• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem genel anlamda istememişlerdi

Bugünlerde açılan konulardaki konu sahibinin ilk mesajını okuduktan sonra , konu sahibinin daha önce açılan konularına bakınca yanılmadığımı görmek beni aslında mutlu etmesi gerekirken üzüyor.

Şimdi konu sahibi açtığınız bir önceki konunuzu yukarıda alıntıladım.
Bulaşıkları yıkamadığınız için beddua eden bir anneniz varken , kardeşiniz için o erkek diyip ayrım gözeten bir anneniz varken , kendisi ile babanızın ayrı yaşamasının sorumluluğunu size yükleyen bir anneniz varken , sizi düşündüğü için değil sizi para kaynağı olarak gören bir anneniz varken , bunca olan şeyden sonra nişanlı ailesi için kültürsüzlükten mi dem vuruyor anneniz. Gerçekten pes dedirten bir anneniz var. Normalde kız ailesi ya erkekte çok büyük bir durum saptar istemez ya da ailede . Ama annenizin gördüğü olumsuz bir şey yok ki . Bence eş ailesi sorması gerekli bu soruları nişanlınıza. Siz annenizi bu konuda dinlemeyin. (Gerçekten olumsuz bir durum gördü ise o ayrı)

Bi de aydın olsalar vs demiş ailesi.🙄 Siz cok mu aydinsiniz der insan, siz de mi ailenizi aydin saniyorsunuz acaba konu sahibi?

Uyenin buraya koydugu konunuzu okudum ve ailenizin derdi aydinlik filan değil para, ayni nişanlinizin parasi olsa hiç kultur farki filan kariştirmazdi aileniz. 👍 Kultur farki olacagini da dusunmuyorum aranizda.
Uzman çavuş yani ailem genel anlamda aydın bir aile olsa vs dediler

şunu anlamadım
adam nişanlanmadan önce ailesini kilitleyip saklamadı herhalde
neyse odur yani (olumlu ve olumsuz yönleriyle)
nişanlanana kadar aklınız neredeydi? kaygılarınız neyse bunları konuşmadınız mı?
ailene maddi destek verecek misin, annen yanımızda yatılı kalcak mı, tatillerde sürekli ailenin yanına mı gideceğiz ne biliyim artık başka sorun olacak dediğiniz ne varsa.
bunları konuştunuz anlaştıysanız annenize diyemiyor musunuz karışma diye
yok konuşmadıysanız
yürek mi yediniz ne cesaretle evleniyorsunuz?

Valla kültür farkı illa ki olur. Doğulularla kesin olur arkadaşımdan biliyorum. Biz iç anadoluluyuz çok uzak değiliz ama adetleri bana tuhaf gelmişti. Benim eşim de marmaranın bir ilinde doğmuş büyümüş düğünde bizim taraf niye misket çalıyor sürekli diyerek halay istedi🥴
Elliksiz düğün mü olurmuş💃😂

şunu anlamadım
adam nişanlanmadan önce ailesini kilitleyip saklamadı herhalde
neyse odur yani (olumlu ve olumsuz yönleriyle)
nişanlanana kadar aklınız neredeydi? kaygılarınız neyse bunları konuşmadınız mı?
ailene maddi destek verecek misin, annen yanımızda yatılı kalcak mı, tatillerde sürekli ailenin yanına mı gideceğiz ne biliyim artık başka sorun olacak dediğiniz ne varsa.
bunları konuştunuz anlaştıysanız annenize diyemiyor musunuz karışma diye
yok konuşmadıysanız
yürek mi yediniz ne cesaretle evleniyorsunuz?
Hepsini konuştukta bizimkiler yine acıyor konuyu

Evet tanıştım yani oyle değişik bir şey görmedim ama bilmiyorum zaten çok samimi bir şekilde konusmuyoz
Önemli olan nişanlın onun davranışları daha onemli. Ona göre bir karar ver. Bence aile kötü birsey gördükleri için değil seni daha iyi meslekli birine layık gördüklerinden öyle diyor. Ama meslek vs gibi şeyler kadar karakter de bi o kadar önemli.

Bugünlerde açılan konulardaki konu sahibinin ilk mesajını okuduktan sonra , konu sahibinin daha önce açılan konularına bakınca yanılmadığımı görmek beni aslında mutlu etmesi gerekirken üzüyor.

Şimdi konu sahibi açtığınız bir önceki konunuzu yukarıda alıntıladım.
Bulaşıkları yıkamadığınız için beddua eden bir anneniz varken , kardeşiniz için o erkek diyip ayrım gözeten bir anneniz varken , kendisi ile babanızın ayrı yaşamasının sorumluluğunu size yükleyen bir anneniz varken , sizi düşündüğü için değil sizi para kaynağı olarak gören bir anneniz varken , bunca olan şeyden sonra nişanlı ailesi için kültürsüzlükten mi dem vuruyor anneniz. Gerçekten pes dedirten bir anneniz var. Normalde kız ailesi ya erkekte çok büyük bir durum saptar istemez ya da ailede . Ama annenizin gördüğü olumsuz bir şey yok ki . Bence eş ailesi sorması gerekli bu soruları nişanlınıza. Siz annenizi bu konuda dinlemeyin. (Gerçekten olumsuz bir durum gördü ise o ayrı)

Bi de aydın olsalar vs demiş ailesi.🙄 Siz cok mu aydinsiniz der insan, siz de mi ailenizi aydin saniyorsunuz acaba konu sahibi?

