Ailem haklı mı :( ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.100
30.473
798
35
Merhaba ,

Ben ünv mezun olalı bir hayli zaman geçti ve mezun olduktan beri de çalışıyorum. Mesleğim var. Ama tabi her özel sektör gibi zorlukları da var.

Ailem devamlı KPSS çalışıp atanmış olsaydın senelerini boşa geçirdin deyip duruyorlar.

KPSS denedim ama olmadı bölümüm atanmaya pek uygun değil alım yok pek

Ve de Yüksek lisansı bitirdiğimde 27 yaşındaydım. Okulu bitirir bitirmez master yapsan başka olurdu falan diyorlar. Açıkcası çok modum düşüyor. Ne yaparsam yapayım hep yetersiz hissettiriyorlar ailem mi karamsar yoksa ben mi boş zaman harcamışım ?

Alımı az olan bir bölüm için kpssye uyku bile uyumadan çalışman lazım, yerinde olsam kimseye kulak asmam mükünse işimde yükselmeye bakarım. Doktora yapsan ne olacak ki üniversiteler de kimseyi kolları açık beklemiyor. Herkes yüksek lisans doktora mezunu artık ama kadro yine yok

İnsanlardaki şu kpss takıntısını anlamıyorum. Memurluk evet çok ama yerleşmesi bir o kadar da zorlu. Ben hiç denemedim çünkü o kadar tempolu ders çalışmam, kendimi tanıyorum. Ciddi bir emek şart ek olarak alımı az diyorsunuz. Birinciye mülakatta 58 verildi daha geçenlerde. Sadece sınavı kazanmış olmakta yeterli değil yani

Ne güzel mezun olduktan beri çalışıyormuşsunuz, yüksek lisansınız da var boş yere modunuzu düşürmeyin duyduklarınızla. Hee istiyorsanız tekrar çalışıp kpss'de şansınızı deneyebilirsiniz, bi kaybınız olmaz ancak bunu başkaları istiyor diye yapmayın. Kimi insanlar her daim var olanın dışındaki güzelliklere odaklanıp karşısındaki insanın enerjisini sömürürler, sanırım ailenizde onlardan hee deyip geçmeye çalışın.

aileler hep aynı şeyi söylerler. nedense kpss'den atanmak onlara sanki basit gibi gelir.
benim ailem özellikle babam çok söyledi.
ben tamamen teknolojiyi kullanan, geleceğin meslekleri arasında gösterilen bir iş yapıyorum, 3 senedir aktif iş hayatındayım. deneyim kazandıkça maaşım da yükseldi.
hem rahatım hem işimi seviyorum. babam işe ilk başladığım zamanlar çok ısrar etti kpss diye. başımın etini yedi resmen. utanmasa bırak işi sınava hazırlan diyecek ama dershaneye gideceğim desem maddi anlamda destek olmaz :) ee benim ihtiyaçlarım ne olacak atanana kadar sonuçta genç bir kadınım yani.
işi bırak ders çalış demek kolay.
hala ara sıra gündeme getirir ama ben halimden memnunum der geçerim. zaten işim devlet kadrosu olan bir iş değil.
ve daha geçen hafta ekibimizdeki en deneyimli arkadaşa harika bir iş teklifi geldi, şartları süper. sorsanız özel sektör ama kendini geliştirene her kapı açık, kendi adıma konuşacak olursam.
benimle bir mezun olan arkadaşım zar zor onun bunun araya girmesiyle sözleşmeli memur olarak ilçe belediyesine girdi, 1.5 sene falan çalıştı ve bu aralar işi sallantıda çünkü kadroya almıyorlar. başkan değişmiş. bu kız 28 yaşında. bu yaşından sonra özel sektörde ne iş bulacak? tekrar devlet dairesine nasıl girecek?
kpss hayali, hedefi olan üniversite arkadaşlarım çoktan vazgeçip evlenip çocuk yaptılar.
ataması, alımı sıkıntılı bir bölüm için zaman kaybetmeye gerek yok, hayat devam ediyor ve para lazım.
iyi ki de senelerimi kpss derdinde heba etmemişim çünkü kendimi biiyorum, sınav insanı değilim öyle 90 falan alamam.
şu anki işinizden memnunsanız, şartlarınız yerlerde değilse, kariyer geleceğiniz varsa kimsenin lafına bakmayın.

Çok yakın arkadaşımın yüksek lisanstan sonra sürekli kpss ye hazırlandı sürekli sınava girdi kesinlikle ne atandı ne kazandı
Şimdi 30 yaşına az zamanda kaldı keşke bu kadar bekleyip uğraşacağıma özel sektörde calissaydim diyor.
Boşuna bütün zamanını kaybetti şuan çok pişman canım.hep ailesini dinledi çakıldı kaldı.
Şuan da ailesi kpss olmadı olmuyor evlen diye baskı yapıyor.
Bence iyiki çalışmışsin.simdi istesen yine kpss ye girersin ama memur olmayı çok hayal etme malum görüyoruz.

