Ailem eşimi sevmiyor herşeyini eleştiriyor,eşim ailemi eleştiriyor...

BubleGum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2008
199
0
96
İstanbul
Çok çaresiz hissediyorum şu anda. babamla da kavga ettim. kahvaltıda benim yanlış evlilik yaptığım ima edildi laf arasında kardeşim tarafından babam destekledi. başka kısmetlerimi istememişim gitmişim eşimle evlenmişim. zaten ne zaman eşimin lafı açılsa iyi değil hep eleştiri ve alaylı bir şekilde yüz ifadesi. tamam haklı oldukları çok yer de var ama ben üzülüp eşime karşı kinleniyorum bu sefer.
Zaten ben de eşimi sevmiyoru. pişmanım evlendiğime birbirimize hiç uymuyoruz,farklıyız. eşime sorarsanız iyi olan o kötü olan, hatalı olan, aptal olan benim ve ailem berbat bir aile ona göre. bi yandan eşimin eleştiri ve hakaretleri diğer yandan ailemim eleştirileri zaten ben mutsuzum pişmanın... kendimi kırk yılda bir toparlıyorum tam mutluyum derken iki taraftan biri sorun çıkarıyor. şimdiye kadar ayrılmadığıma öyle pişmanım ki anlatamam... ama çocuğum var ve hamileyim. bile bile yaptım bu hatayı anlaşamadığımızı bile bile ayrılamadım, ayrılma fobisi var resmen bende... kimse derdime çare bulamaz biliyorum ama yazdım işte sırdaşım yok anlatacak...

canım çok üzüldüm ama bir kez çocuk yapmışsın bi de üstüne ikinciyi niye yaptın.madem anlaşamıyorsunuz bebek yapmak da nerden çıktı.çocuklara yazık.benim görümcem de kocasıyla anlaşamıyordu hatta adam onu aldattı ama çocukları var diye barıştılar ama mutsuzlar ve olan çocuklara oluyor.mutsuz evlilikler mutsuz çocuklar

Eşini sevip sevmediğine emin ol önce.kızgınsın suan onun için eşine tepkilisin.bence anlasabiliyorsanız ne sen aileni nede o ailesini huzurunuzu kaçıracak derecede kaçırmalarına müsade etmeyin.bence bu görev sana düşüyor evi cekip ceviren bayandır.eşinden bunu anlamasını bekleme cünkü anlamaz erkekler.:59:

Sen evde mutlu değilsen niye 2.ci bir çocuk
Bende ayrılma fobisi var diyorsun eğer eşinle hiçbir konuda anlaşamıyorum dersen ömür boyu o zaman her yaptıklarını sineye çekeceksin şimdi hamileliğin verdiği stres sıkıntı eşinle ilgili huzursuzlar doğacak bebeği ne kadar etkiliyordur bunları ona yaşatmaya hiç hakkınız yok bence

yorumlar için teşekkür ederim. Ama cevaplar biraz sert olunca biraz daha üzüldüm doğrusu. Evet haklısınız ben yıllarca eşimin artılarını eksilerini oturup düşündüm . artıları da fazlaydı ama katlanamadığım davranışları da var. beni çok seviyor bunu da biliyorum. yazdığınız şeyleri ben de biliyordum daha önceden çocuk olmadan ayrılmak gerektiğini...v.s. benim aptallığım burada işte sonra da yaşım ilerledi korktum yalnız kalmaktan. 1 çocukla da ayrılınmaz artık arkadaşlar bitti ayrılma konusu çekmek zorundayım. İşim gücüm yok zaten, çocuğumu da hem babasız hem de yalnız bir kadın olarak sorunlarımla büyütemem. oğlumun hayatta tek başına (kardeşsiz) olmasını istemem. benim istediğim eşim bana müdahale etmesin,eleştirmesin ve ailem de sürekli eşimi kötülemesin. neyse, buraya gelen cevaplar zaten varolan üzüntümü ve pişmanlığımı iyice depreştirecek anlaşılan...
psikoloğa gitmek en iyisi sanırım.

canım evlilik zor bi kurum 2 farklı karakter çocuklar stres evde işteki sorunlar her iki tarafın aileleri kolay değil çok zor ama şunu bilki canım herkesde yaşanabilen şeyler bunlar inan canım hepimizde yaşanabiliyo bazı sıkıntılar,,, hamilelilktende böyle hissediyıo olabilirsin kendini çok üzme bebişlerini düşün inşallah arayı düzeltirsiniz yavrularınzla mutlu yaşarsınız :71:

Eşini gerçekten sevmiyorsan bu cekılecek dert değil.

bence hersey üst üste geldiği için böyle düşünüyorsun.

iki tarafta seni bunaltıyor sende iyice sıkılıyorsun üzülüyorsun.

