Bu derdin sahibi kardeş benim.Maalesef kimseyle konuşamadığım için bende birşeyler yazmak paylaşmak istedim.Eğer beni dinleyebilselerdi anlatırdım onu nekadar çok sevdiğimi.Gözlerine bakınca dünyayı unuttuğumu yanındayken ne kadar mutlu olduğumu..6 sene boyunca kurduğum hayalleri..Hepsini bir günde yıkmamı istiyorlar sizce bu kolay mı?hadi yıktım diyelim kalbimdeki sevgisi aşkı onu nasıl yıkacaklar.Ben paraya önem veren biri değilim onlar gibi zaten olsaydım şuan hiç düşünmez evlenirdim onların bulduğu kişiyle.Ben daha evlenmeden jiplerin lüks hayatın peşindeler.Allahım kimseyi böyle ailesiyle karşı karşıya getirmesin çok zor bir durum.Aileme tek söyleyebileceğim kalbimi söküp yerinden alsınlar çünkü ondan ayrıldığımda kalpsiz ruhsuz bir insan olacağım zaten.Aklımda hep hayali yaşadığımız güzel günler olacak.Yanınızdaki aşkınızın sevgilinizin kıymetini bilin ve ne olursa olsun ayrılmayın sewdiğinizden.
Allah yardımcın olsun arkadaşım
aileyi siz karıştırmış gibi olmuşsunuz. kardeşinizin sizinle paylaşınca kendinizce akıl verip yardımcı olmuşsunuz keşke ablanızla paylaşmak yerine kardeşinizi ikna edecek şeyler düşünseydiniz ya da erkek arkadaşıyla tanışıp görseydiniz. o zaman babanıza kadar gitmeden çözülürdü belki.
kaldı ki mezhep farklılıkları yapılması ve seven insanların bu yüzden ayrılmasını hiç anlamıyorum.
dinen caizmi onu araştır demekte bu ayrımcılığın desteği bana göre Müslüman olduktan sonra aynı Allaha el açıp dua ettikten sonra niye böyle gereksiz şeyler yapılır anlamıyorum.
karşınızdakini önce insan olarak değerlandirmeyi düşünseniz keşke.
Rabbim kardeşinize ve sevdiği insana yardım etsin.
Ayrım yapan herkese de önce iman sonra akıl versin.
Babam kesinlikle istemediği için annem kabul etmedi ve sonuçta istemeye gelemediler.Annem cesaret edemedi sanırım.Ama bayram güsel geçti benim için,en azından annem ailesiyle önce ben tanışayım nasıl insanlar dedi.Bayramın 3.günü anneannemin evinde tanışma gerçekleşti.Annesi teyzesiyle geldi benimde dayım anneannem annem vardı.Herşey güsel geçti annem merak ettiği aklına takılanları sordu.Sevdiğim insanın ailesini çok sevdi iyi insanlar dedi dayımda anneannemde sevdi.Aslında babamda böyle konuşsa onlarla belki aklındaki kötü alevi kalıbı silinir.Şimdi sadece zaman verdik herşeye inş en yakın zamanda babamlada tanışırlar.sevgilim illaki geleceğim diyor kaç kere olursa olsun seni bana verene kadar geleceğim kovsada geleceğim diyor.Allahım hakkımızda hayırlısını versin.Benim içim rahat artık annemde arkamda durur inş ve babamı ikna eder.
Babam kesinlikle istemediği için annem kabul etmedi ve sonuçta istemeye gelemediler.Annem cesaret edemedi sanırım.Ama bayram güsel geçti benim için,en azından annem ailesiyle önce ben tanışayım nasıl insanlar dedi.Bayramın 3.günü anneannemin evinde tanışma gerçekleşti.Annesi teyzesiyle geldi benimde dayım anneannem annem vardı.Herşey güsel geçti annem merak ettiği aklına takılanları sordu.Sevdiğim insanın ailesini çok sevdi iyi insanlar dedi dayımda anneannemde sevdi.Aslında babamda böyle konuşsa onlarla belki aklındaki kötü alevi kalıbı silinir.Şimdi sadece zaman verdik herşeye inş en yakın zamanda babamlada tanışırlar.sevgilim illaki geleceğim diyor kaç kere olursa olsun seni bana verene kadar geleceğim kovsada geleceğim diyor.Allahım hakkımızda hayırlısını versin.Benim içim rahat artık annemde arkamda durur inş ve babamı ikna eder.
