Ailem ile konuşmalı mıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi esest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
923
1.105
63
Ailem evlenmeme karşı çıkıp olayı baya abarttılar çok olay çıkardılar. Bende vazgeçmeyeceğimi , bitirmeyeceğimi söyledim. Bizimle yaşlanırsın deyip kestirp attılar. Yazın istemeye geleceklerini soyledim.Ben yanlarına yemek dışında çıkıp oturup muhabbet etmiyorum. Acaba vazgeçti sinirli duruyor diye mi düşünürler. Konuyu tekrar ben açmak istemiyorum . Onlarda oturup onlarla gülüp eglenmedigim icin bana kızıyorlar. Nasıl davranmaliyim? Konuşsak tekrar istemeyecek tekrar olay çıkarıp ayilip bayılacaklar. Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım? Fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar

Ailen niye istemiyor bir açıklama yaptılar mı?
İşten dolayı elalem ne der diye istemiyorlar. Bn memur o esnaf. Hayallerindeki memur damatlari olmasi.. Memur olmadan kapıma gelmesin dedi.

Ailen bu zamana kadar sana hiç memur dışında damat istemiyoruz gibi bir şey söylemedi mi,ya da hiç anlamadınız mı istemeyeceklerini?

İşten dolayı elalem ne der diye istemiyorlar. Bn memur o esnaf. Hayallerindeki memur damat.. Memur olmadan kapıma gelmesin dedi.
Aileni bir şekilde ikna edeceksin. Üniversite mezunu koca insansın. Ben de memurum, eşim özelde dünyanın sonu değil. Bu şekilde milyon tane örnek var. Memurlar memurla evli olur diye bir kural yok.

Peki bu adamı tanıyorlar mı? Yoksa tanışmadan kestirip attılar mı?

Ailen bu zamana kadar sana hiç memur dışında damat istemiyoruz gibi bir şey söylemedi mi,ya da hiç anlamadınız mı istemeyeceklerini?
Bu kadar sorun yapacaklarını düşünmemiştim. Onlara bakarsam hem memleketimde olması hem kariyer sahibi olması gerekliydi. Fakat olmadı iste.

İyi de esnaf memurdan çok kazanır yani çok saçma :) ne var ki memurlukta? Artık hiçbir işin hele de memurluğun garantisi yok. Yarın bir gün terörist diye çıkartmışlar bi bakmışsın.

Tanimiyorlar tanışmak istemiyorlar cok konuştum çok dil döktüm çok ağladım ama ikna edemedim bnde artık kendi köşeme çekildim çünkü ne desem ne yapsam hep bi savunma hep bir kızma kaldıramaz hale geldim.

İyi de esnaf memurdan çok kazanır yani çok saçma :) ne var ki memurlukta? Artık hiçbir işin hele de memurluğun garantisi yok. Yarın bir gün terörist diye çıkartmışlar bi bakmışsın.
Benim maaşım onun bir haftalik kazancı. Onları bnde dedim fakat elalem öyle demezmis memur kızı esnafa verdim demek istemiyorlar.

Biraz sakinleşsin ortalık,bi zaman sonra tekrar açarsın mevzuyu.

Benim maaşım onun bir haftalik kazancı. Onları bnde dedim fakat elalem öyle demezmis memur kızı esnafa verdim demek istemiyorlar.

Bence iş ciddiye binse çocuk tanışmaya gelse onlar da ciddi olur. Ayrıca bu elalem toptan yerin dibine batsa da artık onlara göre hareket etmesek.

O zaman dede anneanne babaanne hala amca gibi büyüklerden birini devreye sok. Daha da olmazsa alırsın nikah gününü çıkarsın karşılarına.

Yalnız sonra burada eşim esnaf, sabah çıkıyor, gece geliyor, haftanın 7 günü çalışıyor, hiç bana vakit ayırmıyor deme ;-)

Bence iş ciddiye binse çocuk tanışmaya gelse onlar da ciddi olur. Ayrıca bu elalem toptan yerin dibine batsa da artık onlara göre hareket etmesek.
Geleceklerdi tepkilerinden korktum çünkü bana çok kötü laflar ettiler tanımadan. Onların yüzlerine de derlerse diye biraz erteledim . yaza memlekete gideceğim o zaman gelecekler.

Bu dediklerinizi çok düşündüm evlilikle sevgililik aynı olmaz biliyorum ama hic problem etmedim . buyuklerde elalem derdinde kim bu elalem :) bana ayrı onlara ayrı konuşuyor herkes

damat adayını tanımadan etmeden yanlış tepkiler memur olup karısının ağzını burnunu dağıtan, eziyet eden bir adam olsa memur kızım hemde bizim memleketli idare et sen kocanı mı diyecekler. benimde erkek kardeşim var memurluk konusunda baskı kurulmasına rağmen asla kabul etmedi. memur olursam aç kalırım evlendiğimde geçinemem diyerek kendi işinin başında mücadele veriyor. daha çok kazanmak için. memur maaşı dediğin nedir ki ev almak için emekliliği beklersiniz karı-koca.

Cok haklisiniz ama iste kabullendiremiyorm 500 lira alsin memur olsun diyor annem baska sey demiyor. Ikna edemiyorum cok konustum ama artik sessiz tek basima diger oda da takiliyorum bu durum vazgectigimi düşündürür mu? Konussm yine kavga yine dinlemeyecekler

Depresyonda gibi davran bir sure. Ne bileyim onlarin yaninda yeme icme

annen ve babanla konuş tabi ki sessiz kalmak sorunu çözmez. beni seviyor musunuz? diye sor. benim mutlu olmamı ister misiniz. memurluk sadece bir statüden ibaret insanın karakterini belirleyen bir ölçü değil. memur olan bir kocanın işinin garanti olması demek kuracağı yuvanında bozulmayacağını garanti etmez. evliliğinde sorunlar yaşadığında da sana ayrılamazsın elalem ne der mi diyecekler bunu sor. sevginin olduğu yerde parada olur başarıda olur. evlenmek istediğin adamı tanısalar görünce değerlendirseler tamam bir bildikleri var diyeceğim ama görmeden üstün körü memurluk saplantısıyla kızlarını mutsuzluğa sürüklerler.

Allahım zihniyete bakın:)) senin yerinde olsam memuriyetten istifa eder ben de esnaf olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…