Kürtleri tanımadığınız çok belli, herkesin aşireti yok.Anneniz daha oğlunu everecek sizin paranızla, o güne kadar bekle diyemiyor da..ni
Nişanlım diyarbakırli evet aşiret var ama düşün taşın diyor bir şey olursa sen çekersin diyorKürtleri tanımadığınız çok belli, herkesin aşireti yok.Anneniz daha oğlunu everecek sizin paranızla, o güne kadar bekle diyemiyor da..
Bırakın, annenizi dinleyin, adamcağız da kendine uygun birini bulsun. Evlenirseniz sizin ananız aşiretten önce koşar bela olur başınıza, bakın buraya yazıyorum vakti gelince gelir okursunuz, o ananız size güzel bir kredi çektirmeden evlendirmez.Nişanlım diyarbakırli evet aşiret var ama düşün taşın diyor bir şey olursa sen çekersin diyor
Mune hanım asıl dertleri para ailenin... kültür mültür hak getire. gariban olması ilgilendiriyor çoğu aileyi... aman kızımın- oğlumun paralarını yerlerse diye bir kaygı var. erkek ailesinin durumu kötü oluyor. erkek ailesine yardım ettiyinde kız "aman paramızı yediriyorsun" modunda oluyor.mesela ailesinin gariban olması onları ilgilendirmez
kızın parası lazım demekki..Kürtleri tanımadığınız çok belli, herkesin aşireti yok.Anneniz daha oğlunu everecek sizin paranızla, o güne kadar bekle diyemiyor da..
Aşiretmiş bunlar. Gariban aşiret.kızın parası lazım demekki..
Ya garibanlikla alakası yok aşiret boşanma olmaz diyip duruyorlar psikolojik bunalıma girdimAşiretmiş bunlar. Gariban aşiret.Nasıl oluyosa
Bırakın gerçekten, zamanı gelince annenizin uygun bulduğu biri ile evlenirsiniz, tertemiz.Ya garibanlikla alakası yok aşiret boşanma olmaz diyip duruyorlar psikolojik bunalıma girdim
Bana gönülsüz gönülsüz konuşuyor ailem üzülüyorum ama iyide anlasiyordum seviyordumBırakın gerçekten, zamanı gelince annenizin uygun bulduğu biri ile evlenirsiniz, tertemiz.
Adamı salın, kendi şartlarına uyum sağlayabilecek birini bulsun, size de anneniz bulur nasılsa.Bana gönülsüz gönülsüz konuşuyor ailem üzülüyorum ama iyide anlasiyordum seviyordum
Her kürt aşiretmi değil,benim dünürlerimde kürt bişey olsun kök söktürürüm onlara tırsarlar benden onlarla ben uğraşırım ne olduğunu anlayamazlar bile..Aşiret oluyor kurtler sıkıntı çekersin diyor bizim aile küçük ugrasamayiz biz diyor
Fazla dizi seyretmekten olyo bunlar bfbfbKürtleri tanımadığınız çok belli, herkesin aşireti yok.Anneniz daha oğlunu everecek sizin paranızla, o güne kadar bekle diyemiyor da..
TV başında 3 saat oturabilmek başarı bence, benim beceremediğim.Fazla dizi seyretmekten olyo bunlar bfbfb
Ben ailemden korkuyorum arkanda değiliz gibi konuşuyorlar üzülüyorumGerçekten aşık insan gelip buraya bu konuyu açmaz gibi geliyor bana. Kendi içinizde emin olamadığınız şeyler olabilir mi?
Evlenirken çiftin maddiyatı önemli ailelerin değil, dediğiniz gibi bir kaygı var sanırım bir de evlenince aileler yardım etmeli meselesi var, aileler çiftlere ne kadar çok para harcarsa o kadar çok kıymet biliyorlar anlamı yükleniyor, inanın anlamadığım meseleler, evlenirken değerimi eşimin ailesinin maddi gücüyle ölçmedim çünkü, bir gün kızımı evlendirirsem de dünürlerin maddiyatıyla kızıma değer biçmeyeceğim.Mune hanım asıl dertleri para ailenin... kültür mültür hak getire. gariban olması ilgilendiriyor çoğu aileyi... aman kızımın- oğlumun paralarını yerlerse diye bir kaygı var. erkek ailesinin durumu kötü oluyor. erkek ailesine yardım ettiyinde kız "aman paramızı yediriyorsun" modunda oluyor.
sizin aklınızda acaba varsa ayrılın...
bu arada Ankara çokda batı sayılmazdoğulu batılı gibi bi durumda değilsiniz.
Katip belki gerçekten aşiret mensubudurlar ama aşiretlerin ileri gelenlerinde maddiyat, mal varlığı, toprak sahibi olmak, toprağın altı da üstü de benim diyorlar lakin ileri gelenlerinden değilsen sadece falanca aşirettensindir paran pulun yoktur, bir arkadaşım da karı-koca aynı aşirettendi ama garibanlardı, aşiretlerin kaymağını ileri gelenler yer, aşiretine bağlı ama maddiyatı olmayanlarına maraba gözüyle bakıyorlar.Aşiretmiş bunlar. Gariban aşiret.Nasıl oluyosa
Aşiretmiş bunlar. Gariban aşiret.Nasıl oluyosa
aynen bende öyleydim. ne altın ne bişiy.. ev var mı yok mu diye de sormadım... babam eşimi altın isteyeceğim diye ayağına çağırdı. yapma etme dedim o kadar. istediği şey manevi birşeydi... şaştık kaldıkevlenirken değerimi eşimin ailesinin maddi gücüyle ölçmedim
Hocam yorumunuzun yüzde 80i ben nişan attim ile başlıyorBen 1 ay önce nişan attım. Ailesi doğuluydu. Biz de göçmeniz, Egeliyiz. İnanılmaz muhafazakar ve kıskançtı. Üstelik tahakküm kurmak ister, beceremez iyice sinirlenirdi. Benim eski nişanlım da öğretmendi, 2.üniversite hukuk okumuştu. İnanın kültür, aile, görgü çok önemli. Bir sorun olduğunda ben konuşarak çözmek isterdim, o küser trip atar duvar örerdi. O da ailesinden böyle sevgisizlik görmüş. Doğuda babalar çok sevgilerini belli edemezler, sevgi anlayışları bizden çok farklı derdi. Kendi dediği olmayınca da inanılmaz tavır yapardı. Üstelik aile yapıları da bizden farklıydı. Tabii ki her doğulu erkek bir değil ama geneli tahakküm kurmayı seven yapıda.
Bu arada askerlik mesleği zor onu da iyice düşünün ama bence asıl dikkat edilmesi gereken cidden kültür ve aile farkı. Bence iyice düşünün.
Evlenmeyi düşündüğünüz insan karakterli, dürüst, vicdan ve merhametli, çalışkan, ahlaklı biriyse, eşle aile arasında denge sağlayabiliyorsa, ailesi öyleymiş böyleymiş, evi yokmuş arabası yokmuş hiçbir önemi yok.aynen bende öyleydim. ne altın ne bişiy.. ev var mı yok mu diye de sormadım... babam eşimi altın isteyeceğim diye ayağına çağırdı. yapma etme dedim o kadar. istediği şey manevi birşeydi... şaştık kaldıkama çevremde o kadar çok ki... maddiyatına bakan... Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın evlatlarımızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?