Eşim doğulu, ben batılıyım....
İkimizde türkiyenin iyi üniversitelerinden mezun olmuş bireyleriz....
FArklı mezheplerdeniz....
Sırf bu yüzden ailem asla kabul etmedi...
TAnıştığımızda ikimizde mezun olmuş ve çalışma hayatına atılmıştık.. Ben 24 o 28 yaşındaydı. Yani önümüzde evlenmek için hiç bir engel yoktu, tek engel ailemdi....
Ama biz vazgeçmedik.... Devam ettik... Eşimin annesi kanser hastasıydı.... Eşim evlendiğimizi görmesini çok istedi, ama olmadı... Ailemi ikna edemedim...
Ama asla bana annem 1 yıla ölecek 1 yıl içinde evlenmem lazım demedi.... Daha sonrsında annesi biz evlenemeden vefat ettiği için bana ve aleme olan kırgınlığını dile getirdi, ama asla bunun için bana gönül koymadı, baskı yapmadı...
TAnıştıktan 6 yıl sonra evlendik.... Oysa ki daha 2. yılımızda evlilik kararı vermiştik, ama ailemin benim ondan vazgeçmeyeceğimi anlaması ve bu evliliğe izin vermesi 6 yıl sürdü...
Evlendiğiizde ben 30 eşim 34 yaşındaydık.... Evlilik için geç bir yaş mı??? Bence değil... Bu süre zarfında maaşlarımızla biriim yaptık, eşim ev aldı, ben araba aldım... Sonra eşya paralarını ufak ufak biriktirmeye başlamıştık ki, ailem ikna oldu... Bu arada ben de bir ev aldım....
ÇOk rahat hiç sıkıntısız bir nişan ve düğün dönemi geçirdik.. Çünkü birbirimizi çok iyi tanımıştık, maddi yetersizliklerimiz yoktu, yaşlarımız oturmuş olgunlaşmıştık, iktidar kavgalarımız kalmamıştı....
Evlendik... Eşimin ailesi daha 2 ay sonra ne zaman bebek gelecek diye dokundurmaya başladılar.... Eve temizlik için yardımcı bayan almam onlar için sosyetik olma göstergesitydi.. Bana karşı dile getirilmese de sosyetik geline çıktı adım....
Ama sevdiler beni, hiçbir zaman onlala hiçbir ortak yanım olmamasına rağmen onları küçümsemedim, onlara yanlışlarını göstermedim... Sonuçta eşimin ailesiydi... YAnlışlarıyla doğrularıyla eşimin ailesi....
Zaten çalışıyoruz içiçe yaşantılarımız yok....
Evlendikten 2 yıl sonra hamile kalmaya karar verdim, o da işten ayrılmam gerektiği ve krz ortamında iyi bir iş bulamadığım için.... Korunmayı bıraktıktan hemen sonra yeni bir iş buldum, ama bebek ten de vazgeçmedim.... Şidi hem çalışıyorum, hem hamileyim....
1 ay sonra eşimle evliliğimizin tam 3. yılında anne olucam.... Yani ben 33 eşim 37 yaşındayken....
Ama dediğim gibi eşim asla bana 1 yıl içinde evlenmem lazım, çalışan kadın iyi evhanımı olurmu falan gibi abuk sabuk düşüncelerle gelmedi.... Ailesi beni hala sosyetik gelin olarak görse de eşim asla bana böyle birşey ima etmedi, düşünmedi, hissettirmedi....
Mesele aileler arasndaki kültürel fark değil... O bir şekilde aşılabiliyor...
Önemli olan eşler arasında kültürel fark olmaması...
Gördüğüm kadarıyla sizin aranızda var....
İstanbulda yaşayıp üniv okuyup mesleğini eline almış olmasına rağmen ailesinin muhafazakar görüşlerinden sıyrılamamış bir sevgilin var.... Maalesef seni doktor olarak kabul etmeyecekler, ve sevgilin de kabul etmeyecek, zaten bunun sinyallerini de anneler çalışmaz falan diyerek vermiş...
Görünen köy kılavuz istemez...
Ayrılmanız senin kendi ayakların üzerinde durabilmen, kariyerin ve gelecekte daha iyi daha özgür daha mutlu bir hayat yaşayabilmen için tek yol...