Slm kızlar. Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var. Benim sorunum kızkardeşimle ilgili. Çok üzülüyorum ona. Ne yapmam ne demem gerektiğini de bilmiyorum. Off vallahi çok zor bir durumdayız.
Mevzuya gelince kızlar, kardeşim 25 yaşında üniversiteyi yeni bitirdi. 6 senedirde sevdiği var. Yalnız sevdiği çocuk aleviymiş. Annem 2 sene önce öğrendi bu durumu. Ben ise ilk öğrenenlerdenim. Kardeşim bana güvenir ve bana söylemişti. Bizimkiler biraz bu konuda tutucudurlar. Yalnız kimse alınmasın arkadaşlar niyetim kimseyi kınamak veya niye öylesin demek değil. Sadece ailemde yaşanan durumu anlatıyorum. Biz hanefi mezhebindeniz. Neyse ben biliyordum yalnızca kardeşime de ayrılması gerektiğini bizimkilerin bunu asla kabul etmeyeceğini söyledim. Tamam zaman ver bana abla dedi. Aradan 1-2 sene geçti kardeşim ayrılmayınca da ben ablama söyleyeyim dedim. Çok kızdı fena tepki verdi. Pişman oldum ama oldu birkere. Neyse ayırmaya çalıştı hatta bir kısmet buldu evlenmesi için. Ama kardeşim istemedi tabiki. Olaylar durulmuştu ki dün gitmiş annemle ablam babama söylemişler. Ayrıca da yeni bir kısmet bulmuşlar. Hali vakti yerinde bir çocukmuş işte arabası süpermiş falan kardeşimi zorla çocuğun annesine göstermişler kadında beğenmiş. Babam kesinlikle vermem demiş sevdiğine. Kız perişan oldu. Yok zenginmiş, nişan hediyesi araba alırmış babama gerçekten tanıyamıyorum ailemi. Nasıl düşünürler böyle anlamıyorum. Ne yapsam nasıl akıl versem bilemedim. Yardım edin arkadaşlar. Kardeşim ölürümde evlenmem başkasıyla diyor. Ne yapılır ki böyle bir durumda.
Kardesiniz istemedikten sonra elini kolunu baglayıp nikah kıyacak degiller ya hayret birsey kusura bakmayın ama ne kadar tuhafmıs aileniz bu devirde böyle seyler mi kalmıs? Evlenmesini istemezler anlarım ama baska koca bulmakta ne demek?
Bu ayrımı sadece hanefi mezhebinden olanlar yapmıyor malesef..
Üzülüyorum gercekten halbuki herkes birbirinin inanısına saygı gösterdikten sonra...
eğer evlenmeleri için gerekli imkanlar oluştuysa hemen gelip istesin sevgilisi. en azından kendini tanıtmış olur babanız vermesede. o an verilen tepkilere göre de bundan sonrası için ne yapılacağını kararlaştırırsınız.
Yok be cnm nerde oluşacak. Çocuk askere falan gidecek daha. Babam hem demiş vermem diye. Aslında çocuğun ailesi gelelim hemen isteyelim hem tanışmış olurlar demiş. Ama bizimkilere nasıl diyeceksin. İstemem kesinlikle diyorlar. Annem ılımlıydı aslında başlarda ama ablam onu çok dolduruyor hemen cephe değiştirdi kadın ya. Bir benimle konuşabiliyor kardeşim. Çaresizlik çok kötü ya. Allah kimseye yaşatmasın. Bana da neler yaptılar aynı ikili.Bende 20 günlük lohusaydım bebeğimle evi terketmek zorunda kaldım. Evler falan dağıtıldı. Eşyalarımızı aldılar. Sormayın ama sonrada kocamla toparladık durumları şimdi çok mutluyuz ama hala karışıyorlar.Çok üzülüyorum ailemi böyle kötülemek çok çirkin ama konuşacak kimsem yok inanın.
kardeşin çalışıyor mu canım? ya da çocuk? öyleyse askerden önce bir şeyler yapılabilir belki.
