Hanımefendi bakın üyelere çok sinirleniyorsunuz anlamaya da çalışıyorum sizi. Bağlamışsınız, seviyorsunuz, gözünüz şuan bazı şeyleri görmüyor belki de inanmak istemiyorsunuz. Ama lütfen dışarıdan biri olarak bakmaya çalışın. Erkekler kadınlar gibi değildir. Kadınların bir kısmı aldatılmayı kabul edebiliyor. Haa ama o evlilik sürecinde de defalarca bu konu üzerinden tartışmalar devam eder. Ama erkeklerde böyle değil. Ben, sözüm meclisten dışarı "kendini geliştirememiş, cahil cühela kalmış, karısından başkası ile yapamayacağını düşünen" o Esra Erol'daki erkekler dışında aldatılan erkeklerin evliliğini sürdürdüğünü hiç görmedim. Sürdürmez de zaten, gururuna yediremez, kadını gördükçe dellenir. Bir erkek aldatıldıysa (hele ki şiddet uygulayacak kadar öfkelendiyse, bu duruma kadar geldiyse demek ki adamın bir erkeklik gururu var) erkeklik gururuna yediremez durumu ve çocuk falan dinlemez bırakın 20 yıl aynı evde yaşamayı 1 gün yaşamaz, çocuklarını da alır o kadını evden gönderir, kadının ailesine kadar rezil eder. Adamın size söylediği şey mantığa uymuyor bir kere. Aldatıldıysa mahkemeye giderdi, çocuklarının velayetini ister boşanırdı. Bana da geçmedi bu aldatılma mevzusu.
Hayır bir de senelerce ayrılmak istemiş ama kadın ve ailesi hep buna karşı gelmiş diyorsunuz da bir dilekçe verip boşanma davası açmak çok zor değil. Onlar istediği kadar istemesin boşanmayı.
Neyse bence evlenin. Yaşayıp görün madem. Bu kadar kişi ve aileniz ısrarla evlenmeyin diyorsa bir bildikleri olduğu için diyorlar. Yoksa sizi tanımıyoruz. Bize ne sizin o adamla evlenip evlenmemenizden. Mutsuz olmayın diye anlatmaya çalışıyoruz. Adamı sizin elinizden alıp biz nikahımıza almayacağız. Bi haklı çıkma gayreti de değil. Sizi uyandırma gayretinde bu insanlar. Başınızı yakmayın diye. Ama olgun bir insan hala bu kadar tavsiyeye rağmen bile görmemek istiyorsa bazı şeyleri oldurmaya zorlamaya da gerek yok. O yüzden bence evlenin ve yaşayarak görün. İnşallah biz haksız çıkarız da siz mutlu olursunuz.