Ailem kardeşimi zorla evlendirmek istiyor!!

Allah yardımcın olsun arkadaşım

aileyi siz karıştırmış gibi olmuşsunuz. kardeşinizin sizinle paylaşınca kendinizce akıl verip yardımcı olmuşsunuz keşke ablanızla paylaşmak yerine kardeşinizi ikna edecek şeyler düşünseydiniz ya da erkek arkadaşıyla tanışıp görseydiniz. o zaman babanıza kadar gitmeden çözülürdü belki.
kaldı ki mezhep farklılıkları yapılması ve seven insanların bu yüzden ayrılmasını hiç anlamıyorum.
dinen caizmi onu araştır demekte bu ayrımcılığın desteği bana göre Müslüman olduktan sonra aynı Allaha el açıp dua ettikten sonra niye böyle gereksiz şeyler yapılır anlamıyorum.
karşınızdakini önce insan olarak değerlandirmeyi düşünseniz keşke.

Rabbim kardeşinize ve sevdiği insana yardım etsin.
Ayrım yapan herkese de önce iman sonra akıl versin.

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Ama ben aileyi karıştırmadım. Ben ona süre verdim daha ilişkinin başlarındaydı. Bak hallet bu mevzuyu dedim. Tamam abla sen kimseye söyleme falan dedi. Arada hep belirli sürelerle sıkıştırdım. Ama yok ayrılmadı. Aksine daha bağlandı. En sonunda böyle bir konuda tek başıma kalmak istemedim. Sonuçta ileride bir sürü sorun çıkacağını bile bile nasıl kayıtsız kalırdım. Ben metazori yapmak istemedim. İstedim güzellikle kardeşim ablasını dinlesin. Ama olmadı bende annem yerine ablama söylemeyi uygun gördüm. Yani sonuçta evlilik ciddi. Bizim kardeşimle aramızda 8 yaş var. Benden daha geniş düşünüyo tabi. Öyle düşünenleri kınamıyorum sonuçta ama işte aşk dil, din, ırk ayrımı gözetmez fikrine ben katılmayanlardanım. Herkesin fikrine saygı duymak lazım. Ama sonuçta ailemde kendi inançlarından farklı olduğunu düşündüklerinden vermek istemiyorlar. Bakalım ne olacak şimdilik öbür evlilik konusu biraz duruldu. Ben anneme dedim kız istemiyor zorla olmaz bu işler diye. Annemde belki hoşlanır bir görsün demiştik falan dedi. Zorla evlendirir miyim ben onu dedi. Yeni durumları paylaşırım kızlar.

Perşembe günü istemeye gelicek sevdiğim insan..Babam aleviye kız vermem diyor çok karşı ve kesinlikle istemedi ona da süpriz olacak.Ben söyledim babam istemiyor gelmenizi diye ama sevgilim kararlı kovasada dövsede geleceğim diyor.Olacakları bende merak ediyorum içimde sevinç yok biliyorum babamın beni ona vermeyeceğini.İnsan umut olduğu sürece yaşarmış benimkide öyle birşey herhalde.Allahım yardımcım olsun.

durumun bana çok yakın...mücadele et elbette olucak ama aileni karşına alma onlar senin arkadanda dursunlar...hatta ailesi kesinlkle gelsin anlatsınlar babanın aklında olan soruara cvp versinler olur allahın izniyle

denizzsu neler oldu canım babam ne tepki verdi? İnşallah tatlıya bağlanmıştır herşey

Babam kesinlikle istemediği için annem kabul etmedi ve sonuçta istemeye gelemediler.Annem cesaret edemedi sanırım.Ama bayram güsel geçti benim için,en azından annem ailesiyle önce ben tanışayım nasıl insanlar dedi.Bayramın 3.günü anneannemin evinde tanışma gerçekleşti.Annesi teyzesiyle geldi benimde dayım anneannem annem vardı.Herşey güsel geçti annem merak ettiği aklına takılanları sordu.Sevdiğim insanın ailesini çok sevdi iyi insanlar dedi dayımda anneannemde sevdi.Aslında babamda böyle konuşsa onlarla belki aklındaki kötü alevi kalıbı silinir.Şimdi sadece zaman verdik herşeye inş en yakın zamanda babamlada tanışırlar.sevgilim illaki geleceğim diyor kaç kere olursa olsun seni bana verene kadar geleceğim kovsada geleceğim diyor.Allahım hakkımızda hayırlısını versin.Benim içim rahat artık annemde arkamda durur inş ve babamı ikna eder.

