Ailem genç kızlık hevesimi elimden aliyor

Evet çok abartılı davranıyorlar ama okulu bitirip bir işe girip kendi yolunu çizmekten başka seçenek görünmüyor maalesef.
Ayrıca eyeliner sürmek isteyen kıza bu şekil davranan bir ailenin ben ayrı eve çıkacağım diyen kıza nasıl davranacağını düşünmek bile istemiyorum. Ekonomik şartlara hiç değinmiyorum bile, o kadar uçarı tavsiyeler geliyor ki hayret ediyorum. Bu kız okulu bitirip atansa bile başka şehre yalnız göndermemeye çalışacaktır ailesi muhtemelen.
Kesinlikle öyle yaptılar ve yapacaklar. Onlara göre bir kızın yanlız başına kocası olmadan şehir dışına çıkması ahlaksızlık. Evlenmek istemiyorum herşeyden bıktım kimseden hoşlanamiyorum. Ki başka bir şehre gitsem bile peşimden gelirler. Bırakmıyorlar beni. Bana gelip aile evinden kurtulmami söylüyorlar ama bu aile evinden kurtulmak gercekten kolay değil manipülatif bir aileden bahsediyorum. Asla bırakmazlar beni çünkü onlara göre namuslari benim iki bacağımın arasına bakıyor.

Aynı böyle bir ailedeydim kapanmaya kadar aynı,yerde ders çalışıp üniversiteyi kazandım açıldım kilo verdim şimdi biraz ellerine para da veriyorum ses edemiyorlar,tek çözüm okumak okumak okumak.
Bende okuyorum elime ne geçti. Sayısız intahar girişimleri hariç. Evde yemek yiyemiyorum 46 kilodan yukarı çıkamadım. Okula yürüyemiyorum bile. Kaç kere okul yolunda bayıldım.

ekonomik ozgurlugunu kazanmadan yapabilecegin pek bisey yok ne yazik ki. bu yuzden okulunu bir an once uzatmadan bitirmeye bak. para kimdeyse, gecimini kim sagliyorsa pasa pasa boyundurugu altina giriyorsun

Ne baskıcı aileler tanıdım kızları istediklerini,akıllarına koyduklarını yaptılar bir kavga iki kavga gerekirse her seferinde kavga ama sonunda kabul ettiler ve sonunda o kızlar kendisine karışılmadığında daha çok ailelerinin istediği şekilde oldular. Ha olmayadabilirlerdi sonuç olarak kendi istediklerini bir şekilde hazmettirdiler ailelerine. 20 yaşındaki kıza bu kadarda baskı kurulmaz belki kızanlar olacak ama bildiğinizi okuyup tepkileri görmezden geliceksiniz.
Buradan söylemesi kolay tabi gelip yaşamadın ki manipülasyonlari, tehditleri, şiddetleri.

Merhametsiz yobazlar. Bunlar sizi yakın zamanda baş göz etmeye de çalışır. Allah kahretsin böyle yobaz, çocuğunun ruhundan anlamayan, onları mutsuz etmek için yaşayan anne babaları! Sonra niye kızlar mutluluğu saçma sapan adamlarda arıyor. Mutsuz çünkü, sevgi görmeden büyüyor çünkü.
gerçekten 1 gram merhametleri yok sanırım. Normalce hayatımı yaşamak istiyorum asla dinlemiyorlar. Dışarda çok güzel, bakımlı mükemmel saçları olan kadınları gördükçe ağlama krizlerine giriyorum benim saçım bile yok.

Merhametsiz yobazlar. Bunlar sizi yakın zamanda baş göz etmeye de çalışır. Allah kahretsin böyle yobaz, çocuğunun ruhundan anlamayan, onları mutsuz etmek için yaşayan anne babaları! Sonra niye kızlar mutluluğu saçma sapan adamlarda arıyor. Mutsuz çünkü, sevgi görmeden büyüyor çünkü.
gerçekten 1 gram merhametleri yok sanırım. Normalce hayatımı yaşamak istiyorum asla dinlemiyorlar. Dışarda çok güzel, bakımlı mükemmel saçları olan kadınları gördükçe ağlama krizlerine giriyorum benim saçım bile yok
Tıp okuyorum 1. Yılım

9 yıl sonra ilk defa saçlarımı açabildim ama sonra saçlarımdan nefret edip tüm saçlarımı kazıdım.
Bu sabah mi kazidin saclarini? Daha ilk mesajinda saclarini en yakin zamanda kazitacagindan bahsetmissin de. Bir de yine bu sabah daha ceyceyy diye bir uyeye nasihat etmissin. Bu kk'da her sey cok garip. Hicbir konuya inanasim gelmiyor artik. 20 yasindasin bir de.. 11 yasinda mi kapandin yani..

