Ailem çok baskıcı ne yapmam lazım?

Menekse2000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
616
75
18
24
25 yaşına giricem 2 haftaya her şeyime karışıyorlar kıyafet almak istesem alamıyorum niye paranı harcadın neden masraf ettin biriktirseydin bilmem ne ki bu yaşıma kadar doğru düzgün kıyafetim ancak bu sene oldu ama yine bir elin parmağını geçmez bi yere gitmek istesem izin yok dünyanın lafını sayıyorlar bana erkek arkadaşım olmadan öncede kolay kolay bir yere cikamazdim olduktan sonra hepten degiştiler ne zaman dışarıya çıksam onunla buluşuyorum sanıyorlar bende onda da2 3 haftada bir kere çıkabiliyorum zor bela o da diğer arkadaşlarımla görüşemiyoruz alışverişe çıkamıyorum onları yapsam sevgilimle bulusamam alışveriş yapsam arkadaşlarla bulusamam eve geliyorum bir ton laf surat bes karış laf sokmalar annem 3 4 gün konuşmuyor ters konuşuyor 3 buçuk saat 4 saat Max duruyorum. Evde durmaktan artık gençliğim gitti çalışsam annem suratını asiyor gezmek istesem suratını asiyor erkek arkadaşım olsa suratını arkadaşlarımla bulussam ileride onlar mı olacak aile her seydir bilmem ne diyor tek okumama takılmış başka bi bildiği yok açıktan okuyorum ne güveniyor ne salıyor çok bunaldım bazen kendime kiymayi düşünüyorum ben gençliğim de gezemeyip ne zaman gezicem ramazanda iftara gidemedim o kadar istedim ya neden böyleler bana hiç güvenmiyor bu kadın bıktım gerçekten çok yoruldum artık erkek arkadaş yaptım diye dünyanın laflarını saydı zamanında erkenden evkeneekmisin diyor halbuki evlilik konusunu dahi açmadım gençliğini yaşamadan git evelen gör diyor sanki evde durunca gençliğimi görüyorum akşama kadar dört duvar arasındayım

Annen seni fanusun içinde büyütmek istiyor galiba. Dışarı çıksan, kız ya da erkek arkadaşınla görüşsen, alışveriş yapsan her şeyde surat asıyor, konuşmuyormuş. Seni manipüle etmesine izin verme.

Suratını asıyorsa assın boşver, sen nasıl mutlu oluyorsan onu yap.

Bu nesil kuşak farkını çok yaşıyor
Çok muhafazakar ailelerin rahat dünyaya açık çocukları olmuş
Bu nasıl oldu yaw🤔
Ya kuzum özgürlüğünü kazan tek şansın Bu
Bu eğitim ekonomik özgürlükle olur
Başka bir yolu yok

Genclik ya paran varsa yasanir ya da orgun bir universite ortaminda. Sen de hep bundan dem vurmussun ama sende ikisi de yok maalesef. Ya ise gireceksin ya evleneceksin.

Gir bi işe, suratını asarsa da assın zaten ne yapsan asacak memnun olmayacak. En azından para kazanırsın evde vakit geçirmezsin daha rahat buluşursun. Seni eve hapsedik ömür boyu kendisine bakıp hizmet edilmesini istiyor heralde
İnanın buluşmak bile değil derdim geçen gün gittim 2 haftadır görüşmemiştik o gün erken gelecektim ama çok aksilik çıktı elimde olmayan şeyler 3 buçuk saat sonra geldim akşam ezanına 20 dk kala kapının önünde bekliyordu beni birden bi laf söyledi korktum ordan çıkınca ya beddua ediyor ilişkime bana bakın okumadım hatam bu evet haklıdır ama bu kadar da sıkılmaz insan bence yaa ben insan değil miyim ne zaman üzerime giyinsem hazırlansam gözlerini acıyor dört kere bi ayaklaniyor kuduruk diyor bana kudurdu diyor beddua ediyor ne arkadaşlarımla gorusebiliyorum ne başka bişey herkesten koptum gittim

Annen seni fanusun içinde büyütmek istiyor galiba. Dışarı çıksan, kız ya da erkek arkadaşınla görüşsen, alışveriş yapsan her şeyde surat asıyor, konuşmuyormuş. Seni manipüle etmesine izin verme.

Peşime takılıyor koşa koşa bende gelecem diyor nereye gideceksen millete bakıyorum her istediklerini tek yapabiliyorlar tek gidebiliyorlar özgürler sevgilim olduğundan beri daha da zorlaştı durum önceden yine peşime takilmazdi şimdi onu da yapıyor bi ata 4 ay evden çıkmadım bugün gittim arkadaşıma akşama kadar gelmedim surat aştı 2 gün ben ne yapayım hayatım bitti gitti çevremdeki akrabalarım mana veriyor eve tikildin diye başımdaki kadini şimdi herkes bana hak veriyor neden böyle oldum diye en son bana deli gibi oldun demişlerdi

Genclik ya paran varsa yasanir ya da orgun bir universite ortaminda. Sen de hep bundan dem vurmussun ama sende ikisi de yok maalesef. Ya ise gireceksin ya evleneceksin.
Evlenmek çare değil ki bakın bende bundan dert yanıyorum evlendiğim de ne olacak kocaya hizmet edecem bende diyorum onlara bari hiç ol azsa şu yaşlarımda beni rahat bırakın ki biraz nefes alayım biraz özgür olayım senin ipini bırakalım da sağa sola git her deliğe gir çık diyorlar bana

