Ailem, eşim ve sorunlar..

Yazmayayım diyorum duramıyorum; çaresizlik bunun neresinde? Akrabanız gayet cazip bir teklif yapmış size. Daha ne olsun? Satılmayan daireymiş, 3-5 e bakacak durumda değilsiniz ki...

Bence eşinizin omuzlarından inin biraz.
Ben belki fazla kaptırıyorum kendimi eşimle aramın açılması pahasına ama elimde değil.. Bana kalırsa o daire 500 e de satılmaz.. adamın parası var para olarakta verebilir ama o işin kolayına kaçıyor bana göre.. hem güzel bir villa alıyor hemde o evden kurtuluyor.. villanın bahçesi 600 m2 ordaki emsal villaların en iyilerinden.. babam bu kadar sıkıntı çekti haklı olarak garantili bir alışveriş yapmak istiyor..

zor bir durum umarım atlatırsınız siz ve aileniz, ama birde olayı dışarıdan bakarak eşiniz tarafından düşünün burda açılan konu şöyle olurdu, "eşimin ailesi düğündeki altınları aldı şimdide eşimin üstüne kredi çekip borçları üzerimize yıkmaya çalışıyorlar , tamam durumumuz iyi ama bende kendi ve çocuklarımın geleceğini düşünmek zorundayımm" şeklinde...umarım orta yol bulunur ve hallolur

canım eşinden son bir destek beklemissin ve anladıgım kadarıyla da yapmadı diye kızmıssın. ancak hani bişeyi 40 kere yaparsın iyisin 1 kere yapmadınmı kötü olursunya biraz o hesap gibi geldi bana. kolay kolay hicBir damatın yapmayacagını yapmıs ee bundan iyisi can sağlıgı bana göre:ssz:

canım eşinden son bir destek beklemissin ve anladıgım kadarıyla da yapmadı diye kızmıssın. ancak hani bişeyi 40 kere yaparsın iyisin 1 kere yapmadınmı kötü olursunya biraz o hesap gibi geldi bana. kolay kolay hicBir damatın yapmayacagını yapmıs ee bundan iyisi can sağlıgı bana göre:ssz:

Biraz önce babam ve kardeşimle konuştum.. aynı sizin söylediğiniz gibi söylediler.. şimdiye kadar kimsenin yapmadığını yaptı dediler.. sakın bu mesele yüzünden ona yüklenme dediler.. mesele bitti zaten..

Ailemde erkek kardeşim çalışıyor Çin de.. alacakları vardı alamadı.. işleri iyi ama oda bu borçlar yüzünden birikim yapamadı. Benim adıma kredi alınsa bile evin satılma süreci
devam edecek.. bu sadece anlık geçici bir çözüm olacaktı.. dediğim gibi bugün birşey olmazsa yarın banka el koyabilir :(
Eşimle bu meseleler yüzünden çok tartışmalarımız oldu olmadı değil ama rutin birşeydi artık bizim için.. işleri de iyi olduğu için artık çokta sorun yapmıyordu..

işleri bugun iyi olur yarın bozulur Allah korusun geleceği de düşünmek lazım

eşin haklı çözümsüz bi olay değil çözümü var ve bu sefer kendileri halletsinler

ben olsam bi daha konusunu açmazdım çünkü farklı düşünmesine neden olabilir

kusura bakmayin ama sizi anlayamiyorum hatta anlamak da istemiyorum.
Aileniz lüks bir villada yasasin diye altinlarinizi veriyorsunuz, esinizden hala anlayis bekliyorsunuz ve hala da cocuklarimi ihmal ettim diyorsunuz.
PES! Allah esinizin yardimcisi olsun, ne diim.
Siz de bence böyle bir ese sahip oldugunuz icin yatin kalkin sükredin.

Bu kadaR da olmaz pes pes pes!

kadınlar kocaların sırtına iyi binmişler
sizinki hem pidem dursun hem karnım doysun kocam da enayi ya borçları ödesin

bakınkadınlar bizler safız kocamızın kulu kölesi oluruz herşeyimizi ortaya dökeriz yıne yaranamayız görün ve ders alın asıl makbul olan demek ki bu!

Anladığım kadarı ile ailenin elinde bir tek bu ev kalmış. Onuda bu şekilde kaybetmek istemiyorsunuz / yada istemiyor ailen.. Anladığım kadarı ile pek çok zorluk çekmişsiniz. Elden gitmesini istemiyorsunuz..
Elbetteki bu mecburiyeti kara dönüştürmek isteyenlerde olacaktır..
Eşinde bu tavrında haklı. Onu anlayabiliyorum.

fakat ailen okadar zorlanarak almasaydı o villayı keşke.. Sanırım yatırım olarak düşündüler fakat altından kalkamadılar.. Umarım herşey yoluna girer. Villa lüx bir konut..
Gerek yok bence zorlanmaya.. Pekiala normal bir evdede yaşayabilirdi aileniz. Eşiniz son derece haklı, lütfen ona kızmayın. Altınları vererek haddinden fazla iyi niyet göstermiş zaten.

