Ailem beni zorla istemediğim bölüme gönderiyor :/

Üç gün beş gün kızarlar mecbur kabullenecekler. Hayat senin ömürboyu sen yapacaksın ilerde mesleğini. Seven ve yeteneği olan için de gayet güzel bölüm.

Hukuk TM bölümü, matematiğiniz iyi olmadan kazanmanız zor. Ya TS bölümü tercih edeceksiniz ya da dil. Ben sayısalla başlayıp son dakika ailemden gizli alanımı değiştirip TM okudum, puan kaybını bile göze aldım. Kendiniz gidip değiştirebilirsiniz alanınızı, ben öyle yapmıştım, ailemin tercih sonuçlarım gelene kadar haberi olmadı.

Lisede TMci idim..
Dersanede sayisalci..
Lisansta sozelci..
Tezsiz yüksek lisans ile ingilizce öğretmeni oldum..
Tezli yüksek lisansim eşit ağırlık bir bölümdü..

Diyeceğim şudur.. mutlaka istediğiniz yolu bulursunuz.. dil okumak 2 hatta 3 dil bilen biri olmanız mümkün.. Bu da iş imkanı demek.. ailenize dil okumanın avantajları anlatılmali.. seceneginiz çok olsun istiyorlar büyük ihtimalle.. iyi düşünün derim.. öğretmen olmak istiyor musunuz bi ömür dil öğretmek istiyor musunuz? Sadece matematigim kötü diyerek olmasın seçiminiz..

Ayyyy bu ailelerden gina geldi artik:işsiz: .. senin sececegin bolum kimseyi ilgilendirmez.. simdiden tavrini koy lutfen.. ve kendi istedigin bolumu sec.. senin gelecegini etkilemeye kimsenin hakki yok .. gerekirse git okulun muduruyle konus aileni uyarsinlar..

Ben de keşke zamanında bizimkilerde beni istemedigim bölümlere verselerdi diyorum.Ama dil alanını niye istemiyorlar anlamadım.İş bulma da falan sıkıntı yasamazsin

Rehber ogretmeninle kinus durumu.

O sana yardim edecektir.

Matematik temelin yoksa ve ingilizcen iyi ve calisirim diyorsan dil mantikli.

Ingilizce ogretmeni olmak istiyorsan tabi.

Ingilizce ogretmenligi atamasi iyi bir bolum.

Sahte imza atarsin ne olacak?
Ben lisede bütün imzalari kendim atardim...
Bosver onlari,çoook pişman olursun
Hem dil ne kadar gerekli birsey,hayatin her aninda
Sevdiğin yoldan şaşma sakın

Aslında ben de sizin durumunuzdayım.Türkçem iyi ama matematiğim kötü.nasıl çalışılır nasıl başarılı olunur bilmiyorum.11in matematiği cidden 10.sınıftan çok farklı mı çok zor mu? Gerçi bana 10 da zor geliyor da artık çalışmaya (ciddi ciddi) başlamam lazım.nasıl çalışılır matematiğe bir bilginiz var mı? Ben cidden bilmiyorum çünkü.Çok isteseydim daha çok diretirdim.Belki de matematik yüzünden içim rahat değil.Tmde de güzel bölümler var aslında.Ezberim de iyidir benim
Matematiğin temeli eksikse antrenmanlarla matematik'le başlayabilirsin. Başlangıç kitapları var bu tarz. Şuan ki müfredattan emin değilim ama benim için 11. sınıf matematiği daha eğlenceliydi mesela. Bu sana göre değişir. Kafana koyduğun hedef varsa adım adım git henüz 2. sınıftasın zaten. Gerçekten matematiği hallettiğin zaman gerisi kolay. O da mantıkla ilgili. Ve kurallarla. Kuralları mantığını kullanarak geçirmen gerek icraata. Antrenmanlarla matematik yardımcı olur diye düşünüyorum. Seveceğin kitaplar, seveceğin videolar bulabilirsin. Emin ol kafanda istedikten sonra bir yolunu buluyorsun.

Meraba ablalarım.Lise 2.sınıftayım alan seçimi yapıcam dil istiyorum ama ailem dilem gitmeme izin vermiyor ne yapsam ikna edemedim günlerdir kavga ediyoruz ama başarılı olamıyorum dilim iyi ama seçmeme izin vermediler eşit ağırlığa ya da sayısala git ingilizceye de çalışırsın dediler ama benim matematiğim rezalet :KK43: Üniversiteye gidemeyecekmişim gibi hissediyorum içimde ciddi anlamda kötü hisler var iyi şeyler olmayacakmış gibi hissediyorum.Sürekli dua ediyorum hayırlısı neyse o olsun diye.
Bıktım artık gizlice mi değişsem bölümümü.tmde kalırsam hukuk okumak istiyorum ezberim iyi.ama matematiğim berbat.fenim fena değil en azından fende temel sağlam ama matematikte o da yok.11in matematiği de ağır.ölür giderim herhalde.ingilizceyi de seviyorum zaten.
Gizlice değiştirmekten başka çare kalmadı gibi.Öğrenince daha çok kızarlar o zaman da.Hem zaten onların imzası gerekiyor.offfff :KK43: :KK43: :KK43:
Şahsen ailen yaptığı doğru olmasada mantıklı Çünkü iş sahası ıcın en avantajlı bölüm sayısal veya tm