Aileni muhakkak sustur arkadasım,

evlenmişsin etmişsin sevmiyorlarsa bile saygı duysunlar bari.

gerekirse görüşme hatta...sonucta o insan senin kocan nekadar kötü olsada!

eşinlede otur konuş,ailen hakkında konuşturma.

evliliğinde olan sorunları ailen biliyorsa bu alaysı tavırları eşini eleştirmeleri bu yüzdendir.

bir çok aile bu hatayı yapıyor...Üzülme hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Çok çaresiz hissediyorum şu anda. babamla da kavga ettim. kahvaltıda benim yanlış evlilik yaptığım ima edildi laf arasında kardeşim tarafından babam destekledi. başka kısmetlerimi istememişim gitmişim eşimle evlenmişim. zaten ne zaman eşimin lafı açılsa iyi değil hep eleştiri ve alaylı bir şekilde yüz ifadesi. tamam haklı oldukları çok yer de var ama ben üzülüp eşime karşı kinleniyorum bu sefer.
Zaten ben de eşimi sevmiyoru. pişmanım evlendiğime birbirimize hiç uymuyoruz,farklıyız. eşime sorarsanız iyi olan o kötü olan, hatalı olan, aptal olan benim ve ailem berbat bir aile ona göre. bi yandan eşimin eleştiri ve hakaretleri diğer yandan ailemim eleştirileri zaten ben mutsuzum pişmanın... kendimi kırk yılda bir toparlıyorum tam mutluyum derken iki taraftan biri sorun çıkarıyor. şimdiye kadar ayrılmadığıma öyle pişmanım ki anlatamam... ama çocuğum var ve hamileyim. bile bile yaptım bu hatayı anlaşamadığımızı bile bile ayrılamadım, ayrılma fobisi var resmen bende... kimse derdime çare bulamaz biliyorum ama yazdım işte sırdaşım yok anlatacak...

valla nediyim tam bilemiyorum.. sonuçta evlendiğinde sende pişman olduğunu söylüyorsun.. ama bunun üstüne tekrar çocuk yapmışsın.. yaşın kaç bilmiyorum ama bence çok cahilce davranmıssın.. böle söylüyorum diye kızma bana .çünkü kimseye anlatamam burda paylaşayım demişsin hangi yakınına sölesen bunu der sana.. zaten ailene sölesen ben sana dememişmiydim olur.. tamam sevmiş olabilirsin .eşini. benceilk başta ne eşine ailen hakkında kötü konuşma şansı verecektin. nede ailenin kocan hakkında kötü konuşmasına.. tamam aile eleştirebilir ama kötü konuşmamalı bence..
ben şuan allaha şükürler olsun maşallah eşimle çok mutluyum ailemde onu çok sever.oda ailemi sever saygı duyar. aynı şekilde ailemde severde saygıda duyar..
Ama bu durumda bile çocuk yapma konusunda hala endişeliyim .. geleceği dşünüyorum. evliliğimiz birazdaha otursun diyorum..

Şu anda bunları düşünme hamile olduğunu söylüyorsun bebeğine odaklan..Bir de ailene kesin yasak getir eşin hakkında konuşmasınlar,eşini de uyar ailen hakkında konuşmasına izin verme bir süre eşinle ailen pek bir araya da gelmesinler hatta...Ayrılmayı zaten düşünmüyorsan birbileri hakkında konuşurlarsa da umursamamaya çalışmalısın ayrıca pardon da ayrılmak öyle kolay değil sen ailenin söylediklerinin etkisinde kalıp pişmanım diyorsun bence.
Artık senin ailen eşin ve çocukların.

