Ailem hayatımı bitiriyor

Sabah beşe kadar oturup öğleden sonra uyanarak uygulanacak nasıl bir planmış bu?

Maşallah herşeyime de hakimmiş gibi konuşmuşsunuz. Okulumu kafama göre dondurduğumu nereden çıkarttınız. Maksat yargılamak söz konusu olunca konuşmak basit.

Maşallah herşeyime de hakimmiş gibi konuşmuşsunuz. Okulumu kafama göre dondurduğumu nereden çıkarttınız. Maksat yargılamak söz konusu olunca konuşmak basit.
Soru da sordum cevap vermemişsiniz. Her şeye hakim gibi konuşmuyoruz, anlattığınız kadarını yorumluyoruz. Tekrar soruyorum, ne iş yapıyorsunuz ve ne okuyorsunuz?
Haklısınız çok kötü bir aileniz var diye toplanıp sövüp sayabiliriz ama içinde olduğunuz durumu değiştirmiyor bu. Yargılamaktan çok gözünüzü açmak gibi düşünün

Haklısınız, öyle bi isteğim yok sadece nasıl bir yol gözlemleyebilirimdi sorum fakat insanlar biraz yanlış algıladı. İnşaat üzerine 2 yıllık bir bölüm kazandım 1 senemi tamamladım ama şehir dışında olduğu için ve bazı maddi aksiliklerden dolayı dondurdum diyebiliriz. Şuanda film sinema sektöründe asistanlık/sekreterlik tarzı bir pozisyonla ilgileniyorum, kimi zaman evimden kimi zaman iş yerinden. Sabit bir iş değil ama birikim yapmama ve geçinmeme yetiyor şimdilik.

geçinmek ya da maddi problemler sorun değilse
gidin güzel rahat bir şehre (antalya, izmir, muğla ?)
tutun minik şirin bir ev
mis gibi yaşayın gidin

anneniz de ara sıra gelir birlikte gezersiniz, onun airicnde ne istiyorsanız yaparsınız
bir sağlık sorununuz da yok, yaş da genç. mis ne güzel.

sorun ne o zaman?

Sıfırdan başlayıp bir ev tutup yerleşmek zor bu devirde sizde farkındasınız. Kendimi geçindirecek kadar kazanıyorum dedim. Sıfırdan bir ev tutup şehir dışına yerleşip eşyalar dizecek kadar kazanmıyorum. Ki buna ailem de müsade etmez aksine asla arkamda da durmaz mümkünatı yok

e o zaman ne demeye geçinmek ya da maddi problemler sorun değil diyorsunuz?

kendinizi geçindirecek kadar kazanmıyorsunuz siz, 22 yaşında insan babasının evinde kira fatura vermeden karnını annesinin yemeğiyle doyurup, ne biliyim işte telefonunu makyajını kıyafetini filan ödüyorsa bu kendini geçindirmek olmuyor ki.

ailenizin müsaade etmesine gerek yok, bize de etmiyorlardı, yaptık gayet de.
yapabilmek önemli olan.

Görebilirsin de ne alaka bu yazdığın yorumla. Canım sıkılıyorsa ve saçma sapan şeylere göre yargılayacaksan yazma mümkünse
Yani sabah beşe kadar sitede takılıp 8.30’da iş başı mı yaptın? Buna inanmamızı mı bekliyorsun?

Dürüst ol, doğru cevapları ver, ona göre yorum yapalım. Savunmaya geçip olmayan şeyleri var gibi göstererek fayda sağlayamazsın buradan.

Yapilacak sey belli. Okulunuzu bitirip, dogru duzgun bir ise girip, ev arkadasi bularak evinizi ayirmak. Farkli ne soylenebilir ki?

2 yıllık bolumun bir yilini zaten bitirmissiniz. Dişinizi sıkıp kalan bir yili da bitirin.

Okulu mesela 25 yasinda mi bitireceksiniz? Planiniz ne?

Sen yorum yapmasanda olur. Herşeyi belirtmişim açıkca zaten.

Haklısınız

Ben anlamadım ailen ne istiyor? Kendi masrafını karşılayacak kadar kazanıyorsun. Ailenin çıkıp gitmeni istediklerini söylüyorsun ama başka bi yerde hayat kurmaya gelince ailem kabul etmez diyosun. Mesela annen neye kızıp köpürüyor bu kadar? Yani net bi konu yok mu? Haklı ya da haksız olmak değil de mesele hani bi gencin hayatının karardığında ve yok olduğuna inanıyor oluşu burdan bakınca fazla dramatik geliyor çünkü belirgin bi sorun yok. Yani net sorun ne ki çözüm ne olsun. Anlatabildim mi? Biraz açarsan, annenle arandaki mesele ne, annen neden böyle yükseliyor söylersen belki daha güzel yorumlar alabilirsin. Ama bu hayattan kurtulmanın tek ve en pratik yolu daha düzenli bi iş bulup 1+1 bile olsa kendi evine çıkman. Onu da yapamam diyosan şu anki şartları iyileştirmenin, annenle biraz olsun geçinmenin yolunu bulmayı denemelisin.

Hayat makyajdan giyimden ibaret değil öyle de görmüyorum. Fazlasıyla destek çıkmaya çalışıyorum.

Üniversiteme devam etmedim dondurdum. Bir mesleğim yok
Mesleğiniz yoksa aileniz haklı...önce bi meslek edinin,derler ya kolumda altın bi bileziğim olsun..ondan sonra isterseniz risk alıp girişimcilik yapabilirsiniz...ama aileyle yaşayayım,onların imkanlarından da faydalanayım,ama bişey deseler kırılayım..yok öyle bi dünya maalesef..özgür bi birey olmak istiyorsanız ,mesleğinizi edinip ,güzel bi işe girip aileden ayrı bi hayat kurmalısınız

değil mi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…