Ailem istediğime vermiyoo 😔

Arkadaşlar hepiniz boşuna kaçma falan yazmışsınız hatun kafaya koymuş.
Kaç kurtul bakalım kaçtın diye umarım ‘ev henüz hazır değil bir süre bizimle oturun’ demezler umarım..

hayırlısı ama kaçanların yüzü pek olmuyor bişeylere yarın birgün yüzüne vurur, el oğlu
Herkesi ayni kefeye koymayin kiz karsisindakinden eminse eger neden kacmasin ki

Merhabalar. 25 yaşindayim. Konustugum biri var aileme söyledik asla olmaz dediler. Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var. Bizde birbirimizi gercekden çok seviyoruz o kadar güzel değer veriyo ki. Annemle aram hic bi zaman anne kiz gibi olmadi ayni evde mecburen yaşayan 2 yabanciyiz. Annem bu zamana kadar ne istesem hep bi kotü yorum karişmaya bayilir. Ve bu aileme söyledigim 3. Kişi annem herzaman mikser gibi ortaligi karistirdi. Babam desem hayattaki en büyük şansim belkide. babamin gönlü vardi ama annemin ağzina bakiyo oda yok dedi ben israr ettikce kavgalar büyüdü. Ve artik kacicaz her yolu denedik gercekden. Sadece kaçarak evlenenlerin yada etrafinda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istiyorumm.
Rahatin eskisi gbi olmayacak ha katlanirim dersen sen bilirsin evlenince erkekler bir değişiyor cnku .. beklediğim gbi olmaz sen çalışıyor musun

Ben kacma kelimesine takildim.
Iki yetiskin birey olarak bir karar aliyorsaniz dimdik arkasinda durun. Ben de ailemin onayi olmadan evlendim. Yasim cok kucuk diye istemediler. Ama kacmadim. Neden kacayim? Yasak bir sey mi yaptim kaciyorum? Ben evleniyorum siz kabul edin veya etmeyin, nikahim surda su saatte dedim. Pasa pasa gelip tebrik ettiler. Taki taktilar. 10 yillik evliyiz bir sorunumuz yok allaha sukur.

Kayinvalidemle oturmam, onlara bakmam gibi bir sey soz konusu bile olmadi. Evlendigimden beri evim ayri. Farkli bir seyin bahsi bile gecmedi.
Arkasinda durabileceginiz bir kararsa her seyi hazırlayin ve evlenin. Ancak ben sizi maddi acidan hazirliksiz gordum. Aileniz onay verse de vermese de bence suan buna maddi olarak hazir degilsiniz..Siz de bir ise girin. Sonra yavas yavas ev esya vs konularini cozup evlenin.

Merhabalar. 25 yaşindayim. Konustugum biri var aileme söyledik asla olmaz dediler. Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var. Bizde birbirimizi gercekden çok seviyoruz o kadar güzel değer veriyo ki. Annemle aram hic bi zaman anne kiz gibi olmadi ayni evde mecburen yaşayan 2 yabanciyiz. Annem bu zamana kadar ne istesem hep bi kotü yorum karişmaya bayilir. Ve bu aileme söyledigim 3. Kişi annem herzaman mikser gibi ortaligi karistirdi. Babam desem hayattaki en büyük şansim belkide. babamin gönlü vardi ama annemin ağzina bakiyo oda yok dedi ben israr ettikce kavgalar büyüdü. Ve artik kacicaz her yolu denedik gercekden. Sadece kaçarak evlenenlerin yada etrafinda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istiyorumm.
Sizin babanız hic yaslanmicak mi ? Abiniz erkek kardesiniz varsa el kiza da ona aynisini yapmicak mi ? Bacim ben hep derim aile rizasi ama bu bahane değil insan sevdimi degil felcli babasina bakmak her seyi yapar ha tabi sevgidiginiz dogru insansa her zaman geleceğe bakin bi gun bizde yasli olucaz ne ekersen onu bicersin

Ayri eve çıkıcaz. Hatta ben dedim ailenle oturalim diye o olmaz ayri olcaz dedi. Off offf napcami şaşirdim.
Su mesajını okudum ve annene bırkere daha hak verdim, aynı evde oturalım demek ıcın akıl tutulması yasamak lazım. Sana sorsak seviyorsun fedakarsın samanlık seyran olur bla bla. Annen seni tanıyor ve dogru dusunuyor.
Insallah kacmak gıbı hata yapmazsın. Kendını ezdirme potansiyeli var sende, sonra pısman olacaksın evlendıgıne ezilmekten bıkacaksın.
Anne sozu dinle.

