Ailem eşimi istemedi.

İnsanlar bazen ne kadar acımasız oluyor ya yok kendi hatan, yok bunları düşünmeliydin , yok şimdi mi aklın başına geldi falan. Cahillik işte çocukluk olabilir daha 22 yaşında. Kayın ailesi kendi oğullarını da bu kadar hor görüyorlar mı acaba? Kimbilir belki yaşı kızdan çok daha büyük. O niye bu hataya düştü sadece kızın suçu değil ki bu. Barız yaptığı hatayı kızın yüzüne vuruyorlar horluyorlar. Düğünde takılan sahte takı artık geçmiş gitmiş belli ki oğullarını evlendirecek durumları yoktu henüz ama torunları olmuş artık gelinlerini kabullenememeleri hoş değil tam tersi olan oldu diyip sahip çıkmalılar arkasında durmalılar . Sen yine de saygıda kusur etme konu sahibi. Sabretmekten başka yapacağın bişey yok umarım herşey düzelir.

Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Konudan konu sahibinin hor görüldüğü sonucunu nasıl çıkarttınız? Beni kabullenmediler gibi bir cümle nerde yazıyor? Yazan cümleler belli maddi yardımları olmadı demiş, konu sahibinin eşi yani kendi oğulları kredi çekmiş onu ödüyorlarmış. Konu sahibi ev hanımı yani çalışmıyor yani bütün parayı ödemek tek başına eşinin sorumluluğunda. Bu durumda bu yükü azaltmak adına yardımcı olmadıkları kişi oğulları, gelinlik bir şey yine yok. Ayrıca kaçmayı göze alan insanın her şeyini kendisi ödemesinden daha doğal bir şey olamaz

Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Konudan konu sahibinin hor görüldüğü sonucunu nasıl çıkarttınız? Beni kabullenmediler gibi bir cümle nerde yazıyor? Yazan cümleler belli maddi yardımları olmadı demiş, konu sahibinin eşi yani kendi oğulları kredi çekmiş onu ödüyorlarmış. Konu sahibi ev hanımı yani çalışmıyor yani bütün parayı ödemek tek başına eşinin sorumluluğunda. Bu durumda bu yükü azaltmak adına yardımcı olmadıkları kişi oğulları, gelinlik bir şey yine yok. Ayrıca kaçmayı göze alan insanın her şeyini kendisi ödemesinden daha doğal bir şey olamaz
Haklısınız konu sahibi öyle bişey dile getirmemiş ben konu başlığını yanlış algıladım galiba.

Merhaba arkadaslar.ben bi yillik evliyim kacarak evlendim ailem esimi istemedigi icin kacmak zorunda kaldim .esim tek cocuk anne babasi ayri.tum dugun masraflarini esim kredi cekerek karsiladi kayinvalidem emekli maasi aliyor ek olarak serbest calisiyo.kayinpederim tekstille ugrasiyo.ama hic yardimlari dokunmadi.esim dugun ve ev esyalari icin kredi cekti.dugundeki takilarim bile sahteydi gercegini almaya para kalmadi ben de bisey diyemedim.
Kaçarak evlenen kızların %90 ı aynı şeyden muzdarip.. Gönül ister sizi el üstünde tutsunlar ama olmuyor işte.. Kaçtığınız için size düğün yapmayı bile gereksiz görmüş olabilirler.. Kaçan gelinin kayın aile tarafında malesef pek değeri olmuyor gördüğüm kadarıyla.. Zaten kaçmadan evlenenlerden bile kayın aileden çekenler var😊

Neyse bunlar bir kenara dursun da kaçmadan evlenmiş bile olsanız kayın aile ya da kendi aileniz size birşey yapmak zorunda değil bence.. Madem ki evleniyorsunuz bunu istiyorsunuz evlenmeye yeteceğinize kanaat getirdiniz o halde evinizi de düğününüzü de kendiniz yapmalısınız diye düşünüyorum kimseden birşey beklemeyi de doğru bulmuyorum ben.. Tabi ki yardım edilse hoş olur genelde de zaten yapıyor aileler ama yapmasa da bence gücenecek bir durum yok..

