Ailem evlenecegim insan "parasal konular"

Cogu is yerleri lise uni mezunu ariyor benimkide ikisininde mezunu degil o yuzden is imkanlari kisiltli duzenli is yok
Sevgilini korumak için ne güzel bahanelerin var ama Annene paraci derken hiç rahatsız olmuyorsun? Lise mezunu olmadan çalışabilecek bir çok iş alanı var.keske kendi Annen hakkında konuşurken de bu kadar korumacı olsan.

Babaannem hep şey derdi:
AŞK, KARIN DOYURMAZ... tontonum geliverdi aklıma şimdi :)

Cogu is yerleri lise uni mezunu ariyor benimkide ikisininde mezunu degil o yuzden is imkanlari kisiltli duzenli is yok

Valla canım çok haklılar. Lütfen artık kadınlar gözlerinizi biraz açın, sevgi karın doyurmuyor. Evlenince her şey muhteşem olmuyor. Evlilik tek başına bir sürü sorunluluk demek zaten. Eğer maddi sıkıntılarda çıkarsa işte o zaman çekilmez olur ve sevgi mevgi kalmaz. Tecrübe her zaman haklı çıkar.

Yasadigimiz sehirde is imkanlari cok kisilti dogru duzgun sigorta veren is bile yok cogu yer asgeri ucret bile vermiyor ve benimkide lise terk lise mezunu degil cogu yerde mezun ariyo o yuzden duzenli is de olmuyor
ee bu adamla yuva kurmayı nasıl göze alıyorsun sen?
perişan olacağınız ortada.
daha evini geçindirecek kadar bile kazancı olmayan bir adamla evlenip te napacan?
Allah akıl fikir versin.
Kendi kendinizin başını yakıyor ondan sonra da dövünüyorsunuz.
Biraz gerçekçi olun ,ve çok ça da mantıklı olun.
Ailen haklı.
işsisz güçsüz adamı kapıdan bile sokmam ben de

Annen ve teyzenler paraci degil seni dusunuyorlar.

Cidden isi olmayan biriyle nasil bir hayat devam ettirmeyi dusunuyorsun. Ne yiyip ne iceceksiniz cocuk olunca nasil bakacaksiniz.

Gezmek isteyeceksiniz onu soylemiyorum bile.

Bak canim issiz bir es olmaz. Evlenmeden duzenli bir ise girsin az kazansin ama para kazansin. Simdi toz pembe hayat ayni evin icinde 3 ayda baslar issiz gezerse kavgalar.

Sonra toplan kv evine yerles. Al sana bir suru dert tasa. Eeee gitti hayat o zaman sevginde kalmaz sayginda.

Once sevdigine sunu soyle duzenli bir isinin olmasi gerek evlenmemiz icin.

3 ay calisinca dugun yapma soyle 1 yil calissin bak bakalim sorumlulum alabilecek birimi.

Evliligin sorumlulugunu alamazsa iyle sevgiyle sadece flort donemi gecer.

Paranın varlığında paranın bi önemi yoktur, önemli olan para yokken de para senin için önemli mi değil mi ona bakmak lazım. Benim kocamın da aham şaham işi yoktu ama gözlemledim, bugüne kadar kimseden borç almamış, asalak yaşama derdinde değildi, işinde onca zorluğa rağmen çıkmak istemiyodu vs vs kısaca çalışmaya gönlü vardı ve yanılmadım da hala öyle bi şekilde zor şartta da olsa çalışıyo sorumluluğunu biliyo umarım erkek arkadaşın da öyledir ama sen gözlemlemelisin erkeğin çalışmayanı ve sorumsuzu çekilmez. Ben faturalarım nerden yatıyo bilmem.

düzenli işi olmayan adamı ailemın karsısına cıkartmam
zengın olması değil konu ancak sorumluluklarını bılıp calısması gerekır

