Benim ailemin maddiyata baktığı yok durumumuz iyi zaten ailemin kimsenin parasında değiller sadece ben ilerde sıkıntı çekersen diyorlar sonuçta sözleşme imzalıyor belli bir süre de o şekilde düşünceleri var ilerde tartışma vs olsa aşiretlik olduğu için tartışma buyur vs bizim aile küçük kimse onları durduramaz tarzında konuşuyoraynen bende öyleydim. ne altın ne bişiy.. ev var mı yok mu diye de sormadım... babam eşimi altın isteyeceğim diye ayağına çağırdı. yapma etme dedim o kadar. istediği şey manevi birşeydi... şaştık kaldıkama çevremde o kadar çok ki... maddiyatına bakan... Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın evlatlarımızı.
bu ilerisi dediği şey basit. eşinin ailesine para verirse anlamında... siz karı koca çalışacaksınız... sizin için sorun olmaz ki maddi olarak... ama ailesine para verirse ozaman sıkıntı yapabilirsin anlamında o...ilerde sıkıntı çekersen
Hep bu tarz konulara yazıyorum çünkü. Kendi tecrübelerimi paylaşmak için.Hocam yorumunuzun yüzde 80i ben nişan attim ile başlıyorsadece dikkatimi çekti
gerçekten aşık olsa da aşk her zorunu çözemez gibi düşünmüş olabilir ki bence de sevmek/aşk her sorunun üstesinden gelmez, baştan zor bir evliliği yapmak aşık olmak kadar karakter olarak da gözü kara, güçlü olmak ve evliliği rahat edeyim vs. değil sevdiğime kavuşayım hiç başka bir şey istemiyorum mertebesinden görmeyi gerektirir. hepimiz öyle evlilikler de yapmak istemeyebiliriz. bunda bir beis görmüyorum ben. ha bire uğraş, didin, mücadele et, evlilik böyle olmak zorunda da değil ki.Gerçekten aşık insan gelip buraya bu konuyu açmaz gibi geliyor bana. Kendi içinizde emin olamadığınız şeyler olabilir mi?
ben bunları sormuştumşunu anlamadım
adam nişanlanmadan önce ailesini kilitleyip saklamadı herhalde
neyse odur yani (olumlu ve olumsuz yönleriyle)
nişanlanana kadar aklınız neredeydi? kaygılarınız neyse bunları konuşmadınız mı?
ailene maddi destek verecek misin, annen yanımızda yatılı kalcak mı, tatillerde sürekli ailenin yanına mı gideceğiz ne biliyim artık başka sorun olacak dediğiniz ne varsa.
bunları konuştunuz anlaştıysanız annenize diyemiyor musunuz karışma diye
yok konuşmadıysanız
yürek mi yediniz ne cesaretle evleniyorsunuz?
gerçekten aşık olsa da aşk her zorunu çözemez gibi düşünmüş olabilir ki bence de sevmek/aşk her sorunun üstesinden gelmez, baştan zor bir evliliği yapmak aşık olmak kadar karakter olarak da gözü kara, güçlü olmak ve evliliği rahat edeyim vs. değil sevdiğime kavuşayım hiç başka bir şey istemiyorum mertebesinden görmeyi gerektirir. hepimiz öyle evlilikler de yapmak istemeyebiliriz. bunda bir beis görmüyorum ben. ha bire uğraş, didin, mücadele et, evlilik böyle olmak zorunda da değil ki.
--sorun şu ki konu sahibinin satırlarından aşk hiç geçmiyorhiç böyle bir kıpırtı hissedilmiyor yani, o da ayrı konu.
ben bunları sormuştum
konu sahibi de hepsini konuştuk dedi
e bunların hepsini konuştuysan
nişanlı kişisi de öyle he he diye köprüyü geçene kadar değil cidden böyle sorunlar olmacağında güven veriyorsa
o zaman geriye ne kalıyor?
herhalde ailesinin özellikle de annesinin hayali çok böyle koşa koşa "kızını vermek" isteyeceği etrafın imreneceği, cakalı fiyakalı bir damat adayı idi
burada eski konular açılmış kadın maddiyatçı gibi duruyor
kız da bunu aslında çok çok çok önemsiyor. gereğinden fazla önemsiyor. neden? annene kendini ispat çaban neden konu sahibi? neden bu kadar memnun olmasını önemsiyorsun.
bak ailelerin destekleyici olmasını önemserim. hele Türkiye'de. yarın doğuracaksın annen/k.validen gelip bakacak %90 (benim öyle bir hayatım yok). ailelerin sürekli iç içe olduğu bir düzen yaşanıyor bu ülkede. annen dese ki içkisi kumarı var bize uymaz. dese ki ailesinin sana dirlik vermeyeceğini şu şu şu gözlemlerime dayanarak düşünüyorum. dese ki bu çocuk fazla öfkeli, sinirli bak elinin altında silah da var, yapma. kadına hak verecem. sadece memlekere binaen çıkarım yapılmaz ki. (benim polise/astsubaya böyle reaksiyonum var mesela)
konu Doğulu/Kürt olmakla ne kadar ilgili bilmiyorum
bak konu sahibi, memleket olarak yakınız benim de sevgilim Kürt, bizde de hiç yok, ailede Kürt damat ,ben evlenmeyi başka başka sebeplerle düşünmüyorum ama evlenecem demiş olsam, sülalede bi aaaa sesi gelir, bir ABDli ile evlenecek olsam gelmez ama bak o var çünkü ailedeama yerim onların aaa'larını yani evlenecek olsam, çok da tınnn.