Son düzenleme:
bence eşine laf edeceğine şükret adam altınları vermiş kaç kerede ipten kurtarmış daha ne yapsın kardeşinin çinde işi kötü gitmiş babanın amcanlarla işi garip hikaye 1 milyon dolarlık ev altınlarla alınıyor kardeşinin senin üzerinden çekeceği krediyle ödeniyor ya siz matematiği hesabı bilmiyosunuz ya bende bir sakatlık var ayrıca annem üzülür demişsin Allah aşkına kim bir milyon dolarlık evde oturyorki annende 500 milyarlık bir evde otursun bencede borcumuzu kapattık elin oğluna yani kocana kendimizi kızımızı mahçup etmedik diye de sevinsin benim sülalelmin serveti okadar değildir ama annemde tüm ceddimde gayet mutluyuz .....

Arkadaşlar çok sağolun dualarınız için...
Eşimin anne ve babası vefat etti. Kardeşleriyle de samimi değil.. biz haftanın 3 günü annemlerdeyiz.. Ailem de eşimi en başından beri kendi çocukları gibi sevdiler.. eşim aile sıcaklığını benim ailemde buldu.. Altınları birlikte verdik eşimle gizli değil.. eşim zaten altını bu günkü fiyatına göre hesaplıyor ozamanın iki katı nerdeyse.. Er veya geç alacak yani.. işleri de iyi şu durumda.. son bir iyilik daha yap dedim ama kabul etmedi. Evlenecek bir çocuk var ortada ya nasıl bu kadar duyarsızlaşmış anlamıyorum :(

Kardeşini kocan değil ailen düşünecek para yoksa ya evlenmeyecek yada düğünsüz sade bir nikahla evlenecek sonuçta hiç birimiz padişah torunu değiliz

Akrabamz sadece para verse amenna.. yukarıya da yazdım satılamayan bir daireden..
Dinen caiz olmayan meseleye gelince de.. bu akraba evi ya alın üzerimden yada bana bu şekilde satın dedi.. babam da eşime, bu evi bankadan sanki sen satın alıyormuş gibi devrini üzerine al, onun üstüne de bu bankadan hem düğün için para hem eşime olan borçları için para alacaklardı.. banka borcu da yeniden düzenlenip 3 ay sonrasında ödemelere başlanacaktı.. işte bu bankadan satın alıyormuş gibi yapmak caiz değilmiş.

kocana Allah sabır versin alaveryle dalavereyle uğraşacağınıza 200-300 aşağıya olsun akrabanıza satın gitsin kardeşim düşün çocuğunda yakasından valla ben açık konuşrum kızdım yani sana kusuruma bakma....ama dost acı söyler bu da benim imzam...

Ben belki fazla kaptırıyorum kendimi eşimle aramın açılması pahasına ama elimde değil.. Bana kalırsa o daire 500 e de satılmaz.. adamın parası var para olarakta verebilir ama o işin kolayına kaçıyor bana göre.. hem güzel bir villa alıyor hemde o evden kurtuluyor.. villanın bahçesi 600 m2 ordaki emsal villaların en iyilerinden.. babam bu kadar sıkıntı çekti haklı olarak garantili bir alışveriş yapmak istiyor..

Allahım yamayım diyprum birkaç mesajını da görmezden gelip pas geçiyorum ama arkadaşım bence sen son derece bencilsin hepimiz isteriz emsallaerinin en iyisi yalılarda vesayire oturmak ama paran yoksa ona göre oturcaksın demekki bu konuda borç batağında olduğuna göre sen bu emsalinin en iyisi evde oturacak durumda değilsin sana ne akrabanın daha çok parası olamsından demekki adam bu parayı uygun görmüş kocam niye vermiyor çok iyi kazanıyor, akrabam niye vermiyor daha çok parası var Maşallah inssanları eleştirmeye gelince mangalda kül bırakmıyon kardeşim kardeşin çinde akıllıca haraket etseymişte işleri kötü gitmeseymiş baban amcanlarla doğru haraket etseymişte ayrılmasaymış bi de böyle düşün dünya babanın annenin kardeşinin senin etrafındamı dönüyor yahu kendine gel

esiniz ses etmeden butun altınları vermenize musaade etmiş..
kaç kere kurtarmış ewvi...hiçbirine terslik etmemiş..,
sizin de yaptıgınız haksızlık..ogul babaya yapmazken eşiniz neler yapmış..
siz ise daha fazlasını bekliyorsunuz...
bu kadar luks bişr evde oturmayıversinler can saglıgı olsun yeterki..
ayrıca bence tum olumsuzluklar dusunulmeli borca girerken..misal ya odeyemezsem kızıma en onemlisi acımasızca bir tabir ama
"el ogluna kızımı mahcup edersem" diye...
olan olmuş..bence bu durumu yani eşinize yuklenmeyi abartmayın artık..
dipnot:boyle bir eş bana da lazım..yok mu eşinizin kardeşi falan..:1:

bebom..ne kadar sinirlenmişsin boyle..eşi senin kadar sinirlenmemiştir emin ol:1:
şaka bir yana hak veriyorum dediklerine...

bebom..ne kadar sinirlenmişsin boyle..eşi senin kadar sinirlenmemiştir emin ol:1:
şaka bir yana hak veriyorum dediklerine...

vallahi aynısı benimde aklıma geldi yazık eşinin ailesi felan yokmuş ya ben onun pek tepki verebildiğini sanmıyorum böle bişi bir kızın başına gelse hepimiz hemen korumaya alırdık ama roller değişip gereğinden fazla fedakarlık yapan adeta ezilen erkek oldumu daha yumuşak davranabiliyoruz yani bir nevi negatif ayrımcılık yaptım bende ;)

Back
X