• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem genel anlamda istememişlerdi

Kürtleri tanımadığınız çok belli, herkesin aşireti yok. 😂 Anneniz daha oğlunu everecek sizin paranızla, o güne kadar bekle diyemiyor da..ni

Kürtleri tanımadığınız çok belli, herkesin aşireti yok. 😂 Anneniz daha oğlunu everecek sizin paranızla, o güne kadar bekle diyemiyor da..
Nişanlım diyarbakırli evet aşiret var ama düşün taşın diyor bir şey olursa sen çekersin diyor

Nişanlım diyarbakırli evet aşiret var ama düşün taşın diyor bir şey olursa sen çekersin diyor
Bırakın, annenizi dinleyin, adamcağız da kendine uygun birini bulsun. Evlenirseniz sizin ananız aşiretten önce koşar bela olur başınıza, bakın buraya yazıyorum vakti gelince gelir okursunuz, o ananız size güzel bir kredi çektirmeden evlendirmez.

mesela ailesinin gariban olması onları ilgilendirmez
Mune hanım asıl dertleri para ailenin... kültür mültür hak getire. gariban olması ilgilendiriyor çoğu aileyi... aman kızımın- oğlumun paralarını yerlerse diye bir kaygı var. erkek ailesinin durumu kötü oluyor. erkek ailesine yardım ettiyinde kız "aman paramızı yediriyorsun" modunda oluyor.

sizin aklınızda acaba varsa ayrılın...

bu arada Ankara çokda batı sayılmaz :işsiz: doğulu batılı gibi bi durumda değilsiniz.

Aşiret oluyor kurtler sıkıntı çekersin diyor bizim aile küçük ugrasamayiz biz diyor
Her kürt aşiretmi değil,benim dünürlerimde kürt bişey olsun kök söktürürüm onlara tırsarlar benden onlarla ben uğraşırım ne olduğunu anlayamazlar bile..

Dünyanın en büyük beyin cerrahi uzmanı Gazi Yaşargil Diyarbakır; bilim alanında tek Nobel alan Aziz Sancar Mardin'de doğmuş. Aydın olmakla memleketin bir ilgisi yok, eğitimli biri olarak burada birçok o bölgelerden bayan üyemiz varken böyle peşin hükümlü konuşmalar çok yakışıksız. Doğu illerinde aile bağları biraz daha karışık ve birbirinde geçmiş ve saygı kavramı bizden daha ağır ve önemli. Emin olun nişanlının ailesi de kendi kültürlerine uygun olmayan seni gelin almak için bayılmamışlardır ancak nişanlın isteyince saygı duymuşlar. Bu tip konular nişanlın ile senin aranda ikinizde birbirinizin aile yapısına saygı duymak ile ilgili. Kaldı ki nişanlının fakir bir ailenin asker oğlu değilde orada sözü geçen bir aşiretin zengin evladı olsaydı ailenin umrunda olmazdı gibi bir şey sezdim yazdıklarından. Daha şimdiden kafan karışmaya başladı ise sen devam edip nişanlını da kendinide yakma. Farklı kültürden insanların evliliği ki bunun doğu batı ile ilgisi yok Karadenizli ya da Egeli olsa da böyle her zaman zordur ve fazladan özveri gerektirir. Ben sizde onu göremedim. Kürtçe konuşmalarını bile takmışsınız ama bu onların ana dili ve kendi aralarında konuşurken onun tercih etmeleri çok normal. Kaldı ki Türkçe'yi okulda sonradan öğrendikleri için çoğu orta yaş üstü eğitim alamayan kadınımız malesef o bölgede akıcı Türkçe konuşamıyor. Benim çok sevdğim bir arkadaşımın annesi de öyle mesela kadın neredeyse hiç Türkçe konuşamadığı halde onları ziyaretimde kısıtlı imkanları ile bizi o kadar güzel ağrıladı ki çoğu üniversite mezunu arkadaşımın ailesinde görmedim o saygı ve samimiyeti. Kürtçe'yi sizin yanınızda sizin ile ilgili toplu sohbetlerde sizi rahatsız edecek şekilde ve size açıklama yapmadan konuşmadıkları sürece bir mesele yok. Bence şimdiden ailenizin etkisinde bu kadar kalıyorsanız siz bu işe hiç bulaşmayın

Mune hanım asıl dertleri para ailenin... kültür mültür hak getire. gariban olması ilgilendiriyor çoğu aileyi... aman kızımın- oğlumun paralarını yerlerse diye bir kaygı var. erkek ailesinin durumu kötü oluyor. erkek ailesine yardım ettiyinde kız "aman paramızı yediriyorsun" modunda oluyor.