Şuan haberlerde görüyorum kpss de atanamayan onlarca kişi zabıta alımı için mülakata girmiş.
Fizyoterapist, gıda mühendisi puanımız da iyi ama atanamiyoruz her mülakata gidiyoruz kendi meslegimizi yapamıyoruz diyor
Nasıl denk geldi defne senin konuna o yüzden bunlara takılma calismana bak canım sen

Etrafimda hic memur yok ama burda okudugum kadariyla memurlar da hic memnun degil. Som haftalarda kac tane konu acildi... çılgın derece mobbing, kullanilamayan izinler, sıkısıp kalmışlık hissinden bahsediyordu cogu.

Bosver bence.

Ayrica hakli olsalar ne olacak bu saatten sonra?

Aileniz memur mu ? Eğer değillerse sizi eleştirdikleri zaman "sen de keşke zamanında daha çok çalışıp memur olsaydın, eskiden daha kolaydı,keşke gençliğini boşa harcamasaydin memur olsaydın" falan demiyorsunuz?
Bence birkaç defa onların hemen ardından böyle cumleler kurarsanız yaptıkları kiyasin ne kadar kötü bir şey olduğunu fark edebilirler.
Aileniz de olsa kimseye kendinizi ezdirmeyin, hele de bu yaştan sonra.
Onları memnun etmeye de çalışmayın, gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. Zaten agzinizda kuş da tutsanız 'turna yakalasaydin daha iyiydi' derler. Neden onlar için canını sikasin ki?
Yüksek lisansı ya 27 yaşında bitirmissin ha 25 yaşında. Ne önemi var? Birkaç yaş sana nasıl bir oncelik sağlayacak? Tabii ki hiç bir öncelik sağlamayacak. Ailen muhtemeln kendi yetersizliklerini senin üzerinden tatmin etmeye çalışıyorlar. Buna fırsat verirsen de hep böyle devam edecekler.

Ben hiç denemedim Kpps. Çünkü full de yapsan mülakat var. Mülakatın nasıl işlediği de malum :)
Öyle bir torpilin yoksa bence hiçç deneme bile. Kuzenlerim 2 sene deli gibi çalıştılar, ben özel sektöre başladım. Hepsi 2 sene çalıştığı ile kaldı ben ise bir kaç tane ülke gezdim. Para biriktirdim ve istediğim gibi de harcadım. Sonra evlendiler ve çocuk yaptılar. Şimdi konuşunca onlar çoook pişmanlar.

KPSS malesef her zaman garanti gözüyle bakılan ama işin içine girince insanı çok fazlasıyla yoran bir iş. Mezun olduktan sonra ilk seneden atanabileceğime inanarak bu sürece başladım ve şuan 3.denemem. Bilseydim bu kadar uzayacağını kesinlikle başka seçenekler düşünürdüm. Şimdi de o kadar emek verdim diye bırakamıyorum. O yüzden çok da pişman olup karamsarlığa kapılmayın

Neredeyse birebir aynı şeyleri yaşamışız.
Bizim ailede en iyi şirkette en iyi maaşla çalışan bile olsan devlet memuru değilsen hiç bir şey başarmamışsın gibi düşünüyorlar.

Bu arada ben KPSS ye girdim.
Merkezi atama olmadı ama kurum sınavlarında ne yazık ki mülakat engeli ile karşılaştım hep
O yüzden umudum da yok açıkcası

Şimdiki işim rahat ama iş yoğunluğu ve izin kullanamama vs hep var.

Bölümünüz neydi ?

Memur olmak eskisi kadar kolay değil, arkadaşlar da söylemiş, torpilin yoksa ful çeksen hikaye, sor bakalım ailene torpil yapacaklar mı sana, hangi bakanı tanıyorlar. Emin ol mucize olup memur da olsan olduğun yerden bir tık yukarı çıkmak için öpeceğin el saysına inanamazsın, el öpmek de yetmiyor, torpiller yarışıyor resmen. Özel sektörde en azından emeğinle yükselme şansın var. Devlette becerin yeteneğin çalışkanlığın sana bir damla fayda sağlamıyor artık

Ailem memur Canım
O yüzden zaten diğer seçenekleri seçenek bile saymıyorlar
Kuzenim mesela yurtdışında hem tıp okuyup hem çalışacağım dedi yaşı 30 ona bile ne gerek var bu yastan sonra otur KPSS çalış düz memur ol diyorlar

Demesi kolay da :)
Artık KPSS de hiç öyle kolay değil
Atanmak gerçekten zor ve çok az alım var.

Mesela işte bir arkadasım daha 20 yalında yurtdışına gitmenin yolunu arıyor.
Ona bile eee daha genç tabi diyorlar.
Bu sefer yaşım çok geç , herşeye çok geç kalmışım gibi hissediyorum

Ben zaten girdim kurum sınavlarına ama dediğiniz gibi mülakat engellerine takıldım
Merkezi atama 90 üstü istiyor o puanı da alamadım

Ailem değil ama akrabalarim memur olmadigim için bana acıyan gözlerle bakıyorlar. Kendileri çocukları fln hep memur, akrabalar arasında ciddi anlamda memur olmayan sadece benim. Mesleğimin ataması yok napiyim. Ayrıca herkes memur olacak diye bir şartı yok amaaan

Mesleğiniz ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…