mutluluğum kısa sürdü annemin tanışıp ikna olacağını zannetmiştim öyle gibiydi ama yine yan çizdi ablamla konuştuktan snra.şimdi yine kabul etmiyor istemiyor olmaz diyor.galiba ikisinin egoları yüzünden ben üzülüp ağlıyorum.aslında bukadar dindar değiller konu kendileri olunca bir kılıf buluyorlar neyse...kendi istedikleri olsun diye sevgilim zengin değil arabası ewi yok diye karşı çıkıyorlar eee bide tabi alevi..dün annemle kavga ettim çünkü yine fikir değiştirmişti karşı tarafa umut vaat edip bana yine istemiyorum dedi bnde dayanamadım bağırdım çağırdım tabi.üstüme atladı saçlarımı kopardı sanki düşmanıymışım gibi yumruklarla girişti.vurması canımı yakmadı zaten vur dedim çekinme bnde tuttum ellerini kendime vurdum biraz yüzüm hırpalandı saçlarım elime geldi.ağlamaktan gözlerimi kan bürüdü artık dayanamıyorum anlamıyorum kimseyi bukadar zor olan ne?sanki beni verseler ona ölecek annemler bnm mutluluğum hiç önemli değil nasılsa unutulmayacak insan yok onların gözünde sevgi ne? Aşk ne? Biliyorlar mı ? Hayırr bilmiyorlar.babamda dövsün isterse öldürsün ben onu severek öleceğim içimden de koparıp alamazlar ya...annemi çok severdim sayardım istese canımı verirdim ama 26yaşındayım ve hiç haketmediğim halde beni dövdü neler söyledi..içimden birşeyler koptu gitti artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak.
Slm kızlar. Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var. Benim sorunum kızkardeşimle ilgili. Çok üzülüyorum ona. Ne yapmam ne demem gerektiğini de bilmiyorum. Off vallahi çok zor bir durumdayız.
Mevzuya gelince kızlar, kardeşim 25 yaşında üniversiteyi yeni bitirdi. 6 senedirde sevdiği var. Yalnız sevdiği çocuk aleviymiş. Annem 2 sene önce öğrendi bu durumu. Ben ise ilk öğrenenlerdenim. Kardeşim bana güvenir ve bana söylemişti. Bizimkiler biraz bu konuda tutucudurlar. Yalnız kimse alınmasın arkadaşlar niyetim kimseyi kınamak veya niye öylesin demek değil. Sadece ailemde yaşanan durumu anlatıyorum. Biz hanefi mezhebindeniz. Neyse ben biliyordum yalnızca kardeşime de ayrılması gerektiğini bizimkilerin bunu asla kabul etmeyeceğini söyledim. Tamam zaman ver bana abla dedi. Aradan 1-2 sene geçti kardeşim ayrılmayınca da ben ablama söyleyeyim dedim. Çok kızdı fena tepki verdi. Pişman oldum ama oldu birkere. Neyse ayırmaya çalıştı hatta bir kısmet buldu evlenmesi için. Ama kardeşim istemedi tabiki. Olaylar durulmuştu ki dün gitmiş annemle ablam babama söylemişler. Ayrıca da yeni bir kısmet bulmuşlar. Hali vakti yerinde bir çocukmuş işte arabası süpermiş falan kardeşimi zorla çocuğun annesine göstermişler kadında beğenmiş. Babam kesinlikle vermem demiş sevdiğine. Kız perişan oldu. Yok zenginmiş, nişan hediyesi araba alırmış babama gerçekten tanıyamıyorum ailemi. Nasıl düşünürler böyle anlamıyorum. Ne yapsam nasıl akıl versem bilemedim. Yardım edin arkadaşlar. Kardeşim ölürümde evlenmem başkasıyla diyor. Ne yapılır ki böyle bir durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?