merhaba ben yeni üyeyim konuyu okuyunca dikkatimi çekti belki içinize azcık umut verir die yazmak istedim ben aleviyim erkek arkadaşım sunni ilk zamanlar da ailelerimiz teddirgindi fakat ben ailemi ikna ettim ve istemeye geldiler tanıştık sonra biz gittil aileler açıkça konuştu ve şu an iki tarafta çok memnun umarım hep böle olur en önemlisi iki ailenin de anlayışlı ve çok tutucu olmaması zamana bırakın mutlaka aileleri bir araya getirmeye çalışın sevgini asla paraya değişme derim inş herşey güzeş olurr..

Bu da çok güzel bir başlangıç bence Zamanla mutlu sona ulaşacağınıza eminim, annen babanı yavaş yavaş alıştıracaktır

şu aileleri anlamıyorum kızlarını alt tarafı aleviye veriyorlar tecavüzcüye değil
sorun ne namaz kılmaması mı ya da farklı kılması mı inancının adı sünni değil alevi olması mı e olsun ne olucak
bu kızı zorla evlendirirseler daha mı iyi olucak ya kız kıyarsa canına aman diyim
annenizin aklına girin anneler dayanmaz yumuşar
hem ne güzel alevi damat olsun sevsin sahip çıksın

Gelismeleri bende cok merak ediyorum.umarim baba ninda gon Lu olur.Ben sansliyidm cok bizde de mezhep farkligi vardi.ancak aileler arasindaki bu hic so run olmadi.ustelik esimin ailesi tutucudur cok.daha cok kendi anne ve babasindan cok amcalar halalari.
Teyzem enistemle evlenmek istediginde dedem karsi cikmisti.teyzem de hic evlenmem ozaman demisti.dedem de cok so run cikarmadi.cok mutlular Allaha sukur.

allah sonunuzu hayr etsin

en mantıklısı kardeşin kimi seviyorsa evlenmesi baban çok anlayışsızmış , bence otur babanla konuş ve ikna et

Mutluluğum kısa sürdü annemin tanışıp ikna olacağını zannetmiştim öyle gibiydi ama yine yan çizdi ablamla konuştuktan snra.Şimdi yine kabul etmiyor istemiyor olmaz diyor.Galiba ikisinin egoları yüzünden ben üzülüp ağlıyorum.Aslında bukadar dindar değiller konu kendileri olunca bir kılıf buluyorlar neyse...Kendi istedikleri olsun diye sevgilim zengin değil arabası ewi yok diye karşı çıkıyorlar eee bide tabi alevi..Dün annemle kavga ettim çünkü yine fikir değiştirmişti karşı tarafa umut vaat edip bana yine istemiyorum dedi bnde dayanamadım bağırdım çağırdım tabi.Üstüme atladı saçlarımı kopardı sanki düşmanıymışım gibi yumruklarla girişti.Vurması canımı yakmadı zaten vur dedim çekinme bnde tuttum ellerini kendime vurdum biraz yüzüm hırpalandı saçlarım elime geldi.ağlamaktan gözlerimi kan bürüdü artık dayanamıyorum anlamıyorum kimseyi bukadar zor olan ne?sanki beni verseler ona ölecek annemler bnm mutluluğum hiç önemli değil nasılsa unutulmayacak insan yok onların gözünde sevgi ne? aşk ne? biliyorlar mı ? Hayırr bilmiyorlar.Babamda dövsün isterse öldürsün ben onu severek öleceğim içimden de koparıp alamazlar ya...Annemi çok severdim sayardım istese canımı verirdim ama 26yaşındayım ve hiç haketmediğim halde beni dövdü neler söyledi..İçimden birşeyler koptu gitti artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak.