Bak şimdi tatlım aynı yaştayız öncelikle evlendiğin zaman sadece eşinle evlenmiyorsun onun aliesi her şeydr başında bitiyor eşin ilk zamanda gibi olmıyor ve seçimin grnelde ailesinden yana yapabilir ki babası felçli demisin ortada mazlum birisi var eğer sevgin ilerde bu inlarla yaşamaya dayanmaya olacaklara katalanbiliceksen kaç evlen ama ilerde anlarsın ki sevgi bir yere kadar insanlar eziyet etmeye bayılır kıskanırlar seni ogullarından ve en iyi kaynana kayınbaba bile akrep gibi diliyle bitirir insanı bana kalırsa kaçma derim boşver annen ne kadar kötü olursa olsun annen ve baban senin eşinin anneiyle babasından daha iyidir emin ol hayatım daha neler neler de ayrıca kaçarak evlenen kuzenimde pişman çok uzun hikaye bilrsin

Hayat bazen buna itiyor malesef ki kacanda kacmak istedigi icin kacmiyor her iki taraftada el ustunde tutuluyorum cok sukur bu herkes icin ayni olcak degildir heralde 3 ay tanidigin adama kacarsan sorun yasarsin tabiki ama tanidiktan emin olduktan sonra iki gonul bir olunca samanlik seyran oluyor
Kesinlikle herkes aynı olmaz iki tarafta da el üstünde tutulan duydugum ilk kişisiniz diyebilirim sizin icin. Kesinlikle her şey nasıp kısmet tabiki ailelerin de anlaştığı güzelce evlendirdiği evliliklerde de sorun oluyor ama kaçtığımız zaman hem bizim içimizde hem de ailemizin içinde hep bir ukte kalıyor malesef

Annenizi dinleyin ve kaçmayın, orada bir sürü zorluk sizi bekliyor, şuan size herşey toz pembe gözüktüğü için anlamıyorsunuz. Hayırlısı olsun ama tekrar ediyorum annenizi dinleyin

Kesinlikle herkes aynı olmaz iki tarafta da el üstünde tutulan duydugum ilk kişisiniz diyebilirim sizin icin. Kesinlikle her şey nasıp kısmet tabiki ailelerin de anlaştığı güzelce evlendirdiği evliliklerde de sorun oluyor ama kaçtığımız zaman hem bizim içimizde hem de ailemizin içinde hep bir ukte kalıyor malesef
Malesef ki bu durum boyle ukte kaliyor ama bizleri buna iten sebeoler aile denen faktor oluyor ben cok sukur ki iki taraf icinde el ustunde oldum ne kendi ialem kactin ettin dedi ne esimin ailesi kactim die hor gormedi ne desem o oldu ne istesem o yapildi aksine kiymetli bile oldum ama su var guven denen bir mesele var once karsindaki guvenceksin bu adam beni yarida birakirmi muhtac edermi emin olcaksin ben buna emin oldugumda iliskimin 8.senesiydi simdi babam arabami kayinpederim evimi aldi en onemli faktor es durumu emin olmak cok onemli

