• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem mi kariyerim mi

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Önümde iki iş olanağım var birincisi benim okuduğum okulun hastanesi. (Ege üniversitesi) asgari ücret maas,mesai ise 08:00 - 16.30.
Yasadigim yerde (Burdur) ailem burda ise girmemi istiyor. Özel hastanede yani. Orda da 08.00 - 17.00 extra mesai + nöbet.. asgari ücret yine. İzmir'de kalırsam arkadaşlarımla kalırım kira ve faturalar 500 TL tutuyor yaklaşık. Ailemle kalırsam da 55 dk yol, 16 TL gidiş dönüş. Ve ailem yeni bir eve çıkacak orasınin da kirası 500. Annem çalışmıyor bu arada.
Ne yapacağım bilmiyorum aileme çok düşkünm çok özlüyorum görmeyince. Ama memleketimde kalırsam birikim vs yapamayacağım. Çok arada kaldım annem ve kardeşlerim yalvarıyor Burada kal diye. :( Aglayacagim

Aileni bulunduğun yere alamaz mısın?

Tabi ki kariyer. Ailenle vedalaşmanın zamanı geliyor okul bitince. Uzatıp hala beraber yaşayalım, hadi ben ilkokula gidiyorum gibi olsun diye uğraşmanın anlamı yok. Herkes kendi hayatını kuracak mecbur, kendi ayaklarının üzerinde duracak.
Herkes ailesini sever (hemen hemen), onun meseleyle alakası yok bence. Sevmediğiniz için terk ediyor değilsiniz.

Ayrıca sana ağlayıp yalvarmaları çok kötü. Benim ailem beni öyle zor durumda bıraksa çok kızardım onlara. Ki kızdığım bir çok yönleri vardır, ama asla öyle bir şey yapmazlar. Yakınlarında olmamı elbette isterler ama kariyerim pahasına değil ve onlara bakmak için, onlarla yaşamak için hiç değil.

Ailenle kalmasan da yardım edememek çok dokunacak, mecbur yardım edeceksin. Bu yüzden ya onları yanına getir, ya da sen git derim..

İzmir'e mi? Orayı diyorsanız ailem gelemez inanılmaz pahalı çünkü :KK43:

Kirayı ben vereceğim, babam bir takım borçlarla uğraşıyor :KK43:
O zaman mecbur ailenle kalcaksin cnm .Zaten Izmire de gitsen kira odeyeceksin ve bircok masraf.Ikisinde de cok para biriktirme ihtimalin yok.Ailenin yanina gidersende ayda bi kucuk altin alip koy kenara.

Bu zamana kadar okutmuşlar,şimdi yardımcı olmamak olmaz.
Diğer yandan da İzmir'de kalmak senin için harika bir fırsat olabilir,kariyer daha bir yaşam vs anlamında.
Ama beraber kalacağın arkadaşlarının birgün gitme ihtimali yok mu,yüz üstü kalmak da var.
Tek başına da İzmir'de ayakta durabilecek seviyedeysen kal,aksi kötü olur çünkü.

üniversite hastanesi ile bir özel hastane çalışma koşulları bir değil
üniversite hastanesi daha iyidir
hem özel hastane koşulları kötü hem her gün yol 55 dk 30*16 dan zaten sadece 500 liranız yola gidecek ailenizle kalsanız yani kazandığınızın bir anlamı kalmayacak ve çalışma koşullarının ağırlığından zaten zevk almayacaksınız
mesele kira parasıysa uzakta da olsanız yardım edebilirsiniz bence gidin

Maddi durumlari iyi degilmis ailenizin.siz baska sehre gittiniz gene maddi durumlari iyi olmicak ve maddi manevi size ihtiyaclari olucak.uzaktayken gormezden gelmek daha kolay diyorsaniz o ayri.hakkinizda hayirlisi

Pardon da izmordeki isinde de asgari ucret alacaksin uste 500 tl kira vereceksin hangi birikimden bahsediyorsun.
Ailenle kalsan o 500 le ailene katkin olur.yine asgari ucret alacakmissin.evde sicak anne yemegi ve aile ortamin da calismak tabiki daha mantikli

Aileyle kalmak daha mantıklı. Sonuçta faturalar, ev kirası, ayrı yeme içme, İzmir'de ulaşım daha pahalıya patlar. Devlete atanana kadar özelde çalış derim. Harcaman daha az olur, ailene de katkın olur. Sıcak yemek yersin o derdin olmaz. Sınavlara da hazırlanma fırsatın olur.

Önümde iki iş olanağım var birincisi benim okuduğum okulun hastanesi. (Ege üniversitesi) asgari ücret maas,mesai ise 08:00 - 16.30.
Yasadigim yerde (Burdur) ailem burda ise girmemi istiyor. Özel hastanede yani. Orda da 08.00 - 17.00 extra mesai + nöbet.. asgari ücret yine. İzmir'de kalırsam arkadaşlarımla kalırım kira ve faturalar 500 TL tutuyor yaklaşık. Ailemle kalırsam da 55 dk yol, 16 TL gidiş dönüş. Ve ailem yeni bir eve çıkacak orasınin da kirası 500. Annem çalışmıyor bu arada.
Ne yapacağım bilmiyorum aileme çok düşkünm çok özlüyorum görmeyince. Ama memleketimde kalırsam birikim vs yapamayacağım. Çok arada kaldım annem ve kardeşlerim yalvarıyor Burada kal diye. :KK43: Aglayacagim
evli misin ?

Ne yapacağım bilmiyorum aileme çok düşkünm çok özlüyorum görmeyince. Ama memleketimde kalırsam birikim vs yapamayacağım. Çok arada kaldım annem ve kardeşlerim yalvarıyor Burada kal diye. :KK43: Aglayacagim
Banada ailenizle kalmanız daha mantıklı geldi,ailenin maddi durumu iyi değilmiş bir takım borçlar varmış her iki yerdede asgari ücret alacaksın hem kendi yaşadığın yerde kira-faturalar-yeme-içme hem ailene yardım edersen zorlanırsın ki izmirde kalırsan ev arkadaşın sürekli olmayabilir o zaman ne yapacaksın kira-fatura için 500 lira demişsiniz de evde ki hesap çarşıya uymaz derler kira fiyatı bellidir ama faturlar her ay aynı gelmeyebilir ayırdığınız bütçenin de dışına çıkabilirsin,ailenin yanında gidince iş yerine yakın tutarsınız evi en azından siz 500 lira kiraya verseniz babanızda evin diğer giderleri ile ilgilense size üstüne bile para kalır.

ben ortada bi kariyer yolu göremedim maddi ve manevi seçim mecburiyeti gördüm.
ailenden kastın sadece annen mi? onları izmir.e almayı denemelisin bence..

Bence ege Üniversitesi. Hem devlet, hem de çalışma koşulları daha iyi. Hem yarın birgün evlenseniz ne olacak?

Back
X