çok şaşırdım şiddet nie anlamadım önemli olan sevgi saygı ikinizde birbirinize saygı duyarsanız sorun olmaz ben sorun olucağını sanmam zamana bırakın eninde sonunda kabullenecekler inş kavuşursunuz..

ben aleviyim, eşim sunni:) ailem son derece modern, eşimin ailesi son derece mutaassıp. onlar beni ben onları hiç anlamayız. ahhh yavrum gençsizin tutun orucunu baskısı görürsün.
eşin müdahale edince susarlar. kuzenimin eşi sunni namazını kışar orucunu tutar kimse niye yspıyorsun demez:)
walla bu ailelerin mezhep farklılıklar ısadece bizleri yıpratıyor sonuçta yine ikna oluyorlar:)
biz eşimle 5 yıl flört ettik. ilk başta aneme söyledim istemedi. sırf mezhep değil farklı şeylerde bahane etti. bitti ayrıldık dedim bende. gizzli gizli görüştük onca yıl:)
sonra artık kendi yuvamız olmayacakmı derken aileme söyledim annem o çocukmu diye sordu resmen sinir krizleri geçirdi. bu gün 5 aylık evliyiz. ,
söz aşamasına gelene kadar neler neler çektik düğün olana kadar neler yaşadık Rabbim bilir en iyi. Kız tarafı sosyete, erkek tarafı türban spor diye dalga bile geçmişlerdi benimle
ama şu da bir gerçekki aileler hep birbirine uzak bir taraf diğerini istemdiğini hep belli ediyor. ben de kendimi eşimin akrabalırını içinde hep huzursuz hissediyorum. hepsi kapalı ben açık o bile arkamdan laf söz oluyor. ileride sende kapanırsın dimi sordu bir gün yengesi. benim cevap vermeme gerek kalmadan eşim dediki ben onu cami duvarında görmedim, kapalı birini istesem sizin bulduklarınızla evlenirdim dedi. ki eşim bana hep der kapanmanı asla ben istemem
bu farklılıklar aaa evliliğe mani değil deriz hep ama bu yola baş koyduysan iki tarafıda dengede tutacak kendini ezdirmeyecek bir iradeye sahip olacaksın. psikolojin sağlam olacak.
polemi kyaratmak ya da genelleme yapmak için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın: alevi aileye gelin gelen sunni kızlar hep rahattır, sıcak karşılanır kimse birşeine karışmaz ama sunni aileye gelin giden alevi kızlar hep bir adım geride kalır
olur olmaz konuşmalara cevap vermek, gereksiz açıklama yapmak zorunda kalırlar.
sevgi aşk olayın farklı boyutu ama ne kadar aynı kültürden aynı kafadan aynı mezhepten olursa evlilikler sorunlar o kadar az oluyor...
Rabbim herkes için hsyırlısını versin ve kimseyi baş koyduğu yolda utandırmasın

çekirdek ailem değil ama dedemler falan alevi sünni ayrımı yapan tipler onlara dediğim şu: hiçkimse benim inancım seninkinden iyidir ben daha güzel ibadet ederim diyemez bunun takdiri Rabbime aittir, yok eğer siz O'nun yerine biz takdir ederiz derseniz bu şirke girer, kimsenin ne inancı ne de inançsızlığı kimseyi ilgilendirmemeli
üniversite mezunu koca kızı zorlamı evlendirecekler yerinde olsam kaçarım sevdiğime sünni ailelere giren kızlar eziyet görürde "genelde" alevi eline giden kızlar rahat eder daha çağdaştırlar, bunu bir sünni olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim

Zor günlerin ardından şimdi herşey durgun gibi..Kafamı toplamaya , psikolojimi düzeltmeye çalışıyorum.Bukadar kavga ve üzüntüden snra ne oldu diyeceksiniz hiçbişey olmadı sadece birbirimizi kırdık artık eskisi gibi olamayacak hale geldi.Annem hiç bişey olamamış gibi davranıyo ve hala ikili oynuyo . Ben sevdiğimden vazgeçmedim vazgeçmem beklemedeyim kabullenmelerini, ömrümün yettiğince böyle gidecek.Şunu anladımki insanları onların düşüncelerine ters düştüğünde anlıyorsun gerçek yüzlerini tanıyorsun.Hayat bana ne getirir bilmem ama rabbimden hayırlısını diliyorum.Dilerim herkes istediği insanla istediği hayatı yaşar.

şimdi kız kaçsa nolacak? bizde de durum tam tersi ben aleviyim o sünni benim ailem istemiyor neler neler yapmadılar.. Sevdiğimle okulun bitmesini bekliyoruz bırakıp onun yanına gidicem, benim mutluluğumu istemiyorlarsa yapıcak bir şey yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…