Uyenin buraya koydugu konunuzu okudum ve ailenizin derdi aydinlik filan değil para, ayni nişanlinizin parasi olsa hiç kultur farki filan kariştirmazdi aileniz. 👍 Kultur farki olacagini da dusunmuyorum aranizda.
Kendileri hayırlı bi halt sanki, erkek evladının büllüğünü tartan, kızına zengin koca bulamadı diye hayıflanan vasat altı, varoş mahalle teyzesi, memlekette sürüyle var, aynaya da bakmıyorlar bunlar ya ahahahahahhahah.

Anlatım tarzınız ve cümlelerinize bakınca ben aranızda bir eğitim veya meslek farkı göremiyorum. Kültür farkı evet önemli ama en önemlisi nişanlınız hayat müşterek prensibine sahip mi? Eğer her işle kadının ilgilendiği ve erkek ailesinin önde tutulduğu bir zihniyetle büyüdüyse işiniz çok zor.

Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Ben 1 ay önce nişan attım. Ailesi doğuluydu. Biz de göçmeniz, Egeliyiz. İnanılmaz muhafazakar ve kıskançtı. Üstelik tahakküm kurmak ister, beceremez iyice sinirlenirdi. Benim eski nişanlım da öğretmendi, 2.üniversite hukuk okumuştu. İnanın kültür, aile, görgü çok önemli. Bir sorun olduğunda ben konuşarak çözmek isterdim, o küser trip atar duvar örerdi. O da ailesinden böyle sevgisizlik görmüş. Doğuda babalar çok sevgilerini belli edemezler, sevgi anlayışları bizden çok farklı derdi. Kendi dediği olmayınca da inanılmaz tavır yapardı. Üstelik aile yapıları da bizden farklıydı. Tabii ki her doğulu erkek bir değil ama geneli tahakküm kurmayı seven yapıda.
Bu arada askerlik mesleği zor onu da iyice düşünün ama bence asıl dikkat edilmesi gereken cidden kültür ve aile farkı. Bence iyice düşünün.

Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Kulaklarını tıka. O onların hayatı, bazen saçmalıyorlar hakikaten. ‘Kuzum her zaman yanındayız’ deseler ölürler dimi

Önemli olan nişanlının kafa yapısı dünya görüşü.Kadınlara bakış açısı.Burada doğu kültürü ile yetişmiş gençlerle ilgili o kadar çok paylaşım oldu.Onları bulun okuyun .Yine burada evlendikten sonra nişanlı iken şunu bunu görememişim ah vah siz buna bakın diyen pek çok paylaşım oldu.Bunların hepsi yaşanmış deneyim.Sizlere çok faydası olur.Bulun onları okuyun.
En son burada gördüm.Bir genç kızımız burada okuduklarından çok deneyim kazanmış ve yürümeyecek evliliğini çocuk olmadan bitirmiş.Burası gerçekten bu anlamda önemli bir platform.Almak isteyene tabi.

Benim eşimde asker ben üniversite mezunuyum eşim lise fakat eşim ciddi anlamda cok Zeki birisi taşı sıksa suyunu çıkarır okumama sebebi ise maddi sorunlar erken askere gidince orayı direk işe çevirmiş.
Aile konusuna gelince ailesi kültür olarak cok sıkıntılı benim ailemde okuyan yok ama cahil de giç yok çünkü cahillik meslekle olmuyor onun ailesinde. Herkes okumuş ama konuşmayı ve nerde davranacaklarını bilen insan değiller.
Eşin ile Aran nasıl diye sorarsan ailesi berbat ama ailesinden sorun yaşamıyoruz uzak kalıyoruz saygı ve mesafe her şeyi koruyor yeri geliyor kurmamak İçin beyaz yalanlar şle örtüyoruz bir şeyleri sörf kafamız ağrımasın ve ana baba bedduası alınmasını diye çünkü görüşülecek insan değiller eşimle de aram cok iyi çünkü kendisi gerçekten iyi bir kalbe sahip hakkını ödeyemem evliliğimiz beşinci yıla doğru gidiyor ve iyi ki evlendik diyorum Allahım daim etsin .
Demem o ki eşin nasıl biri önemli olan o benim ailem de hiç istemedi ama şuan annem keşke onun gibi bir oğlum olsaydı der durur eşim evlat olarak da iyidir fakat ailesi çok düzensiz o sebepten kırıcı olmaz ama mesafe ile de evlatlığını yapar .

Yani kusura bakmazsan, senin de yazim tarzindan, onu diyolla, bunu diyolla diyip durmandan, cok aydin oldugun izlenimi almadim ben. 🙁Gelenek görenek farklidir belki alisilir, hayat tarziniz cok farkli değilse niye olmasın. Belki olur belki olmaz, şudur budur diyemedim, kesin bi yorum getiremedim 😐

Yani kusura bakmazsan, senin de yazim tarzindan, onu diyolla, bunu diyolla diyip durmandan, cok aydin oldugun izlenimi almadim ben. 🙁Gelenek görenek farklidir belki alisilir, hayat tarziniz cok farkli değilse niye olmasın. Belki olur belki olmaz, şudur budur diyemedim, kesin bi yorum getiremedim 😐
Ben ankaraliyim onlar doğu tarafı ara sıra kurtce konuşuyor kendi aralarında

Dogulu olunca kultursuz mu olunuyor🤣

Back
X