Ailem genel anlamda istememişlerdi

Yok öyle araştırma vs yok
Ağabeyleriniz doktormuş.Sizin mesleğiniz ne? Yobaz kelimesi yazıyordu.Tamamen hoş değil.Jandarma diyorsunuz eşine Türkiye şartlarına göre normal aslında mesleği.Eger ki zora gelemem çok para harcarim diyorsanız.Ozgurlugunuze duskunseniz yapamazsınız.

Ben hemşireyim benim annemin kullandığı kelime bu şekilde

Ben hemşireyim benim annemin kullandığı kelime bu şekilde
Benim babamda ailemde nişanlımı istemiyor.Hatta aşırı derecede kültür yaşantı farklılığı var.Benim ailem muhafazakar.Onun sadece anneannesi tesettürlü.Sevgiliyken bunlar sorun olmuyordu.Aileler araya girince sorunlar büyüdü.Kv uzlaşmacı değil.Nisanlim bir ara ayrılmak istedi diye babam istemiyor.

Sizde kavga veya saygısızlık durumu oluşursa ailenizi dinleyin.

Uzlaşmacı kim değil orayı anlamadım babanız mi istemedi ayrilmanizi şu an kavga falan olmadı nişanlım hiç ayrılma gibi cümle kurmadi istemediklerini biliyordu ailemin kendi kendime hayal kuruyorum vs dedi ama sevmeleri için elimden geleni yapıyorum dedi

Babam dini kitaplari çok okur.Ona göre birşey söyledi.Nisanlimin ailesi namaz oruç vs. düzenli ibadet yapan aile birisi değil.Kv babamı tutucu bulmuş.Hakaret bile etmeyi kendinde hak buluyor.Sorunlar çıkardılar.İste babamda rahat değil bu yüzden.

Uygun olup anlaşılıp anlaşılamayacağı nişanlılık sürecinde daha çok ortaya çıkar. Para muhabbeti, ileride aile ile görüşme, nasıl yaşanacağı, çocuk muhabbetlerinde kafa yapıları daha çok belli olur. Ailenin maddi durumları kötü olabilir ama yine ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar destek olurlar canları sağ olsun derim ama o kadar durumları iyi olup yardımcı olmayanlara ya da böyle hesapçılık yapanlara hiçbir şekilde saygı duymuyorum. Eşinizin durumu maddi gelirinin iyi olması daha önemli burada ama onlarda da aileye, özellikle kardeşlerin evlenmesi durumunda aileye çok fazla maddi yardım yapma var. Bu ilerde sizin için problem olabilir. Mesela şöyle yazan çok var: Ailesi bize hiç yardımcı olmadı ama takı paralarını aldılar. Ailesi bize hiç yardımcı olmadı, ilerde sürekli para istiyorlar. Eşimi sömürmeye çalışıyorlar gibi yorumlar çok okuyoruz. O açıdan dikkatli olun.
Onun dışında ben öyle çok büyük kültür eğitim meslek farkı görmüyorum.

Ailesinin maddi durumu pek iyi değil birkaç bir şey takıldı nisanda bende onları evlenince bankaya koymayı düşünüyorum dedim sen bilirsin diyor

Ailesinin maddi durumu pek iyi değil birkaç bir şey takıldı nisanda bende onları evlenince bankaya koymayı düşünüyorum dedim sen bilirsin diyor
Yani durumları iyi değil ama yine düşünüp yapmışlar bir şey. Benim eski nişanlımın ailesinin durumu iyi, nişanda sadece bir altın gerdanlık taktılar. Zaten nişanı atınca nişanlım gerçek yüzünü gösterip sanki çok bir şey takmış gibi lafını etti.

Şöyle soyliyim yarısını nişanlım para biriktirip yaptı diger yarisini ailesi katti zaten öyle pek bir şey takilmadi bir bilezik 5i birlik kolye küpesi bileziği onun dışında alyans orta düzeyde tek taş

İnsanları sadece insanlıklariyla,saygı ve davranış şekilleriyle yargılayip bir eksik görürsen at nişanı.

Normalde nisanda takmaz bizde kimse dediler sen istiyorsan takalım dedi

Olması gereken o zaten. Ama yine aile katmış bir şeyler durumları olmamasına rağmen. Diyorum ya benimkilerin durumu iyiydi evleri vardı da ne oldu altın gerdanlık takıldı sadece onu da nişanlım almıştı. İşte ben bu ihmalkarlığa kızıyorum bu hesapçılık.

Dediler dediler dediler siz ne diyorsunuz kalbiniz aklınız ne diyor hiç mi önemi yok

Kültür farkı ne gibi sorunlar oluşturabilir onu başlıklar halinde yazıp, eşiniz ailesini bu gözle incelemeniz faydalı olabilir. Doğu kültüründe genelde oğlan evlendikten sonra oğuldan ve gelinden beklenti çok artabiliyor. Siz uzağa taşınırım diyorsunuz, hooop gelip sizde aylarca kalıyorlar (bunlar iç Anadolu'da da bolca var). Oğlanın ailesi bayramda veya her türlü tatilde illa geleceksiniz baskısı yapabiliyor, ....

İşin en gıcık kısmı, eşiniz kafasında ben evlenince eşimi ezdirmem, şöyle rest çekerim falan dese de ailenin baskısı artınca sizi ikna etmeye çalışabiliyor, onları değil. Bu da size derin bir hayal kırıklığı olarak dönebilir.

Eşinizi veya sizi tanımıyorum ama benim çevremde olan Doğu-batı sorunları genelde böyle seyretti. O yüzden eşinizin lafına değil eşinizin ailesindeki diğer gelin/damatlar ne yaşamış, onlardan ne beklenmiş ne sorunlar çıkmış ona bakmaya çalışın. Maalesef erkekler gerçekçi veya adil olmada iyi değiller.

Bir amcası var ama üvey amcası üvey anneannesi bu amcasında kalmak istemiş çok severmiş bu oğlunu başka çocuklarıda olmasına rağmen bunda kalmak istemiş gelin konyali o da o istememiş tabi amcasida sanırım düzenleri bozulmasın diye ayrı ev alalım orda yaşa demis annesine ama o kabul etmemiş küsmüş gitmiş geçenlerde vefat etti oğluna küs gitti sonra kuzenin işte karısı çalışıyor kaynanası bir şey demiyor görmedim öyle çalışıyorsun bırak vs demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…