Ailem eşimi sevmiyor herşeyini eleştiriyor,eşim ailemi eleştiriyor...

Ya aile dediğin yanlış yada doğru kararının arkasında durur seni destekler mutlu oldiye uğraşır, sen o tercihi yapmışsın ve çoluk çocuğa karışmışsın artık bu ne düşüncesizlik. Kimseyi eşine, evliliğine konuşturma ben çok üzülüyorum ve gidip eşimle kavga ediyorum siz böyle konuşunca de. Çünkü insanoğluyuz böyle şeyler gerçekten etkiliyor bir anda olumsuzlaşıyoruz. İnanıyorum ki sen ailenin konuşması üzerine bu kadar alevli ve olumsuzsun. Eminim çok da kötü bir evliliğin yoktur tatlım, şu an sinirlisin ve hamilelik psikolojisi bu, bende hamileyken neler kuruyodum kaçkere boşandım barıştım:) ama kafamda:) toparlan, çoğu bekarlıktan ondan daha çoğu da bebeği olmadığı için mutsuz sen evli ve çocuklusun allaha şükür,biraz sakinleş sonra karar verirsin eşinle uyumlu musun değil misin

merhaba; bu konunun üzerinden 3 yıl geçmiş şuan ne durumdasınız bilmiyorum ama umarım düzelmişdir. bende bugün tam 1 yıl 3 günlük evliyim bende ailemle aynı konuları yaşıyorum bir çoğunuzun söylediği gibi aileme karşı gelemediğim için eşimi aileme karşı çok ezdirdim. eşimin yüzüne karşı ara sıra eleştirseler bile genellikle bana eşimi çok kötülüyorlar hatalarının olduğunu kabul ediyorum ama ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. ben hiç fark etmedim ama söylediklerine göre eşim onlar her bize geldiğinde surat asıyormuş ne yapacağımı bilmiyorum :(

Arkadaşım yeni üyesin. Burda 3 yıllık konulara yorum yapılınca buna konu hortlatma diyoruz. Bir de insanlar hep ilk yazan arkadaşa yorum yapıyor. Ben senin mesajını şans eseri gördüm. Eğer senin derdine bir şey yazsınlar istiyorsan kendi konunu aç. Herkes o zaman senin yazdıklarına yorum yapar ve yardımcı olur.

yorumlar için teşekkür ederim. Ama cevaplar biraz sert olunca biraz daha üzüldüm doğrusu. Evet haklısınız ben yıllarca eşimin artılarını eksilerini oturup düşündüm . artıları da fazlaydı ama katlanamadığım davranışları da var. beni çok seviyor bunu da biliyorum. yazdığınız şeyleri ben de biliyordum daha önceden çocuk olmadan ayrılmak gerektiğini...v.s. benim aptallığım burada işte sonra da yaşım ilerledi korktum yalnız kalmaktan. 1 çocukla da ayrılınmaz artık arkadaşlar bitti ayrılma konusu çekmek zorundayım. İşim gücüm yok zaten, çocuğumu da hem babasız hem de yalnız bir kadın olarak sorunlarımla büyütemem. oğlumun hayatta tek başına (kardeşsiz) olmasını istemem. benim istediğim eşim bana müdahale etmesin,eleştirmesin ve ailem de sürekli eşimi kötülemesin. neyse, buraya gelen cevaplar zaten varolan üzüntümü ve pişmanlığımı iyice depreştirecek anlaşılan...
psikoloğa gitmek en iyisi sanırım.

o zaman ailenize biraz kulak kapayın.
böyle oldukça eşinizden daha da soğursunuz.
artık 2 çocuk var aileniz hala eşinizi mi kötülüyor, onlar da ilginç yani.
ayrılsanız bu defa da biz mi dedik yuvanı boz diye derler.

merhaba; bu konunun üzerinden 3 yıl geçmiş şuan ne durumdasınız bilmiyorum ama umarım düzelmişdir. bende bugün tam 1 yıl 3 günlük evliyim bende ailemle aynı konuları yaşıyorum bir çoğunuzun söylediği gibi aileme karşı gelemediğim için eşimi aileme karşı çok ezdirdim. eşimin yüzüne karşı ara sıra eleştirseler bile genellikle bana eşimi çok kötülüyorlar hatalarının olduğunu kabul ediyorum ama ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. ben hiç fark etmedim ama söylediklerine göre eşim onlar her bize geldiğinde surat asıyormuş ne yapacağımı bilmiyorum :(

canım aynı durum bizde de var,
ailem eşimi hiçbir zaman istemedi.
özellikle babam.
evleneli 3 sene olacak hala eşimi kötülüyor bana
eşim de sürekli babam hakkında söyleniyor kendi kendine.
eşimi susturuyorum ama babam bi türlü susmak bilmiyor.
ben de ikisini de dinlemiyorum artık.
yoksa sinir oluyorum.
eşime de kızıyorum içten içe. bazen haklı bazen haksız şekilde.
o yüzden artık evlenmişsin, eşinin herkeste olabilecek eksikliklerini eleştirmelerine izin verme.
eşine yaşadığın problemleri de ailene birebir yansıtma, sen affedersin ama onlar affetmez ve eşini sevmiyolarsa her fırsatta bak böyle böyle yapmıştı diye karşına çıkarırlar.

Senin sorunun eşinle değil bence ailenle. Onların tutumu seni etkiliyor. Ailenin eşini sevmediğini de eşin biliyor böylece onlara karşı bileniyor. Sen arayı bularak iki tarafa da birbirleri hakkında konuşmamayı öğretmelisin.

Senin sorunun eşinle değil bence ailenle. Onların tutumu seni etkiliyor. Ailenin eşini sevmediğini de eşin biliyor böylece onlara karşı bileniyor. Sen arayı bularak iki tarafa da birbirleri hakkında konuşmamayı öğretmelisin.

Back
X