• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem genel anlamda istememişlerdi

Doguda diye hava daha erken karariyo demek istemis olabilir, bu ivrenc espri için tüm KK ailesinden özür dilerim, hepinizi öperim
ya ahhahajaja
aydın olmakla işte , kisalttim ne var jdjdjdjd
bilsem kurtcesini yazcaktim hcjdjd konu sahibi şimdiden pratik yapsın diye ama yok :KK53:

Kendileri hayırlı bi halt sanki, erkek evladının büllüğünü tartan, kızına zengin koca bulamadı diye hayıflanan vasat altı, varoş mahalle teyzesi, memlekette sürüyle var, aynaya da bakmıyorlar bunlar ya ahahahahahhahah.
Kiz betimlemelerin kraliçesi, atlamisiz bunu 😂😂😂

Doğulu batılı ayrımı ne yazık ki hala var. Ama kültür farklılığının yol açtığı sıkıntılar oluyor buna çokça şahit olmuşluğumda var. Tabi herkes aynı durumu yaşayacak diye bir kural yok zira erkek arkadaşınızı ve ailesini siz tanıyorsunuz biz değil. Şimdi iyi gelebilirler size normal canım cicim aylarında batılısı da aynı doğulusu da :) Ama kiminin değişmez bir aile yapısı, yaşam stili vardır. Gelenek görenekler gibi.. Nasıl anlatsam bilemedim. Mesela kuzenimde doğulu biriyle evlenecekti. Aile yapısından bahsetti bana; '' kalabalıklar, birlikte yaşıyorlar, evlenince onların evinde alt katta kalacağız, ablası psikolog, ailesi çok iyi insanlar '' vs.. Bende dedim ki eğer onlarla yaşamayı sorun etmeyeceksen, kalabalık ailesini sonradan '' bu kadar beklemiyordum, bizim tarafımız böyle değil alışık değilim, ağır geliyor sürekli akrabalarını ağırlamak, hep onlarla dışarı çıkamam '' demeyeceksen.. O zaman haklısın dedim. Oda '' yoğğ tabi ki tek başıma da çıkacağım dışarı '' dedi ve ayrılma sebepleri ise erkek arkadaşının ona '' ya benimle çıkacaksın dışarı ya da ben yoksam ailemden biriyle '' demiş. Neyse ki bunu söylemiş :) Ben bunu ailesinden ayrıntılı bahsettiği için yorumladım bu arada belki sizin erkek arkadaşınız farklıdır. Bu sayfada en istisnasız en çok şikayet olarak gördüğüm konulardan biri ise '' eşim doğulu ve akrabalarıyla yaşıyor gibiyim '' konusu. Kültür şoku yaşadığından kaldıramamış. Ben bu kadar bilmiyordum diyorlar da nasıl bilmiyorlar onu da anlamıyorum gerçi o aileyle tanışıyorsun, görüyorsun az çok. Yani işin özü her şeyi bilen sizsiniz, ne istediğinizi ve ya neyi kaldıramayacağınızı siz belirleyeceksiniz biz yapamazsınız desek '' yaparım niye yapmayayım ki seviyorum '' dersiniz. Ne desek çok yanlış görülür. Ailenize gelince ikna etmeye çalışın yinede :)

Doğulu batılı ayrımı ne yazık ki hala var. Ama kültür farklılığının yol açtığı sıkıntılar oluyor buna çokça şahit olmuşluğumda var. Tabi herkes aynı durumu yaşayacak diye bir kural yok zira erkek arkadaşınızı ve ailesini siz tanıyorsunuz biz değil. Şimdi iyi gelebilirler size normal canım cicim aylarında batılısı da aynı doğulusu da :) Ama kiminin değişmez bir aile yapısı, yaşam stili vardır. Gelenek görenekler gibi.. Nasıl anlatsam bilemedim. Mesela kuzenimde doğulu biriyle evlenecekti. Aile yapısından bahsetti bana; '' kalabalıklar, birlikte yaşıyorlar, evlenince onların evinde alt katta kalacağız, ablası psikolog, ailesi çok iyi insanlar '' vs.. Bende dedim ki eğer onlarla yaşamayı sorun etmeyeceksen, kalabalık ailesini sonradan '' bu kadar beklemiyordum, bizim tarafımız böyle değil alışık değilim, ağır geliyor sürekli akrabalarını ağırlamak, hep onlarla dışarı çıkamam '' demeyeceksen.. O zaman haklısın dedim. Oda '' yoğğ tabi ki tek başıma da çıkacağım dışarı '' dedi ve ayrılma sebepleri ise erkek arkadaşının ona '' ya benimle çıkacaksın dışarı ya da ben yoksam ailemden biriyle '' demiş. Neyse ki bunu söylemiş :) Ben bunu ailesinden ayrıntılı bahsettiği için yorumladım bu arada belki sizin erkek arkadaşınız farklıdır. Bu sayfada en istisnasız en çok şikayet olarak gördüğüm konulardan biri ise '' eşim doğulu ve akrabalarıyla yaşıyor gibiyim '' konusu. Kültür şoku yaşadığından kaldıramamış. Ben bu kadar bilmiyordum diyorlar da nasıl bilmiyorlar onu da anlamıyorum gerçi o aileyle tanışıyorsun, görüyorsun az çok. Yani işin özü her şeyi bilen sizsiniz, ne istediğinizi ve ya neyi kaldıramayacağınızı siz belirleyeceksiniz biz yapamazsınız desek '' yaparım niye yapmayayım ki seviyorum '' dersiniz. Ne desek çok yanlış görülür. Ailenize gelince ikna etmeye çalışın yinede :)
Bence de en büyük sorun yasam biçiminin uymaması olur, aileye göbekten bagli adamla ben catlarim. Her dakka anasiyla danasiyla ugrasamam. Ama bütün doğulular böyle mi yasiyor? Orasini bilmiyorum, bence her ailenin dinamiği farklidir. Bundan emin olmadan evlenirse sıkıntı