Zengin olmasi farkli duzenli bir isi olmasi farkli seyler.
Ailen zengin diye istemiyorsa haksız ama düzensiz isi var diye istemiyorlarsa sonuna kadar hakli.
Yaşınız küçük gibi geldi bence biraz daha bekleyip sevgilinizi gozlemleyin. Tembellikten,ugrasmadigindan mi duzenli bir isi yok yoksa gercekten aksilikler ust uste mi geliyor.
Eger huyu buysa yakarsin kendini

Şimdi toz pembe geliyor olabilir herşey ama bırakın evlenmeyi daha evlilik hazırlığında sorun olacak bu.
Biraz gerçekçi olmak lazım. Çok zenginlikten bahsetmiyorum ama ev geçindirmek, bir evi çekip çevirmek hiç kolay değil hele ki bu devirde.

Birde şu aşık olduğunuz adamları savunup ailenizi yeriyorsunuz ya.
Kadın sana zengin olsun dememiş karnınızı doyurabilicekmisiniz demiş kısaca.
Ama işte sevgilisine çokaşık kız modeli.
Duvarları kemirirsiniz aç kaldığınızda aşkına sahip çık tabi

aslında annene hak vermedim değil parasızlık değil de işsizlik zor gerçekten hele ki evlendikten sonra.. düşünsene bi ev kuracaksın bir sürü ihtiyacın olacak, ilerde çocuğun olacak onun masrafları olacak, sen de çalışmıyorsan çok zorlanırsınız. hem aşk dediğin şey bitince insan gerçekleri görebiliyor o zaman daha da mutsuz olursunuz. hani az da olsa sürekli bi geliri olsa sıkıntı değil ama düzenli bi işi olmaması sıkıntı yaratır ileride.

Parasi olup olmamasi neyse ama.
Düzenli olarak calismasi lazim. Caliskan olmasi gerek. Duurumu cok cok zengin olmasim ama taşı sıksa suyunu cikartacak karakterde olsun.
Ve bence evlenmeden önce birikim olmasi lazim az da olsa. Bir 10 bin lira en az olmasi gerek.
Çünkü evlenince borc odicem diye ilk zamanlar feci gecebilir.

Öncede yazmıştım,babası 20 yaşındaki kızının evlenmesine nasıl izin veriyor..
Çocuğun belli bir işi yok nasıl geçinecekler.
Evliliğiçocuk oyuncağı zannediyor herhalde kızımızda..
Para önemli,ne yiyecek ne içecek..
Birde oğlanın ailesiyle beraber oturma durumları vardı..
Yersiniz artık birbirinizi...

Reactions: anu
Canım şu an böyle düşünmen normal. Ama ailenin hakkı yok diyemem. Şimdi evlenebilirsin, onunla yuva kurmak onunla beraber olmak isteyebilirsin.. Şu süreçte gözüne ve aklına bunun dışında bişey görünmez. Ama maddi konu gerçekten önemli. Evlendikten sonra ekonomik olarak bi gücü olmayan erkekle beraber olmak zaten sizi yıpratacak ve pişmanlıklar yaşatacak sana. O aşamada ailene hak vermen senin için çok şeyi kaybettirmiş olur.
İyisi mi şimdi düşün bunu.. İş yok.. Para yok... Sevgi var aşk var.. İnan olmuyor. O sevgi o aşk o aşamada hiç bişeye yetmiyor. Pişman olmamak için ufkunu aç ve mantıklı düşün derim. Abla tavsiyesi olarak al bunu

yaşın küçük diye düşünüyorum. aşk sevgi şimdi gözlerin kamaşıyor ama yarın öbürgün evlendiğinde geçim derdi başlayınca bak bakalım o aşktan eser kalacak mı? düzenli işi yokmuş. demek ki ya girdiği yerde dikiş tutturamıyor ya çalışma hevesi yok. aynı durumda olan tanıdığım bir kız vardı. evlenmeden önce oğlan ikidebir iş değiştiriyormuş, evlenince bir aile düzenine geçince değişir diye umdum diyor kız. ama evlendikten sonra aylarca çalışmamış oğlan. kızın kazancıyla geçindiler. sonra da boşandıklarını duydum zaten. başını yakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…