Doğulu batılı ayrımı ne yazık ki hala var. Ama kültür farklılığının yol açtığı sıkıntılar oluyor buna çokça şahit olmuşluğumda var. Tabi herkes aynı durumu yaşayacak diye bir kural yok zira erkek arkadaşınızı ve ailesini siz tanıyorsunuz biz değil. Şimdi iyi gelebilirler size normal canım cicim aylarında batılısı da aynı doğulusu da :) Ama kiminin değişmez bir aile yapısı, yaşam stili vardır. Gelenek görenekler gibi.. Nasıl anlatsam bilemedim. Mesela kuzenimde doğulu biriyle evlenecekti. Aile yapısından bahsetti bana; '' kalabalıklar, birlikte yaşıyorlar, evlenince onların evinde alt katta kalacağız, ablası psikolog, ailesi çok iyi insanlar '' vs.. Bende dedim ki eğer onlarla yaşamayı sorun etmeyeceksen, kalabalık ailesini sonradan '' bu kadar beklemiyordum, bizim tarafımız böyle değil alışık değilim, ağır geliyor sürekli akrabalarını ağırlamak, hep onlarla dışarı çıkamam '' demeyeceksen.. O zaman haklısın dedim. Oda '' yoğğ tabi ki tek başıma da çıkacağım dışarı '' dedi ve ayrılma sebepleri ise erkek arkadaşının ona '' ya benimle çıkacaksın dışarı ya da ben yoksam ailemden biriyle '' demiş. Neyse ki bunu söylemiş :) Ben bunu ailesinden ayrıntılı bahsettiği için yorumladım bu arada belki sizin erkek arkadaşınız farklıdır. Bu sayfada en istisnasız en çok şikayet olarak gördüğüm konulardan biri ise '' eşim doğulu ve akrabalarıyla yaşıyor gibiyim '' konusu. Kültür şoku yaşadığından kaldıramamış. Ben bu kadar bilmiyordum diyorlar da nasıl bilmiyorlar onu da anlamıyorum gerçi o aileyle tanışıyorsun, görüyorsun az çok. Yani işin özü her şeyi bilen sizsiniz, ne istediğinizi ve ya neyi kaldıramayacağınızı siz belirleyeceksiniz biz yapamazsınız desek '' yaparım niye yapmayayım ki seviyorum '' dersiniz. Ne desek çok yanlış görülür. Ailenize gelince ikna etmeye çalışın yinede :)