Ailem haklı mı :( ?

Siz bulunduğunuz konumdan yakınıyormusunuz ailenize? Cevabınız evet ise bunu bunu yapsaydın demeleri doğal ama siz yakınmiyorsaniz kararlarınızı artısını eksisini göğüslüyorsanız gereksiz bir tavır onlarınki.Hayat sizin istediğiniz gibi yapın kim ne derse desin.

Kpssden torpilsiz atanilmaz diye bir şey de yok arkadaşlar,iyice de gommeyin isterseniz. Ben atandım çok şükür, mülakattan da yüksek bir puan aldım. İlk denememde kazandim ve benim bölümum de 93+ isteyen bir bölüm, bir yılımı ona verdim diyebilirim. Bence şu saatten sonra denemeyin derim eğer bu şekilde en az bir yılınızı kpssye vermeyecekseniz, işiniz güzelse özelde geliştirin kendinizi.

27 yaşında yüksek lisans bitirmek geç mi?
Ben 35 imden sonra yüksek yapmak istiyorum valla
Ne alakası var?
Sonuçta çalışıyorsun boş mu oturuyorsun sanki
Ailenin dedikleri çok saçma bence
Türkiye burası şartlar belli ortada

Yani benim kıEnimde öğretmen ve özelde her türlü zorluğu yaşıyor. Bizde zaman zaman keşke deneseydik diyorduk ve yıllar geçti hala diyoruz. Ama tabiki baskıcı bir tutumla değil

Aileler çocukları için en iyisini isterler ve beklerler. Doğal olarak en iyisi onların kendi bakış açılarına göre en iyi olandır :) Buna alınmayın ve bu durum modunuzu düşürmesin. Elbette iyi bir gelecek ve düzgün bir gelirinizin olacağı bir işiniz olsun bunun için elinizden geleni yapın. Siz iyi bir işe ve gelire sahip olduğunuzda zaten daha az konuşacaklardır

Hayır yakınmıyorum
Buna da şükür

özel sektörde çalışmak çok daha kolay bence.
bildiğim kadarıyla memurlukta bir yerden başka yere geçmek çok kolay değil. oysa özelde hele de network kurduysanız kendinize gayet rahat iş değiştirebiliyorsunuz.

Herkes torpil ile giriyor demek haksızlık olur kendi çabası ile girene ama dönen torpilleri de biliyorsunuz. Devir değişti. Ailenizin zamanındaki gibi değil. Benim bir arkadaşım hemşire sevgilisi atansın diye 3 siyasi ile yemek yedi mesela. Daha başka şeyler de var.

Memurum yillik izne ayrilana kadar göbeğim catladi pazartesiden beri devamli araniyorum acsam is kitlenir acmasam ısrarla aranir ben 2 senedir izin kullanmıyorum üstelik
Memur olmak simdilik sadece düzenli maas ve sgk için idare ettiğim bir durum saglik sebeplerimden
Ama istifa etmeyi de cok düşündüm özelde calissam yükselirdim memuriyette her isi yapıyorum yani aileler memur olsun atansin diyorlar da ben ne egitimimi yükseltebiliyorum ne izin alabiliyorum
Mühendis değilim diye eziliyorum sinavi kazanip.okumak istesem istifa et oku deniyor. Yani isinizden memnunsaniz, tatmin oluyorsaniz, hayata dair mutsuzum demiyorsaniz hic kendinizi uzmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…