Ailenin istediği yeri seç İngilizceyi bırakma

Dil bölümünün hem öğrencisi, hem de öğretmeni olarak bir yorumum olsun.

Ben de dil bölümünü seçtiğimde annem neredeyse eve almıyordu, okulu basıp "dil okuyup da ne olacak bu kız!" şeklinde çıkışmıştı. Hem de İngilizce öğretmenlerime!

Ne oldu, babamın desteğini alarak dil bölümünü seçtim, yata yata üniversite kazandım (ama İngilizce temelim çok sağlamdı), okul bitti bir sürü farklı sektörde çalıştım akıcı dilim sayesinde.

Yıllar sonra farklı sebeplerden "Ben artık atanayım" deyip KPSS çalıştım ve atandım. Ama asla işsiz kalmadım. (Bu biraz yaşanılan yer ve yabancı dile duyulan ihtiyaç ile ilgili de olabilir)

Dil sınıflarım oldu. Gelen birkaç farklı öğrenci profili var.

1. Gerçekten isteyenler. Dil temelleri sağlam, ne istediklerini bilen, azimli öğrenciler

2. Yaparımcılar. Net bir fikirleri olmamakla birlikte "Ne kadar zor olabilir ki yahu" deyip gelenler. Genelde sağlam bir temelleri olmaz.

3.Arkadaş kurbanları. Arkadaş ekipleri "Hadi dile gidelim" demiştir, onlar da gelmiştir. Olaydan tamamen kopuk takılırlar. İngilizceleri zaten kötüdür.

4. Mat yapamıyorumcular. Sanırlar ki dil bölümü sayısal içermez. Elbette bir FM ya da TM kadar istemez ama bir dilcinin de sıyrılmak için iyi mat netine ihtiyacı vardır. Hem YGS hem de KPSS için konuşuyorum. Bunların da İngilizceleri çok iyi değildir.

5. Amaçsızlar. Okulla bağlantıları yoktur, "Lise bitse de gitsek" tadındadırlar, devamsızlığı çok, bilgisi az öğrencimsiler.

Birkaç öğrencime bölüm değiştirmelerinde ısrarcı oldum. TMye geçtikten sonra defalarca teşekküre geldiler. Geneli 3.grupta bahsettiğim tiplerdendi. Hepsi de güzel bölümler kazandılar diğer alanlardan.

Kendinizi bir yoklayın. Ve lütfen gerçekçi yaklaşın. Neticede biz öğretmenler de belli bir yere kadar gözlem yapabiliyoruz, kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Gerçekten istediğiniz buysa kimseyi dinlemeyin. Ama sanki biraz 4.grup gibi geldiniz bana.

Bu arada hani ölümüne karşı olan annem var ya, benden 8 yaş küçük kardeşimi bizzat kendisi kaydettirdi dil bölümüne, şimdi kardeşim de ELT mezunu. Yani bazen ebeveynlerin de yol gösterilmeye ihtiyacı oluyor.

Başarılar.

Canım bu karar ailenden çok senin hayatını belirleyecek. Bu nedenle sevdiğin istediğin bölüme göre tercihte bulun .Aileni de buna göre ikna etmeye çalış. Rehber öğretmenin ailenle konuşması işe yarayacaktır.

Hukukçu olarak tavsiyem çok istemiyorsan sözelim iyi diyerek hukuk seçmemen.
Tercihte bulunurken istediğin mesleğin kişiliğine uygunluğu, mesleği sevip sevemeyeceğin, iş bulma imkanı vs. Olup olmadığına bakmak gerekli. Hakkında hayırlısı olsın.

Valla kuzenimde dil isteyince çok sıkıntı yaşamıştı ama dinlemedi ailesini benim kararım benim geleceğim dedi. İyikide öyle yapmış dünyanın dört bir yanını gezdi. Üniversitede hocalık yapıyor, özel dersler veriyor çok mutlu. Şuan halamlarda onu övüp duruyor, aslanımız diye. Demem o ki senin hayatın ve sen belirlemelisin herşeyi. Hukuk için ise matematiksiz imkansız canım.

sen sana kolay geldigi icin ingilizce istedigini soyluyosun bi yandan da hukuk istiyorum aslinda diyosun. ailen de sendeki bu celiskiyi gormus olabilir mi? sen kolaya kaciyosun ama asil istedigin bolum ingilizcede degil.