Malesef ki bu durum boyle ukte kaliyor ama bizleri buna iten sebeoler aile denen faktor oluyor ben cok sukur ki iki taraf icinde el ustunde oldum ne kendi ialem kactin ettin dedi ne esimin ailesi kactim die hor gormedi ne desem o oldu ne istesem o yapildi aksine kiymetli bile oldum ama su var guven denen bir mesele var once karsindaki guvenceksin bu adam beni yarida birakirmi muhtac edermi emin olcaksin ben buna emin oldugumda iliskimin 8.senesiydi simdi babam arabami kayinpederim evimi aldi en onemli faktor es durumu emin olmak cok onemli
Ama siz baya uzun yıllar beraber olmuşsunuz, güvenip kaçmışsınız. Bu konuda güvenmek şart, sonuçta bir ömür söz konusu. Ben konu sahibiyle nerdeyse aynı yaştayım, açıkcası büyük ihtimalle riske girmezdim. Tabii kör kütük aşık filan değilsem. Evlenmek elbette önemli, ama hayat şartları ev ve ya maddi durumda da çok önemli. Benim bir tanıdığım var, şu an evli. Bir keresinde yıllar önce ailesi kesinlikle izin vermediği İçin ilk sevgilisiyle kaçmak istediğini ama son anda ailesini göze almaya değmez diye düşünüp vazgeçtiğini anlatmıştı. Dediki 1-2 sene önce eski sevgilisini görmüş. Bir sürü şey anlatmış. İyiki onunla kaçmamışım, ailelerinde durumlar baya karışıkmış maddi durumları da hiç değilmiş dedi. Sonra bir olgun yaşta akrabam vardı. Birine aşık olmuştu, kaçmak istiyordu. Çok çocuklu ailenin oğluymuş, maddi durumuda iyi değilmiş. Tüm aile akrabalar karşı çıktı. “Bu adam kendine bile doğru dürüst bakamıyor. Gidip tıkanacaksın küçük bir eve.Tek kendine değil, ailesine de bakmak zorunda kalacaksın.Aklını başına topla” dediler.Kaçma planlarını birileri öğrenmiş durumu engellediler.Akrabamızda kaçmaktan vazgeçip sonunda ayrıldı. Birkaç ay sonra ailesinin rızasıyla bir başkasıyla evlendi. Hala evliler. Durumları ve şartları çok iyi. Halinden memnun.

Ben kacma kelimesine takildim.
Iki yetiskin birey olarak bir karar aliyorsaniz dimdik arkasinda durun. Ben de ailemin onayi olmadan evlendim. Yasim cok kucuk diye istemediler. Ama kacmadim. Neden kacayim? Yasak bir sey mi yaptim kaciyorum? Ben evleniyorum siz kabul edin veya etmeyin, nikahim surda su saatte dedim. Pasa pasa gelip tebrik ettiler. Taki taktilar. 10 yillik evliyiz bir sorunumuz yok allaha sukur.

Kayinvalidemle oturmam, onlara bakmam gibi bir sey soz konusu bile olmadi. Evlendigimden beri evim ayri. Farkli bir seyin bahsi bile gecmedi.
Arkasinda durabileceginiz bir kararsa her seyi hazırlayin ve evlenin. Ancak ben sizi maddi acidan hazirliksiz gordum. Aileniz onay verse de vermese de bence suan buna maddi olarak hazir degilsiniz..Siz de bir ise girin. Sonra yavas yavas ev esya vs konularini cozup evlenin.
Sizin babanız hic yaslanmicak mi ? Abiniz erkek kardesiniz varsa el kiza da ona aynisini yapmicak mi ? Bacim ben hep derim aile rizasi ama bu bahane değil insan sevdimi degil felcli babasina bakmak her seyi yapar ha tabi sevgidiginiz dogru insansa her zaman geleceğe bakin bi gun bizde yasli olucaz ne ekersen onu bicersin
Aynisi ben dedim aileme 7 yasinda kücük kardesim var ve annem babam 48 yaşinda yaşlandiklarinda o en çok yanlarinda kücük kardesim durucak. Ben herseyi dedim aileme birakin mutsuz olcaksamda ben istedim diye oluyum sizin istediginizle evlensem mutsuz olsam daha beter olcak dedim. Neler neler dedimde işte son çagremiz gitmek malesef. Sadece arkamda ailemi birakiyorum kolay değil. Benin gibi kaçmak zorunda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istedim

Bir kere bu konuda senden aşırı fazla destek isteyecek bir şey yapmak istediğinde yatalak babam var deyip engel olacaklar.
Bir de kaçarak bunu yaparsan biçilmiş kaftan olma özelliğin cuk diye oturacaksın.
Kaçmak değil çözüm, gerçekten seven adam babanın yanına gider üslubu ile konuşur ikna eder. Aracı gönderir anneni ikna eder. Yok öyle kaçıp hazır lokma olması.