Kaçarak evlenen kızların %90 ı aynı şeyden muzdarip.. Gönül ister sizi el üstünde tutsunlar ama olmuyor işte.. Kaçtığınız için size düğün yapmayı bile gereksiz görmüş olabilirler.. Kaçan gelinin kayın aile tarafında malesef pek değeri olmuyor gördüğüm kadarıyla.. Zaten kaçmadan evlenenlerden bile kayın aileden çekenler var😊

Neyse bunlar bir kenara dursun da kaçmadan evlenmiş bile olsanız kayın aile ya da kendi aileniz size birşey yapmak zorunda değil bence.. Madem ki evleniyorsunuz bunu istiyorsunuz evlenmeye yeteceğinize kanaat getirdiniz o halde evinizi de düğününüzü de kendiniz yapmalısınız diye düşünüyorum kimseden birşey beklemeyi de doğru bulmuyorum ben.. Tabi ki yardım edilse hoş olur genelde de zaten yapıyor aileler ama yapmasa da bence gücenecek bir durum yok..
Bir ara sayfada kacarak evlenmek isteyen kişiler vardı Umarim okuyorlardır bu sorunları

Bir ara sayfada kacarak evlenmek isteyen kişiler vardı Umarim okuyorlardır bu sorunları
Bu sayfada mı kaçarak evlenmek isteyen var?? 😨
Rabbim herkesi yuvasında mutlu etsin ama benim çevremde 10 taneden fazla kaçarak evlenmiş insan var ve bazısı boşandı bazısı mecburen devam ediyor ve hiçbiri de mutlu değil olamadılar.. İllaki istisna vardır ama ben hiç görmedim.. Konu sahibi arkadaşımıza da Rabbim yuvasına huzur mutluluk versin yanlış anlaşılmak istemem şimdi burda.. Ama öyle bir fikri olan varsa bunları söylemek istedim sadece..

Oğullarını yüzüstü bırakmalarının sebebi maalesef gelin yemesin rahat etmesin benim eşimden de ailesi kira alıyordu üstelik bana bakıp eşime sırf onun gıcığına alıyorum diyebiliyordu o yüzden anlıyorum yani bence tamda onu istemedikleri için böyle bende kaçtım ne çocuklarım değer gördü ne ben ama onları düşünmedim eşimi kim istemediyse karsısında durdum benim çocuklarımın kimsenin bir çorabın ihtiyacı yok almasınlar istemez ben düğün ü geçtim üstümdeki kıyafetle nikhıma gittim düğün falan hiç bişi görmedim evime eşya bile görmedim bomboş evde durdum yere buzdolabı kartonu serdim ses etmedim kimseden bişide beklemedim o yüzden az beklenti huzur getirir beklemeyin kimseden hiç birşey bu çocuğun babaannesi dahi olsa da üzülmeyin böyle şeyler için

Etrafin ne dusundugu onemli olsaydi zaten kacmazdiniz oyle degil mi? Demek ki siz kendi fikrinizi begenmissiniz ve kacmissiniz esinizle. Ayni sey esiniz icin de gecerli. O halde cocugunuzla birlikte bir dunya kuracaksiniz kendinize kimseyi de dinlememeye devam edeceksiniz bu kadar basit

Kaçarken kendi ailenize sormadığınız gibi eşinizin ailesine de sormamışsınızdır sanırım. Kendi ailenizden beklemediğiniz, görmediğiniz yardımı neden elin ailesinden bekliyorsunuz ki?
Kaçmasaydınız bile yardım etmek zorunda değiller zaten. Ortada bir sorun yok yani.

Olan olmuş. Hatayı başta kaçarak evlenmekle yapmışsın bu durumda da elinizdeki imkanlarla evlenmek zorundaydın. Şimdi takı vs için üzülme umarım mutlu olursun. Bunun icin dua et huzurlu ve mutlu bir evliliğin olsun

herşeyi dört dörtlük olanında derdi var. eskileri düşünmek yıpratır önüne bak olan olmuş. geçmişle kavga etmeyi bırakmalısın..

