ailem dul biriyle evlenmeme izin vermiyor kafayı yemek üzereyim

minako

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2010
5
0
36
Ankara
arkadaşlar 1 yıldır düzenli bir ilişkim var 2 gün önce evlenme teklifi aldım ve kabul ettim ama ailem evlenmek istediğim insan dul,çocuklu ve benden 10 yaş büyük diye kabul etmiyo 2 gündür evde fırtınalar kopuyo kendimi şimdi camdan dışarı atacam ben üniversite öğrencisiyim evlenmek istediğim insan emniyet mensubu ailem biz seni üniversiteye koca bulmya mı yolladık hemde dul birini başımın etini yiyo ya anlamıyorum ha dul ha bekar ne farkeder insan sevdikten sonra hem ben evliyken de eğitimime devam edecem kendimi çok kötü hissedediyorum ailemi karşıma alacağım artık biri bana bi akıl versin ne yapmalıyım yanlış mı düşünüyorum sevdiğim insandan vazgeçmek istemiyorum

insan sevdiğinde ha dul olmuş ha bekar ne farkeder dıyor fakat anne babalar cıdden yasadıkları hayat tecrubesı sayesınde bızlerın goremedıklerını gorebılıyorlar kabul etmek lazım en evvel bu vazıyetı..

sımdı anne baba olarak ılıskınıze bı kalemde onay vermelerını beklemek bıraz hayal kurmak gıbı olur.. karsınızda cocuklu bır adam var,sımdı cok ıı anlasıyor olabılırsınız ve o cocugun sıze hıc yuk olmayacagını hatta annesı varken ben nıye ılgıleneyım gıbı dusuncelere dalacagınızı dusunebılırsınız..fakat bu boyle degıl..o cocuk evlenecegınız adamın cocuguysa ılelebet onunla gıdecek ,insan kendı cocuguyla anlasamıyorkı degılkı baskasının cocugu...(ıstısnalar var)hadı bunu gectık,adam sızden 10 yas buyuk hayattan beklentılerınız,zevk aldıgınız seyler zamanla yasla dogru orantılı bu (kabul etmek lazım)degıstıkce mutlu olma oranınız dusucek hep boyle mutlu olmıcaksınız,sızın olaylara verdıgınız tepkıler belkı daha cocuksu olucakken o daha baska bır acıdan davranacak...10 ya cıddı bır fark bence..

ve evlenmıs olması,esınden neden ayrıldıgından gercekten emınmısnız?esınden ne ummus da bulamamıs ve ayrılmıs hemde cocuk varken? bunlar ve benzerlerı bırck soruyu kendınızle sadece kendınızle ıyıce ıstısare ettınızmı evet demeden evvel?yoksa sadece sevgınızın ardına mı sıgındınız?

anne babanız basta hayır demekle haklılar ama iyice arastırılıp ıçe sindirebiliyorlrasa neden olmasın..

tabiki sevdigin insandan vazgecme
ama ailenide karsina alma
once okulunu bitir bakalim
evlilik genelde okulla bi arada yurumez
birinden birini birakmak zorunda kalanlar gordum
onca emek vermissin okulunu birakmak aptallik olur
evlilik icin acele edenler sonra cok pismanliklar yasiyor maalesef
eger dogru insani bulduysan yas farki, daha once evlenmis olmasi ve hatta
cocugu olmasi tabiki onemli degil
ama ailen karsi cikiyorsa ve hala okulunu bitirip
ayaklarinin uzerinde durmaya baslamadiysan
durup dusunmelisin...

her ailenin vereceği tepkiyi sizin ailenizde vermiş bence bu tepkide gayet haklılar...orta yolu bulup ailenizi ikna etmeyi deneyin olmuyorlarsada aileni fazla kırma ilerde o insanla evlenip bi sorunun olduğu zaman "biz sana demiştik" lafını çok duyarsın hakkını hayırlısı olsun

ikimizi benim bir arkadaşım tanıştırmıştı eşiyle ayrılmaları nedeni ise akşam eve geldiğinde yiyecek doğru düzgün bi yemek bulamayan güler yüzle karşılanmayan bi erkek olduğunu söylerdi hep ben ona inanıyorum bi de ailemi ikna edebilsem

arkadaşlar 1 yıldır düzenli bir ilişkim var 2 gün önce evlenme teklifi aldım ve kabul ettim ama ailem evlenmek istediğim insan dul,çocuklu ve benden 10 yaş büyük diye kabul etmiyo 2 gündür evde fırtınalar kopuyo kendimi şimdi camdan dışarı atacam ben üniversite öğrencisiyim evlenmek istediğim insan emniyet mensubu ailem biz seni üniversiteye koca bulmya mı yolladık hemde dul birini başımın etini yiyo ya anlamıyorum ha dul ha bekar ne farkeder insan sevdikten sonra hem ben evliyken de eğitimime devam edecem kendimi çok kötü hissedediyorum ailemi karşıma alacağım artık biri bana bi akıl versin ne yapmalıyım yanlış mı düşünüyorum sevdiğim insandan vazgeçmek istemiyorum

önce okulunu bitir madem o da seni seviyor beklesin...aceleniz ne..ya da acelesi neymiş.

sana abla tavsiyesi okulunu bitirmeden sakın evlenme...ne kadar var okulunun bitmesine...

hem okuyorsun daha
hem aranızda 10 yas var
hem sevgilinin çocugu var
şimdi bunlar sana vuz gelebilir ama zaman gecince tırıs gitmeyebilir bi düşün derim

dul olmasaydı 10 yaş fark sorun olmazdı ama erkek arkadaşınız hem dul hemde çocuklu bu bi çok sorunu beraberinde getirecektir...

