Ailem çok üstüme geliyor :((

samirha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
208
45
53
2010 senesinde liseyi bitirdim umiversiteyi kazanamadim ailem ozelliklede babam daha okulu bitireli bir ay bile olmadan işte iş çalışçaksın ben senimi beslicem diyip duruo bu zamana kadar bikaç yerde çalıştım ama elimde bi bilezigim olmadigi icin artik iste bulamiyorum her gittigim yer ezio lafa bagirip cagirmaya gelemiyorum ben hemen agliyorum ne yapicagimi bilmiyorum artık calisirken üzerime titriolar evde oturmya kalkinca sanki evlat degilde düşmanmisim gbi davraniolar okulu bitirdgimden beri ben sana bakmak zorunda degilim diyo babam hep napicami sasirdim artik evden bile kovalandim gidicek yerim olmadgi icin duruyorum okadar cikmazlardayimki calissamda parami kndime kesinlikle harcayamiyorum elimden kuruşu kuruşuna aliyo babam bende istiyorum calisip kndi ayaklarimin üzernde durmayi ama parami diledgim gbi harcayamadgim icin icimden gelmio neden böyle davraniolar bilmiyorum kardesim okuo onun ustune titriolar yiyip icip hos gezebilio ama ben arkadaslarimla bile konuşamuyorum eve gelmelerine bile caz cuz yapiolar cok bunaldim kalkiip hicbiseyde isteyemiyorum Kontör yuklemedm diye hattim bile iptal oldu utancimdan kontör parasi bile isteyemedim ama yinede yaranamiorum (

Canım ya üzüldüm ne yazacağımı bile bilemedim evden git desem nereye gideceksin? Takma desem takılmayacak şey değil,Rabbim yardımcın olsun.

Başka bir yerde iş bulup ailenizin yanından ayrılın madem.
Hem kendi ayaklarınızın üstünde durursunuz, hem de kazandığınız parayı sonuna kadar kendiniz harcarsınız.
İş ilanlarını takip edin, illaki çıkar bir yerden bir şeyler.
Bir öğrenci evine yerleşirsiniz, ev masraflarını da azaltmış olursunuz.
Yapamam bunu diyorsanız, sevgiliniz varsa evlenin.

Başka bir eve çık dicem ama onun için ev arkadaşı bulmak lazım.
Ya da şey yap; bir işe gir ama babana maaşı az söyle. Madem ki elinden alıyor, bir kısmı sana kalmış olur böylece.
Hem paranın bir kısmı dahi olsa sende kalırsa çalışma isteğin olur. Hem de aileni susturmuş olursun.

Üniversiteye hazırlanmadın mı tekrar? Part time iş bulup dershaneye yazılabilirsin, üniversiteye başlayınca da devlet yurdunda kalır, devletin verdiği kredi ve yine part time işle ailene muhtaç olmadan okursun. Zor bir süreç ama imkansız değil.

Hiç mi okula dönme imkanın yok?

Üniversite sınavına hazirlanamaz mısınız mesela, tahminimce 22 yasindasiniz. Tekrar deneyin yeterki evden kurtulun bence

Öğrenci evinde kal maddi açıdan pek yuk olmaz bi yandanda çalışırsın. Fırsat bulabilirsen derste çalışırsın

Koca bulma derdine düşme sakin. Kendini geliştirmeye bak,meslek ogren...

Babaya bak..İnsan evladına nasıl böyle davranır yahu kız çocuğusun sen birde...

Nasıl bir baba bunu yapar bilmiyorum. Daha çok gençsin adım atmak zor en mantıklısı para biriktirmeye çalışman okuma imkanın varken kaçırmamalısın baban çalışmıyor mu neden böyle davranıyorlar altında yatan bir sebep olmalı bu kadar zalim olması şaşırtıcı

Canim Allah yardimcin olsun tamamiyle ayni olmasada benzer skintilar bende de var..seni cok iyi anliyorum..ben universite mezunuyum,ogretmenim..benim derdim de atanamak..o yuzden gidemiyorum evden...Ben her anne babanin evlada adil davrandigins inanmiyorum...senin tek kurtulusun kendini kanitlamk..calisip canimin disine takip universiteye girmk...ama onu da burnundan getirirler..ekmk elden su gonlden evde calistirmayabilirler seni...duymayip gormeyip calismalisin..bak kardesine okuyor diye ne rahat..bu arada sen icine sindikce repent cikacaklar bunuda unutma..umudunu kaybetme...ben suan nisanliyim evleneyim cikayim evden diye gun sayiyorum ama koca evinede bel baglamiyorum deli gibi kpss calisiyorum..7 ay sonra dugunum var copum bile yok kimsenin umrunda degil...seni cok iyi anliyorum..