Kardeşinizi zorla evlendiremezler sonuçta.Eğer onlar bu kadar acımasızsa siz de tavrınızı koymayı deneyin.Evliymişsiniz,kardeşinizi yanınıza alabilirsiniz bi süreliğine,sorun çıkarırlarsa şikayet edeceğinizi söylersiniz.Erkek arkadaşı askerden gelip iş bulduğunda da evlenirler
Kardeşim yeni mezun daha iş arıyo, evet çocuk çalışıyor. Bizimkiler istese hemen olurda işte istemiyorlar. Ayrıca çocuğun babası yok muhtemelen kaynanasıyla görümcesiyle yaşayacak evlenirlerse. Daha okuyan kız kardeşi var çocuğun. Annem bu sebeplerden de istemiyo biraz. Ben hiçbirşeye kıyamadım nasıl oturacaksın onlarla diyor.
Tabi ki zorla evlendiremezler de bir sürü aksilik yaparlar kıza huzur vermezler. Ah öyle birşey yapabilirmiyim ki. Yani bana kalsa kalsın bende, taşınsın bana da babamlar kıyameti koparırlar. İşte cesaretimiz yok sanırım. Aslında olabilirde kız bekar daha ya işte onlara bağımlı daha. Zaten kardeşim söylemiş evlenmem ben diye. Of kızlar çok üzülüyorum ne yapsam ki hiç bilmiyorum. Yani biliyorum kavga kıyamet kopar ama zorla vermezler o kadar da değil ama metazori yaparlar işte. Çıngar çıkartırlar sevdiğinide öğrendi babam artık dışarı da çıkarmaz.
Anneniz kıyamıyorum diyormuş ama zengin diye başka bir adamla evlendirince daha beterini yapmış olmuyor mu? Ayrıca sonuçta bunun gibi ufak sorunlar konuşularak halledilir,orta yol bulunur bence. Ayrıca kardeşiniz hemen kalkıp sevdiği çocukla evlensin demiyorum ben,sizin yanınızda yaşaması çok da cesaret isteyen bir durum değil ki:26:
Slm kızlar. Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var. Benim sorunum kızkardeşimle ilgili. Çok üzülüyorum ona. Ne yapmam ne demem gerektiğini de bilmiyorum. Off vallahi çok zor bir durumdayız.
Mevzuya gelince kızlar, kardeşim 25 yaşında üniversiteyi yeni bitirdi. 6 senedirde sevdiği var. Yalnız sevdiği çocuk aleviymiş. Annem 2 sene önce öğrendi bu durumu. Ben ise ilk öğrenenlerdenim. Kardeşim bana güvenir ve bana söylemişti. Bizimkiler biraz bu konuda tutucudurlar. Yalnız kimse alınmasın arkadaşlar niyetim kimseyi kınamak veya niye öylesin demek değil. Sadece ailemde yaşanan durumu anlatıyorum. Biz hanefi mezhebindeniz. Neyse ben biliyordum yalnızca kardeşime de ayrılması gerektiğini bizimkilerin bunu asla kabul etmeyeceğini söyledim. Tamam zaman ver bana abla dedi. Aradan 1-2 sene geçti kardeşim ayrılmayınca da ben ablama söyleyeyim dedim. Çok kızdı fena tepki verdi. Pişman oldum ama oldu birkere. Neyse ayırmaya çalıştı hatta bir kısmet buldu evlenmesi için. Ama kardeşim istemedi tabiki. Olaylar durulmuştu ki dün gitmiş annemle ablam babama söylemişler. Ayrıca da yeni bir kısmet bulmuşlar. Hali vakti yerinde bir çocukmuş işte arabası süpermiş falan kardeşimi zorla çocuğun annesine göstermişler kadında beğenmiş. Babam kesinlikle vermem demiş sevdiğine. Kız perişan oldu. Yok zenginmiş, nişan hediyesi araba alırmış babama gerçekten tanıyamıyorum ailemi. Nasıl düşünürler böyle anlamıyorum. Ne yapsam nasıl akıl versem bilemedim. Yardım edin arkadaşlar. Kardeşim ölürümde evlenmem başkasıyla diyor. Ne yapılır ki böyle bir durumda.