Bir sürü insanın karısı güzel yemek yapamıyor karısı güzel yüz göstermiyor ama çocuğu varkende bu sebepten boşanmıyor.Bence en doğrusu gerçekten neden ayrıldığını araştır

Benim kuzenimde evlenmiş 2 çocuğu olan biriyle tanıştı seviyorum dedi zaten eşinden ayrıymış zar zor boşandı ki oğlanın çocuklarıyla hiç bağlantısı yok ve teyzemler karşı gelmesine rağmen sevdim evleneceğim dedi ve sürekli sorunlar sorunlar şimdide boşanma davası açmış oğlan.Ona kalsada sadece kağıt üzerinde olan bir evlilik ondaki gerekçeler de aynı ama hiç kendindeki sorunları söylemiyor.

Sevgi bir yere kadar sonrası daha büyük sorunlar hem daha öğrenciniz neden kendinizden 10 yaş ve dul çocuklu birini tercih ediyorsunuz ki?Memlekette sevebileceğiniz bir sürü bekar insan varken

bence de aileni karşına alma.başın sıkıştığında yine dönüp geliceğin yer orası unutma.okulunu bitirmeye bak.geleceğini kur.elinde bi mesleğin olursa daha dik olursun hayata.
dul olabilir.ama çocuklu biriyle yapabilir misin bu önemli.bilmiyorum çocuk babasında mı kalıyo?

ikimizi benim bir arkadaşım tanıştırmıştı eşiyle ayrılmaları nedeni ise akşam eve geldiğinde yiyecek doğru düzgün bi yemek bulamayan güler yüzle karşılanmayan bi erkek olduğunu söylerdi hep ben ona inanıyorum bi de ailemi ikna edebilsem

canım dul olsun da çocuk varsa çoooook zor ben yaşıyorum hala sıkıntılarını 6 yıllık evliyim hala

Şuda oluyor adamın kendi çocuğu olunca buna bazen çokta sıcak bakmayabiliyor.Zaten kendisi bu heyecanı mutluluğu yaşamış.Yaş farkı çok olduğuna göre çocukta pek küçük sayılmaz.Çocuğuyla tanıştın mı aranızdaki iletişim nasıl

Evlilik sevgili olmaya benzemez evlenir evlenmez sırtına bir sürü sorumluluk düşecek kim bilir adam niye boşandı iyi olsaydı zaten boşanmazdı sende gitmişsin sorunlu adama aşık olmuşsun bekarların suyumu kurudu

karısından boşanmış sizden boşanmayacağı ne malum garantiniz var mı??? karısına yüklemiş bütün suçu git eski karısına sor bakalım neden ayrılmışlar o ne diyecek tek taraflı olunca karşı taqrafı suçlayacak tabi üniv okuyorsunuz bu gibi olaylara karşı daha mantıklı yaklaşımlarda bulunmanız gerekiyor bence

bence çoçuk sorun olabilir,çoçuğunu görebilmek için eski eşi ile hiç bir zaman kontağını kesmiyecektir,sonra kıskanmalar başlıcak derken,huzursuzluklar çıkcak en son boşanmaya kadar gider kanımca,benimde kızım var asla çoçuklu bir erkeğe vermem, ailen haklı yavrum, onlar senin hiç bir zaman kötülüğünü istemezler, bence vazgeç daha nice erkekler çıkar karşına,okulunuda yarım bırakma derim.

konu sahibi arkadaş yorumlar biriksin diye mi bekliyor acep...konuyu attım gittim siz kendi kendinize konuşun...ben dolanıp gelip bakarım bir ara...

ve bu şekilde konu benim nazarımda ciddiyetini kaybediyor.....

ben 21 yaşındayım daha çocuğuyla tanışmadım ama henüz 4 yaşında diye biliyorum ama karısını görmüştüm evlendikten sonra çocuk bizde kalmıycak daha yaşı küçük zaten ama haftasonları biz de kalacak bunları uzun uzun konuştuk çocuk olayı bazen benimde kafamı karıştırmıyo değil ama sevdiğim bi insana da senin çocuğun var git diyemem ki

ben 21 yaşındayım daha çocuğuyla tanışmadım ama henüz 4 yaşında diye biliyorum ama karısını görmüştüm evlendikten sonra çocuk bizde kalmıycak daha yaşı küçük zaten ama haftasonları biz de kalacak bunları uzun uzun konuştuk çocuk olayı bazen benimde kafamı karıştırmıyo değil ama sevdiğim bi insana da senin çocuğun var git diyemem ki

çocuğum var git deme...okulum var sonra gel de bakalım ne yapacak...

okulun bitene kadar herşey değişebilir...belki senin düşüncelerin bile değişebilir...belki de "hata yapacakmışım az daha" dersin....

sen öğrencisin okuyacaksın...evli bir bayan olarak...anladığım kadarıyla bu adam da senden güzel yemekler vsvs bekleyecek.hafta sonları çocuğu gelecek onunla ilgileneceksiniz...yazarken yoruldum ve sen daha 21 yaşındasın yazık değil mi sana en keyifli çağlarında....

Evlilik başlı başına sorumluluk zaten,
Öğrencilikle yürütebilirim deyip hüsrana uğrayan çok,
Evlilik bir yere kaçmıyor,
Yaş farkı ve boşanmış olması birşey değil ama bekar birinin çocuk konusunu kaldırabileceğine inanmıyorum,
Şu an aşkın büyüsüyle herşeyin altından kalkarım gibi düşünüyorsun ama inan bana gençliğinin verdiği bir heyecan bu,
Birde ayrılan eşi dinlemek lazım kimbilir o ne sebepler gösterecek ayrılmaları konusunda?
Son olarak maalesef diyorum ki aileler genelde haklı çıkıyor bu gibi durumlarda.

Back
X