başlığı görünce hahhh dedim tam benim başlığım dedim..bende eşimi bir türlü ailesine benimsetemeyenlerdenim senin gibi..ama ben eşimi çooooooookkkk seviyorum...çok şükür 4 yıldır mutluyum..tek sorun kirada oturmamız ve eşimin 6 ay çalışamadığı için borçlenması..ailem söylendide söylendi ..hiç birşeyine tahammülleri yok..zor valla...ama sen eşini sevmiyorum demişssin işte bu kötü..:97: keşke sevmeye çalışsan ailenin söylediklerin etkilenmemelisin..sen kendi yaşantına ve eşinin iyi halleriyle barışık olmalısın..bide hamilesin şimdi ruh halinin değişmesi çok normal..bence doğuma kadar ani bir karar verme..çünkü çok hassas bi dönemdesin..ailen eşinle ilgili bir konuya girince kapatalım lütfen ben hamileyim ve artık bunları duymak istemiyorum de sustur :57:ve ne olursa olsun benimde yaptığım gibi eşin seni üzdüğünde ki bu her evlilikte olur gidip ailene anlatma canm..:50: çünkü ozaman dahada soğuyorlar ..bende çekiyorum 4 yıldır arada laf sokuyorlar ama fazla görüşmüyorum..hatta bugünde sorun yaşadım..çünkü eşimi kendimi üzmek istemiyorum..önemli olan bizim mutluluğumuz..sevdiremiyince olmuyor..ağzınla kuş tutsan yyaranamıyorsun..boşver ...kendini üzme..ve doğacak bebeğini düşün önce..sonra bakarsın eşinle herşey düzelir..kendini yıpratma canım..:50:

Durumuna çok üzüldüm.Yorum yapamıyorum canım sadece şunu söyleyebilirim ailen eşini sevmeyebilir fakat sana karşı eleştirmeleri yalnış ne kadar kötü olsada senin kocan çocuklarınında babası. Aileni öyle konuşmamaları için uyarırsın seni anlayabilirler sanırım :70::70::70::70::70:

Çok özel değilse neden ailen eşini istemiyor?
sen de ailene katılıyosun bu daha da enteresan...:32:

Ohoo arkadaşım siz herşeye bile bile lades demişsiniz.

Çocuk yapmışsınız,çocuk doğuracaksınız..

Kendiniz madem hem şikayetçisiniz,hem hamile kalıyorsunuz,

peki neden dert yanıyorsunuz?

Hem ağlarım,hem giderim gibi birşey bu..Madem hatalarınızın farkındasınız

bari eşinizi ve ailenizi konu mankeni yapmayın.

Kusura bakmada ailendede suc var senin kocanla alay ediyolar hep elestiriyorlarmis hicmi düsünmiyolar sen bunun etkisinde kalip aksam gidip kocanla kavga ediceni felan??? Ozaman yani biraz hakli ailene karsi tavir almasina yanii senn seni sevmiyenleri severmiydin??? Tabiki esin hakliysa benim esim haksiz yere alay edip elestiriyorlarsa aneme babama kardesime hepsine vericek cevabim olur bence sen ailene biraz uzak durucani söylesen iyi olur...

Ailen eşini sevmiyor,eşin aileni sevmiyor.
Peki eşinle sen birbirinizi seviyor musunuz ? Cevap evet ise umut vardır.

Öncelikle eşine,kesinlikle ailenin söylediklerini,hatta yaptıklarını anlatma.
Ailene de eşinden fazla sözetme,sadece takdir edilecek yönlerini anlat.
Ailenle fazla zaman geçirmemeye çalış.Onları görmeye elbette git ama özel konulara girecek kadar uzun zaman geçirme.İmalı sorular sorup hayatını didiklemelerine izin verme.
Fazla yorum yaparlarsa "o benim eşim" veya "çocuklarımın babası" diyerek kısa ve kesin tepki göster.Tartışmaya girme,savunmaya geçme,yoksa üzerine gelirler.

Eşine de ailen hakkında konuşma fırsatı tanıma.Aileni sevmek zorunda değil ama saymak zorunda.Önce kendini saydır.Tartışma kapatmayı bilmen lazım.Gereksiz ağız dalaşları eşler arasında yüzgöz olup saygıyı kaybetmeye yolaçar.Bazen "tartışmak istemiyorum " diyerek bazen de susarak sınırı koru.