Herkesin razı olduğu ilişkinizde nilanlılık süresi ailesi tarafından uzadı eşimle neredeyse nikahı kıyıp kendi evimize geçecektik ama kaçmaktan bir farkı yok diye bunu bile yapmadım.

Bir kere beni vermiyo denmez. Siz mal değilsiniz sizi versin. Ailenin bir bildiği vardır da demeyeceğim. Çoğu ailenin bir bildiği yok. Mesleğiniz olsa karsinizdakinden eminseniz evlenin derdim. Ama mesleğiniz yoksa ve ileride bir anlaşmazlık çıkınca dönecek kapiniz olmaz. Babayi gaza getirip ikma etmeye çalışın. Ya da bu sevdadan vazgečin

Evet bende daha cok maddi açidan düsünuyorum ve para biriktiryorum hatta sevgilim maaşu alinca direk 500 600 bana ver diyorum. Kartta hesapda biriktiyorum.
Bu dediğiniz cok ayıp. Ne demek 500-600 bana ver ben biriktireyim. Siz evli değilsiniz bu davranış normal değil

Ben kaçarak evlendim 16 yıl oldu eşim bana bir kerecik kendi ayağınla geldin lafını demedi,,duyanlar var tabi ,karşınızdaki insanın karakteriyle ilgili...

Hayır siz olayı anlamamışsınız. Allah korusun benim ailemden biri felcli olsa,elden ayaktan düşse ya hasta bakici tutarım ya kendim bakarım. Kalkıp elin adamına baktırmam onun benim aileme karşı bir sorumluluğu yok çünkü. Cocuktum hayal meyal hatirliyorum rahmetli babannem felc gecirmisti. Babamlar 4 çocuk 2 erkek 2 kadın. Erkeklerin kendileri değil ya da rahmetli dedem değil eşleri baktı babaanneme altını onlar temizledi. Uzaktan amcamın annesi felc gecirdi 4 cocuklar sırayla kalıyor ve gelinler bakıyor. Bu normal mi ?

alıp parasini yemiyorum ki harcamiyorum ki. Onun atacak karti yoktu bide elinin altinda olup harcanmasin diye. Bende ayni yerde biriktiriyorum. Ama tabi neyin ne olcagi belli olmaz bana verdiği tutari biliyorum. Harcanilmiyo duruyo birikim için.
Bu dediğiniz cok ayıp. Ne demek 500-600 bana ver ben biriktireyim. Siz evli değilsiniz bu davranış normal değil

arkadaşım aklın varsa kaçmazsın. evlenmeden her şey tatlı geliyor ama evlendikten sonra en ufak bir kelime bile batıyor. aile rızasıyla yapılan evliliklerden bahsediyorum. ki şimdi ayrı ev falan diyorsunuz ama annesi rahatsızlandığında babaya bakacak olan siz olacaksınız. demedi demeyin. ben bu şartlar altında isterse bütün dünyanın rızası olsun yine de evlenmezdim. yarın öbür gün çok üzülürsünüz. sakın öyle bir hata yapmayın. bu arada benim ailem de çok karşı çıktı başta. ama eşim istedikleri şartları yerine getirdi. seni asla kaçırmam ikna edeceğiz dedi. her şeyim tam istediğim gibi oldu. herkes çoooook mutluydu. şimdi eşime bayılıyorlar :) diyorum ki ya beni kaçırmış olsaydı? hatta bazen diyorum ki azıcık daha mı zorlasaydım eşimi evlenmeden? kıymetinin bilinmesi lazım ve kendini asla ezdirmemen.

Back
X