Bu sabah mi kazidin saclarini? Daha ilk mesajinda saclarini en yakin zamanda kazitacagindan bahsetmissin de. Bir de yine bu sabah daha ceyceyy diye bir uyeye nasihat etmissin. Bu kk'da her sey cok garip. Hicbir konuya inanasim gelmiyor artik. 20 yasindasin bir de.. 11 yasinda mi kapandin yani..
Evet 11 yaşında kapatildim ve bu sabah ani bir kararla saçımı kazıttım. Dışarı çıktığımda da saçımı sürekli ya şapkayla yada başka birşeyle kapatmaya çalıştığım içinde dışarda saçları olan birini görünce ağlama krizlerine giriyordum şimdi de daha kötü oldu. İnanmayanilirsin ama bunu yaşayan tek ben de değilim.

5 sene sonra saçın da uzar, zorunlu hizmete gider kurtulursun madem öyle. Ne diyelim? 5 sene sabret. Gerçi tıp okuduğuna da hiç inanasım gelmedi ama neyse.

Tıp okuyorsun, psikolojin yerle bir ve ailen makyaj yapmana bile izin vermiyor öyle mi? Hiç inandırıcı değil bu konu.
Ya bak okula gidemiyorum bile yapamıyorum . Tıp okuduğum için böyle bir ailem olmayacak mı yani? Yaşadığım onca kavgalar intahar girişimleri de mi yalan gerçekten düşünmeden konuşmak kolay

Niye tıp okumam yasak mı böyle şeyler yaşadım diye anlamiyorum
Yasak degil tabii ama tip kazanmak hani zor bir sey ya. Zorlugu da ders calismak tabii ama iste sistemli, iyi bir ortamda, stressiz bir calisma programi isteyen bir sey sinavda tip tutturabilmek. Boyle bir psikolojiyle bu bolumu kazandiysan hicbir seyden korkma o zaman demek istemis bence uye. Zira celik gibi sinirlerin ve yuksek bir iq'n olsa gerek...

Yasak degil tabii ama tip kazanmak hani zor bir sey ya. Zorlugu da ders calismak tabii ama iste sistemli, iyi bir ortamda, stressiz bir calisma programi isteyen bir sey sinavda tip tutturabilmek. Boyle bir psikolojiyle bu bolumu kazandiysan hicbir seyden korkma o zaman demek istemis bence uye. Zira celik gibi sinirlerin ve yuksek bir iq'n olsa gerek...
Bu aileden kaçmak için full ders çalıştım. Kafamı dagitabildigim tek yer ders calismakti ve ben sürekli ders çalışıyordum olabildiği kadar. Kimsenin yaşamını bilmeden konuşmak çok kolay. Saatlerce ders çalışıp ailemin yüzüne bile bakmadigim günlerim var.

İlk önce psikolojik tedavinizi olun. Gerekirse ilaçlı tedavi. Tedavi sürecinde hiç birşey için girişimde bulunmayın.

Not; arkadaşlar kızın psikolojik sorunları var. Sanrı görüyor da olabilir. O nedenle farklı şeylere yönlendirmeden düşünün

Bu aileden kaçmak için full ders çalıştım. Kafamı dagitabildigim tek yer ders calismakti ve ben sürekli ders çalışıyordum olabildiği kadar. Kimsenin yaşamını bilmeden konuşmak çok kolay. Saatlerce ders çalışıp ailemin yüzüne bile bakmadigim günlerim var.
Anladim. Evet bazen bu da ise yarayabiliyor. Ustteki uye de hakli. Ama her seye supheyle bakar olduk biz de. Devlette ne kadar verimli olur bilmiyorum ama bi psikologa gitmelisin evet.

Bende okuyorum elime ne geçti. Sayısız intahar girişimleri hariç. Evde yemek yiyemiyorum 46 kilodan yukarı çıkamadım. Okula yürüyemiyorum bile. Kaç kere okul yolunda bayıldım.
Ben şehir dışı yazdım ondan rahatım,şimdi de eve gelmek istemiyorum yazın bunalıyorum bunların içinde,şu an bana karşı tamamen sakinler karışmıyorlar ama travma olmuş durmak istemiyorum yanlarında,şükür ki antrenman var da az da olsa nefes alıyorum.

Böyle konuları gördükçe Atatürk’e binlerce kez minnet duyuyorum en azından kadınlarımız okuyup meslek sahibi olunca özgürleşebiliyor en azından devlet kadınları özgür bırakıyor
Konu sahibi tıp okuduğuna çok sevindim inş okul bitince özgür ve mutlu bir hayata başlayacaksın

Back
X