Ailem genç kızlık hevesimi elimden aliyor

skymoon6

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2025
23
5
1
20
Ben genç bir kızım ama ailem o kadar katı ki bir genç kız gibi davranma izin vermiyorlar. Bu yaşıma kadar bir kere makyaj yapmama süslenmeme bakım yapmama izin vermediler ya da laf soktular, söylendiler, ima yaptılar veya tehdit ettiler. Kendimi bu yüzden hiç beğenemiyorum. Makyaj yapamıyorum. Daha yeni kendime bı hevesle eyeliner aldım diye annemin yüzü 5 karış düştü tüm gün sinirle nefretle davrandı bana. İçimde heves falan da kalmadı. Bu yüzden yüzüme hiç makyaj bile yapamıyorum bakım bile yapamıyorum. Sadece her gün yüzümü yıkar dişimi fircalarim. Beni zamanında zorla kapattıkları için şimdi saclarimdan da nefret ediyorum en yakın zamanda saçlarımı kazıyacağim. Artık tümüyle erkek gibi davranicam çünkü artık içimde kız gibi davranma hevesi bırakmadılar. Saclarimin omzuna duşmesinden bile nefret ediyorum. Normalde yasitlarim upuzun saçlarıyla çok mutlu olurken ben saçlarimdan iğreniyorum. Daha fazla bu saçla duramam. Bende makyaj yapmak istiyorum ama makyaj yapınca evde kıyamet kopmasını oruspu damgası yemeyi istemiyorum. Bende bakım yapmak istiyorum ama bakım yapınca senin sevgilinim var diye imalar yapıp günümü zehir etmelerini istemiyorum. Sonra neden bakımsızsin diye beni azarlıyorlar. Bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim.

Anladığım kadarıyla okumuyorsunuz. İçinden geldiğin gibi davransan sadece surat mi asarlar yoksa ilerisi olur mu?
Hayır okuyorum ama gerçekten o kadar baskı yapıyorlar ki 20 yaşımda olmama rağmen telefonu elimden alacaklardı resmen. Ki istediğim gibi davransam daha kötüsünü yaparlar. Bu yaşıma kadar manipülasyonlarla büyüdüm

Ben genç bir kızım ama ailem o kadar katı ki bir genç kız gibi davranma izin vermiyorlar. Bu yaşıma kadar bir kere makyaj yapmama süslenmeme bakım yapmama izin vermediler ya da laf soktular, söylendiler, ima yaptılar veya tehdit ettiler. Kendimi bu yüzden hiç beğenemiyorum. Makyaj yapamıyorum. Daha yeni kendime bı hevesle eyeliner aldım diye annemin yüzü 5 karış düştü tüm gün sinirle nefretle davrandı bana. İçimde heves falan da kalmadı. Bu yüzden yüzüme hiç makyaj bile yapamıyorum bakım bile yapamıyorum. Sadece her gün yüzümü yıkar dişimi fircalarim. Beni zamanında zorla kapattıkları için şimdi saclarimdan da nefret ediyorum en yakın zamanda saçlarımı kazıyacağim. Artık tümüyle erkek gibi davranicam çünkü artık içimde kız gibi davranma hevesi bırakmadılar. Saclarimin omzuna duşmesinden bile nefret ediyorum. Normalde yasitlarim upuzun saçlarıyla çok mutlu olurken ben saçlarimdan iğreniyorum. Daha fazla bu saçla duramam. Bende makyaj yapmak istiyorum ama makyaj yapınca evde kıyamet kopmasını oruspu damgası yemeyi istemiyorum. Bende bakım yapmak istiyorum ama bakım yapınca senin sevgilinim var diye imalar yapıp günümü zehir etmelerini istemiyorum. Sonra neden bakımsızsin diye beni azarlıyorlar. Bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim.
20 yas küçük bir yaş degil önce bi ise girince para biriktirip kendi evinize taşının sonuçta kimsenin ailesi dahil yetişkin bi kadının hayatına bu kadar müdahale etme hakkı yok siz bir kere 20 yasinda olacaksınız ve tek bi hayatınız var bu şekilde heba etmeyin

20 yas küçük bir yaş degil önce bi ise girince para biriktirip kendi evinize taşının sonuçta kimsenin ailesi dahil yetişkin bi kadının hayatına bu kadar müdahale etme hakkı yok siz bir kere 20 yasinda olacaksınız ve tek bi hayatınız var bu şekilde heba etm
Hayatım manipülasyonlarla geçti. Delirmenin eşiginde olduğumu düşünüyorum. Beni o kadar manipüle ettilerki kimseye güvenemiyorum, evden ayrilamiyorum aylarca evde kaldığım oldu bu yüzden okulu dondurdum. Arkadaşlarımla bile görüşemedim. Arkadaşımla gorüşmeme izin verseler de çıkamadım evden. Bilmiyorum illa gidicem bu evden ama çok zor olucak galiba.

İş bulup çalışırsan biraz daha özgürleşecek alan bulabilirsin yada kpss hazırlanıp atanmaya çalış
Onlara maddi olarak bağlı olduğun sürece onların kurallarıyla yaşamaya da mahkumsun

Merhametsiz yobazlar. Bunlar sizi yakın zamanda baş göz etmeye de çalışır. Allah kahretsin böyle yobaz, çocuğunun ruhundan anlamayan, onları mutsuz etmek için yaşayan anne babaları! Sonra niye kızlar mutluluğu saçma sapan adamlarda arıyor. Mutsuz çünkü, sevgi görmeden büyüyor çünkü.