mademki evlatlarını kaşık düşmanı görecekler niye çocuk yaparlar, mademki karşılık beklicekler niye okuturlar hiç anlamam, niye anne baba olunuyor anlamı nedemek hala bilememişler.
ben zamanında "yerken yemem demiyorsun" lafını bile duydum ve adımlarımı hep ona göre attım, yıllar geçiyor ama insanın içinden çıkmıyor. Bekarlık sultanlık diyorlar ya ben o sultanlık nasıl bişey bilmiyorum, evlenince kendi evimdeki hizmetçiliği o sultanlığa değişmem. ben evimde hizmetçide olsam kwndi düzenimde olayım.
kızla herkese söylüyorum demek istediğim hemen evlenin değil mutlaka ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın, kendi düzeninizi kurun, sığıntı gibi olmayın hiç bi yerde.

Cok sinirlendim...niye utaniyorsun ya kontor parasi istemeye..onlar sana bskmakla sorumlu sen degil canim benim ya..sana mi guvenmisler, nedir bu sorumsuzluk ya

Cok sinirlendim...niye utaniyorsun ya kontor parasi istemeye..onlar sana bskmakla sorumlu sen degil canim benim ya..sana mi guvenmisler, nedir bu sorumsuzluk ya
kontör ne ki ben çalışmadığım zamanlarda şampuanım alınmazdı, beyaz sabuna ne olmuş denirdi, hadi kontör iste sen böyle düşünenlerden. kendime kızıyorum şu an bile ailem için böyle konuşunca büyütmeleri varlıkları yeter diyorum ama işte bazen hatırlıyor insan.

Kendi evin gibisi yok..iki kere debit disinda ise gordum dayanamayip..ozelde ogretmnlik yaptim economy tuttum azicik askm kaygisiz basim yasadim..bazi sebeplerden geri dondum..mecburiyetlerdrn..sagolsunlar babamdan kardeslerime herkese battim..her ise kosan Ben her kadin duyan ben..en son gecen hafta annem sen buraya niye geldin basima belami geldin diye feryat ediyordu..git diyor yani...istememi nisanimi hic karistirmiyorum...insan kisi evleniyor diye sevinir benim annem yine mi geliyorlar diyor..bayramda dunurler yemege geleck diye burnumdan getirdi..cay icip gitsinlermis..taa sehir disindan geliyorlar...uzuntuden stresten yuzum egzama oldu..3 aydir ugrasiyorum

Ben kin tutmazdim evvelden ama artik bazi seyleri unutmamaya dikkat ediyorum...ailemdir en nihayetinde ama olmayinca olmuyor..bazisi hic yaranamaz

ahh işte millet den utanmıcaksın ekmek arası vericeksin misafirlere annenin yüz ifadesi nolur acaba, yapılamaz tabi.
bence her evde bir günah keçisi var hırsını almak isteyen ona saldırıyor

Ben kin tutmazdim evvelden ama artik bazi seyleri unutmamaya dikkat ediyorum...ailemdir en nihayetinde ama olmayinca olmuyor..bazisi hic yaranamaz
bende kin tutmuyorum geldiklerinde görevimi yapıp en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi yinede yaranamıyorum orası ayrı. elimde olsa başka şehire göç edicem ama olmuyor işte.

Valla haklisin..her evde var oyle bi stress topu...boyle en mulayimler daha cazip gelir hep..onceleri ben de uzulurdum..yasin kucuklugunden belki..simdi 30 oldum..hala ayni tas ayni hamam..bir seyi idrak ettigimden beri umursamiyorum...her anne baba evladini esit sevecek adil olacak diye bir kural yok..bazen yalnizsinizdir..simdi sessiz golge gibi yasiyorum evde..ilerde ne olur bilmem ama Ben vicdansiz olamam onu biliyorm..nisanlim bizde kalacakti mecbur..uzaktan geliyordu..istemem Allah istemem tutturdu annm ..yalvardim agladim..ne diyim adama gelmd annem istemiyor mu deyim..hic mi vicdanin yok Anne dedim..aglarsan agla dedi vurdu kapiyi gitti ..hey Allahim yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…