sizin aklınızda acaba varsa ayrılın...

bu arada Ankara çokda batı sayılmaz :işsiz: doğulu batılı gibi bi durumda değilsiniz.
Evlenirken çiftin maddiyatı önemli ailelerin değil, dediğiniz gibi bir kaygı var sanırım bir de evlenince aileler yardım etmeli meselesi var, aileler çiftlere ne kadar çok para harcarsa o kadar çok kıymet biliyorlar anlamı yükleniyor, inanın anlamadığım meseleler, evlenirken değerimi eşimin ailesinin maddi gücüyle ölçmedim çünkü, bir gün kızımı evlendirirsem de dünürlerin maddiyatıyla kızıma değer biçmeyeceğim.
Aşiretmiş bunlar. Gariban aşiret.🤣 Nasıl oluyosa 😂
Katip belki gerçekten aşiret mensubudurlar ama aşiretlerin ileri gelenlerinde maddiyat, mal varlığı, toprak sahibi olmak, toprağın altı da üstü de benim diyorlar lakin ileri gelenlerinden değilsen sadece falanca aşirettensindir paran pulun yoktur, bir arkadaşım da karı-koca aynı aşirettendi ama garibanlardı, aşiretlerin kaymağını ileri gelenler yer, aşiretine bağlı ama maddiyatı olmayanlarına maraba gözüyle bakıyorlar.

evlenirken değerimi eşimin ailesinin maddi gücüyle ölçmedim
aynen bende öyleydim. ne altın ne bişiy.. ev var mı yok mu diye de sormadım... babam eşimi altın isteyeceğim diye ayağına çağırdı. yapma etme dedim o kadar. istediği şey manevi birşeydi... şaştık kaldık :KK53: ama çevremde o kadar çok ki... maddiyatına bakan... Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın evlatlarımızı.

Ben 1 ay önce nişan attım. Ailesi doğuluydu. Biz de göçmeniz, Egeliyiz. İnanılmaz muhafazakar ve kıskançtı. Üstelik tahakküm kurmak ister, beceremez iyice sinirlenirdi. Benim eski nişanlım da öğretmendi, 2.üniversite hukuk okumuştu. İnanın kültür, aile, görgü çok önemli. Bir sorun olduğunda ben konuşarak çözmek isterdim, o küser trip atar duvar örerdi. O da ailesinden böyle sevgisizlik görmüş. Doğuda babalar çok sevgilerini belli edemezler, sevgi anlayışları bizden çok farklı derdi. Kendi dediği olmayınca da inanılmaz tavır yapardı. Üstelik aile yapıları da bizden farklıydı. Tabii ki her doğulu erkek bir değil ama geneli tahakküm kurmayı seven yapıda.
Bu arada askerlik mesleği zor onu da iyice düşünün ama bence asıl dikkat edilmesi gereken cidden kültür ve aile farkı. Bence iyice düşünün.
Hocam yorumunuzun yüzde 80i ben nişan attim ile başlıyor 🤣 sadece dikkatimi çekti 🤣

aynen bende öyleydim. ne altın ne bişiy.. ev var mı yok mu diye de sormadım... babam eşimi altın isteyeceğim diye ayağına çağırdı. yapma etme dedim o kadar. istediği şey manevi birşeydi... şaştık kaldık :KK53: ama çevremde o kadar çok ki... maddiyatına bakan... Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın evlatlarımızı.
Evlenmeyi düşündüğünüz insan karakterli, dürüst, vicdan ve merhametli, çalışkan, ahlaklı biriyse, eşle aile arasında denge sağlayabiliyorsa, ailesi öyleymiş böyleymiş, evi yokmuş arabası yokmuş hiçbir önemi yok.
Maddiyat bir şekilde elde ediliyor, belki ultra şahane bir hayat sürmüyorsunuz ama hayatınızı idame ettirebiliyorsunuz ama eşinizin karakteri yoksa, vicdan merhamet duygularından bi’haberse, sırça köşkte de yaşasanız evliliğiniz mahkumiyetiniz oluyor.

Konu sahibesi arkadaşımız kendisinden ve nişanlısından emin değil, ki bazı arkadaşlarımız da yorumlarında bunu dile getirmiş, ailesinin etkisinde kalıyor.
Evli veya tek başına fark etmeksizin, maddi manevi kendi ayakları üzerinde durabilen insan eğer kararlarından eminse kimsenin lafından etkilenmez, bu ailesi olsa bile.

Back
X