18 olana ev işi yaptırın. Ben onyedi yaşında üniversiteye gidip iki arkadaşla ev tutmuş yaşıyordum. Tanisnevden derken 20 olur zaten yetişkin yani. Diğeri zaten büyük. Hallederler . Anneleri değilsiniz. İyi bir ablalık yapmışsınız zaten fedakarlık dozunu iyi ayarlayın , onların talep etmediği sizin kendi kendinize yaptiginiz fedakarlıklar hem onlara anlam ifade etmez hem sizden çok götürür . Büyümelerine de izin vermiş olursunuz. Herşey Yolunda olur merak etmeyinŞimdı söyle bır derdim var . 26 yaşındayım bu arada Allah nasıp ederse illakı birıyle evleneceğim. Ama benım annem 5 yıl önce vefat ettı alemle beraber yaşıyorum abım evlendı ıkı yıl önce diğer iki kardesım erkek 23 ve 18 yaşında şuan ev işlerını ben ve kardesım ortak yapıyoruz ama ilerde onlardan ayrılma dusuncesı bana kaygı yaratıyor ben mı abartıyorum bılmıyorum nasıl yaşarlar hasta olurlarsa kım bakar vs böyle düşünüp acayip üzülüyorum
Yani 23 yasundakı düdüklü yemekleri hariç hepsını yapabılıyor ben bı dönem çalışıyordum çünkü ama hasta olunca işte içim el vermiyor ya onun bünyesi zayıfEvlenmeden önce yani şu an onlara ev işini alıştrararak öğretebilirsiniz ve bir de hastalanmadan önce evde ilk yardım için neler olması gerektiğini
Sizi anlıyorum. Belkide kendisine iyi bakması gerektiğini tembihleye bilirsiniz bir de düzenli vitamin, sağlıklı beslenme, sporu günlük hayatına dahil ederse bünyesi güçlenir diye düşünüyorumYani 23 yasundakı düdüklü yemekleri harım hepsını yapabılıyor ben bı dönem çalışıyordum çünkü ama hasta olunca işte içim el vermiyor ya onun bünyesi zayıf
Yani şöyle gers bunu dıyor önceden iş yaptıklarında üzülüyordum ama onların ıyılıgı için her şey dedim çünkü beni çok yıprattı her şey yolunda olsun ya Allah tan dılegım bu18 olana ev işi yaptırın. Ben onyedi yaşında üniversiteye gidip iki arkadaşla ev tutmuş yaşıyordum. Tanisnevden derken 20 olur zaten yetişkin yani. Diğeri zaten büyük. Hallederler . Anneleri değilsiniz. İyi bir ablalık yapmışsınız zaten fedakarlık dozunu iyi ayarlayın , onların talep etmediği sizin kendi kendinize yaptiginiz fedakarlıklar hem onlara anlam ifade etmez hem sizden çok götürür . Büyümelerine de izin vermiş olursunuz. Herşey Yolunda olur merak etmeyin
Öyle mi dersınuz bazen çok ağlıyorum. İnşallah dedıgımuz gıbı olur onlarda benım canım işte 18 yasındakı okufugu için çok iş yapmıyor . Babamda ufak tefek bu yıl başladıErkekler daha iyi yapıyor işlerine gelince merak etme. Sen yapacagını şimdiye kadar yapmışsın zaten.
Aday yok ama artık aılem olsun ıstıyorum aılem önceden kalabalıktı ben boşluğa düştüm bıraz18-23 küçük yaşlar değil
Evlilik için aday varmı suan evlenme yoluna girecek misiniz ?
Allah razı oldun dua eder mısınız bende bıraz kaygı bozukluğu varEminim anneniz de sizler için aynı şeyi düşünmüştürmekanı cennet olsun.
Siz nasıl alışıp bir düzen kurduysanız onlarda kurarlar mutlaka
Annenizin mekanı cennet olsun. Daha aday yoksa bu kaygılar biraz gereksiz. Ayrıca yetişkin yaştalar. İyi bir abla olabilirsiniz ancak anneleri olamazsınız, boşuna kendinizi yıpratmayın.Aday yok ama artık aılem olsun ıstıyorum aılem önceden kalabalıktı ben boşluğa düştüm bıraz
Onların senden önce evlenip gitmeyeceği ne malum :)) Hiç belli olmaz bu işler. İş bana düşünce herkes bir şey öğreniyor merak etme. Anne babalarımız da bir annenin, babanın evladıydı. Evlendiler kendi çocukları öncelikleri oldu. Çünkü sorumluluk aldılar, yuva kurdular. Bu kadar sahiplenici olunca insan üzülüyor. Ben de öyleydim yeni yeni aştım diyebilirim. Hayat senin hayatın bu stresini azaltmalısın. Tabi ki kardeşle aranın iyi olması, destek olmak birbirine çok güzel bir şey ama çocuk yaşta değillermiş. Kendi işlerini yapabilirler. Hastalık vs gibi durumlarda da zaten yanlarında olursun.Şimdı söyle bır derdim var . 26 yaşındayım bu arada Allah nasıp ederse illakı birıyle evleneceğim. Ama benım annem 5 yıl önce vefat ettı alemle beraber yaşıyorum abım evlendı ıkı yıl önce diğer iki kardesım erkek 23 ve 18 yaşında şuan ev işlerını ben ve kardesım ortak yapıyoruz ama ilerde onlardan ayrılma dusuncesı bana kaygı yaratıyor ben mı abartıyorum bılmıyorum nasıl yaşarlar hasta olurlarsa kım bakar vs böyle düşünüp acayip üzülüyorum
Ederim tabiki. Allah güzel kalbinize göre bir eş nasip etsin inşallah. Kardeşlerinizle de gönlünüz rahat edecek şekilde gidip gelip görüşürsünüz umarımAllah razı oldun dua eder mısınız bende bıraz kaygı bozukluğu varçok pimpirklıyım
Anneleri değilsiniz bunu yapmak onlara da zarar verir size de. En küçüğü de ev işi yaptırın öğrensin. Yemek temizlik nöbeti koyun. Sorumluluk alması çok önemli .Yani şöyle gers bunu dıyor önceden iş yaptıklarında üzülüyordum ama onların ıyılıgı için her şey dedim çünkü beni çok yıprattı her şey yolunda olsun ya Allah tan dılegım bu
Abartıp bu kadar dramatize etmesen mi? Koca yetişkin insanlar elbette aç kalmaz. Bırak da bunu zamanı gelince onlar dusunsun. Ayrıca daha evlilik durumu yokken doğmamış çocuğa don biçilmez. Belki onlar senden önce evlenir, sen de evde babana yemek yaparsın.Öyle mi dersınuz bazen çok ağlıyorum. İnşallah dedıgımuz gıbı olur onlarda benım canım işte 18 yasındakı okufugu için çok iş yapmıyor . Babamda ufak tefek bu yıl başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?