önemli olan benim güvenmem benim ikna olmuş olma benim istemem çünkü
ben bu aşamayı geçemediğim için istemiyorum. aşık olsam ölüyor olsam yarın evlenirim misal.
senin de sanki kafanda başka şeyler var
annem şunu sorun etti bunu sorun etti gibi bahane buluyorsun.
peki siz öyle bir izlenime sahip misiniz?Bunlar yobaza benziyor vs diyor nerden anladın diyorum öyle okuyan yok diyor bir halası var kocası aldatmış hala bosanmiyor vs diyor nedenleri bu şekilde diyor
Kiz kardeşi lise bitirmiş bir ara markette çalışıyordupeki siz öyle bir izlenime sahip misiniz?
ailesinde çalışan kadın yok herhalde, okuyan yoksa çalışan da yoktur
çalışan kadının dünyasını anlayabilecek mi nişanlınız?
bu arada benim sevgilimin ailesinde de çalışan kadın yok. ben kendimi bildim bileli çalştım, benim ailemde herkes okumuş. buna büyük saygı duyuyor. kendisi de ailesi de. bizde yemekleri alışverişi filan o yapar misal. ailesinden kadınlarla da konuşsam (pek konuşmam, mesafeliyim) büyük saygıyla konuşurlar benimle, kendini yorma, sen zaten çalışıyorsun lafı duyuyorum ben en çok. yani kültüründe olmayabilir, önemli olan anlayışlı olmak, insan olma merhametli olmak...ha ama ben de isterdim sanat tarihi profesörü k.validem olsun da aydınlanma çağı, dışavurumculuk filan konuşayım, ama yok öyle bir dünyam
boşanmayan hala ailede boşanma yok diye boşanmamış herhalde. sizin ailenizde sorunlu evliliklerde kadın hemen boşanıyor ailesi destek oluyor. kimse arkasından laf etmiyor vs. böyle bir ortamınız mı var? çünkü öyle ortamınız olsa kendinize, kararlarınıza güveniniz daha fazla olurdu sanki?
TLc cinayet programlari bağımlılığıTV başında 3 saat oturabilmek başarı bence, benim beceremediğim.
Kendimden örnek vereyim..eşim aydınlı ben balikesirli. Aynı yöre insanıyız. Ama o kadar farklı ki yemek pişirme yöntemlermz bile..Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
annemle babam kuzenKendimden örnek vereyim..eşim aydınlı ben balikesirli. Aynı yöre insanıyız. Ama o kadar farklı ki yemek pişirme yöntemlermz bile..
Biz de bile kültür farklılığı oluyor. Bazen keşke diyorum. Kendi memleketimden evlenseydim
Yani ailesiyle çok vakit geçirmedim ama nisanlimla genelde düşüncelerimiz ayniannemle babam kuzen
ama aile kültürleri bambaşka
(ki aynı köyün önlü arkalı evlerinde, arada başka ev bile yok!, büyümüşler, akran sayılırlar)
sizin mantığınıza göre hiç kültür farkı olmaması lazım. gayet var. algıları beklentileri tarzları bambaşka. bi siyasal ideolojileri ortak -ki ailede o farklar da var.
o kadar kasmayın yani fark olacaksa aynı evin içinde bile olur.
önemli olan o farkları nasıl ele aldığınız hayatınızda nereye koyduğunuz.
Ne mutlu sana ki ailesinde olumsuz bir şey görmemişsin ben gördüm ama göz yumdum ama yine de pişman değilim çünkü ailem de benim gördüğüm değeri gördükçe çok mutlu oldu bubları anlatırken bile iyi ki diyorum ailesine gelince zerre değer görmedim ama umrumda değil o yüzden ilk bakacağın şey eşinin sorumluluk alabilme durumu evcimen olma durumu ve merhametine bak gerisi geliyor İnanBenim durumda sizinkine benziyor ama ben şu an ailesinde farklı bir şey öyle görmedim
Sizdede denildi mi sözleşmeli muhabbeti yapıldı mı eşiniz nereliBizde de sizinki gibi bir durum oldu
Ben Karadenizliyim eşim doğulu
Eşim uzman çavuş ben de öğretmenim
Bana da çok dediler Kürtlerle olmaz falan filan
Doğu Batı ayrımına karşıyım ne batılılar var canavarlar
Çok şükür eşimden de ailesinden de memnunum hiç pişman etmediler beni
Dediler de dediler.. Senin ailenin kültürel durumu nedir, eğitim vs?Uzman çavuş yani ailem genel anlamda aydın bir aile olsa vs dediler
Ailen onu arastirip hakkinda bilgi aldıysa haklılar.Ama genelleme üzerinden yorum yapıyorlarsa hata ediyorlar.Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Yok öyle araştırma vs yokAilen onu arastirip hakkinda bilgi aldıysa haklılar.Ama genelleme üzerinden yorum yapıyorlarsa hata ediyorlar.
Annem babam lise mezunu iki abim var doktor onlarda pek istemediDediler de dediler.. Senin ailenin kültürel durumu nedir, eğitim vs?
evlen çocuk doğsun görürüsün. şimdilik ürkütmüyorlar.O kadar fark var mı ? Erkek arkadaşım doğulu ama egeliyim . Şu ana kadar hissetmedim ama ailesi baya geleneksel olduğunu hissediyorum .
Aydinlilarin adetinde düğün yaparken eşya alınırken herşey ortak olurmu ?Kendimden örnek vereyim..eşim aydınlı ben balikesirli. Aynı yöre insanıyız. Ama o kadar farklı ki yemek pişirme yöntemlermz bile..
Biz de bile kültür farklılığı oluyor. Bazen keşke diyorum. Kendi memleketimden evlenseydim
Malatyalı eşimSizdede denildi mi sözleşmeli muhabbeti yapıldı mı eşiniz nereli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?