Bu derdin sahibi kardeş benim.Maalesef kimseyle konuşamadığım için bende birşeyler yazmak paylaşmak istedim.Eğer beni dinleyebilselerdi anlatırdım onu nekadar çok sevdiğimi.Gözlerine bakınca dünyayı unuttuğumu yanındayken ne kadar mutlu olduğumu..6 sene boyunca kurduğum hayalleri..Hepsini bir günde yıkmamı istiyorlar sizce bu kolay mı?hadi yıktım diyelim kalbimdeki sevgisi aşkı onu nasıl yıkacaklar.Ben paraya önem veren biri değilim onlar gibi zaten olsaydım şuan hiç düşünmez evlenirdim onların bulduğu kişiyle.Ben daha evlenmeden jiplerin lüks hayatın peşindeler.Allahım kimseyi böyle ailesiyle karşı karşıya getirmesin çok zor bir durum.Aileme tek söyleyebileceğim kalbimi söküp yerinden alsınlar çünkü ondan ayrıldığımda kalpsiz ruhsuz bir insan olacağım zaten.Aklımda hep hayali yaşadığımız güzel günler olacak.Yanınızdaki aşkınızın sevgilinizin kıymetini bilin ve ne olursa olsun ayrılmayın sewdiğinizden.
Allah yardimciniz olsun,gercekten cok uzuldum.
ne demek iki seveni ayirmak ya,mezhep farkliligiymis onlarda musluman sende sanki nevarki bundasinir oluyorum boyle dusunceli insanlara...
Kesinlikle sevmediginiz,istemediginiz bir evlilik yapmayin nekadar zorlarsa zorlasinlar...
Hala mı mezhep muhabbeti!
O kadar ön yargı var ki alevilerin üzerinde,onlar da insan,onlar da müslüman,onlar da aşık olur ve severler..
Onlar da inançlarına sonsuz bir şekilde bağlılar...
Lütfen yıkın artık şu duvarları..Alevi'yle evlenin de her konuda rahatlığı görün derim...
O kadar kızıyorum ki şu ayrımı yapanlara,o kadar sinirleniyorum ki..Benim her mezhepten arkadaşım var ve yıllardır birbirimizi bir kere bile üzmemişizdir,bu konuları da medenice konuşmuşuzdur...
Umarım herşey istediğiniz gibi gelişir...
bence ailen farkına varmadan tehlikeli bir işe girişmişler.. seven birisine alternatif olarak başka birini sunarsanız bu iş bermuda şeytan ücgenine döner, kıyamet kopar..
kardeşinin sevdiği çocukla istenilen damat adayı bir şekilde birbirinden haberdar olup, birbirine girebilirler.. ve bu olaydan sonra kız kardeşinle sevgilisi ayrılıp istenilen damat adayıyla evlense bile herşey berbat olur.. sevgili kocasını bu olayı hep yüzüne vurur,k.validesi kaynanalık yapar yani yine olan sizin kıza olur..
yanlış anlaşılmasın lütfen niyetim kıyamet haberciliği yapmak degil, cevremden çok gördüm bu tür olayları, olabilcek en basit şeyler bunlar ve dikkat etmenizi isterim.. bu durumda napılır bilmiyorum, kararlı anne,baba.. birbirini seven bir çift.. ne denirki.. sözün bittiği yer.. tek diyebilcegim şey, ailenizi siz tanıyorsunuz, ikna etmeye çalışın..
bu durumda siz kardeşinizi aileniz de kızını kaybedecek
hiç düşünmüyolar mı kardeşinizin bi çılgınlık yapabileceğini
ya da onları bi kenara bırakıp sevdiği adamla evleneceğini
nedir bu baktık büyüttük okuttuk diye hayatının en önemli kararı üzerinde
karar verme yetkisine sahip olduğunu sanmaları
mezhep farkını eleştiren aileniz nişanda hediye edilecek arabayı
düşünürken kendi mezhepleri dışında diye küçük
gördükleri insanlardan daha mı büyük oluyolar bu durumda.
gerçekten prensip sahibi ya da tutucu olsalardı
bu kadar çirkin hesaplar yapmazlardı kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?