduğum için bebim için endişeleniyolar dedim. Artık ben varım bana güvensinler diyo. Onun ailesi çağırdığında gitmede çekingenlik yaşadığımda ailen beni istemiyor mu, bize güvenmiyorlar mı diyor. Nikah yaptığımız için daha rahat bize gelip gitmelisin, daha sık telefonda ailemle konuşmalısın, sen onların kızısın artık diyo. Tabi onun aileside böyle düşünüyo.. böyle böyle şeyler işte :(((

bak işte anlatmaya çalıştığım tam da bular.esin yada nişanlın baska bır cok konuda sana fıkrını soyleyebılır ama aılen konusunda ona bır sınırı olduğunu hıssettır her zaman.yanı senın aılenle konusmana,onlarla olan dıyaloguna karısmaması gerktıgını anlasın.evet esın sana yeter tabıkı ama es farklı aıle farklı.onlarla buyudun sekılendın.ve aranızda kı bag evlenınce azalacak dıye bırsey yok.bu onun aılesı ıcınde gecerlı tabıkı.sen nasılkı onun aılesı ıle ılgılı kısıtlama yapmalıysan oda aynı seyı yapmalı.belkı sen onun aılesıne bıraz mesafelı ısen bunun ıcın aılenı sorumlu tutuyor olabılır.ona bazı ilişkilerin zamanla,paylasımlar arttıkça geşıstıgını boyle bır anda olan seylerın gercek degıl yapmacık buldugunu anlatabılırsın.tabı bırazda gayter et daha samımı olmaya calıs onlarla.ama lutfen yınelıyorum asla aılen konusundakı bu tutumunu surmesıne ızın verme.cunku bunun bır adım ılerısı evlılık ve oyle olursa yarın sen evınde aılenle rahat konusamıycak,onların gelmesı sorun olacak yanı esın onları hep dıs kapının mandalı gıbı gorecek.o yuzden kendı aılende onun aılesınınde aynı oranda hakka sahıp olduklarını hıssettır .tabı bunu yumusak bır dılle yap.

saçma...

ne yani, maddi imkanınız olmasa, düğün yapamayacak olsanız, ömür boyu "nişanlı" mı sayılacaksınız yani?

imza atmışsınız, karı koca ilan edilmişsiniz, nişanlı değilsiniz artık.

nişanlıyken soy adınız değişiyor mu?

evlilik cüzdanınız oluyor mu?

demek ki artık nişanlı değilsiniz.

saçma...

ne yani, maddi imkanınız olmasa, düğün yapamayacak olsanız, ömür boyu "nişanlı" mı sayılacaksınız yani?

imza atmışsınız, karı koca ilan edilmişsiniz, nişanlı değilsiniz artık.

nişanlıyken soy adınız değişiyor mu?

evlilik cüzdanınız oluyor mu?

demek ki artık nişanlı değilsiniz.

katılıyorum çok saçma imam nikahı olsa evet evli değilsiniz derdim ama resmi nikah olmuş soyadın değişmiş 2 müzik çalıp oynayınca mı resmileşiyo evliliğiniz?! Eşiniz haklı... bana çok abes geliyor nikahtan sonra nişanlıyım demeler. Düğün dernek sevmeyenler demek ömür boyu nişanlı bu mantıkta

Mrb arkadaşlar. Fikirleriniz için şimdiden tşk ediyorum. Ben evlilik arefesinde olan biriyim. Öğretmenlik yapıyorum. Tayin işlerinin kolaylaştırmak için nikahımızı kıydık. Düğünümüzde inş temmuzda. Ailem ve eşim arasında kalıyorum sürekli. Ailemden de eşimden de uzaktayım şu an. Eşim mi diyim nişanlım mı bilmiyorum :) Özellikle annem düğün olmadan görüşmeyin. Eşinin ailesinin evine gitme, kalma gibi telkinlerde bulunuyor. Eşimde biz evliyiz sen artık bana bağlı olmalısın diyor.. Arada sıkıştım kaldım. Ne yapmalıyım kime nasıl davranmalıyım bilemiyorum. Çok bunalmış durumdayım :( Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

canım bu konuları nikah öncesi konusup nikahı oona göre kıymanız gerekirdi .... ama şu durumda eşin hakLı nikahınız var istese düğünnü bile yapmaz yani :) artık herşey tamam :))))

ben iki taraftan da konuya bakıyorum ve iki taraftan birini seçemedim açıkçası. iki tarafta kendine göre haklı.

eğer nikah kimseye söylenmeden yapıldıysa annen endişelerinde haklı, sen oraya gittiğinde kimse evli olduğunuzu bilmez laf söz olur, daha sonra düğününüzde zaten kalmaya fln gelmişti nolduysa evlendiler bile denir. insanlar çok kötü düşünüyor erkek-kadın ilişkileri hakkında. evliliğinizde yıpranabilirsiniz bile.

ama yakın çevreniz biliyorsa bu durumu nişanlınız haklı. herkes evlendiğinizi biliyor ama düğün yok diye hala nişanlı gibi davranılıyor çok saçma bir durum.

benim başıma gelseydi böyle bir şey annem şöyle diyor demez, ben istiyorum ki kendi evimize gelinliğimle geleyim zaten kaç ay kaldı şunun şurasında benim hayallerimi ısrar edip yıkma kocacım derdim. hem biraz gaz verir, hem duygu sömürüsü yapar hem de durumu kurtarırdım.

meğer benim içimde bi şeytan gizliymiş :1:

Back
X