yorumlar için teşekkür ederim. Ama cevaplar biraz sert olunca biraz daha üzüldüm doğrusu. Evet haklısınız ben yıllarca eşimin artılarını eksilerini oturup düşündüm . artıları da fazlaydı ama katlanamadığım davranışları da var. beni çok seviyor bunu da biliyorum. yazdığınız şeyleri ben de biliyordum daha önceden çocuk olmadan ayrılmak gerektiğini...v.s. benim aptallığım burada işte sonra da yaşım ilerledi korktum yalnız kalmaktan. 1 çocukla da ayrılınmaz artık arkadaşlar bitti ayrılma konusu çekmek zorundayım. İşim gücüm yok zaten, çocuğumu da hem babasız hem de yalnız bir kadın olarak sorunlarımla büyütemem. oğlumun hayatta tek başına (kardeşsiz) olmasını istemem. benim istediğim eşim bana müdahale etmesin,eleştirmesin ve ailem de sürekli eşimi kötülemesin. neyse, buraya gelen cevaplar zaten varolan üzüntümü ve pişmanlığımı iyice depreştirecek anlaşılan...
psikoloğa gitmek en iyisi sanırım.

valla istediğin şeyler şükür ki değiştirebileceğin şeyler.bir kere ailenin eşini kötülemesine neden izin veriyorsun ki? herkes herşeyi eleştirmeye pek meraklı hele de bu evlilikse tadından yenmez ama insanların bize nasıl davranacağını yine biz belirleriz.benim ailemden biri eşimi kötülese o an haddini bildiririm,sana ne oluyora getiririm işi.

eşinin seni eleştirmesi de yine senin elinde sana da gerçekten hata olarak gelen şeyleri değiştirmeyi deneyebilirsin.yok bana doğru kocama yanlış diyorsan o zaman da eşine eleştirilerden yorulduğunu yıprandığını eleştiri almak istemediğini uygun bir dille anlatırsın.anlamazsa sert yaparsın.

ayni dert bendede var sormaa su an kafayi yecek bir durumdayim cok caresizim tipki senin gibi ailem zaten taa bastan beri esimi istemediler onu bir türlü damat olarak kabul edemediler herseyimize karistilar sevilmedigini esim anliyordu oda bu ailemin tavrindan cok rahatsiz olup tavir aldi surat asmalar ailemi görünce hürmetsizlik ve sürekli suratima karsi ailemi kötülemeler. bir yandan ailem esimi habire bana kötülemesi beni esimden soguttular. yaaa nekadar zor bi durummm inan yazdikalrini okutukcaaa sanki benim durumumu anlatmissin. canim ama suclu oldugunu ne aile kabul ediyor nede es. ama sucluluk yariya yariya bence. esimizi fazla koriyamadik ailemize karsi cok ezdirdikk taviz verdik onlarda igce tepemize bindiler basta tavrimizi koyacaktik ezdirmicektik esimizi olmadi uzak yere tasinacaktikk. su an bende bosanmanin esiyindeyim eismi seviyorum ama ailem beni baski altina almis dayak bile yedim sirf esimle barismak istiyorum diye kendi esimi evime bile alamiyorum sirf babam izin vermiyor diye. piskolojim cok bozuldu istersen dertleselim arkadasim:(((((((

Kusura bakmada ailendede suc var senin kocanla alay ediyolar hep elestiriyorlarmis hicmi düsünmiyolar sen bunun etkisinde kalip aksam gidip kocanla kavga ediceni felan??? Ozaman yani biraz hakli ailene karsi tavir almasina yanii senn seni sevmiyenleri severmiydin??? Tabiki esin hakliysa benim esim haksiz yere alay edip elestiriyorlarsa aneme babama kardesime hepsine vericek cevabim olur bence sen ailene biraz uzak durucani söylesen iyi olur...

ya sorma arkadasim aynisini bende yasiyorum 7 aylik evliyim 7 aydir hemde haftanin 7 günü esimi elestire elestire adamdan sogudum otomatikten bende ailemin etkisi altinda kalip esime evde kötü davrandim evligimiz kabusa döndü arkadas öyle bir yazmsiki. insan cocugunun iyligini isterken farkina varmadan cok büyük kötülük yapiyorr birde yaptiklari hatayi kabullenmemeleride ayri bi sinir bozucu olay

merhaba; bu konunun üzerinden 3 yıl geçmiş şuan ne durumdasınız bilmiyorum ama umarım düzelmişdir. bende bugün tam 1 yıl 3 günlük evliyim bende ailemle aynı konuları yaşıyorum bir çoğunuzun söylediği gibi aileme karşı gelemediğim için eşimi aileme karşı çok ezdirdim. eşimin yüzüne karşı ara sıra eleştirseler bile genellikle bana eşimi çok kötülüyorlar hatalarının olduğunu kabul ediyorum ama ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. ben hiç fark etmedim ama söylediklerine göre eşim onlar her bize geldiğinde surat asıyormuş ne yapacağımı bilmiyorum :(

Back
X