Bi üye vardı ailesi herşeye karışıyordu sonra sebebini öğrenince hak verdik senin de yanlış ilişkilerin oldu mu bunu duydularsa güven problemi yaşıyor olabilirler mi
Hayır yaa öyle biri olsam hak veririm ki nornalde erkek arkadaşım dahi olmadı reel de bu ilk yani hayatı da ilk kez yaptığım halde koca meraklısı oldum onlarda herkes cephe aldı daha da çok baskı başladı

Peşime takılıyor koşa koşa bende gelecem diyor nereye gideceksen millete bakıyorum her istediklerini tek yapabiliyorlar tek gidebiliyorlar özgürler sevgilim olduğundan beri daha da zorlaştı durum önceden yine peşime takilmazdi şimdi onu da yapıyor bi ata 4 ay evden çıkmadım bugün gittim arkadaşıma akşama kadar gelmedim surat aştı 2 gün ben ne yapayım hayatım bitti gitti çevremdeki akrabalarım mana veriyor eve tikildin diye başımdaki kadini şimdi herkes bana hak veriyor neden böyle oldum diye en son bana deli gibi oldun demişlerdi
Kaç kardeşsiniz? Evin tek kızı mısın? Annen hep mi böyleydi? Aranızda güven sorunu oluşturacak bir şey yaşandı mı?

Benim ablam mesela 18 yaşında kaçarak evlenmişti. Ablam evlenince annem, tüm baskıyı evde kalan tek kız olarak bana yapmaya başlamıştı. Hiç unutmam bir gün annemle tartıştık, duş almaya gittim sakinleşmek için. Annem birkaç kere bağırdı x nerde, xi gördünüz mü, ortalıkta görünmüyor diye.

Benim evden kaçtığımı düşünmüş o an. Sonra kendisi itiraf etti. Halbuki her birey ve evlat farklıdır. Ama aileler çocuklarına böyle yapışıp kalarak koruduğunu sansa da çok zarar veriyor aslında bu durum.

Kaç kardeşsiniz? Evin tek kızı mısın? Annen hep mi böyleydi? Aranızda güven sorunu oluşturacak bir şey yaşandı mı?

Benim ablam mesela 18 yaşında kaçarak evlenmişti. Ablam evlenince tüm baskıyı evde kalan tek kız olarak bana yapmaya başlamıştı. Hiç unutmam bir gün annemle tartıştık, duş almaya gittim sakinleşmek için. Annem birkaç kere bağırdı x nerde, xi gördünüz mü, ortalıkta görünmüyor diye.

Benim evden kaçtığımı düşünmüş o an. Sonra kendisi itiraf etti. Halbuki her birey ve evlat farklıdır. Ama aileler çocuklarına böyle yapışıp kalarak koruduğunu sansa da çok zarar veriyor aslında bu durum.
Ailemle büyümedim teyzem büyüttü o çok baskı kuruyor bana annelik yaptığını düşünüyor ama asla öyle değil ve güvenlerini kıracak bisey yapmadım bu zamana kadar yeni sevgilim oldu 25 yaşındayım evden kaçan biri oldu evet bu yaşandı hatta en güvendikleri ama o dauzum yıllar önce olmuştu

Ailemle büyümedim teyzem büyüttü o çok baskı kuruyor bana annelik yaptığını düşünüyor ama asla öyle değil ve güvenlerini kıracak bisey yapmadım bu zamana kadar yeni sevgilim oldu 25 yaşındayım evden kaçan biri oldu evet bu yaşandı hatta en güvendikleri ama o dauzum yıllar önce olmuştu
Kim kaçmıştı evden ?

Özel değilse neden teyzen büyüttü seni ? Buna cevap vermek zorunda değilsin.

Ailen değişmeyecek bunu kabullenip söylenirse söylensin, kızarsa kızsın gez dolaş. Dediğin gibi gençliğin geri gelmeyecek. Öyle laf edecek, moralimi bozacak diye eve kapanırsan inan bana bunun sonu yok.

Ailen değişmeyecek bunu kabullenip söylenirse söylensin, kızarsa kızsın gez dolaş. Dediğin gibi gençliğin geri gelmeyecek. Öyle laf edecek, moralimi bozacak diye eve kapanırsan inan bana bunun sonu yok.
O kadar haklısın ki bunun sonu yok ve 25 oldum ama çok pişmanım keşke zamanında dinlemeseydim onları hala öyleler ben çıktığımda peşime takılıyor kadın en son arkadaşımın düğünü vardı inanmadı baktım giyinmiş ileride bekliyo beni yinede bisey demedim kızmadım da peşime takılıyor gelemezse beddua ediyor

senin ipini bırakalım da sağa sola git her deliğe gir çık diyorlar bana
Bunu dedirtecek bir şey yaşadınız mı? Bu cümle kolay kolay kurulmaz çünkü belli ki güven sorunu var. Tabi bazı aileler de ekstra baskıcı olabiliyor, her gün haberlerde görüyoruz sonuçta öldürülen genç kızları, kadınları… Tek çare mesleğini eline alıp kendi ayakların üzerinde durmak.

Bunu dedirtecek bir şey yaşadınız mı? Bu cümle kolay kolay kurulmaz çünkü belli ki güven sorunu var. Tabi bazı aileler de ekstra baskıcı olabiliyor, her gün haberlerde görüyoruz sonuçta öldürülen genç kızları, kadınları… Tek çare mesleğini eline alıp kendi ayakların üzerinde durmak.
Yok yasamadik yani daha önceden sevgilimde olmadı evden cikmiyordum ki ben günlerce odamdaydim

Back
X