Selam bende dil öğrencisiyim başlığı okur okumaz anladım dil istediğini.
Öncelikle,dil bölümü kesinlikle kolay değil,secmeli ingilizce ve normal ingilizce / secmeli almanca , normal almanca / fransiz edebiyati / ingiliz edebiyati gibi bir sürü dersle karşılaşıyorsun ve kesinlikle 9da 10da gordugun ingilizceyle alakası yok,bunu dil kolay zanneden uyeler icin belirtmek istedim...
Cok calismak,azim istiyor.Matematigi calirsin,feni calisirsin.Ama bu bolumde en az 2 dil ogreniyorsun.Evet DİL OGRENİYORSUN,formul cozmuyorsun cumleleri ayirmiyorsun.Ama cok istiyorsan seç kimse seni durdurmasın,suan ingilizce almanca ve ispanyolcayi konusabiliyorum...ama hayatimi buna ayirdim resmen...Daha turkceyi duzgun konusamayan uyelerindil bolumu kolay demelerine fazla sinirleniyorum kusura bakmayin

Neyse,ne yap ne et sahte imza at gizlice yap ama istedigin bolumu oku.Gelecekte cok pisman olursun...

Eğer sözele yatkınsan tm ye geç aslında ingilizcen iyise dil bölümünü seçsen süper olur.Ancak bu şartlarda kesinlikle sayısala geçmen senin için hayatının hatası olur.Tm de en azından hukuk vs. gibi bölümleri okuyablirsin.Aslında sana tavsiyem dil bölümünü seçip iyi bir Bölüm kazanabilirsen İngiliz Dili Edebiyatı vs. gibi ya da İngilizce Öğretmenliği gibi aynı zamanda açık öğretimden iktisat filan okursun hem de okuldan sonra kpss seçeneğini arttırırsın( Dış işleri gibi kurumları hedefleyebilirsin).Yani dil bölümü iyidir eğer kendine güveniyosan iyi bir bölüm kazanacağına inanabiliyorsan dil bölümünü seç.Aileni de ikna et tabiki anne baba sözü dinlenir ancak herkes sayısal okuyup doktor olacak diye bir dünya yok! Ayrıca arkadaşlara katılıyorum Hangi bölümü seçersen seç matematiğinin çok iyi olması şart,dil bölümünü seçip matematiği boşlarsan üzgünüm başarılı olamazsın

Meraba ablalarım.Lise 2.sınıftayım alan seçimi yapıcam dil istiyorum ama ailem dilem gitmeme izin vermiyor ne yapsam ikna edemedim günlerdir kavga ediyoruz ama başarılı olamıyorum dilim iyi ama seçmeme izin vermediler eşit ağırlığa ya da sayısala git ingilizceye de çalışırsın dediler ama benim matematiğim rezalet :KK43: Üniversiteye gidemeyecekmişim gibi hissediyorum içimde ciddi anlamda kötü hisler var iyi şeyler olmayacakmış gibi hissediyorum.Sürekli dua ediyorum hayırlısı neyse o olsun diye.
Bıktım artık gizlice mi değişsem bölümümü.tmde kalırsam hukuk okumak istiyorum ezberim iyi.ama matematiğim berbat.fenim fena değil en azından fende temel sağlam ama matematikte o da yok.11in matematiği de ağır.ölür giderim herhalde.ingilizceyi de seviyorum zaten.
Gizlice değiştirmekten başka çare kalmadı gibi.Öğrenince daha çok kızarlar o zaman da.Hem zaten onların imzası gerekiyor.offfff :KK43: :KK43: :KK43:
Gizlice geçersen yine öğrenirler ama veli toplantısı olacak yada ailen okula gelecek durumunu sormaya kızım x sınıfta tm bölümünde diyecek ama okul hayır o dil sınıfında der,yada yarı yıl dönemi karne aldığında karnende yazacak .Aileni ikna etmekten başka çaren yok bence .

Matematiğin olmadan nasıl ea veya sayısalcı olacakmışsın bunu da açıklıyorlar mı peki?

canım daha lise 2 desin zamanın var matematiği her halukarda düzeltirsin. ben lise 4 e kafar hatta dahil biyoloji yi sevmezdim. tekrar hazırlanırken öyle sevmeye basladımki meslegimin temenli biyoloji. matamatik cok güzel biraz calısıp anlamaya baslayınca. tabiki sen dili seviyorsun keske secebilsen ama maamatiğefe önyargılı olma

Back
X