Ailem beni sildi..

Cok hakli bir yorum. Esinin simdi ne güzel isine geldi. Hem konu sahibinin ailesini küstürdü, hem artik yanlarina gidecegini engelledi. Iki güne yine annesiyle bir güzel ezmeye devam edip lokmalarini saymaya baslarlar
Önceki konularını bilmiyorum, ama siz de dahil birkaç kişi yazmışsınız. Demek ki büyük sorunlar var.
Aile konuyu büyütmemiş, zaten sorun büyükmüş. Kayınvalide ve cimrilik sorunu mu var? Öyleyse geçmiş olsun, kuru ekmeğe talim eder artık.

Insanın bir durusu olur Ne istediğini bilir

Babaya yapılan nankörlük bence madem gidicen gönül al git
Hakli aileniz ki
Bu duruma alısmısınız
Arada bur şey varsa sizin düşüncesiz hareketleriniz

Sadece bir kesinti ekliyim, ailesinin ne kadar hakli oldugu belli oluyor zaten:

Madem dönme niyetiniz vardı ne diye ailenizin evine gidip onları da huzursuz ettiniz ?

Aileniz haklı.
Böyle konularda hep diyoruz kararlı değilseniz, sırf eşe blöf olsun diye evi terk edip baba evine gitmeyin diye.
Siz eşinizin her yaptığını sineye çekebilirsiniz ama anne baba evladına yapılanı unutmaz, size kucak açmış ailenize tek bir açıklama yapmadan eş evine geri dönüyorsanız ailenize zerre saygınız yoktur, sizin saygı duymadığınız ailenize eşinizin saygı duymasını beklemeyin.

Eş değişmez, aksine şimdi daha bir güçlendi, gidecek yerin de yok deyip daha fazla ezecek, inşaallah şiddet görmez.

Düzeltiyorum adam dövmüş de, size daha ne denir ki

Aile bu dayanamaz bir şekilde affeder de siz bu adamları hayatınızda tutup patetik durum halinden çıkar mısınız ondan emin olamıyoruz işte..

Aman Mune, babası da sütten çıkma ak kaşık değilmiş. Eski konularını şöyle bir okudum da...
Konu sahibi abisinin eşinin, yani yengesinin kardeşiyle evlenmiş. Berdel yapmışlar bildiğin. Konu sahibi üniversite ikinci sınıfta okulu bırakıp evlenmiş bu mükemmel adamla. Sonra yeni evliyken kayınvalidesi ile görümcesi hamileyken dövmüş bunu. O nedenle baba evine dönmüş, babası da kızımın evliliği biterse, berdeli bitiririm demiş. O taraf ona razı olmayınca, konu sahibini istemeye istemeye hamileyken dayak yediği eve geri yollamışlar. Dayaktan olacak, bebeğin kalbi durmuş kürtaj yapılmış.
İşte böyle mükemmel bir aileymiş, konu sahibi hatalı evet. Ama ailesi de sütten çıkma ak kaşık değil. Kayın ailesi hele çok fena.

Dövmüş mü

Kendi ailesi ama bebegin ölümüne sebep olmamis. Ailesi b* olabilir ama yinede kayinailesi ve esinden iyidir.

-Rosa- anlamaya çalışıyorum, tamam bazı kadınların hayatı çok zor, bizim yazıp çizmelerimizle çözülecek gibi değil bazılarının içinde yaşamak zorunda kaldığı gelenekler lakin üniversite okutuluyormuş yani zincirlerini kırma farklı bir hayat yaşama şansı varmış, zorla evlendirildin diyelim devam edememiş olsan dahi iyi kötü üniversite görmüşsün, böyle kötü bir evliliğe neden 2 çocuk?

Evlenince okumana izin verilmedi farz edelim çalışmak için mücadele etseydin, kaderimizi şekillendirebilecek güce sahipken teslim olmak neden?

Benim gözümde hamile kızını döven aileye geri göndermek de benzer işler demektir Pamuk Hanım.

Kendi ayaklarinin üzerinde durmak aklina gelmedigi sürece ama iste bu iki secenek arasinda itilip duracakti Yapacak birsey yok. Benim bir tanidigim esi tarafindan siddet görüyordu, hatta bicaklanmisti. Son dakika polis kurtardi. Cocuklarini temizlik yaparak büyüttü tek basina. Madem iki ailedende hayir yok bi bu kaliyor.

Doğulu değiller anladığım kadarıyla. Okulu bırak da illa evlen denmemiş, yazdıklarından bunu çıkardım. Konu sahibi he demiş işte bir şekilde. Evlilik hazırlığında abisinin eşi istediğini aldırmış, keyfince takılmış. Konu sahibinin istediklerini ise yapmamışlar tabi. O zaman nişan atabilirmiş, atmamış. Atarsa abisinin nişanı da zarar görebilirmiş tabi.
Korunma meselesi ise ancak düğün günü gelmiş aklına, eşine korun demiş. O da kızmış korunmamış, pat diye hamile kalmış.
Dayaklardan sonra geri göndermeleri ise ailesinin suçu. Abisi mutlu olacak diye konu sahibinin hayatını mahvetmişler.

7 yıllık evlilikte bir noktadan sonra dur diyebilirdi, mesela karnında bebekle dayak yediğinde, bebeği karnında dayaktan öldüğünde.

Herkesin ailesi yok, aileniz olsa bile sanki hayatta tekmişsiniz gibi düşünüp ona göre hareket edeceksiniz, karşınızdaki bilecek kimsesi yoksa dahi kendine güveniyor diyecek, bilecek ki kadın arkasına bile bakmadan çeker gider.

Hiç kimseye değil kendinize güveneceksiniz, kadınlar özgüvenli olmadıkça eş de ezer, anne baba da ezer, el de ezer.

O da doğru, babasının karşısına dikilip, baba bebeğim karnımda öldü farkında mısın diyebilirdi. Gitmiyorum, ölüm gider ancak derdim ben olsam. Boşanır, okuluma devam ederdim. Ama yapmamış işte.

Surekli baba evine gidip esinizin evinize donmenis cok cocukca ve sacma. Babaniz esinizi sevmiyor sizi uzdugu icin bu alalen ortada dogal olarak oyle bi adamin yanina geri donuncede sizi silmis. Evliliginiz zaten sikintili ben olsan babami annrmi kaybetmezdim

Benim de anlamadigim. Bebegini öldürmüsler yinede bu evlilikte cocuk dogruluyor
Dayak atılıyor, konu sahibi kendini balkondan atmalara kalkıyor. Evin hizmetçisi kurtarıyor, sonra kayınvalidesi saçından tutarak içeri sürüklüyor. Tüm bunlar olurken hamile konu sahibi. Bu sırada da eşi içeride görümcesini dövüyor.
Sonra bakıyor ki kanaması var, lütfedip doktora gidiliyor, doktor da kalp atışı yok, az bekleyin belki gelir diyor niyeyse.
O sırada baba evine dönüyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…