Ne baskıcı aileler tanıdım kızları istediklerini,akıllarına koyduklarını yaptılar bir kavga iki kavga gerekirse her seferinde kavga ama sonunda kabul ettiler ve sonunda o kızlar kendisine karışılmadığında daha çok ailelerinin istediği şekilde oldular. Ha olmayadabilirlerdi sonuç olarak kendi istediklerini bir şekilde hazmettirdiler ailelerine. 20 yaşındaki kıza bu kadarda baskı kurulmaz belki kızanlar olacak ama bildiğinizi okuyup tepkileri görmezden geliceksiniz.

Evet çok abartılı davranıyorlar ama okulu bitirip bir işe girip kendi yolunu çizmekten başka seçenek görünmüyor maalesef.
Ayrıca eyeliner sürmek isteyen kıza bu şekil davranan bir ailenin ben ayrı eve çıkacağım diyen kıza nasıl davranacağını düşünmek bile istemiyorum. Ekonomik şartlara hiç değinmiyorum bile, o kadar uçarı tavsiyeler geliyor ki hayret ediyorum. Bu kız okulu bitirip atansa bile başka şehre yalnız göndermemeye çalışacaktır ailesi muhtemelen.

Akademik başarınız çok mu düşük? Neden eğitiminize devam etmediniz?Her kadın okumalı ama ailesi bu denli baskıcı olanlar KESİNLİKLE okumalı.Aksi taktirde ailenle aynı kafada biriyle evleneceksin bir boyundurluktan çıkıp diğerine gireceksin.

Evet çok abartılı davranıyorlar ama okulu bitirip bir işe girip kendi yolunu çizmekten başka seçenek görünmüyor maalesef.
Ayrıca eyeliner sürmek isteyen kıza bu şekil davranan bir ailenin ben ayrı eve çıkacağım diyen kıza nasıl davranacağını düşünmek bile istemiyorum. Ekonomik şartlara hiç değinmiyorum bile, o kadar uçarı tavsiyeler geliyor ki hayret ediyorum. Bu kız okulu bitirip atansa bile başka şehre yalnız göndermemeye çalışacaktır ailesi muhtemelen.

Öyle olmuyor okulu bitirip ataninca ailenin gözünde kızımız memur oldu güveni geliyor.Aynisini yaşayan arkadaşım var hatta liseyi bile okutmadilar kıza da gizli gizli açıktan okudu."Ben üniversiteyi kazandım" deyince gönderdiler.

Hem diyelim ki okudu ,atandı ve aile göndermiyor.Çikar gider habersiz, kendi başına yaşayacak parası olduktan sonra kim kendi olmaktan vazgeçer ki?

Ay canım gençlik ele birkez geçiyor, en güzel zamanlar, sıkıntılarını dile getirsen biraz kendini deliye vursan falan korksalar belki insafa gelirler .Çok üzülüyorum gerçekten, eye lıner ı da evde dön dolaş çek alıştıra alıştıra yapmaya çalış okadar kadın cinayeti varki insan artık akıl vermeyede korkuyor aileni sen tanıyotsun zayıf yönlerini bulmaya çalış canım

Akademik başarınız çok mu düşük? Neden eğitiminize devam etmediniz?Her kadın okumalı ama ailesi bu denli baskıcı olanlar KESİNLİKLE okumalı.Aksi taktirde ailenle aynı kafada biriyle evleneceksin bir boyundurluktan çıkıp diğerine gireceksin.
Okuluma devam ediyorum ama piskolojik sorunlarım yüzünden biraz ara verdim sadece. Ki böyle bir ailede akademik durumumun kötu olma gibi bi şansım yok

Ay canım gençlik ele birkez geçiyor, en güzel zamanlar, sıkıntılarını dile getirsen biraz kendini deliye vursan falan korksalar belki insafa gelirler .Çok üzülüyorum gerçekten, eye lıner ı da evde dön dolaş çek alıştıra alıştıra yapmaya çalış okadar kadın cinayeti varki insan artık akıl vermeyede korkuyor aileni sen tanıyotsun zayıf yönlerini bulmaya çalış canım
O eyelineri evde çekersem herhalde evi başıma yıkarlar. Tek çare bir gece ansızın onları silip gitmek olacaktır.

Öyle olmuyor okulu bitirip ataninca ailenin gözünde kızımız memur oldu güveni geliyor.Aynisini yaşayan arkadaşım var hatta liseyi bile okutmadilar kıza da gizli gizli açıktan okudu."Ben üniversiteyi kazandım" deyince gönderdiler.

Hem diyelim ki okudu ,atandı ve aile göndermiyor.Çikar gider habersiz, kendi başına yaşayacak parası olduktan sonra kim kendi olmaktan vazgeçer ki?
Ben sanırım o özgürlüğü elde etsem bile mutlu olacağımı sanmıyorum. 9 yıl sonra ilk defa saçlarımı açabildim ama sonra saçlarımdan nefret edip tüm saçlarımı kazıdım. Kendi paramı kazanıp kendi ayaklarımın üstünde dursam bile istediğimi yaptiramazlar herşey kursağımda kaldı çünkü

Back
X