Evet ayrica gelin olarak hic deger gormedigimi hissediyorum .bi evlatlari var ve torun verdim onlara torununa hicbi sey almadilar

torun verdim ne allah aşkına? çocuk senin çocuğun.. senden ve babasından başka kimse ne sevmek ne ilgilenmek ne de eksiğini gidermek zorunda..
siz de işte mis gibi evlenmişsiniz.. biz de borçla evlendik hem de öyle böyle borçla değil. ama kimseden bir kuruş beklemedik ne evlenirken, ne sonrasında ne de çocuğumuz olduğunda..
biraz kendi hayatınızın sorumluluğunu kendiniz alın.. kimseden beklemeyin koskoca insanlarsınız..

Evet ayrica gelin olarak hic deger gormedigimi hissediyorum .bi evlatlari var ve torun verdim onlara torununa hicbi sey almadilar
Çok çok çok üzgünüm bunu söyledigim için ama zaten kaçarak evlenince kendi kiymetinizi kendiniz belirliyor oluyorsunuz. Yani siz kendinizi kıymete değer bulmamissiniz ki zamanında. Onlarda buna göre davranmış. Bu saatten sonra kendinize değer katmayı ve karsinizdakinin size kıymet vermesinden önce kendinize kıymet vermeyi bilin. Ben onlara torun verdim sizi kıymetli yapmaz. Tavuklar da yumurtluyor. Siz çocuğunuzu en güzel en hayırlı şekilde yetiştirmenin çabasında olun. Kimseden birşey beklemeden kendiniz en iyisini yapmaya çalışın lütfen.

Oğullarını yüzüstü bırakmalarının sebebi maalesef gelin yemesin rahat etmesin benim eşimden de ailesi kira alıyordu üstelik bana bakıp eşime sırf onun gıcığına alıyorum diyebiliyordu o yüzden anlıyorum yani bence tamda onu istemedikleri için böyle bende kaçtım ne çocuklarım değer gördü ne ben ama onları düşünmedim eşimi kim istemediyse karsısında durdum benim çocuklarımın kimsenin bir çorabın ihtiyacı yok almasınlar istemez ben düğün ü geçtim üstümdeki kıyafetle nikhıma gittim düğün falan hiç bişi görmedim evime eşya bile görmedim bomboş evde durdum yere buzdolabı kartonu serdim ses etmedim kimseden bişide beklemedim o yüzden az beklenti huzur getirir beklemeyin kimseden hiç birşey bu çocuğun babaannesi dahi olsa da üzülmeyin böyle şeyler için

Büyük marifet yapmışsınız, bravo
Bide anlatmışsınız uzun uzun
Baba evinde rahatlık battı dimi, gidip yerlerde süründünüz.
Bir de güzel bişey başarmış gibi gerine gerine anlatmayın, burayı cahil, aklı ermeyen kızlarda okuyor. İki gönül bir olunca palavralarınızı kendinize saklayın, olmuyor işte olmamış.
Kaçan kıymet görmez. Net. Aksini iddia edene güler geçerim.

torun verdim onlara torununa hicbi sey almadilar
Eşinizle kendi isteğinizle ilişkiye girdiniz, anatomik yapınız gereği eşiniz değil siz hamile kaldınız ve bebeğinizi doğurdunuz. Gayet normal işleyen bir süreç. Yani torun vermek onlar için yaptığınız büyük bir fedakarlık değil. Sanırsın kraliyet ailesine veliaht doğurdu. Torun verdimmmm.

Eşinizle kendi isteğinizle ilişkiye girdiniz, anatomik yapınız gereği eşiniz değil siz hamile kaldınız ve bebeğinizi doğurdunuz. Gayet normal işleyen bir süreç. Yani torun vermek onlar için yaptığınız büyük bir fedakarlık değil. Sanırsın kraliyet ailesine veliaht doğurdu. Torun verdimmmm.
Torun verdim cümlesi evet yanlış ama babaanne dede olarak insan torununa hediye almaz mi?Kimde gördünüz duydunuz...Valla sırf akabinde yorum yapmak için yapiliyo yaa

Back
X