Bence de en büyük sorun yasam biçiminin uymaması olur, aileye göbekten bagli adamla ben catlarim. Her dakka anasiyla danasiyla ugrasamam. Ama bütün doğulular böyle mi yasiyor? Orasini bilmiyorum, bence her ailenin dinamiği farklidir. Bundan emin olmadan evlenirse sıkıntı
vala ülkede Cidden yetişkin olmak isteyen bir avuç insan kalmış
geri kalan herkes anasına babasına bağlı yaşıyor her anlamda tercihleri bu.
erkeklerden çok kadınlar yapıyor bunu bence
ama kadın yapınca göze batmıyor işte

Benim kocam da Fransız, onlar da kendi aralarında fransizca konusuyolardi terbiyesiz gibi. Baktım saygı 0 ben de mecbur ogrendim gari ne ediim 😐

Aaaa bu sey degil mi ya benim kocam??😂😂😂 Biz aramizda Ingilizce konusuyoruz cunku ben Ispanyolca 101 terk oldugum icin cok hizli iletisim kuramiyoruz Ingilizce konusmazsak. Ama benim kocam benimle gecirdigi 4+ senede Turkce ogrendi su an uzun cumleler kurabiliyor. Burada Turk arkadas grubumuz var, iyice ogrendi onlardan, az once aradi ogle yemegine cikacakmis birazdan 'Iyi isler hayatim, kolay gelsin' diye kapatti telefonu. 😂😂 Annemi babami her hafta arar 'Ellerinizden operim annecim, babacim' der. Adamin icinden bir Turk cikarttim tamamen istemsiz 😂😂

Benim eşimde asker ben üniversite mezunuyum eşim lise fakat eşim ciddi anlamda cok Zeki birisi taşı sıksa suyunu çıkarır okumama sebebi ise maddi sorunlar erken askere gidince orayı direk işe çevirmiş.
Aile konusuna gelince ailesi kültür olarak cok sıkıntılı benim ailemde okuyan yok ama cahil de giç yok çünkü cahillik meslekle olmuyor onun ailesinde. Herkes okumuş ama konuşmayı ve nerde davranacaklarını bilen insan değiller.
Eşin ile Aran nasıl diye sorarsan ailesi berbat ama ailesinden sorun yaşamıyoruz uzak kalıyoruz saygı ve mesafe her şeyi koruyor yeri geliyor kurmamak İçin beyaz yalanlar şle örtüyoruz bir şeyleri sörf kafamız ağrımasın ve ana baba bedduası alınmasını diye çünkü görüşülecek insan değiller eşimle de aram cok iyi çünkü kendisi gerçekten iyi bir kalbe sahip hakkını ödeyemem evliliğimiz beşinci yıla doğru gidiyor ve iyi ki evlendik diyorum Allahım daim etsin .
Demem o ki eşin nasıl biri önemli olan o benim ailem de hiç istemedi ama şuan annem keşke onun gibi bir oğlum olsaydı der durur eşim evlat olarak da iyidir fakat ailesi çok düzensiz o sebepten kırıcı olmaz ama mesafe ile de evlatlığını yapar .
Benim durumda sizinkine benziyor ama ben şu an ailesinde farklı bir şey öyle görmedim

Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Aileni dinlemeliydin...

İşte aşiret bir şey olursa başımıza bela olur vs konuşuyorlar

Sanki konu sahibi çok şey.. Kendi de anasına göbekten bağlı, yabancılık çekmez işte negzel.

Aşiret oluyor kurtler sıkıntı çekersin diyor bizim aile küçük ugrasamayiz biz diyor
Bizde de sizinki gibi bir durum oldu
Ben Karadenizliyim eşim doğulu
Eşim uzman çavuş ben de öğretmenim
Bana da çok dediler Kürtlerle olmaz falan filan
Doğu Batı ayrımına karşıyım ne batılılar var canavarlar
Çok şükür eşimden de ailesinden de memnunum hiç pişman etmediler beni

Aşiret oluyor kurtler sıkıntı çekersin diyor bizim aile küçük ugrasamayiz biz diyor
Kürtleri tanımadığınız çok belli, herkesin aşireti yok. 😂 Anneniz daha oğlunu everecek sizin paranızla, o güne kadar bekle diyemiyor da..

Back
X